ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δε βλέπουν τα σκουπίδια;
 Mπόλικα σκουπίδια βγήκαν στο φως τώρα που, λόγω της συνεχιζόμενης καλοκαιρίας, έχουν υποχωρήσει τα νερά της λίμνης και αποκαλύφθηκαν σε πολλές περιπτώσεις οι όχθες της (φωτό). Ο Φορέας Διαχείρισης να μην τα έχει δει ώστε να διοργανώσει μία δράση καθαρισμού όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός; Ή δεν ασχολείται με τέτοια… ταπεινά ζητήματα και προτιμά άλλα πιο μεγάλα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα κλπ; Το ίδιο ισχύει και για τον Δήμο. Εκτός κι αν περιμένουν κι εδώ τους εθελοντές να κάνουν τη δουλειά! (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες»).
Κ.Α.
Μόνο απαιτήσεις!..
 Έχουν να το λένε άτομα που έχουν άμεση συναναστροφή με πρόσφυγες και μετανάστες: Είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, τα θέλουν όλα στο χέρι και δεν βοηθάνε σε κοινές δράσεις ή υποχρεώσεις... Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά αυτή είναι η γενική εικόνα, που -κατά τους ίδιους- ενισχύεται και από τις Μ.Κ.Ο.. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει, το "έτσι τους μαθαίνουν, έτσι κάνουν". Μέχρι πότε όμως;
Α.
Στερνή μου γνώση…
 Ήταν λάθος μας λέει τώρα ο Δραγασάκης, που αναθέσαμε το υπουργείο Οικονομικών στον Βαρουφάκη! Μα οι Έλληνες τον αποκατέστησαν δίνοντάς του την ευκαιρία να τους εκπροσωπεί τώρα στη Βουλή! Τι δεν κατάλαβαν οι Έλληνες; Γιατί αυτά δεν τα είπε προεκλογικά; Ας μας πει τώρα ποιος παράγγειλε τότε στη Ρωσία να κόψει δραχμές επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα! Και ποιοι απ’ αυτούς προετοίμαζαν την έξοδο από την ευρωζώνη; Αλλά ετούτοι μάχονται τώρα το παρελθόν με το παρόν σε βάρος του μέλλοντος… Στον αέρα οι προβλέψεις τους, στον αέρα οι υποσχέσεις τους στον αέρα οι πρακτικές τους!
Θ.
Τώρα ξύπνησαν;
Την αντίδρασή τους εξέφρασαν απόφοιτοι των Ελληνικών ΑΕΙ όταν έμαθαν ότι οι απόφοιτοι των κολλεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα, ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, θα έχουν ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών δημοσίων ΑΕΙ! Τώρα το μαθαίνουν; Αυτά δόθηκαν από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και μας φαινόταν περίεργο που δεν υπήρξε καμία αντίδραση! Ακούστηκε τότε ότι και η αδελφή του διοικούσε ένα τέτοιο κολλέγιο. Κατά τα άλλα εμπόδιζαν την ίδρυση και μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα… Για τα οφέλη που θα είχε η χώρα ας ρωτήσουν τους Κυπρίους!
ΜΑΤ

Ποιός θα τους «φρενάρει»;
 Αφού δεν τηρούνται και δεν ελέγχονται τα όρια ταχύτητας στην είσοδο της πόλης, τότε τι χρειάζονται οι πινακίδες; Το ερώτημα αυτό έθεσε αναγνώστης μας, ο οποίος αναφέρθηκε σε περίπτωση φορτηγού που έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας το όριο της Τροχαίας και αδιαφορώντας για τυχόν πρόκληση ατυχήματος. Εξαιρέσεις θα πει κανείς, να όμως που από τις εξαιρέσεις θρηνούμε συνεχώς θύματα στους δρόμους.
Ν.

Έχει άλλη θέση!

 Δεν συμφωνούν όλοι τελικά με τη στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες απόδημους, με την οποία είναι αντίθετος. Ένας απ’ όσους διαχωρίζουν τη θέση τους από την επίσημη γραμμή του κόμματος είναι ο πρ. βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης. Σε ανάρτησή του στο Facebook είναι απολύτως ξεκάθαρος. Γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζονται φοβικά σύνδρομα και μικροπολιτικές στο αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου των ομογενών μας. Είναι κρίμα να υπάρξει οπισθοχώρηση στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου. Η πατρίδα μας πρέπει να κοιτάει μπροστά»! Έχει μήπως άδικο;
Κ.Α.

