ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Η πρωτοβουλία απέδωσε…
Διατηρητέο και με τη… βούλα κρίθηκε τελικά το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, καθώς την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ διάταγμα που καταργεί το προηγούμενο, το οποίο προέβλεπε να μπει «λουκέτο» στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το θέμα απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία και τις εδώ Στρατιωτικές Αρχές το προηγούμενο διάστημα, αλλά τελικά η κατάληξη ήταν καλή και το Στρατοδικείο δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Να θυμίσει η στήλη πως με το θέμα ασχολήθηκε ενεργά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος έκανε προσωπικές παρεμβάσεις για τη διατήρηση του Στρατοδικείου, που ευτυχώς απέδωσαν τελικά καρπούς!
Κ.Α.
«Χορταστικός» Αλέξης!
«Χορταστική» σε διάρκεια θα είναι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αύριο το απόγευμα στο «Du Lac»! Όπως έκανε γνωστό χθες, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο πρ. βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δυόμισι ώρες, καθώς ο πρ. Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού! Θα είναι πολλές οι ερωτήσεις… θα είναι αναλυτικές οι απαντήσεις του Αλέξη, δεν ξέρουμε. Πάντως, όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση, καλό είναι να πάνε προετοιμασμένοι και οπλισμένοι με υπομονή. 
Κ.Α.
«Ευφυείς» δηλώσεις…
Ξέμεινε από στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ και έχρισε εκπρόσωπό του τον Ραγκούση; Ξέχασαν όσα έκανε χέρι-χέρι με το Γιώργο Παπανδρέου; Και για να τους δείξει ευγνωμοσύνη έκανε μια γελοία δήλωση για την επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε! Έτσι εξέθεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνεις αστειάκια σε τέτοιες καταστάσεις. Αν η επίθεση γινόταν στο δικό του σπίτι και ήταν μέσα οι γονείς και τα παιδιά του πώς θα ένιωθαν και ποια θα ήταν η δική του δήλωση; Κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε τέτοια γελοία ανακοίνωση… Να τον χαίρονται!
Θ.
Έμεινε απωθημένο!
Ετοιμάζεται να κάνει ενδοπαραταξιακό δημοψήφισμα ο Τσίπρας μήπως και καταφέρει να ξεχαστεί ένα άλλο δημοψήφισμα που τον στιγμάτισε… Καλό θα ήταν να μην αναφέρει αυτή τη λέξη, γιατί το παρελθόν του ανοίγει πληγές στους Έλληνες. Όσο για τα ερωτήματα που θα θέσει στα μέλη τους δεν το αποφάσισε ακόμη. Σκέψου και να πάρουν κεφάλι οι πασοκογενείς και να τον ανατρέψουν, βάζοντας στη θέση του έναν ολοδικό τους! Πάντως, η λέξη «δημοψήφισμα» καλύτερα να μην αναφέρεται από τον Τσίπρα. Θα μου πείτε σε ολόκληρη τη θητεία του έκανε τόσα και τόσα που δεν είχαν καμία σχέση με όσα έλεγε ή με όσα λέει τώρα. Όλα στον αέρα είναι…
ΜΑΤ

Θα βγουν λαβράκια;

Στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα Exapsalmos δημοσιεύεται το παρακάτω σχόλιο: «Υπό την απειλή βόμβας η αναβολή της πολύκροτης δίκης λαθρεμπορίας εικόνων στα Ιωάννινα. Η υπόθεση αυτή θα μας απασχολήσει καιρό! Και θα βγάλει λαβράκια! Οπότε αδίκως πήραν την απόφαση για ανανέωση της θητείας. Δεν θα χρειαστεί!». Κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν εκεί στην Αθήνα... Οπότε ας είμαστε σε αναμονή.
Ν.

Με το ζόρι…
Εκεί στο Καρβουνάρι της Θεσπρωτίας κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι δημοτικές εκτάσεις για να στήσουν φωτοβολταϊκά. Αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι άγνωστοι και εκμεταλλευόμενοι διάφορες γνωριμίες με το «έτσι θέλω» διεκδικούν τις εκτάσεις αφαιρώντας αυτές από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν πού να πάνε για βοσκή τα ζωντανά τους. Μιλάμε για εκατοντάδες στρεμμάτων για την εκχώρηση των οποίων δεν πρόκειται να συναινέσουν οι κάτοικοι, αναμένουν όμως και την αντίδραση του Δήμου τους.
Γ.Γ.

