ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εκδήλωση τιμής ή μίσους;
 «Διήμερο εκδηλώσεων τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό» διοργανώνει σήμερα και αύριο στη Θεοτόκο Κόνιτσας το ΚΚΕ. Προφανώς αυτές δεν εντάσσονται στις «γιορτές μίσους», όπως χαρακτηρίζουν το μνημόσυνο στη Βούρμπιανη που τελείται την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού. Το άσχημο είναι ότι με το «καπέλωμα» που επιχειρήθηκε κάποιες χρονιές από γραφικούς και ακραίους, δόθηκε αφορμή ώστε να… στιγματίζονται όσοι θέλουν να παραβρεθούν σε αυτές.

Κάποιος θα ζει...
 Το διήμερο είναι αφιερωμένο «στη διάσωση των παιδιών» από τον Δημοκρατικό Στρατό. Κάποιοι άλλοι βέβαια το ονομάζουν «παιδομάζωμα», αλλά τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια.
Στην περιοχή της Κόνιτσας όλο και κάποιος από εκείνους που τους μετέφερε για να τους... σώσει ο Δημοκρατικός Στρατός στην Αλβανία θα ζει για να τους εξηγήσει πόσο ωραία πέρασαν στον εκεί «σοσιαλιστικό παράδεισο»!
Ν.

Καμία… σωτηρία!

 Και αρκετοί Γιαννιώτες έγιναν μέλη στην ομάδα που δημιούργησαν γονείς στο facebook με τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Όταν βέβαια έγινε γνωστό ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα, η ομάδα… κατέβηκε εσπευσμένα! Η στήλη, αντί άλλου σχολίου, παραθέτει αυτούσιο (διατηρώντας την ορθογραφία) ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από γονιό στη συγκεκριμένη σελίδα: «Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελωμένους. Όχι… δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!». Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει σωτηρία σ’ αυτόν εδώ τον τόπο…
Κ.Α.

Είναι τόσο… ευφυείς!
 Ευτυχώς που υπάρχουν… ευφυείς άνθρωποι στην αντιπολίτευση! Βρήκαν ότι για τα νέα κρούσματα φταίει η κυβέρνηση που άνοιξε τον τουρισμό! Σκέψου τι θα γινόταν και τι είχαν να πουν αυτοί οι «κουφιοκεφαλάκηδες» αν απαγόρευε η κυβέρνηση το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων εστίασης σε όλα τα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές! Αν έβαζε στοπ σε όλα τα τουριστικά λεωφορεία, τα αεροπλάνα, τα καράβια και οτιδήποτε άλλο κινείται. Τότε μπορεί και να μην έκανε περίπατο ο ιός! Αν και τότε που είμαστε σε περιορισμό χιλιάδες νέοι μαζεύονταν στα πάρκα, έπιναν και χόρευαν ο ένας κοντά στον άλλο! Πόσοι το μετέδωσαν τότε και σε ποιους δεν το ξέρουμε… Η ατομική ευθύνη είναι μάλλον άγνωστη σε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού!
Θ.

Έξω απ’ το χορό…
Έβγαλε φωνή μεγάλη η κ. Νοτοπούλου, πρώην υποψήφια για το Δήμο Θεσσαλονίκης και σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -εκ των πιο κοντινών συνεργατών του Τσίπρα- για να κατακεραυνώσει τον πρωθυπουργό που αποφάσισε να μη γίνει αυτή τη χρονιά η έκθεση Θεσσαλονίκης! Κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική! Σκεφθείτε να κυβερνούσε τώρα ο Τσίπρας με τους γνωστούς παρατρεχάμενους και να έπρεπε να διαχειριστεί τον Έβρο, την επιδημία, τις απερισκεψίες μεγάλου μέρους των Ελλήνων αλλά και την οικονομία. Μάλλον είναι καλύτερα που δεν θα το βιώσουμε κι ας στενοχωρηθεί λίγο η βουλευτής Θεσσαλονίκης. Πού ξέρεις; Πάλι με χρόνια με καιρούς μπορεί και να έχει και εκείνη την ευκαιρία να τα κάνει όλα καλύτερα…
ΜΑΤ

Πρόληψη πάνω απ’ όλα!
 Τα προληπτικά μέτρα, το λέει και η λέξη, λαμβάνονται ώστε να προληφθεί η μετάδοση μιας ασθένειας, μιας πυρκαγιάς από μία σε άλλη περιοχή. Κατά συνέπεια, το επιχείρημα «δεν έχουμε στην περιοχή μας κορωνοϊό, άρα γιατί να εφαρμόζουμε προληπτικά μέτρα», πάσχει και στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, η οποία βεβαίως έτσι και βρεθεί «κρούσμα», τότε θα ζητά την… κεφαλή επί πίνακι όσων δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα. Και τα παραδείγματα δίπλα μας είναι και πολλά και διδακτικά για όσους επιμένουν να ζητούν πρώτα να δουν θύματα και μετά να πειστούν!
Ν.