 

Τους βρήκε σε κακό!
Τι τα ήθελε τα σχέδια και τα προγράμματα ο Κυριάκος; Έφερε σε δύσκολη θέση τον πολιτικό του αντίπαλο που πέρασε μια ολόκληρη κυβερνητική θητεία χωρίς σχέδια και χωρίς προγράμματα. Πήγαινε όπου τον έσπρωχνε ο αέρας. Πρώτα ο Βαρουφάκης και μετά ο Δραγασάκης έκαναν κουμάντο και έπαιρναν αποφάσεις παρασύροντας και τον ανίδεο πρωθυπουργό σε πολύωρες διαπραγματεύσεις ενώ δεν ήταν μαθημένος να πιέζεται. Και τώρα παραδέχεται ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν. Και πού πήγαιναν ξυπόλυτοι στα αγκάθια; Ο ελληνικός λαός τι τους έφταιγε και τον παραπλανούσαν ζητώντας, δήθεν, τη γνώμη του με το δημοψήφισμα; Απ’ όσα ακούμε τώρα ήταν έτοιμοι να μας βγάλουν και από την ευρωζώνη και ήδη είχαν παραγγείλει στη Ρωσία να τους κόψει δραχμές!

Πειράματα κυβερνησιμότητας…
 Αφού πέρασε το πρώτο εξάμηνο του ’15 με τις διαρκείς υπαναχωρήσεις τους, έκαναν και ένα δημοψήφισμα για τα μάτια του κόσμου και μέσα σε μια νύχτα άλλαξαν το μήνυμα που τους έστειλε ο λαός και ουδέποτε έκαναν αυτοκριτική για όσα έπραξαν σε βάρος μας. Θυμούνται τώρα να κρίνουν τις πρακτικές τους αφού μας επέβαλαν τόσα δύσκολα χρόνια κατόπιν των δικών τους ενεργειών. Μάλιστα έκαναν τότε και εκλογές που αργότερα τις χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που στριμώχνονταν λέγοντας ότι μέσα στον ίδιο χρόνο ο λαός τους έδωσε διπλή εντολή για να τον κυβερνήσουν. Απέφευγαν να αναφέρουν ότι εκείνη την εποχή ο λαός είχε τρομοκρατηθεί από τις εξελίξεις και η πιθανότητα να μας βγάλουν από την Ε.Ε. κινητοποίησε και άλλα κόμματα που τους στήριξαν.

Τόσες υπαναχωρήσεις…
 Ως αντιμνημονιακοί ψηφίστηκαν και έγιναν λάτρεις των μνημονίων. Αποδέχθηκαν τις εντολές του ΔΝΤ και δήμευσαν τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα. Σ’ αυτά αποφεύγουν να αναφερθούν. Ο Τσίπρας κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα. Βγαίνει στους δρόμους κατά την προσφιλή του πρακτική και στέλνει μηνύματα λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να οργανωθούν και να μαζέψει καθένας τις εμπειρίες του ώστε να εκπονήσουν κατόπιν εορτής και εκείνοι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό για την «προοδευτική» διακυβέρνηση της επόμενης μέρας… Πόσο πιο προοδευτική τη φαντάζεται; Τώρα που του βγήκε από τα αριστερά ο Κυριάκος ό,τι και να κάνει εκείνος θα είναι ένα βήμα μπροστά.

Αναζητεί… πρόγραμμα!
Δυστυχώς για εκείνον τώρα έχει παρελθόν και δεν μπορεί να λέει λόγια του αέρα! Πάνε εκείνες οι εποχές που επάνω στα τρακτέρ σκόρπιζε υποσχέσεις! Τώρα έχει παρελθόν που οι Έλληνες δεν θέλουν να το θυμούνται. Οι εγκληματικές υπαναχωρήσεις του, η προχειρότητα στη διακυβέρνηση, με τους πειραματισμούς της στιγμής και με τις αποφάσεις που εξάντλησαν τις αντοχές της κοινωνίας είναι το σήμα κατατεθέν για να μη γίνονται πιστευτές οι διακηρύξεις του. Και ενώ αναζητεί πρόγραμμα δεν μας λέει ποιος θα το παρακολουθεί, ποιος θα δίνει τις κατευθύνσεις και ποιος θα αξιολογεί την πορεία του. Νιώθει ότι είναι ικανός να αντιγράψει τα προσόντα του Κυριάκου; Νομίζει ότι θα μπορεί να κρατήσει το τιμόνι μιας νέα κυβερνητικής θητείας; Αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο…
Θεανώ Βλάχου