ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πρώτα αποχετευτικό!
 Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού τα «μέτωπα» είναι πολλά! Θα έχει ενδιαφέρον, για παράδειγμα, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο κ. Σουκουβέλος το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου «Poseidon» από το Ανατολικό Ζαγόρι. Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ο νέος Δήμαρχος είπε πως στις προτεραιότητές του θα είναι να ξεκινήσουν τα αποχετευτικά σε μεγάλους οικισμούς όπως το Πάπιγκο και η Αρίστη. Όντως, αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό έργο σήμερα για το Ζαγόρι, για λόγους περιβαλλοντικούς, αλλά και δημόσιας υγείας. Οψόμεθα…
Κ.Α.
Βάσεις και… αϋπνία!
 Μπορεί να ανακοινωθούν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, ίσως πάλι να ανακοινωθούν αύριο, ενδέχεται να πάνε και καμιά μέρα πιο πίσω! Χθες ως το μεσημέρι πάντως κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά το πότε ακριβώς θα γίνει η ανακοίνωση. Και η αγωνία υποψηφίων και γονιών στο… κόκκινο! Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να όριζε το υπουργείο μία συγκεκριμένη ημέρα, έστω λίγο πιο πίσω χρονικά για να είναι όλα έτοιμα για τις βάσεις, ας πούμε Παρασκευή, 30 Αυγούστου, ώστε να μην αφήνει τον κόσμο… άυπνο; Καλύτερα θα ήταν έτσι.
Κ.Α.

Τα πήραν όλα!..
Μεγάλη κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στις ΗΠΑ φροντίζει να αγοράζουν ακίνητα οι Κινέζοι στην Ελλάδα ξοδεύοντας 250.000 ευρώ. Έτσι παίρνουν τη «χρυσή βίζα» για να μετακινούνται ελεύθερα στις χώρες Σέγκεν. Άλλοι αγοράζουν τέσσερα ακίνητα στην τιμή των 250.000 και άλλοι ένα ακίνητο της ίδιας αξίας. Δεν ξέρω αν καταφέρνουν να συμμετέχουν και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που βγάζουν στο δρόμο τους Έλληνες ιδιοκτήτες. Και δεν είναι μόνο οι Κινέζοι που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα που είναι τα φθηνότερα στην Ε.Ε., είναι και πολλοί Ασιάτες άλλων εθνικοτήτων. Και τώρα η Ελλάδα τους ζητάει να πληρώνουν ολόκληρο το ποσό με την υπογραφή των συμβολαίων και αποκλείει τις δόσεις… Κάτι θα υποψιάστηκε!
ΜΑΤ
Δεν λείπουν ποτέ…
 Δεν λείπει ποτέ ο Αλέκος Καχριμάνης από τη θεία λειτουργία και λιτανεία για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που γίνεται στο μοναστήρι όπου βρίσκεται και ο τάφος του, στο Κολικόντασι της περιοχής Φίερι στην Αλβανία. Ούτε ο Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και συνεργάτης του «Π.Λ.» Μιχάλης Τρίτος παραλείπει να δώσει το «παρών»! Το ίδιο έκαναν και φέτος. Στο περιθώριο μάλιστα των λατρευτικών εκδηλώσεων βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που επίσης τιμά πάντα με την παρουσία του την εορτή του Πατροκοσμά (φωτό)!
Κ.Α.

Πού είναι τα στοιχεία;
 Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΔΕΥΑΙ, επειδή, λέει, η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, ενέκρινε τη διασφάλιση των ελέγχων για την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Ωστόσο, ακόμα περιμένουμε να δούμε αναρτημένους τους κατά καιρούς ελέγχους που κάνει (;) η επιχείρηση και τα αποτελέσματά τους όπως πράττουν άλλες ΔΕΥΑ! Ναι, οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται με άμεσο τρόπο για το τι νερό πίνουν και δεν αρκούνται σε διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις χωρίς στοιχεία. Η Αποκεντρωμένη, με βάση την ίδια ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ, ενέκρινε και την εφαρμογή έκπτωσης 15% στα τιμολόγια ύδρευσης των συνεπών καταναλωτών. Όλα αυτά στην εκπνοή της τρέχουσας δημοτικής θητείας…
Α.

Τροχαία υπάρχει;

Στον πιο επιβαρυμένο δρόμο της πόλης μας, όπως είναι η Μεγ. Αλεξάνδρου - Σπ. Λάμπρου - Σουλίου - Δομπόλη, που είναι διπλής κατεύθυνσης (είσοδος και έξοδος της πόλης), δεν είδαμε ούτε μια φορά την τροχαία! Εκκωφαντικοί θόρυβοι, μεγάλες ταχύτητες, κανένας σεβασμός στις διαβάσεις πεζών, μηχανάκια που τρέχουν πέρα από τα όρια ταχύτητας, εκπέμποντας ανατριχιαστικούς θορύβους, οδήγηση με το τηλέφωνο στο αυτί, παρκαρίσματα και επάνω στις διαβάσεις! Και βλέπεις λεωφορεία, που ακούμε ότι απαγορεύεται να περνάνε, φορτηγά, εργολαβικά ανατρεπόμενα που αφήνουν και υλικά καθ’ οδόν! Απ’ όλα έχει ο μπακτσές. Ακόμη και μεγάλη ηχορύπανση και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι ρύποι είναι πέρα από τα όρια… Αλλά ποιος να τους μετρήσει και ποιος να ενδιαφερθεί; Αυτά είναι ψιλά γράμματα!
Θ.

