ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Η τύχη...
Παρακαλούνται οι «συνδαιτημόνες» του υπουργού Κ. Καραμανλή που θα κουβεντιάσουν μεθαύριο Δευτέρα τα της τύχης της Ιόνιας Οδού να κάνουν και μία κουβέντα για την συνδετήρια οδό Πρεβέζης – Ιόνιας παρακάμπτοντας την πόλη της Φιλιππιάδας! Όπως επίσης να μάθουν για την τύχη της Αμβρακίας, η οποία εισέρχεται σε νέες περιπέτειες, αφού πριν λίγες μέρες ακυρώθηκαν όλες οι εργολαβίες και πάει σε νέο διαγωνισμό!

Το ενδιαφέρον...
 Έχει ενδιαφέρον και για τους Ηπειρώτες η κατασκευή της Αμβρακίας, διότι θα είναι ένας συνδετήριος δρόμος Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου στην Πρέβεζα, μέσω Ακτίου. Επομένως, δικαιολογείται το ενδιαφέρον από τους Ηπειρώτες πολιτικούς και για την τύχη της συγκεκριμένης οδού!
Γ.Γ.
Φτηνοί... στο αλεύρι!..
 Τριάντα ευρώ κόστισε η πίτα στο υπουργείο της Τελεγιορίδου επί ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις 12.000 του ίδιου υπουργείου επί Μάκη Βορίδη! Επανάσταση σήκωσαν τα Συριζόπουλα για το υψηλό κόστος, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το υπουργείο για σπατάλη! Απέκρυψαν όμως όλη την αλήθεια. Η μεν Συριζοπούλα έκοψε την πίτα στο προσωπικό της γραφείο, ενώ ο Μάκης Βορίδης κάλεσε 750 εργαζομένους σε όλο το λεκανοπέδιο για να τους τιμήσει για το έργο τους! Αυτή είναι η αλήθεια την οποία αποκρύπτουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα που ήταν... φτηνοί στο αλεύρι κι ακριβοί στα πίτουρα! Κατά τ’ άλλα, πήρε τα λίγα δευτερόλεπτα προβολής η κ. Τελεγιορίδου, την οποία αγνοούσαν οι πάντες από το έργο της στο αρμόδιο υπουργείο!
Και μια λεπτομέρεια: Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι την πίστωση των 12.000 ευρώ που κόστισε η πίτα των υπαλλήλων θα την καλύψει από την αποζημίωση που πήρε από τον Π. Καμμένο μετά από δίκη!
Γ.Γ.
Εκεί πώς τα κατάφεραν;
Στο Δήμο Τρικάλων υπάρχει σύστημα με το οποίο οι πολίτες επικοινωνούν με το συντονιστικό όργανο του Δήμου τους. Έτσι πληροφορούν το Δήμο ότι στο τάδε σημείο κάηκε μια λάμπα ή στον τάδε δρόμο ένας κάδος ξεχείλισε και οι υπηρεσίες έκτακτης παρέμβασης τρέχουν και λύνουν το πρόβλημα. Εμείς έχουμε παντού σκουπίδια. Μέσα και έξω από τους κάδους ακόμη και έξω από τους υπογειοποιημένους! Τίποτε καλό δεν μπορούμε να κάνουμε; Φταίει που δεν αποφασίσαμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για μια πόλη καθαρή; Φταίει η όλη οργάνωση στην αποκομιδή απορριμμάτων;  Πάντως κάτι φταίει και είμαστε ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Κι αν προσθέσεις και αυτούς που κάθε τόσο βγάζουν τα απορρίμματα από τους κάδους για να πάρουν αυτά που θέλουν και τα εγκαταλείπουν στα πεζοδρόμια χωρίς κανένας να τους ελέγχει, τότε δεν θα αλλάξει τίποτε στην πόλη μας. Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις…
Θ.

Διορισμός στην καθαριότητα…
Και μετά; Ακούμε ότι πολλοί εργαζόμενοι προσλαμβάνονται αρχικά στην καθαριότητα και μετά βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων τους. Έτσι αυτή η υπηρεσία διαρκώς είναι ανεπαρκής. Αληθεύει; Είπαν ότι και η κ. Νοτοπούλου έτσι προσλήφθηκε αρχικά στο Δήμο της Θεσσαλονίκης και μετά βρέθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας! Αργότερα διεκδίκησε το Δήμο της Θεσσαλονίκης ως εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ και όταν οι δημότες της είπαν ΟΧΙ, τότε τη βόλεψαν τα γκεσέμια του κόμματός της στη Βουλή των Ελλήνων…Ποιος ξέρει ποιον έβγαλαν απ’ έξω! Και τώρα εμφανίζεται τόσο μαχητική στην υπεράσπιση  του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο θυμωμένη με τη ΝΔ; Ίσως γιατί η δική της «οικογένεια», έκανε το καλύτερο για εκείνη και πρέπει να ανταποδώσει….
ΜΑΤ

Επειγόντως διαγράμμιση!

