ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κάποιοι δε θ’ ανοίξουν!
Σοβαρό θα είναι το πλήγμα για τον τουρισμό και στην Ήπειρο, τουλάχιστον όσον αφορά εκείνα τα καταλύματα και τους επαγγελματίες που δουλεύουν με επισκέπτες από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, η στήλη πληροφορήθηκε πως στα Σύβοτα μέχρι στιγμής δύο μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία κι ένα ακόμη που είναι πιο μικρό, δεν πρόκειται να ανοίξουν φέτος. Και τα τρία δουλεύουν με τουρίστες από Μεγ. Βρετανία, Δανία κ.λ.π., οπότε δεν βλέπουν… φως στο τούνελ για το καλοκαίρι που έρχεται. Σε άλλες Περιφέρειες πάντως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο!
Α.
Ερωτήματα…
Αρκετοί είναι στην Ηγουμενίτσα εκείνοι που αναρωτιούνται σχετικά με το τι θα απογίνει με τους 20 «εγκλωβισμένους» ξένους στο κάμπινγκ του Δρέπανου. Δεν θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους; Κοστίζει η επαναπροώθηση ή δεν είναι εύκολο να συντονιστεί; Μένουν εδώ, γιατί οι χώρες από τις οποίες προέρχονται δεν έχουν άρει ακόμη τα περιοριστικά μέτρα; Έως πότε θα φιλοξενούνται στο κάμπινγκ; Πρέπει να βρεθεί μια λύση...
Η.Μ.
Πλήρης αδιαφορία…
Γέμισαν πεζοδρόμια και δρόμους με φέιγ-βολάν, κόλλησαν αφίσες σε τοίχους, στύλους της ΔΕΗ, κάδους καθαριότητας, ακόμη και στους κάδους ανακύκλωσης, καταστρέφοντας την αφίσα που ενημερώνει για το ποια υλικά ανακυκλώνονται στους συγκεκριμένους κάδους! Όλα αυτά θα τα φορτώσουν στους υπαλλήλους καθαριότητας, οι οποίοι θα κληθούν να αποκαταστήσουν όλους τους χώρους; Κάποτε ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής έκανε το ίδιο στην πόλη μας και η απάντηση του λαού ήταν ελάχιστοι ψήφοι! Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι δεν σέβονται όσα ανήκουν σε όλους… Πήραν μια γεύση στις δημοσκοπήσεις. Στις εκλογές θα είναι ακόμη χειρότερα!
ΜΑΤ

Ελληνική πραγματικότητα…
Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα παιδιά στα σχολεία! Σχέδια επί σχεδίων. Αποστάσεις μέσα στην τάξη, προβλέψεις για την ώρα του διαλείμματος! Και τα παιδιά έκαναν τα δικά τους σχέδια. Σήμερα είναι γεμάτες οι γειτονιές και τα προαύλια των σχολείων από παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα, ακόμη και νήπια που παίζουν και τρέχουν χωρίς …αποστάσεις. Ρίξτε ένα βλέμμα στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου ή του Γυμνασίου στην αρχή της οδού Χρηστοβασίλη!
Θ.

Άμεση παρέμβαση!

Ενθουσιασμένοι είναι οι περίοικοι της πλατείας Αριστοτέλους στη Βρυσούλα μετά την άμεση ανταπόκριση στην έκκλησή τους από τον Τομέα Πρασίνου του Δήμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αριστείδη Παππά για τον καθαρισμό της από χόρτα, μπάζα και σκουπίδια (φωτό)! Ήταν αίτημα πολλών ετών ο ευπρεπισμός της και αυτές τις μέρες έγινε πράξη. Έτσι, τα παιδιά της περιοχής μπορούν πλέον να παίζουν άφοβα στον χώρο της πλατείας που μέχρι πρότινος αποτελούσε κυριολεκτικά, μία εστία μόλυνσης! Αν μάλιστα ο Δήμος φτιάξει στην πλατεία μία μικρή παιδική χαρά και βάλει και μερικά παγκάκια, τότε η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο!
Δ.Κατ.

Τα μέτρα…
Μέτρα για κάποιους επαγγελματίες θα πάρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τους ελαφρύνει από τα βάρη και τις αναδουλειές την περίοδο της καραντίνας. Στον κλάδο της εστίασης, καφές, κλπ., οι Δήμοι θ’ αυξήσουν τους κοινόχρηστους χώρους, προς όφελος των καταστηματαρχών και θα μειώσουν τα τέλη! Κάτι τέτοιο ανακοίνωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών. Μακάρι τα μέτρα να βοηθήσουν!
Γ.Γ.

