ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πιο αυστηρά τα πρόστιμα!
Αν και οι περισσότεροι συμπολίτες έχουν πειθαρχήσει με τα αυστηρά μέτρα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους, υπάρχει μια μερίδα απείθαρχων πολιτών που φαίνεται πως έχει πάρει… αψήφιστα την κατάσταση. 
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου, αστυνόμου Β’, Ηλία Μήτσιου, μόλις μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν 365 παραβάσεις, ενώ έγιναν και 5 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων!
Από δικαιολογίες οι… απείθαρχοι συμπολίτες μας άλλο τίποτε. Από τους ελέγχους προκύπτει ότι συχνά αλλού έχουν δηλώσει στο έντυπο μετακίνησης ότι θα πάνε και αλλού τελικά εντοπίζονται!
Επειδή όμως η κατάσταση είναι πράγματι πολύ σοβαρή, τα πρόστιμα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά και να πληρώνονται χωρίς… ενστάσεις!
Ε.
Φωτιά ο Παπαδημούλης…
Καλώς τον! Πού ήταν τόσο καιρό; Έδωσε παράσταση σε τηλεοπτικό κανάλι. Μας θύμισε τους Συριζαίους της προ κορωνοϊού εποχής. Ήταν αρνητικός σε όλα! Ζήτησε την επίταξη των ιδιωτικών Κέντρων Υγείας! Να είναι σίγουρος πως θα το κάνουν και αυτό όταν χρειαστεί, αλλά θα αποζημιώσουν και τους ιδιοκτήτες, δεν το ξέρει; Ακόμη επαρκούν οι χώροι του ΕΣΥ. Αργότερα βλέπουμε… Πάντως θα μπορούσε να προσφέρει μέρος των εισοδημάτων του για να αγοραστούν μάσκες ή αναπνευστήρες. Και αν αληθεύει ότι είναι από τους πλουσιότερους ευρωβουλευτές, γιατί δεν κάνει μια σημαντική δωρεά όπως έκαναν πολλοί άλλοι Έλληνες; Με τις πράξεις πείθεις για τις προθέσεις σου. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας.
Θ.

Το κακό δεν έχει τέλος!
Αντίθετη η Μέρκελ με τις απόψεις των ηγετών που οι χώρες τους δοκιμάζονται από τον ιό! Η Γερμανική παραφωνία στο μεγαλείο της. Είχε το θράσος να μας συστήσει να εκποιήσουμε τη δημόσια περιουσία! Ο κολλητός της ο Σόιμπλε προετοίμασε αυτό το δρόμο με τη συναίνεση του Τσίπρα… Όταν αντιμετώπιζε το οικονομικό πρόβλημα η Ελλάδα, μας κουνούσε το δάχτυλο και τώρα μας βάζει εμπόδια πάλι αξιωματούχος από τη Γερμανία και μάλιστα την Ανατολική! Οι πρωτοπόροι της Ένωσης θα αγανακτούσαν με αυτές τις πρακτικές… Αλλά αυτοί έφυγαν από αυτό τον κόσμο και άφησαν τη Μέρκελ να διαφεντεύει την Ε.Ε.! Όσο η Γερμανία επιβάλει τις απόψεις της, η Ε.Ε. θα κινδυνεύει…
ΜΑΤ

Απέραντη ερημιά…

Εκεί που πριν βγεις στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς έκανες το σταυρό σου μην βρεθείς αντιμέτωπος με κανέναν απρόσεχτο οδηγό, τώρα κάνεις το σταυρό σου για την ερημιά που υπάρχει τις βραδινές ώρες στην ίδια εθνική οδό, στην οποία δεν κουνιέται... φύλλο. Ήταν που ήταν έρημη η ακριτική περιοχή, της έδωσε μια ο κορωνοϊός και την... αποτελείωσε.
Ν.

