ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δε θα γίνει… γκέτο!
Tην εγκατάσταση σημαντικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε καταλύματα που έχουν μισθωθεί επικαλούνται, μεταξύ άλλων, κάτοικοι του Περάματος οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία και ξενοδοχείου καραντίνας στο χωριό τους. Τονίζουν πως έτσι θα δυσφημιστεί η περιοχή. Εντάξει, δεν έγινε και… γκέτο το Πέραμα, όπως δεν έγινε γκέτο και ο Κατσικάς που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια ένα κέντρο με πάνω από 1.000 μετανάστες. Εξάλλου, πιο πολύ τυπική θα είναι η λειτουργία του ξενοδοχείου καραντίνας. Πόσοι ασθενείς με κορωνοϊό θα έρθουν ως τουρίστες στα Γιάννενα το καλοκαίρι για να τους πάνε σ’ αυτό; Πολύς θόρυβος για το τίποτα…
Κ.Α.
Θα γίνουν συγκρίσεις…
Η όποια ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας είναι υποχρεωμένη από τη συμφωνία που κάνει να προσφέρει άριστες υπηρεσίες, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα όταν αυτές προσφέρονται από μόνιμους δημοτικούς ή δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί; Το περιστατικό με την υπάλληλο καθαριότητας που δέχθηκε παρατήρηση από συμπολίτη μας επειδή καθάριζε αφήνοντας όλα τα σκουπίδια στο δρόμο ίσως είναι ενδεικτικό. Ο πολίτης της είπε ότι θα το καταγγείλει στην υπηρεσία καθαριότητας και εκείνη απάντησε: «Δεν θα μου κάνουν τίποτε: Είναι κουμπάρος μου ο υπεύθυνος…»! Σε μια ιδιωτική εταιρεία μάλλον οι κουμπάροι δεν κάνουν στραβά μάτια!
ΜΑΤ
Και στην Καστροσυκιά…
 Άλλη μία πολύ γνωστή και δημοφιλής παραλία της Ηπείρου, η Καστροσυκιά Πρέβεζας, απέκτησε υποδομή που επιτρέπει σε ανάπηρους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας να απολαμβάνουν κι αυτοί τη θάλασσα μέσα στο καλοκαιράκι! Γιατί έχουμε όλοι δικαίωμα στο μπάνιο! Τις ράμπες πρόσβασης στο νερό τοποθετεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου και της αξίζουν τα εύσημα για τη μέριμνα που δείχνει για τα ΑμεΑ. Φυσικά, η ισότιμη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία είναι υποχρέωση της Πολιτείας, όμως στη χώρα μας τίποτε δεν είναι τελικά αυτονόητο!
Κ.Α.

Κατά το συμφέρον…
 Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τη δική της πολιτική έναντι της Τουρκίας! Τα συμφέροντα, βλέπεις, προηγούνται των κοινών δράσεων. Η Ιταλία έχει στραμμένη την προσοχή της προς τη Λιβύη αφού από εκεί ξεκινούν οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα τους γι’ αυτό προσπαθεί να κρατήσει τις δικές της ισορροπίες. Η Γερμανία φοβάται τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό και απαιτεί από την Ε.Ε. να στέλνει στην Τουρκία κι άλλους μποναμάδες! Ουδέποτε την ήλεγξε όταν ήταν σε όλους γνωστό τι έκανε με τους κατοίκους της Αφρικής που με δικές της πρωτοβουλίες τους έφερνε στην Τουρκία και από εκεί τους έστελνε με το αζημίωτο στις ακτές της Ελλάδας! Ανάστατος ο κόσμος… Ποιοι ωφελούνται τελικά;
Θ.

Πετούν… πέτρες!
 Ένα μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στο Κάστρο και το έθιξε στη στήλη ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων - φίλων Κάστρου Κων/νος Τσάγκας. Η καγκελόπορτα αριστερά της κεντρικής πύλης, δίπλα στον Πύργο του Θωμά ήταν κλειστή επί χρόνια από την Αρχαιολογία. Έσπασαν όμως την υποτυπώδη κλειδαριά και κάποιοι ανεβαίνουν πάνω στο τείχος και πετούν πέτρες! Μάλιστα, πρόσφατα πέταξαν ένα ολόκληρο λιθάρι (φωτό)! Υπάρχει λοιπόν μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος, μιας και στο σημείο αυτό περπατούν πολίτες και παίζουν παιδιά. Ας ξανασφραγίσει την καγκελόπορτα η Εφορεία Αρχαιοτήτων κι ας υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση στο σημείο, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.
Ν.Γ.

