ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ξανά αναψυκτήριο!
Ένα σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης γίνεται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Συγκεκριμένα, προκήρυξε ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτήριου που υπάρχει στον αρχαιολογικό χώρο και το οποίο είναι κλειστό σήμερα! Με άλλα λόγια, όταν μισθωθεί το αναψυκτήριο, οι επισκέπτες της Δωδώνης θα βρίσκουν να φάνε και να πιουν κάτι, γιατί μέχρι τώρα αλίμονο αν ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους έστω λίγο νερό! Προσφορές υποβάλλονται μέχρι 7 Φεβρουαρίου και την ίδια μέρα θα γίνει και ο διαγωνισμός. Τρέχει τη διαδικασία το ΤΑΠ και καλά κάνει! 
Κ.Α.
Πού είναι ο διοικητής;
Ενώ ο έως τώρα διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δεδρεμέζης αποχωρεί για να αναλάβει καθήκοντα στο «Χατζηκώστα», ακόμη να ανακοινωθεί ο διορισμός άλλου προσώπου. Και πολλοί αναγνώστες αναρωτιούνται: Δεν βρίσκουν τον κατάλληλο ή γίνονται «μαγειρέματα»; Μπορεί να ισχύουν και τα δύο, δεν γνωρίζουμε. 
Πάντως, όλοι εκτιμούν ότι η επιλογή πρέπει να είναι ατόμου με τα απαραίτητα προσόντα και όχι απλά για να υπάρξει βόλεμα «ημετέρων»!. 
Η.Μ.
Ας τολμούσε…
Αν τολμούσε μία ελληνίδα να στείλει μήνυμα σε όσους φθάνουν ακάλεστοι στη χώρα μας θα την είχαν πετροβολήσει! Αν έλεγε στους αλλόθρησκους και διαφορετικά σκεπτόμενους μετανάστες ότι εσείς που έρχεστε στη χώρα μου πρέπει να σέβεστε τους κανόνες που ισχύουν για μας θα είχε ξεσηκωθεί κουρνιαχτός! Η Ιρανή που έδωσε τελευταία συνέντευξη σε ελληνίδα δημοσιογράφο η οποία διαμαρτυρόταν για τα εμπόδια που της έβαζαν για να κάνει τη δουλειά της τής είπε αυτά τα λόγια: «Έρχεστε στη χώρα μου και πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας. Εμείς ζούμε με αυτούς και θέλουμε να τους τηρείτε χωρίς διαμαρτυρίες…».
Θ.
Δήλωση Χρυσοχοΐδη…
«Παιδιά πλουσίων οικογενειών βρίσκονται στις καταλήψεις»! Αν αυτό αληθεύει θα πρέπει να σκεφθούμε πολύ για το αν έχοντας αυτά τα παιδιά εξασφαλισμένο τον επιούσιο, επιδίδονται στις καταλήψεις και στον κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς που μπορεί και να καταλήξει στην αφαίρεση ζωής για να μη πλήττουν! Αν αγωνίζονταν για την επιβίωσή τους και δούλευαν μεροκάματο ή στα χωράφια θα είχαν άλλες προτεραιότητες… Να ευχηθούμε να μη συμβούν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις…
ΜΑΤ

Του φταίνε όλα...
Το ζήτημα της μετονομασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Ηπείρου, επανέφερε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, που μετά την απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών «απασφάλισε» και όποιον πάρει ο... χάρος, ήτοι του φταίνε όλα και ιδίως τα... κακά Γιάννενα. 
Από το διχασμό κανένας δεν κέρδισε και πολύ περισσότερο εκείνοι που τον υποκινούν. Ας το έχει υπόψη του ο Δήμαρχος.
Α.

Καλή η άδεια, αλλά…

Δύο ημέρες «τιμητική» άδεια έδωσε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης σε όλους τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στο πλαίσιο κοπής της πίτας του Ιδρύματος (φωτό)! 
Καλό το δώρο του Διοικητή, δε λέμε, όμως υπάρχουν και καλύτερα. Ας πούμε, πιο πολύ θα χαίρονταν οι εργαζόμενοι αν ο κ. Καρβέλης ανακοίνωνε προσλήψεις στο Νοσοκομείο τη νέα χρονιά! Γιατί η δουλειά είναι πολλή και το προσωπικό δεν επαρκεί!
Κ.Α.

