ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προς απαξίωση…
 Θλίψη πιάνει τους παλιότερους απόφοιτους των άλλοτε «ισχυρών» τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Φιλοσοφίας (απ’ το οποίο χωρίστηκε πρόσφατα η Ψυχολογία) της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων για την πτώση που σταθερά σημειώνουν οι βάσεις τους. Φέτος όμως παραήταν μεγάλη η «βουτιά» με αποτέλεσμα οι βάσεις να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια και στα τρία τμήματα! Η Φιλολογία έπεσε 1.992 μόρια, το Ιστορικό - Αρχαιολογικό 2.181 μόρια και η Φιλοσοφία 1.148 μόρια. Κάπως έτσι, οδηγείται στην απαξίωση η πρώτη Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στον αντίποδα, το Τμήμα Ψυχολογίας έχει πλέον βάση στα 17.350 μόρια και είναι από τα λίγα που ανέβηκαν! Γενικά η Ψυχολογία έχει πέραση τα τελευταία χρόνια.
Κ.Α.
Δεύτερες σκέψεις…

Το… ξανασκέφτεται μάλλον ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για την αυριανή εκδήλωση στον Γράμμο, στην οποία φαίνεται πως τελικά δεν θα παραβρεθεί! «Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, ο χαρακτήρας της οποίας παραπέμπει στο αρνητικό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν», αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» και αυτό τα λέει όλα! Λέτε οι αντιδράσεις από πλευράς ΚΚΕ και αριστερών οργανώσεων να έπιασαν τόπο; Έτσι φαίνεται… Θα φανεί αύριο!
Κ.Α.

Εξαίρεση και υπόδειγμα!
 Κακώς κατά αναγνώστες μας, επιτράπηκε να γίνει το "γλέντι αλληλεγγύης" του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, καθώς κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου, που τη συγκεκριμένη περίοδο απαγορεύει τα πάσης φύσεως πανηγύρια. Δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Όμως, πρέπει να πούμε και μια αλήθεια: Τα μέτρα που είχαν πάρει οι διοργανωτές του "γλεντιού" ήταν υποδειγματικά. Και αν την ίδια προσήλωση έδειχναν και άλλοι διοργανωτές πανηγυριών, θεατρικών εκδηλώσεων κ.ο.κ. δεν φθάναμε σε αποφάσεις γενικής απαγόρευσης για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Ν.
Κι άλλο δείγμα…
 Πρώτα τα συμφέροντά της υπερασπίζεται η Γερμανία και μετά, αν τη βολεύει, παίρνει θέση και για όσα απασχολούν τα μέλη της Ε.Ε! ‘Έτσι και σε πρόσφατο συμβούλιο των υπουργών των Εξωτερικών πέρασε και το θέμα της Λευκορωσίας και όταν η Ελλάδα ζήτησε να βγει κοινή καταδικαστική ανακοίνωση για τις προκλήσεις της Τουρκίας η Γερμανία απαίτησε πρώτα να συναινέσει η Ελλάδα στο θέμα της Λευκορωσίας! Και επειδή δεν το δέχθηκε η χώρα μας δεν βγήκε τότε κοινή καταδικαστική δήλωση για την Τουρκία… Να ξέραμε και ποια συμφέροντα έχει η Γερμανία στην Τουρκία θα βγάζαμε ασφαλέστερα συμπεράσματα… Όσο για τη διχοτόμηση κράτους μέλους της Ε.Ε., όπως συμβαίνει στη Κύπρο, ακούσατε ποτέ να έκανε δηλώσεις η Γερμανία;
ΜΑΤ

Ούτε σκέψη για πώληση!
 Ανυπόστατες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και ημέρες, ότι ...πωλείται το γνωστό πεντάστερο ξενοδοχείο «Du Lac» των Ιωαννίνων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κώστα Νιτσιάκο, τις διέψευσε κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως ούτε λόγος συντρέχει, αλλά ούτε καν τέτοια σκέψη έγινε ποτέ. Το «Du Lac», λοιπόν, παραμένει στην οικογένεια Νιτσιάκου, που συνεχίζει να πορεύεται με το όραμα του αείμνηστου Θεόδωρου Νιτσιάκου, για προσφορά στα Γιάννινα, στην Ήπειρο, στην τοπική οικονομία, μαζί με την αλυσίδα των πτηνοτροφικών κλπ επιχειρήσεων, που δημιούργησε.
Κ.Κ.

Facebook ή ποίμνιο;
 Από περιοχή των Ιωαννίνων έλκει την καταγωγή του ο Ανδρέας Κονάνος, που παραιτήθηκε και αποσχηματίστηκε από ιερέας για να κάνει άλλο επάγγελμα. Ήταν ένας ιδιαίτερα προβεβλημένος κληρικός με ομιλίες και άρθρα σε εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, που τελικά ίσως να ήταν "επιφανειακά" και κατά βάθος να μην τον "ακουμπούσαν". Εκείνο που μένει από την περίπτωσή του, είναι οι συστάσεις που γίνονται προς ιερωμένους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν χωρίς μέτρο τα Social Media. "Πώς θα αφοσιωθεί στο ποίμνιό του ένας παπάς, αν ξημεροβραδιάζεται στο Facebook;" αναρωτιέται αρθρογράφος Εκκλησιαστικού Site, καυτηριάζοντας και την εμμονή ορισμένων να φωτογραφίζονται συνεχώς και να αναρτούν τις φωτογραφίες τους δίκην καλλιτεχνών. Πάντως, επειδή παντού υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, καλά θα είναι οι μητροπόλεις να βάλουν "φρένο"!
Ν.