Εθελοντική προσφορά…

 Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε καταφέρει να εξασφαλίσει έμμισθες θέσεις στους περισσότερους δημοτικούς της συμβούλους, κάτι που η νυν είχε υποσχεθεί πως δεν θα επαναλάβει. Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήγε για συζήτηση η χορήγηση Μισθού σε πρόεδρο και αντιπρόεδρο οργανισμού του Δήμου. Με αυτή την αφορμή αξίζει να επισημάνουμε την εθελοντική προσφορά στην περίπτωση του Προέδρου Άρη Μπαρτζώκα και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Στέφανου Μάντζιου. Ειδικά ο δεύτερος προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς ενασχόλησής του με τα κοινά. Η διαδρομή του το έχει αποδείξει. Είναι δε από τους βαθύτερους γνώστες της λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ στην οποία βρίσκεται ως εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» από το 2010!

Χρόνο με το χρόνο…
 Ο πολιτικός κόσμος, στο σύνολό του, κατάφερε χρόνο με το χρόνο να προσθέτει προνόμια στον εαυτό του πέρα από τις επίσημες αποδοχές τους που δεν ξέρω αν αυτές φορολογούνται στο ακέραιο. Έτσι οι φορολογούμενοι τους προσφέρουν αυτοκίνητο, οδηγό, αστυνομικό συνοδό και δύο δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους στο πολιτικό τους γραφείο. Και ακόμη, δωρεάν εισιτήρια στα ΜΜΜ, ακόμη και στα αεροπλάνα όταν υπάρχει αεροδρόμιο στον τόπο τους, επίδομα για χριστουγεννιάτικες ευχές στους ψηφοφόρους τους, δωρεάν διόδια, σωστά οργανωμένο γυμναστήριο στη Βουλή -το δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου- που κάποτε είχε και δάσκαλο ιππασίας! Τι τον ήθελαν; Αυτοί ξέρουν! Έχουν και δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους και ποιος ξέρει πόσα ακόμη…

Δεν τα διέψευσαν!
 Όλα τα παραπάνω τα αποκάλυψε κάποτε μία εφημερίδα και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τη Βουλή που να τα διαψεύδει… Όσο για το πόθεν έσχες κατάφεραν να δηλώνουν μόνο το «έσχες»! Και εκείνοι που «υπηρετούν» τη Βουλή για… 30 χρόνια πάλεψαν απεγνωσμένα για να μην ισχύουν και στην Ελλάδα οι δύο θητείες όπως στις άλλες χώρες. Επαγγελματίες της πολιτικής που καταφέρνουν να έχουν τέτοια οργάνωση, κάνοντας ρουσφέτια, ώστε να δημιουργούν υποχρεώσεις στους ψηφοφόρους… Το περίεργο είναι ότι παρά τα τόσα προνόμια που έχουν κάποιοι παίρνουν και δάνεια από το ταμείο της Βουλής και ακούστηκε ότι κάποτε τους κυνηγούσαν επειδή δεν ήθελαν να τα επιστέψουν. Όλα αυτά γράφτηκαν στον τύπο και δεν θέλησε καμία πτέρυγα να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει.

Ιδιαίτερη μεταχείριση…
Σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της Βουλής, παρέχεται πλήρως εξοπλισμένο γραφείο μέσα σ’ αυτή με υπαλλήλους της επιλογής τους και όλα τα έξοδα πληρωμένα ενώ τα τελευταία χρόνια επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι μέσα στη Βουλή νοίκιασαν γραφεία και εκτός. Όλα αυτά πληρώνονται από τους φόρους μας, γι’ αυτό δεν επαρκούν για άλλα σημαντικά έργα που θα ωφελήσουν όλους τους φορολογούμενους και γι’ αυτό δεν χτίστηκε ποτέ σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες… Και αν όλα αυτά αληθεύουν νιώθουμε απογοητευμένοι που κανένας πολιτικός χώρος δεν τόλμησε να τα καταγγείλει ή να αρνηθεί να τα… απολαύσει! Όλες οι πτέρυγες αποδέχονται τα προκλητικά προνόμια, τα απολαμβάνουν και σιωπούν.

Η σιωπή των… αμνών!
 Περιέργως τα κόμματα που αντιδρούν σε ό,τι κι αν κάνει το κυβερνόν κόμμα, δεν αντέδρασαν ποτέ στα προνόμια και στο μεγάλο αριθμό των τριακοσίων αλλά και στις επιχορηγήσεις των κομμάτων τους… Περίεργο δεν είναι; Για να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και στους πολίτες πρέπει να γκρεμίσουν όλα τα κακώς καμωμένα και να ξεκινήσουν απ’ την αρχή με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία ώστε και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν πώς ξοδεύονται οι φόροι τους, και να μη προσπαθούν να κρύψουν εισοδήματα, αλλά να στηθεί απ’ την αρχή σχέση εμπιστοσύνης που είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε πάνω σε γερές βάσεις που να αντέξουν στο χρόνο…
Θεανώ Βλάχου