* * * 

Αυτή σέρνει το χορό!
Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι τα περισσεύματα της Γερμανίας ήταν τα ελλείμματα των άλλων χωρών της Ε.Ε! Και τώρα που οι παχιές αγελάδες χάθηκαν και η Γερμανία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το τοπίο αλλάζει και ποιος ξέρει τι θα μας φορτώσει! Ήδη, μόλις υποχώρησαν οι τιμές των γερμανικών ομολόγων αμέσως υποχώρησαν και τα ελληνικά! Μεγάλη η πτώση των γερμανικών ομολόγων αυτή την ώρα. Και η μεγάλη τους τράπεζα κάτι ετοιμάζει… Ποιους θα παρασύρει στον κατήφορό της θα το μάθουμε όπου να ‘ναι… Οι αποφάσεις των Γερμανών ήταν και είναι προς ίδιον όφελος. Και ακόμη μας χρωστάνε τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που μας άρπαξαν τότε… Μόνο εντολές ξέρουν να δίνουν! Από συνέπεια μηδέν. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν!

Είναι κολλητική;
Μετά την Ελλάδα που δεινοπάθησε από την ύφεση ήρθε η σειρά της πάμπλουτης Γερμανίας που μας κουνούσε το δάχτυλο και ήταν ανυποχώρητη στην επιβολή μέτρων στον ελληνικό λαό! Θυμάστε τι έλεγε και τι έκανε εναντίον μας ο Σόιμπλε; Το μάτι του έπαιζε! Και τώρα ακούμε ότι έχει πρόβλημα η Γερμανία. Τι έπαθε; Δεν βοήθησε στη λύση των προβλημάτων των ευρωπαϊκών χωρών που μαστίζονταν από την κρίση και από τις οποίες έπαιρνε όσα ήθελε με τις πωλήσεις γερμανικών προϊόντων δημιουργώντας τα δικά της περισσεύματα και τώρα ήρθε η σειρά της; Ακούμε ότι η μεγάλη Γερμανική τράπεζα βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης! Απέλυσε και χιλιάδες εργαζόμενους! Και τι θα γίνει; Θα συμπαρασύρει τις οικονομίες όλης της Ευρώπης προς το γκρεμό; Τελούμε εν αναμονή…

Λόγια μεγάλων γυναικών…
«Η Ευρώπη δεν είναι αθώα στην επιβάρυνση της παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε η κ. Μέρκελ! Η Γερμανία τι ρόλο έπαιξε; Αν πράγματι δούλευε μόνο για τα δικά της περισσεύματα ίσως ήρθε η ώρα να νιώσει τι σημαίνει οικονομική κρίση. Η ευθύνη της Γερμανίας είναι τεράστια για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία… Και τώρα που ακούμε ότι και η Γερμανία έχει προβλήματα τι να σκεφθούμε; Τι θα κάνει και πώς θα διαχειριστεί τη δική της κρίση; Λέτε να τη φορτώσει στις άλλες χώρες της Ε.Ε; Και παλιότερα που αντιμετώπισε κρίση κατάφερε με διαγραφή των χρεών της να ορθοποδήσει. Και το πέτυχε με τη συναίνεση της Αμερικής. Τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους ούτε που τη συζήτησε. Αυτή ήταν απαγορευμένη συζήτηση!

Κάτι ξέρει εκείνη!
Η δήλωση της Μέρκελ μήπως πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις; Είπε προ καιρού ότι το πείραμα της παγκοσμιοποίησης απέτυχε… Δεν ζήσαμε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, δήλωσε. Λέτε γι’ αυτό κρατάει αυτή τη στάση υπερασπιζόμενη τη συμφωνία του Δουβλίνου; Κράτησε όσους της χρειάζονται για να δουλεύουν με φθηνότερα μεροκάματα απ’ αυτά που δίνει στους ντόπιους και μετά έδιωξε το πρόβλημα από τη χώρα της και το φόρτωσε  στην Ελλάδα και την Ιταλία. Μέχρι και επιστροφές προσφύγων ζήτησε από τον Τσίπρα και εκείνος της έκανε πάλι τη χάρη και τους πήρε πίσω. Τι τους έκανε; Δεν μας έδωσε λόγο. Πάντως η Γερμανία υπαγορεύει τις εξελίξεις και τώρα που οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση…
Θεανώ Βλάχου