 Το πρόβλημα με τις διαγραμμίσεις εντός πόλης είναι γνωστό και κρατάει χρόνια. Ορισμένες από αυτές έχουν σβηστεί τελείως και εγκυμονούν κινδύνους για τους πεζούς και ειδικά για τους μαθητές σχολείων, όπως συμβαίνει στο τέλος της Μιχαήλ Αγγέλου που υπάρχει Γυμνάσιο. Ας το βάλει σε προτεραιότητα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ν.

Δια στόματος Λαφαζάνη…
Μεγάλη αγανάκτηση εκδήλωνε ο Λαφαζάνης κάθε φορά που καλείτο να κρίνει το έργο των πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ! Φώναζε και για τις πελατειακές σχέσεις που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους διορισμούς στο δημόσιο, για τους συμβούλους και παρασυμβούλους που βρήκαν το μήνα που τρέφει τους άλλους έντεκα, για τους νέους οργανισμούς που δημιούργησαν, για να βολέψουν κι άλλους, περιμένοντας όλοι αυτοί να τους ανταποδώσουν τη χάρη στην κάλπη. Να μη φάνηκαν  ευγνώμονες όσοι βολεύτηκαν, ή απλά πήγαν με εκείνους που έδειχναν να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν την εξουσία; Πάντως η κυβέρνηση της τελευταίας 5ετίας, έδωσε λαμπρά παραδείγματα βολέματος ετερόκλητων «συμμάχων»… Μοίραζε καρέκλες και απολάμβανε την εξουσία…

Το αλά ελληνικά σύστημα!
Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό που στη χώρα μας δεν επικράτησαν αντιλήψεις περί αξιοκρατίας. Η φράση: «στην Ελλάδα ισχύει όχι το τι ξέρεις, αλλά το ποιον ξέρεις» είναι ιδιαίτερα απογοητευτική. Μαθαίνουμε ότι στο εξωτερικό διαπρέπουν Έλληνες επιστήμονες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, επειδή δεν έβρισκαν εργασία και είναι φυσικό να σκέφτεσαι ποιος ευθύνεται που η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της; Όσο για τις αντιδράσεις των πολιτικών που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση και τώρα προσπάθησαν να αποφύγουν την ψήφο των ομογενών, δείχνει να φοβούνται ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα σταθούν στα συνθήματα και στις καταλήψεις χώρων, αλλά θα κρίνουν αντικειμενικά το έργο των κυβερνήσεων και θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρη!  

 Ας γίνει επιτέλους η αρχή!
Είναι πολλά τα κακώς κείμενα στον τόπο μας. Ακούσαμε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης έχει 11 αστυνομικούς, στην προστασία του. Και αν αυτό αληθεύει και όλοι οι εν ζωή «πρώην» έχουν από 11 αστυνομικούς  πώς να περισσέψουν αστυνομικοί για να προστατέψουν το λαό; Κι αν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και λοιποί πρώην έχουν τέτοια προνόμια, τότε πώς να συμμαζέψουν τα οικονομικά του κράτους για να κάνουν χρηστή και δίκαιη διαχείριση; Κι αν υπολογίσεις και τις διπλές συντάξεις από το πολιτικό αξίωμα και από την εργασία τους- εάν έκαναν κάποιο επάγγελμα- τότε υπάρχει εξήγηση γιατί ο Τσίπρας αναγκάστηκε να κόψει το ΕΚΑΣ για να σώσει τη χώρα… Όσο για τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, γι’ αυτά αποφεύγει να δώσει λόγο.

Φοροαποφεύγοντες...
 Υπάρχουν ακόμη φοροαποφεύγοντες στην Ελλάδα;  Άκουσα ότι ένας υδραυλικός δούλεψε περίπου πέντε ώρες, ζήτησε 100 ευρώ αμοιβή, χρεώνοντας και μία σιλικόνη!  Δεν έδωσε απόδειξη, δεν πλήρωσε ΦΠΑ και απ’ ό,τι είπε δεν πληρώνει ΕΦΚΑ, ούτε προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, επειδή τα έσοδα που δήλωσε την περασμένη χρονιά είναι πολύ χαμηλά! Αν αυτό αληθεύει, τότε άλλοι επαγγελματίες καταφέρνουν να φοροαποφεύγουν και άλλοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, επειδή δεν αντέχουν την καταιγίδα των φόρων. Και πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Δεν αποκλείεται αυτοί που καταφέρνουν να μη πληρώνουν φόρους να παίρνουν και  τα πάσης φύσεως μερίσματα….
Θεανώ Βλάχου