Πολλά τα κεσάτια του…
 Όσο ήταν στην εξουσία πολλοί έτρεχαν δίπλα του! Τώρα που την έχασε η μοναξιά του μεγαλώνει. Οι δημοσκοπήσεις τον καθηλώνουν στο 20% παρ’ ότι πέρασε ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ και θα ‘πρεπε να αρχίσει να παίρνει επάνω του από τη δυσαρέσκεια του κόσμου και τη φθορά της κυβέρνησης αλλά αυτό δεν φαίνεται. Τρομάζει στη σκέψη ότι μπορεί να γίνουν γρήγορα εκλογές και οι δικοί του λένε ότι υπολογίζουν να αγγίξουν το 25% εάν βέβαια συσπειρωθεί πάλι η αριστερά από φόβο ότι θα έρθει στην εξουσία η νεοφιλελεύθερη ΝΔ (δικός τους ο όρος)! Νέα μέλη δεν πείστηκαν να πάνε στις οργανώσεις τους αλλά ούτε συμμετείχαν στην ψηφιακή εγγραφή. Δεν τόλμησε να κάνει ούτε σκιώδη κυβέρνηση ώστε να παρακολουθούν από κοντά το έργο των υπουργών και να κάνουν κριτική.

Τι είναι προοδευτικό;
 Αν αληθεύουν όσα έγραψε προ καιρού η «Καθημερινή», τότε κάποιος «ειδικός» θα πρέπει να μας ανοίξει τα μάτια… Είναι άραγε «προοδευτικό» αν ο διορισμένος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος από μια αριστερή κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες για τη φοβερή τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς και τους τόσους εγκαυματίες που ακόμη υποφέρουν; Μας μπέρδεψαν τόσο με τις ιδεολογίες τους που δεν ξέρουμε τι πιστεύει ποιος… Ίσως τελικά το μίγμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΣΙΑ λειτούργησε αποπροσανατολιστικά και χάθηκαν και ιδεολογίες και οράματα. Αν καταφέρουν σ’ αυτό το χώρο να βρουν τι τελικά πιστεύουν και τι απορρίπτουν μπορεί και να κάνουν νέα εκκίνηση σε πιο στέρεες βάσεις χωρίς προσμίξεις τόσο διαφορετικών ιδεών…

Άλλαξαν πορεία…
Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στις αποφάσεις της προηγούμενης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ και ΣΙΑ έκαναν ό,τι χειρότερο μπορούσαν και τώρα η κριτική που ασκούν στη σημερινή κυβέρνηση έχει ελάχιστη επίδραση! Αυτό δεν το ξέρουν οι ίδιοι και γι’ αυτό κάνουν δηλώσεις νομίζοντας ότι ο λαός ξεχνάει εύκολα; Αλήθεια, πόσο αριστερό ήταν αν αληθεύουν τα γραφόμενα στην «καθημερινή» ότι ο Καλογρίτσας πήρε δάνειο 3.000.000 από ξένο επιχειρηματία με τη μεσολάβηση του Νίκου Παππά προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό των καναλιών ώστε να φτιάξει ένα κανάλι αρεστό στην τότε κυβέρνηση; Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα προβλημάτισαν πολύ τους Έλληνες, γι’ αυτό και άλλαξαν πορεία… Και τώρα; Πώς να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη αυτού του λαού;

Κι άλλη κατάργηση!
 Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί! Τι τις θέλει τις νέες εξαγγελίες ο Τσίπρας; Υπόσχεται όταν επανέλθει στην εξουσία την κατάργηση των «ξεπερασμένων» μεταρρυθμίσεων που κάνει τώρα ο Μητσοτάκης! Αυτός που θα καταργούσε τα μνημόνια μ’ ένα νόμο και ένα άρθρο τώρα θα μας απαλλάξει και από τις τωρινές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ; Η Αριστερή παράταξη αν αναδιοργανωθεί και βρει τον κατάλληλο για αρχηγό μπορεί και να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Ρωτήστε και την ομάδα Λαφαζάνη αλλά και τους Αλαβάνο, Κωνσταντόπουλο και τη Ζωή για να σας πουν πόσο αριστερούς θεωρούν τους Τσίπρα και ΣΙΑ και πόσο τους εμπιστεύονται ως κυβερνήτες της Ελλάδας… Αν οι πρώην «δικοί τους» έχουν τέτοια αμφισβήτηση τότε ο υπόλοιπος λαός πώς μπορεί να πεισθεί;
Θεανώ Βλάχου