* * * 

Δεν θέλουμε να ζήσουμε;
Η πιθανότητα να αποτύχει η προσπάθεια του σημερινού πρωθυπουργού και των συνεργατών του για να μας επαναφέρουν στην κανονικότητα μας τρομάζει! Έχουν ανατραπεί όλα και μετά από τις τόσες θύελλες που βιώσαμε για να στήσουν την οικονομία της χώρας στα προ της οικονομικής κρίσης επίπεδα αλλά να καταφέρουν να δημιουργήσουν και νέες προοπτικές ανάπτυξης θα χρειαστεί και συγκεκριμένο σχέδιο και πολλή δουλειά. Έχουμε κάποια ελπίδα επειδή μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός έδειξε ότι βαδίζει με σχέδιο σε κάθε δύσκολη περίπτωση και ξέρει να επιλέγει τους καλύτερους για να πετύχουν. Αν είμαστε τυχεροί και δουλέψει όπως στον Έβρο αλλά και στη διαχείριση της κρίσης με τον ξενόφερτο ιό τότε έχουμε ελπίδα…

Kάτι πάει καλύτερα!
Περάσαμε τόσα από το 2009 μέχρι και το 2019! Δύσκολα χρόνια, μεγάλες ανακατατάξεις! Πότε ακούγαμε για συγκεκριμένα σχέδια και πότε άλλα μας υπόσχονταν και άλλα έκαναν! Μέχρι και σε δημοψήφισμα συμμετείχαμε κι ενώ μας ζητούσαν να ψηφίσουμε ΟΧΙ άλλα έκαναν όταν συναινέσαμε χωρίς να λογοδοτήσουν! Και τα χρόνια περνούσαν, τα κόμματα πότε συνεργαζόταν και πότε έβγαζαν το ένα το μάτι του άλλου! Περί εθνικής προσπάθειας λίγα ακούσαμε και τίποτε δεν έκαναν στην πράξη. Απλά ανακατεύονταν κόμματα με διαφορετικές ιδεολογίες επενδύοντας σε προσωπικά συμφέροντα και αναζητώντας καρέκλες εξουσίας. Και αυτό τον αχταρμά τον πληρώσαμε ακριβά μέχρι που ο λαός αποφάσισε να δοκιμάσει έναν νέο ηγέτη μήπως και κάτι πάει καλύτερα…

Τόσες αναποδιές…
Με το που ανέλαβε καθήκοντα άρχισαν τα δύσκολα! Ο Ερντογάν τότε έβγαλε όλες τις κακίες του! Τόσο στο Αιγαίο για τους υδρογονάνθρακες όσο και με την προώθηση χιλιάδων μεταναστών προς τα νησιά αλλά και το πρόβλημα που προσπάθησε να μας δημιουργήσει στον Έβρο όλα αυτά μαζί αποπροσανατόλιζαν την εθνική προσπάθεια για επαναφορά στην κανονικότητα και έστρεφαν αλλού τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης! Και μέχρι να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα έκανε την εμφάνισή του και ο κορωνοϊός για να συμπληρωθεί το κακό. Ευτυχώς για μας που αυτή την ώρα εκπονήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια, επιλέγησαν καταλληλότατα στελέχη και γίναμε για πρώτη φορά χώρα πρότυπο που είχαμε τις λιγότερες απώλειες. Και όλα αυτά γιατί ο τιμονιέρης κράτησε γερά το τιμόνι…

Νέο ξεκίνημα!
Φαίνεται να μπαίνει το νερό στο αυλάκι! Τόσα χρόνια υστερούσαμε σε ουσιαστικούς και αποδοτικούς σχεδιασμούς και σήμερα τα σχέδια που εφάρμοσε η πολιτική προστασία άλλαξαν την εικόνα της χώρας μας. Όσο για την ψηφιακή κληρονομιά που αποκτήθηκε κάτω από πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες συνθήκες και μας την πρόσφερε ο αρμόδιος υπουργός, θα μείνει ως παρακαταθήκη στο νέο ξεκίνημα. Με την κτηθείσα εμπειρία αυτών των μηνών ελπίζουμε ότι μπορεί η Ελλάδα να αλλάξει πορεία. Δύσκολος ο πρώτος χρόνος μετά τις θύελλες που περάσαμε. Αν συμπράξουν όλοι οι Έλληνες και υποστηρίξουν το πρόγραμμα που θα εκπονήσει η κυβέρνηση ελπίζουμε να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Και τα όποια οφέλη θα τα απολαύσουν όλοι μαζί οι Έλληνες. Γιατί αν αποτύχουμε και τώρα… χαθήκαμε!
Θεανώ Βλάχου