Ιδεολογικές αγκυλώσεις…
Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις αυτών που παριστάνουν τους αριστερούς του γλυκού νερού δεν τους αφήνουν να ξεπεράσουν τις ταξικές τους συνήθειες! Κάθε ρύθμιση για τις μεγάλες επιχειρήσεις τους βρίσκει στα κάγκελα… Γιατί τόσο πάθος; Μία μεγάλη επιχείρηση δίνει πάμπολλες θέσεις εργασίας, προσφέρει φορολογικά έσοδα στο κράτος και απασχολεί εξειδικευμένους επιστήμονες που δεν γίνονται μετανάστες αναζητώντας αλλού εργασία… Την Ελλάδα πώς τη θέλουμε; Μόνο με τα μικρομάγαζα που απασχολούν το πολύ έναν ή δύο εργαζόμενους; Καλές είναι και οι οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά έφυγαν από εδώ όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και πολλές άλλες και όλα τα προϊόντα τους εισάγονται. Οι δικοί μας αριστεροί επιλέγουν την τόνωση της επιχειρηματικότητας άλλων χωρών;
Ποιοι ωφελήθηκαν;
 Πήραμε μια γεύση στα χρόνια των μνημονίων. Πάμπολλες ελληνικές επιχειρήσεις άφησαν τους εργαζόμενους στο δρόμο και εγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες. Αυτό ήταν όφελος για τη χώρα και για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους; Ρωτήστε τους Βούλγαρους, τους Ρουμάνους, τους Αλβανούς αλλά και τους Σκοπιανούς. Αυτοί ξέρουν να υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα απολαμβάνοντας και τα οφέλη της. Οι φόροι των ελληνικών επιχειρήσεων πληρώνονται αλλού. Εδώ κλαίμε για την υστέρηση εσόδων και τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Είμαστε περίεργος λαός! Όσο για τις ιδεολογικές κορώνες, αυτές δεν μας έδωσαν ούτε θέσεις εργασίας ούτε πόρους στα ταμεία του κράτους.

Κάνουν εκκαθαρίσεις…
 Οι Ρώσοι αποφάσισαν να κάνουν εκκαθαρίσεις! Καταργούν τώρα 20.419 χιλιάδες κανονιστικές πράξεις που ίσχυαν επί Σοβιετικής Ένωσης και επί σοσιαλιστικής Ρωσίας! Γιατί άραγε δεν θέλουν τίποτε που να τους θυμίζει τις πρακτικές του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού; Αυτοί τις βίωσαν στην πράξη και τις αποτίναξαν από πάνω τους. Και να ήταν μόνον οι Ρώσοι! Οι λαοί όλων των ευρωπαϊκών κρατών που δοκίμασαν στην πράξη το άλλο σύστημα δεν θέλουν ούτε να το θυμούνται… Οι μεγαλύτεροι διηγούνται όσα συνέβαιναν τότε στη ζωή τους και απεύχονται να τα ξαναζήσουν. Εμείς που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν στην πράξη τα συνθήματα που ακούμε από διάφορες πλευρές τι να σκεφθούμε; Λέτε αν επιλέξουμε το άλλο σύστημα να ζήσουν περισσότερο ευτυχισμένοι οι νεοέλληνες;

Χρειάζεται προσοχή!
 Εναντίον του κρατικού αυταρχισμού τάχθηκε ο κ. Κουτσούμπας και καλά έκανε αν κατάλαβε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια δείγματα. Δεν τον άκουσα όμως να καταγγέλλει τον κρατικό αυταρχισμό στη Μόσχα επί Στάλιν ή στη Ρουμανία επί Τσαουσέσκου ή στην Αλβανία επί Αλία! Εκεί δεν εφάρμοζαν αυταρχικές μεθόδους επιβολής της κρατικής εξουσίας; Και θα τολμούσε κάποιος φοιτητής να κρύψει αντικείμενα σαν αυτά που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, στο πανεπιστήμιο του Λεμονόσοφ στη Μόσχα ή στα πανεπιστήμια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού; Ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν οι Ρουμάνοι από τις αυταρχικές πρακτικές που βίωσαν τότε… Δείχνουν παγωμένοι ακόμη και στη σκέψη να ζήσουν οι νεότεροι τέτοιες καταστάσεις.
Θεανώ Βλάχου