ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Στήριξαν» Πολάκη!
 Πολλοί αναρωτιούνται ποιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Πολάκη. Από την Ήπειρο λοιπόν απουσίαζαν τρεις από την Ν.Δ. (Στ. Καλογιάννης, Β. Γιόγιακας και Στ. Γιαννάκης) και ένας από το ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Μπάρκας).
Αν οι απουσίες ήταν τυχαίες ή αν έστελναν... μήνυμα είναι θέμα που αφορά τα κόμματα. Για τους πολίτες το μόνο που μετρά είναι η παρουσία ή η απουσία που στην πράξη μετατράπηκε σε «στήριξη» Πολάκη!
Ν.
Έβγαλε… γλώσσα!
 «Ήταν άδικο και δεν έγινε πράξη. Κοινοβουλευτική ήττα της Ν.Δ.» έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη πανηγυρίζοντας τη νίκη Πολάκη και συγχρόνως περνούσε ψιλό γαζί τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, του Αδώνιδος και του Καλαφάτη που είναι ο «επιλοχίας» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Η Ν.Δ. έγινε χλεύη των ηττημένων. Μέχρι και η Αρτινιά Όλγα έβγαλε γλώσσα και βέβαια την αφορμή την έδωσαν οι νεοδημοκράτες βουλευτές, μεταξύ αυτών και τρεις από την Ήπειρο!
Γ.Γ.
Έτρεχαν και δεν έφταναν!
 Δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα να τελεστούν οι αγιασμοί στα σχολεία ανήμερα της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Ιερείς έτρεχαν και δεν έφταναν προχθές, μιας και από τη Θεία Λειτουργία έσπευσαν να τελέσουν τους αγιασμούς μετά τις 10.30 στα σχολεία. Και να αναλογιστεί κανείς πώς υπήρχαν ιερείς εδώ στην περιοχή μας που είχαν να τελέσουν αγιασμούς σε τρία, τέσσερα ή και παραπάνω σχολεία. Πάντως, αν ο αγιασμός γινόταν μία μέρα αργότερα δεν θα χάλαγε ο κόσμος!
Ν.Γ.

Ο «πύργος της Βαβέλ»…
 Έξι κόμματα στη Βουλή, έξι διαφορετικές απόψεις για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει! Είναι όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων και κατώτεροι του ρόλου που επιδίωξαν να αναλάβουν! Τελικά είναι απίθανο να βρουν κοινή γραμμή πλεύσης στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας; Αν δεν καταφέρνουν ούτε τούτες τις ώρες να βρουν κοινό βήμα, τότε είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ελπίζουμε ο λαός να βάλει καθένα στη θέση που του αρμόζει. Όχι άλλες κοκορομαχίες ούτε άλλες εξυπνάδες. Για να βγούμε από το βάλτο χρειάζεται σχέδιο και πολλή δουλειά. Όσο για τις… εξυπνάδες των πολιτικών αρχηγών και των εξαπτέρυγών τους ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους!
ΜΑΤ

Ένας ο… αρνητής!
Ιδιαίτερα… παρατράγουδα δεν υπήρξαν στην Ήπειρο κατά την προχθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, με εξαίρεση έναν εκπαιδευτικό στον Νομό Άρτας που αρνείται να βάλει μάσκα! Κι αυτό είναι πρόβλημα όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, γιατί αν δεν βάζει ο καθηγητής μάσκα, πώς να πειστούν να βάλουν οι μαθητές! Λογικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τον εν λόγω. Όπως είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γιώργο Γκόντζο, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας της γειτονικής Περιφερειακής Ενότητας και θα παρθούν τα μέτρα που ορίζονται από τον νόμο! Έτσι πρέπει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου!
Κ.Α.

«Πληρωμένη» απάντηση!

 «Πληρωμένη» απάντηση σχετικά με την Κεντρική Πλατεία έδωσε ο Νίκος Γκόντας στον Θωμά Μπέγκα κατά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» εξαπέλυσε βολές κατά της Δημοτικής Αρχής ότι η ανάπλαση της Πλατείας που σχεδίασε η δημοτική του αρχή υπήρξε προϊόν διεθνούς διαγωνισμού, όμως η σημερινή την έχει βάλει στην άκρη. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γκόντας του θύμισε ότι και η δική του δημοτική αρχή είχε κάνει διεθνή διαγωνισμό για ενοποίηση του κέντρου της πόλης, στον οποίο μάλιστα συμμετείχαν πάνω από 700 αρχιτέκτονες και μηχανικοί, όμως οι δημοτικές αρχές που ακολούθησαν (Φίλιου και Μπέγκα) τον έστειλαν στις… καλένδες! Κάλεσε δε τον κ. Μπέγκα να ενημερώνεται καλά για τα θέματα πριν παρέμβει! Δίκιο δεν έχει;
Κ.Α.

