ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Επιτέλους, διατηρητέο!
 Τελικά, όλα γίνονται όταν οι φορείς «τρέχουν» ένα θέμα και υπάρχει καλή πρόθεση και διάθεση για δουλειά εκ μέρους των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Η διαπίστωση με αφορμή το γεγονός ότι το Οικοτροφείο Θηλέων στον λόφο Βελισσαρίου χαρακτηρίστηκε τελικά διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πλέον με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση να ανακαινιστεί και να αξιοποιηθεί σε όλη του την έκταση για διάφορες δραστηριότητες. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης με μακρά ιστορία. Τον χαρακτηρισμό του είχε ζητήσει με ερωτήσεις προς τη Λ. Μενδώνη ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, ο οποίος σε ανάρτησή του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη!
Α.

«Οικόσιτη» αρκούδα!
Σχεδόν σε… οικόσιτο ζώο έχει μετατραπεί, απ’ ότι πληροφορούμαστε, μία αρκουδίτσα ηλικίας δύο ετών περίπου στο Μικρό Πάπιγκο. Είναι ήμερη, φτάνει πολύ κοντά στο χωριό και κάποιοι κάτοικοι την ταΐζουν κιόλας! Ωστόσο, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια δεν κινδυνεύει από κάποιον που θα θελήσει να τη σκοτώσει, έτσι χωρίς λόγο; Γι’ αυτό ίσως πρέπει να κληθεί ο «Αρκτούρος» και να επιληφθεί του θέματος.
Κ.Α.

Κακή εκπαίδευση…
Ασκεί το κράτος κακή εκπαίδευση των πολιτών νομιμοποιώντας κάθε τόσο τα αυθαίρετα κτίσματα έναντι κάποιου τιμήματος! Και γιατί να προβούν οι πολίτες στις πολυέξοδες διαδικασίες ανέγερσης κατοικιών αφού έρχεται το κράτος και τους διευκολύνει να τα νομιμοποιούν εκ των υστέρων; Πόσες φορές επαναλήφθηκαν αυτές οι πρακτικές; Και αυτές οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται και όλα βαίνουν καλώς. Καθένας χτίζει όπου θέλει και όπως θέλει και κατά καιρούς γίνονται νόμοι που προστίθενται όροφοι πέρα από το όριο των πόλεων με τη δικαιολογία ότι μεταφέρονται συντελεστές από άλλες πόλεις και συνωστίζονται οι πολίτες και οι πόλεις παίρνουν άλλη μορφή και δυστυχώς χειρότερη….
ΜΑΤ

Ξανά σε χρήση!
Συχνά η στήλη τα… βάζει με το εργοτάξιο του Δήμου μεταφέροντας παράπονα αναγνωστών ή προβλήματα που εντοπίζει ανά την πόλη και ανήκουν στην αρμοδιότητά του. Το έκανε και χθες. Σήμερα επανερχόμαστε για να πούμε έναν –οφειλόμενο- καλό λόγο. Το πλωτό μηχάνημα της φωτογραφίας, με το οποίο ο Δήμος καθάρισε ξανά χθες το λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη, παρέμενε επί χρόνια σε αχρηστία! Το έβγαλαν όμως και πάλι απ’ την αποθήκη και μ’ αυτό κόβουν και μαζεύουν καλάμια κατά μήκος της όχθης της λίμνης. Χρήσιμο «εργαλείο» για το εργοτάξιο, που τρέχει και δε φτάνει αυτή την περίοδο με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει…
Κ.Α.

Τι να πρωτοκάνει…
 Το τι ακούει καθημερινά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας δε λέγεται, όπως πληροφορείται η στήλη. Όλοι έχουν πέσει πάνω του και του ζητούν λύσεις σε προβλήματα που παραμένουν στάσιμα εδώ και πολλά χρόνια. Τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος; Είναι πολλά τα «μέτωπα»… Να θυμίσουμε όμως σε όλους ότι ανέλαβε τα ηνία της ΔΕΥΑΙ μόλις πριν από οκτώ μήνες περίπου. Θαύματα λοιπόν δε γίνονται μέσα σε μερικούς μήνες όταν επί δεκαετίες συσσωρεύονταν οι παθογένειες. Αυτά προς το παρόν…
Κ.Α.

Να γίνει μόνιμη!..

 Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στον παραλίμνιο δρόμο έδωσε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να γεμίσουν την περιοχή και το οδόστρωμα για να κάνουν περίπατο. Πολλή όμορφη εικόνα! Αν υπήρχε και σωστά οργανωμένος ποδηλατόδρομος δεν θα ενοχλούσαν τόσο τους πεζούς οι ποδηλάτες. Μήπως τελικά την καλοκαιρινή περίοδο θα πρέπει να απαγορευθεί και εδώ η κίνηση οχημάτων όπως συμβαίνει στις περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις; Οι κάτοικοι του κάστρου έχουν στη διάθεσή τους εισόδους προς το κάστρο. Οι εικόνες που είδαμε αυτό τον καιρό στη λίμνη αποδεικνύει το πόσο αναγκαία είναι μία ελεύθερη ζώνη μόνο για πεζούς…
Θ.

Σαν κακός δαίμονας…
 Ξέρει ο Ερντογάν πώς να μας πιέσει! Ανοίγει τις πύλες εξόδου από τη χώρα του στέλνοντας μετανάστες στη χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα Ελλάδα. Και όσο εκείνος ξέρει ότι μας δυσκολεύει τόσο θα χρησιμοποιεί μετανάστες από Ασία και Αφρική σε βάρος μας που φροντίζει να τους μεταφέρει στο έδαφός του για να τους έχει ως ένα πρόσθετο όπλο πίεσης προς την Ελλάδα. Ούτε τους γείτονες σέβεται ούτε τίποτε! Μόνη έγνοια του τα δικά του συμφέροντα. Και κάθε φορά που γίνεται λόγος για τα αδιέξοδα που μας προκαλεί τόσο μεγαλώνει η όρεξή του να μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Και όλο διαμαρτύρεται για τα ποσά που τον χρηματοδοτεί η Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα.

Πήραν μια γεύση!
 Μετά τα προβλήματα που προκάλεσε ο Ερντογάν στον Έβρο αντιλήφθηκαν οι χώρες της Ε.Ε. ότι η στάση του είναι μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη αφού τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και επί τέλους ξύπνησαν και έστειλαν βοήθεια στον Έβρο! Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να συναποφασίσουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. τη στάση τους και στο προσφυγικό πρόβλημα. Αυτό δεν μπορεί να ταλαιπωρεί μόνο την Ελλάδα. Αν από κοινού δεν το αντιμετωπίσουν τι σόι «ΕΝΩΣΗ» έχουμε; Οι δυνατότητες της Ελλάδας δεν είναι ανεξάντλητες παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για να διαχειριστεί και αυτό το πρόβλημα… Ιδιαίτερα στην μετακορωνοϊό εποχή.

Τον διευκολύνουν;
 Η στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών στο μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι φιλοευρωπαϊκή. Δεν μπορούν να μένουν απαθείς παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Νομίζεις ότι κάποιες χώρες σιγοντάρουν το παιγνίδι του Ερντογάν αρνούμενες να μοιραστούν αναλογικά τα βάρη ώστε να ανακουφιστεί και η Ελλάδα για να επικεντρωθεί στην επούλωση των πληγών της στην οικονομία στη μετακορονοϊό εποχή. Μπορεί να μην πληγώθηκε από την επιδημία όσο οι άλλες χώρες της Ε.Ε., αλλά η οικονομία της ήταν ήδη πληγωμένη από τα μνημόνια και επιβαρύνθηκε από την επέλαση του κορωνοϊού αφού αναγκάστηκε να πάρει πολλά μέτρα προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες της που βρέθηκαν σε απόγνωση.

Πρώτα το συμφέρον…
 Το παιγνίδι του Ερντογάν νομίζεις ότι το σιγοντάρουν και κάποιες χώρες της Ε.Ε. αρνούμενες να μοιραστούν μέρος του προβλήματος για να ανακουφιστεί η Ελλάδα. Μιλάμε για μεγάλη αλληλεγγύη! Και πρώτη απ’ όλες η Γερμανία που ποιεί τη νήσσα. Το βλέμμα της Μέρκελ για καλό μας δεν είναι. Είναι λαλίστατη όταν επιδιώκει να έχει οφέλη για τη χώρα της και βγάζει μεγάλη άρνηση όταν πρέπει να δώσει για να συνεισφέρει στη μεγάλη προσπάθεια. Και τα συμφέροντα που έχει στην Τουρκία δεν μπορεί παρά να σε βάζουν σε δεύτερες σκέψεις… Πόσα παιγνίδια έχουν στηθεί σε βάρος των λαών.
Θεανώ Βλάχου