ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε ειδικό καθεστώς…
 Σε αυστηρότερο καθεστώς όσον αφορά στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έχει τεθεί και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Κατσικά κάτι που ήταν επιβαλλόμενο να γίνει, ίσως από καιρό. Ο συνωστισμός στη δομή είναι εκ φύσεως μεγάλος, οι κίνδυνοι διασποράς ελλοχεύουν και καλό θα ήταν τόσο ο Κατσικάς όσο και η Αγία Ελένη», αλλά και οι υπόλοιπες δομές της Ηπείρου να τεθούν για ένα διάστημα σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης για κορωνοϊό. Οι φιλοξενούμενοί τους τριγυρίζουν παντού στην πόλη και το Λεκανοπέδιο, οι πιο πολλοί χωρίς καν μάσκα. Τι άλλο χρειάζεται για να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ;
Κ.Α.

Ποτάκι στις… 7!
 Σε ρυθμούς περιοριστικών μέτρων κινείται από χθες ο Δήμος Ιωαννιτών. Ένα από τα μέτρα σχετίζονται με την απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το ξημέρωμα της επομένης. Κάτι τέτοιο πάντως δεν πτόησε κάποια νυχτερινά κέντρα που ενημερώνουν το κοινό ότι θα είναι ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Προσπαθούν κι αυτοί να βρουν τρόπο να μην πάθουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά εν καιρώ πανδημίας. Νέες συνήθειες, λοιπόν, για τους θαμώνες των κέντρων που θα πίνουν το επόμενο διάστημα αρκετά πιο νωρίς το ποτό τους!
N.Γ.

«Δηλητηριάζουν» το κλίμα!

 Ο ένας έχει μάθει να λέει δυνατά αυτό που σκέφτεται ακόμα και όταν είναι προσβλητικό για κάποιους χρησιμοποιώντας εκφράσεις που καλό είναι τα δημόσια πρόσωπα να αποφεύγουν. Ο άλλος «χολωμένος» που του πήρε μέσα απ’ τα χέρια τη δεύτερη θητεία, έχει αποφασίσει να παίζει «σκληρό ροκ» και όπου βρίσκει ευκαιρία, δεν την αφήνει! Κάπως έτσι έχουν σήμερα τα πράγματα για τον Δήμο Ιωαννιτών, τον οποίο «δηλητηριάζει» το κακό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στον Μωυσή Ελισάφ και τον Θωμά Μπέγκα. Κι αυτό φυσικά είναι εις βάρος της ίδιας της πόλης, ειδικά σήμερα που οι συναινέσεις παρατάξεων στους Δήμους είναι βασική προϋπόθεση για να γίνει κάτι σ’ αυτούς, έστω το ελάχιστο!
Κ.Α.

Περικοπές…
 Περικοπές στο χρόνο απασχόλησης έκαναν από το Δήμο Ζηρού σε δασκάλους στα ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου και Φιλιππιάδας για εντελώς ανεξήγητους λόγους. Αυτές οι περικοπές έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της απασχόλησης των παιδιών, κάτι που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες. Οι ίδιοι οι απασχολούμενοι που τους μειώθηκε κατά το ήμισυ η απασχόληση, άρα κατά το ήμισυ και ο μισθός το πίνουν με το… ζουμί τους, διότι δεν έχουν τρόπους αντίδρασης. Αυτό όμως δεν περιποιεί τιμή στον Δήμο Ζηρού και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ν. Καλατζής πρέπει να κάνει παρέμβαση για ν’ αποκατασταθεί η τάξη.

Ένα σωρό νοσηλευτές…
 Μένοντας στην Φιλιππιάδα, να σημειώσουμε ότι δώδεκα νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας «μετατέθηκαν» στο Νοσοκομείο της Άρτας για να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους ενισχύοντας το δυναμικό του Νοσοκομείου, που τόση ανάγκη έχει αυτόν τον καιρό. Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή στο Κ.Υ. υπηρετούσαν 42 νοσηλευτές με κάνα δύο γιατρούς! Αν αυτό λέγονταν λειτουργία… Γι’ αυτό το θέμα ο λαλίστατος Κ. Μπάρκας δεν είπε τίποτα ακόμη!
Γ.Γ.

