ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σημαντικές οι ράμπες!
 Πανέτοιμες είναι οι παραλίες της Ηπείρου να υποδεχθούν τους λουόμενους, αν ο καιρός φυσικά επιτρέψει εξόρμηση προς θάλασσα το τριήμερο! Μάλιστα, από την Περιφέρεια Ηπείρου τοποθετήθηκαν και φέτος ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ πολιτών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, στην Αμμουδιά και σε παραλία των Συβότων (φωτό). Πολύ σημαντική υποδομή αυτή. Γιατί δικαίωμα απόλαυσης της θάλασσας έχουν και οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι δυσκολεύονται σωματικά να φτάσουν σ’ αυτήν!
Κ.Α.
Δύο οι τυχεροί!
 Την άλλη εβδομάδα κληρώνει για την διοίκηση του ΠΓΝΙ! Πηγές μας λένε ότι θα οριστούν διοικητής και υποδιοικητής στην αρχή και θ’ ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι η θητεία της απερχόμενης διοίκησης, κυρίως διοικητού – υποδιοικητού έληξε στις αρχές του περασμένου Απριλίου, αλλά λόγω κορωνοϊού το Υπουργείο Υγείας παρέτεινε την θητεία. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι για την θέση του διοικητή περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει υποψήφιος Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στη θέση υποδιοικητή ακούγονται δύο Γιαννιώτες. Υποψήφιοι καμιά 20αριά για τις δύο θέσεις, δύο οι τυχεροί όμως!
Γ.Γ.
Πρακτικές λύσεις…
 Στη Σουηδία το κράτος διαθέτει ένα κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι βουλευτές που εκλέγονται στις επαρχίες και χρειάζεται να μετακινούνται για τις υποχρεώσεις τους στην έδρα του κοινοβουλίου. Καθένας έχει το δικό του δωμάτιο με όλα τα αναγκαία και το κόστος για τη φιλοξενία τους είναι πολύ μικρότερο απ’ αυτό που διατίθεται για του Έλληνες πολιτικούς που εκλέγονται στις επαρχίες… Στη Σουηδία είναι δεδομένη η χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων… Ακόμη και ο Ούλωφ Πάλμε πήγαινε στη δουλειά του με ποδήλατο!
ΜΑΤ
Αλλάζει όψη!
 Έτοιμη να επιστρέψει τη νέα αγωνιστική περίοδο στη φυσική της έδρα είναι η Αθλητική Ένωση Πλατανιάς. Το άλλοτε χωμάτινο γήπεδο έχει μετατραπεί πλέον σε χόρτο, καθώς έγιναν τα έργα που έπρεπε και έχει «πρασινίσει». Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είχε δρομολογηθεί να γίνει από το 2018 όταν είχε υπογράψει τη σχετική σύμβαση ο ανάδοχος με τον τότε Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Η ουσία πάντως είναι πώς το γήπεδο θα είναι χρήσιμο τόσο για την άθληση των κατοίκων όσο και για την ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν σε Χαροκόπι, Βασιλική και αλλού.
Ν.Γ.

Υπερβάλλων ζήλος;

Άστραψε και βρόντησε η κ. Τζούφη κάνοντας κριτική στην υπουργό Παιδείας! Δικαίωμά της είναι να έχει διαφορετικές απόψεις αλλά το να καταγγέλλει ως μεγάλο κακό την κατάργηση του ελληνικού τύπου πανεπιστημιακού ασύλου αυτό μας εξέπληξε! Ξέρει έστω και μία ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να προστατεύεται τέτοιου τύπου άσυλο; Είναι αναγκαίο να προστατεύεται στα πανεπιστήμια η ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά η κατάληψη χώρων του πανεπιστημίου για την κατασκευή μολότοφ ή τη φύλαξη ροπάλων και λοιπών… πολεμοφοδίων μάλλον δεν έχουν σχέση με την ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου! Θ.

Υπερτυχεροί…
 Άμα έχεις τύχη διάβαινε… Αυτό ισχύει για δύο συμπατριώτες μας από την Ηγουμενίτσα που προχθές κέρδισαν στο «Τζόκερ» από 5,7 εκατ. ευρώ ο καθένας. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Τι έπαιξαν; Δύο πανομοιότυπα δελτία αξίας μόλις τριών ευρώ το καθένα! Η κλήρωση έδινε υψηλά ποσά γιατί είχαν προηγηθεί 38 συνεχόμενα τζακ ποτ. Κάπως έτσι, η Ηγουμενίτσα απέκτησε δύο εκατομμυριούχους! Με υγεία να χαρούν τα κέρδη τους οι άνθρωποι…
Κ.Α.