* * *

Κατόπιν εορτής!
Απογοητεύεσαι όταν παρακολουθείς τις πρακτικές των κομμάτων. Όσοι βρίσκονται εκτός κυβέρνησης, όλα τα βρίσκουν στραβά και η μαχητικότητά τους εξαντλείται μέχρι που να τους δώσει ο λαός την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους. Τότε με έκπληξη παρατηρείς πως, είτε μιμούνται τις πρακτικές των προκατόχων τους, που μέχρι χθες ακύρωναν λεκτικά, είτε κατεβάζουν τους τόνους των διεκδικήσεων και παράγουν τα ίδια ή και ακόμη χειρότερα… Λαμπρό παράδειγμα οι πρακτικές της κυβέρνησης μετά το 2015! Πόσα ακούγαμε πριν από τις εκλογές, πόσα υπόσχονταν να κάνουν αν τους δίναμε την ευκαιρία και όταν τους τη δώσαμε, δεν ήξεραν από πού ν’ αρχίσουν και πώς να προχωρήσουν… Αποδείχθηκαν εντελώς ανέτοιμοι και με τις υπαναχωρήσεις τους μας τρομοκράτησαν.

Στην πράξη θα αποδειχθεί…
Όση μαχητικότητα κι αν επιδεικνύουν οι κομματικοί σχηματισμοί μόνο αν αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα θα αποδειχθεί αν έλεγαν κουβέντες του αέρα, κρίνοντας και επικρίνοντας τις πρακτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, ή αν πράγματι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος στους πολίτες του να είναι οι ενδεδειγμένες προς όφελος όλων ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις. Το να χρησιμοποιούν συνθήματα, το να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, το να ξοδεύουν χρήματα για να αναρτούν αφίσες, ρυπαίνοντας και τις πόλεις, αυτό δεν αλλάζει την όποια κατάσταση καταγγέλλουν. Και δεν προβληματίζονται όσοι κάνουν ντόρο με πορείες και φωνές ότι οι εργαζόμενοι τους οποίους υπερασπίζονται, δεν τους δείχνουν εμπιστοσύνη με την ψήφο τους;

Είναι τόσο λίγοι;
Δεν ξέρουμε τι να σκεφθούμε και πώς να αιτιολογήσουμε την αδιαφορία των Ελλήνων! Εκτός κι αν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι μόνο 5% και όλοι οι άλλοι είναι ή άνεργοι ή βιομήχανοι! Κάτι στραβό υπάρχει στον τρόπο που εκφράζουν τις διεκδικήσεις τους κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί… Κι ενώ βλέπουν ότι ο λαός δεν εγκρίνει τα λεγόμενά τους, αφού δεν πείθεται για να τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να φθάσουν στην εξουσία για να κάνουν πράξη όσα περιγράφουν στις γραπτές δηλώσεις τους ή εκφράζουν με συνθήματα στις πορείες τους, δεν αναθεωρούν τις πρακτικές τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν στο ίδιο πανομοιότυπο  λεξιλόγιο. Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά δεν αγγίζουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται…

Αυτά τι τα ήθελε;
Προ καιρού ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής έκανε ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό για να πληροφορηθεί τι έκαναν για να λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσε τότε η φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική. Φαίνεται ότι η περιοχή που επλήγει είναι χώρος παραθερισμού και για να μη παρεξηγηθεί ότι νοιάζεται για την πλουτοκρατία που έχουν εκεί τα εξοχικά τους, δήλωσε ότι εκεί έχουν φτωχοί άνθρωποι ένα εξοχικό σπιτάκι για να περνάνε λίγες μέρες το καλοκαίρι. Αλλά πόσο φτωχοί λέτε να είναι εκείνοι που διατηρούν δύο δικά τους σπίτια ένα στην πόλη και ένα στην εξοχή; Πάντως θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φτωχοί είτε εχούμενοι… Η καταιγίδα δεν εξαιρεί κανένα…
Θεανώ Βλάχου