Υποκριτές…
 Πυροβολούσαν τον Κυριάκο προεκλογικά για κάθε σκέψη που δημοσιοποιούσε! Επαίρονταν επειδή έλεγαν ότι έδωσαν περίθαλψη και στους ανασφάλιστους λες και οι προκάτοχοί τους έδιωξαν κάποιον πάσχοντα από τα νοσοκομεία. Απέφευγαν όμως να μας εξηγήσουν γιατί μεγάλωσε τόσο ο χρόνος για να σε δεχθούν σε κάποιο νοσοκομείο για να κάνεις εξετάσεις. Αν τηλεφωνούσες το Μάη για να κάνεις καρδιολογική εξέταση και σου έκλειναν ραντεβού για τον Οκτώβρη αυτό δεν το λες περίθαλψη. Και τα έξοδα προς τους ιδιώτες γιατρούς και τα ιατρικά κέντρα αυξήθηκαν γεωμετρικά αυτά τα χρόνια. Θα μου πείτε κι αυτοί προσφέρουν υπηρεσίες υγείας αρκεί να καλύπτονται από την κρατική ασφάλιση. Σημασία έχει να μη πληρώνουμε από την τσέπη μας τα νοσήλια.

Μας μπέρδεψαν!
 Με τις ιδεολογικές κορώνες που εκπέμπουν μας μπέρδεψαν! Άλλα λένε και άλλα κάνουν. Από τη μια μεριά προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «ηθικό πλεονέκτημα» και μπερδευόμαστε από την «ανήθικη πλεονεξία»! Και εκεί που πάμε να ξεδιαλύνουμε τις καταστάσεις στις πραγματικές τους διαστάσεις κάποιοι καλλιεργούν τον φθόνο και το φόβο με σκοπό να κερδίσουν αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Καθαρές και ξάστερες κουβέντες δεν ακούμε. Και εκεί που κάποιοι προσπαθούν να περιγράψουν την πραγματικότητα έρχονται οι άλλοι και ανατρέπουν τους ισχυρισμούς τους με σκοπό να σπείρουν την αμφιβολία στο λαό. Σύγχυση και μόνο σύγχυση σε ένα θολό τοπίο.

Τα έστειλαν… πεσκέσι!
Ποιος ξέρει πόσες… αμαρτίες έστειλε στους επόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ! Περιέργως ξέχασαν να εφαρμόσουν τις συντάξεις χηρείας! Ας περιμένουν οι χήρες… Τι σημασία είχε για τους κυβερνώντες; Μήπως αυτοί βρίσκονταν σε απόγνωση; Αλήθεια πότε θα μάθουμε πόσες αμαρτίες φόρτωσε ο Τσίπρας στους διαδόχους του; Κουράστηκε το παιδί να αγωνίζεται για το καλό μας. Ας κάνουν κάτι και οι επόμενοι. Πάντως τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα είναι ένα από τα πολλά αγκάθια που τα παρέπεμψαν για να τα διαχειριστεί ο Κυριάκος. Ακόμη και ο Σπίρτζης άφησε σε εκκρεμότητα το θέμα με τα διπλώματα οδήγησης αλλά ξέχασε και να ετοιμάσει τη μελέτη για τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με τη γέφυρα Καλογήρου. Του έπεσε πολλή δουλειά και κουράστηκε κι αυτός…

Ανέβηκε το ποσοστό…
Μετά τις ευρωεκλογές ανέβηκε λίγο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ! Πώς τα κατάφερε; Απλά φρόντισαν να τρομάξουν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι θα απολυθούν, τους συνταξιούχους ότι θα χάσουν τις συντάξεις τους, τους εργαζόμενους ότι θα δουλεύουν εφτά μέρες τη βδομάδα και άλλα πολλά και ωραία. Και ανάμεσα στους ψιθυριστές και η Ξενογιαννακοπούλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που προσφάτως μεταγράφηκε στο ΣΥΡΙΖΑ που διέγραψε το… κακό της παρελθόν δίνοντάς της και θέση υπουργού! Εκείνη δεν ευθύνεται ούτε για την κακοδιαχείριση, ούτε για τα σκάνδαλα… Αναβαπτίστηκε στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ και ξεπλύθηκαν οι αμαρτίες της.
Θεανώ Βλάχου