Ποιοι συναίνεσαν;
 Ποιοι ψήφισαν την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας ορίζοντας και συγκεκριμένη ημερομηνία την 30η Απριλίου του 2020; Οι Συριζαίοι και λοιποί παρατρεχάμενοι! Και τώρα, αφού βρέθηκαν εκτός των κέντρων λήψεων των αποφάσεων χύνουν δάκρυα και… αγωνίζονται για τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας! Όλοι τους έξω απ‘ το χορό ήξεραν πάντα να λένε ωραία τραγούδια. Όταν κλήθηκαν να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους αλλού πήγαιναν κι αλλού βρίσκονταν Με αυτές τις αλλοπρόσαλλες πρακτικές κατάφεραν τελικά να χάσουν την αξιοπιστία τους και όσο κι αν φωνάζουν τώρα δεν τους ακούει ο λαός που κάηκε στο κουρκούτι και φυσάει και το γιαούρτι… Πρώτα οφείλουν να εκπαιδευτούν στον όρο «συνέπεια» και μετά τα ξαναλέμε!

Αλλού πατάει…
 Υπόσχονταν ο αρχηγός τους να φέρει στο προσκήνιο για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση και μάλλον έχασε τα σχέδια στη διαδρομή… Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να «κολλήσει» στις φωτογραφίες των σοσιαλιστών της Ευρώπης κάνοντας τούρμπο τη Φώφη! Δημιούργησε έναν αχταρμά με αριστερούς και υπέρ δεξιούς, τύπου ΑΝΕΛ, και μετά άνοιξε τις πόρτες και στέγασε παλαιούς Πασόκους στελέχη των Παπανδρέου και τώρα όλοι μαζί όταν μιλάνε περί ιδεολογίας τι ακριβώς αντιλαμβάνονται; Καλά να ‘ναι οι άνθρωποι αλλά έπαθαν σύγχυση! Καημένε κύριε Αλαβάνο! Τώρα τι λες; Όμως το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» τώρα αν λέγεται, είναι κατόπιν εορτής και δεν διορθώνει την πραγματικότητα…

Κάνει ότι ξέχασε…
 Υπερασπίζεται με ιδιαίτερο ζήλο τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός από τη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης. Όταν καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για προσλήψεις των «δικών της παιδιών» είναι να γελάς! Όταν εκείνος έκοβε και έραβε στο ΠΑΣΟΚ ποιοι προσλάμβαναν στρατούς δικών τους παιδιών; Ποιοι δημιούργησαν τις κλαδικές που έκαναν δύσκολη τη ζωή κάθε εργαζόμενου που δεν τους έδινε γη και ύδωρ; Γιατί ένα φωτισμένο στέλεχός τους αναγκάστηκε να τους επιβάλει τον ΑΣΕΠ προκειμένου να τους εμποδίσει να παίζουν τα κομματικά τους παιγνίδια; Και εκείνος δεν ήταν στην ομάδα του Γιώργου που τα… βρήκαν με τον Στρος Καν και μας έριξαν στα μνημόνια; Λιγότερη έπαρση από τους παλαιοκομματικούς που επανήλθαν ως εκσυγχρονιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους βλάψει…

Επενδύουν στο μέλλον!
 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με μανία υπερασπίζονται κάθε κίνηση και κάθε λέξη του αρχηγού τους λέτε να εξαργυρώνουν υποχρεώσεις του παρελθόντος ή επενδύουν σε κάτι καλύτερο για το μέλλον όταν με χρόνια με καιρούς καταφέρουν να επανέλθουν στην εξουσία; Ιδιαίτερα κάποιοι απ’ αυτούς που δεν είχαν ιδιαίτερα προσόντα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις που δεν ήταν για το μπόι τους νιώθουν ευγνώμονες και προσπαθούν να ανταποδώσουν τώρα που ξεπέζεψε ο αρχηγός και έχει τις μαύρες του. Είναι όλα ωραία όταν κατέχεις την εξουσία και είναι πολύ άχαρος και δύσκολος ο ρόλος σου όταν απομακρύνεσαι απ’ αυτήν… Ιδιαίτερος είναι ο ζήλος στελεχών προερχομένων από τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ!
Θεανώ Βλάχου