* * * 

Ε, όχι κι έτσι…
Ο Άδωνις και ξέρει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και την ιστορία και μας εκπλήσσει κάθε φορά που παίρνει το λόγο για να εκφράσει τις απόψεις του…Σε όποιο υπουργείο και αν ανέλαβε καθήκοντα φροντίζει να γνωρίζει τα πάντα, δουλεύει σκληρά και αποδοτικά και ιδιαίτερα μεθοδικά και γι’ αυτό τα προσόντα του δημιουργούν το φθόνο εκείνων που ουδέποτε έδειξαν συγκεκριμένες ικανότητες. Είναι ένας αυτοδημιούργητος πολιτικός. Ξέρει τι σημαίνει να εργάζεσαι για να επιζήσεις και να φροντίσεις την οικογένειά σου.  Κι αυτό ίσως ενοχλεί εκείνους που φρόντισαν να ανέλθουν στηριζόμενοι σε δεκανίκια. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι με το δίκιο τους ψάχνουν για επιχειρήματα προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση στο λαό που τον αποδέχεται αφού τον βγάζει πάντα πρώτο στις προτιμήσεις του.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ…
Ζήλια εκφράζει η στάση του Αντώναρου, πρώην στελέχους της καραμανλικής ΝΔ,  που περίμενε να τον αξιοποιήσει τώρα η ΝΔ σε κάποιο τομέα. Κι όταν αυτό δεν έγινε, έψαξε να βρει άλλη στέγη μήπως και αναγνωρίσουν την αξία του και του δώσουν κάτι για να ασχολείται… Κι όσο η αναγνώριση δεν έρχεται τόσο στάζει χολή εναντίον οποιουδήποτε του κάθεται στο στομάχι μήπως και πετύχει να τον προσέξουν έστω και οι «αριστεροί». Τελευταία έχασε κάθε μέτρο χαρακτηρίζοντας «μπουρδολόγο» τον Άδωνι! Αν αυτή είναι η κριτική του ικανότητα καλά κάνει και ο Αλέξης και δεν του ανοίγει την αγκαλιά του για να δεχθεί κι αυτόν ώστε να γίνουν περισσότεροι στο χώρο του  που δείχνει να φθίνει. Ο Άδωνις τελικά ενοχλεί πολλούς επειδή τα καταφέρνει σε ό,τι κι αν του αναθέσουν…

Ο φθόνος κυριαρχεί!
Αντί να αναγνωρίσουμε τις ικανότητες όσων πολιτικών ξεχωρίζουν σε όλους τους χώρους, ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες προκειμένου να τους υποβιβάσουμε μήπως και κρύψουμε τη δική μας γύμνια. Είναι καλό για τον τόπο μας να αναγνωρίζονται οι άριστοι και να αξιοποιούνται προς όφελος όλων μας. Όποιο όφελος  προκύψει για τον τόπο θα το μοιραστούν όλοι οι πολίτες. Κι αν προκόβουν οι Έλληνες στο εξωτερικό είναι γιατί κανένας δεν τους ρωτάει ποιο κόμμα ψηφίζουν ούτε έχουν πίσω τους έναν πολιτικό που να τους συστήνει ως «δικούς του»! Διαπρέπουν οι Έλληνες στο εξωτερικό μόνο με την αξία τους που τη δείχνουν με τα προσόντα και την εργατικότητά τους. Και είναι κρίμα να μας πηγαίνουν διαρκώς πίσω οι κομματικές εμπάθειες και η έλλειψη αναγνώρισης των καλύτερων…

Ποιοι θα ωφεληθούν;
Στους ελέγχους που κάνει ο πρωθυπουργός σε κάθε υπουργείο χωριστά προκειμένου να ξέρει πόσο και πως προχωράει το κυβερνητικό έργο εξεπλάγη από τη μεθοδικότητα του Άδωνι. Του παρουσίασε τυπωμένο το έργο που μέχρι σήμερα πραγματοποίησε με τους συνεργάτες του στο υπουργείο και μάλιστα ανακοίνωσε ότι η έκδοση που ετοίμασαν πληρώθηκε από ίδιους πόρους και όχι από κρατικούς. Τέτοια μεθοδικότητα μακάρι να την έχουν όλοι όσοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένα καθήκοντα. Και η υπευθυνότητα του Άδωνι ενόχλησε τον κ. Αντώναρο που τον έλουσε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς… Για να δούμε τώρα θα καταφέρει να διεισδύσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ; 
Θεανώ Βλάχου