Από μια άλλη οπτική…
 Θυμωμένοι μετανάστες μιλάνε στα ΜΜΕ απαιτώντας να βρει η Ελλάδα άμεση λύση για να λύσει μύρια όσα προβλήματα σε 12.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών μετά το κάψιμο του Κ.Υ.Τ! Όταν έκαιγαν τις εγκαταστάσεις τι περίμεναν να συμβεί; Γιατί είναι αδύνατο να μη γνώριζαν ότι θα τα κάνουν όλα στάχτη και θα κατάφερναν μέσα στο χαλασμό να βγουν όλοι σώοι και μάλιστα παίρνοντας μαζί και κάποια από τα υπάρχοντά τους. Τόσες χιλιάδες άνθρωποι κυριολεκτικά στο δρόμο πώς περίμεναν να βρεθούν άμεσα τρόποι για να τους προσφέρουν την κρατική βοήθεια; Και φαντάστηκαν ότι οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας δεν θα προστάτευαν τους κατοίκους του νησιού και θα τους άφηναν να αναμιχθούν στις πόλεις μαζί τους εισβάλοντας και στα σπίτια τους;
Γιατί πληρώνουν;
 Οι νησιώτες μας γιατί πληρώνουν την απόφαση τόσων ανθρώπων να φύγουν από τις χώρες τους αναζητώντας καλύτερη ζωή; Και δεν μιλάμε για τους πρόσφυγες του πολέμου. Για το κακό που βρήκε και αυτούς έχει μεγάλη ευθύνη και η Τουρκία η οποία επιχορηγείται από την Ε.Ε. για να τους κρατάει εκεί! Οι επιλογές της Τουρκίας είναι επιλεκτικές. Κρατάει εκεί τους πλούσιους Σύριους που συνδράμουν την τουρκική οικονομία και τους φτωχούς που δουλεύουν με μεροκάματα πείνας και χωρίς ασφάλιση! Οι μετανάστες όμως που προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, ψάχνοντας για καλύτερη ζωή, διευκολύνθηκαν από τις πρεσβείες της Τουρκίας με βίζα και χαμηλό αεροπορικό εισιτήριο για να έρθουν στην Τουρκία και από εκεί να τους προωθήσουν στην Ελλάδα με το αζημίωτο.

Είναι η μειοψηφία!
 Ακόμη και όσοι αποφάσιζαν να πληρώσουν τους τούρκους διακινητές για να τους φέρουν στα ελληνικά νησιά γνώριζαν και τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα και ποιες ήταν οι δυνατότητές της αλλά και ότι απαιτείτο πολύς χρόνος για να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο. Γνώριζαν και ότι θα έμεναν στους συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους ήταν ενημερωμένοι πριν ξεκινήσουν. Πολλοί απ’ αυτούς γνώριζαν ακόμη ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άσυλο κι όμως πέταξαν τα χαρτιά τους στη θάλασσα με την ελπίδα να ξεγελάσουν τις αρχές… Και όσοι δείχνουν τώρα επιθετικοί επειδή δεν βρήκαν αυτά που ήλπιζαν γιατί δεν επιστρέφουν στην Τουρκία που τους ξεσήκωσε για να τους στείλει στην Ελλάδα προκειμένου να της δημιουργήσει ένα ακόμη πρόβλημα;

Λαθεμένες επιλογές…
Αν θεώρησαν ως γη της επαγγελίας την Ελλάδα τότε έκαναν λάθος. Όλοι τους έχουν πολύ καλή πληροφόρηση πριν ακόμη έρθουν στη χώρα μας. Ξέρουν ότι η Ελλάδα έχει πάμπολλα οικονομικά προβλήματα, ξέρουν ότι η ανεργία δημιουργεί πολλά κοινωνικά προβλήματα και αν ακόμη πάρουν την άδεια να μείνουν εδώ τι θα κάνουν; Ελπίζουν να βρουν δουλειά, να νοικιάσουν σπίτι για να στήσουν τη ζωή τους απ’ την αρχή; Αυτοί έχουν και ένα σωρό παιδιά. Αυτά πώς θα επιβιώσουν στην Ελλάδα; Οι περισσότεροι κρατούν όλη μέρα ένα κινητό στο αυτί και έχουν την αναγκαία πληροφόρηση. Γιατί επιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν ότι οι πύλες προς την Ευρώπη είναι κλειστές; Εκτός κι αν όλη αυτή την κατάσταση τη δημιουργεί η Τουρκία για να μας προσθέσει κι άλλα προβλήματα…
Θεανώ Βλάχου