Κοινή η προσπάθεια!
 Κάτι ακούσαμε για ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου μας για την καθαριότητα. Για να δούμε πώς τη σκέφτονται… Πάντως, χωρίς τη συμμετοχή όλων των πολιτών τίποτε δεν θα γίνει καλύτερο. Η Δημοτική αρχή ό,τι και να κάνει θα αποτύχει αν δεν καταφέρει να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας. Δραστηριοποιούνται στην πόλη μας σύλλογοι σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό, πολιτιστικές οργανώσεις, πρόσκοποι, οδηγοί, ΧΕΝ, αθλητικοί σύλλογοι, οι «παγουρίστας», σύλλογοι γονέων και ΑμεΑ, ΕΕΣ και άλλοι. Αν ο Δήμος ζητήσει τη βοήθειά τους σε μια κοινή προσπάθεια διαπαιδαγώγησης όλων μας για τα προβλήματα της πόλης θα βρεθούν οι λύσεις. Αλλιώς ο Δήμος θα αγωνίζεται και οι κάτοικοι θα γκρεμίζουν…
Θ.

 

Πρώτα μεταξύ τους…
Αμέσως μετά από κάποια συνέντευξη του Ευκλείδη ο Πολάκης… απασφάλισε! «Δεν θέλω, δήλωσε, να διαφημίζουμε το ηθικό πλεονέκτημα αλλά να τους νικήσουμε…». Δείχνει τόσο σίγουρος ότι έχουν το εν λόγω πλεονέκτημα γι’ αυτό πάει παρακάτω; Εκτός κι αν ο κρητικός πολιτικός δεν ασχολείται με μικρολεπτομέρειες όπως είναι οι ιδεολογίες στην πράξη! Εκείνο που ονειρεύεται είναι η επαναφορά τους στην εξουσία. Πολλά ακούγονται για όσα γίνονται και λέγονται αλλά και για όσα σχεδιάζονται εντός και εκτός της Κουμουνδούρου. Αν ο κορωνοϊός το επιτρέψει και γίνει το συνέδριό τους -που μάλλον κάποιοι το απεύχονται- τότε θα αποκαλυφθούν και οι φιλοδοξίες… Πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται… Οι αλήθειες θα γίνουν πράξη στο συνέδριο. Εκτός κι αν σαλπίσουν «σιωπή»!
Θα… ξανακυλάει;
Μεγάλο πρόβλημα προκάλεσε ο κορωνοϊός και στις χώρες της Ε.Ε.! Αναγκάστηκαν όλες οι κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα και για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την ανόρθωση της οικονομίας που επλήγη. Και ο από μηχανής πολιτικός έβγαλε φωνή μεγάλη υποδεικνύοντας στους εκπροσώπους των κρατών μελών «να αγνοήσουν τη Γερμανία στην έκδοση ευρωομόλογου»! Έτσι συμβούλεψε ο Τσίπρας τους εκπροσώπους του Νότου! Δοκίμασε και εκείνος κάποτε να την αγνοήσει και μετά έτρεχε ξοπίσω τους παρακαλώντας. Κόντεψε να μας βγάλει από την Ε.Ε. και όταν του τράβηξαν το αυτί μετά την πολύωρη συνεδρίαση έτρεχε στην αυλή της Μέρκελ και έκανε τεμενάδες… Πιο πειθαρχημένος πρωθυπουργός δεν υπήρξε στην Ε.Ε.

Εκ του ασφαλούς…
 Τώρα που δεν έχει την ευθύνη για να πάρει αποφάσεις τώρα λέει ό,τι του κατέβει! Φαίνεται ότι επανέρχεται στην επαναστατική γυμναστική. Καλό θα του κάνει λίγη άσκηση για να μη… σκουριάσει αλλά να μη λέει ό,τι νάναι γιατί τώρα οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση… Και οι πρακτικές της θητείας του θα τον καταδιώκουν! Έχει σημειώσει τόσα αρνητικά ρεκόρ που ό,τι και να λέει τώρα αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες. Ακόμη και εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν… Είναι μεγάλη απώλεια το να πάψουν να σε εμπιστεύονται εκείνοι που έπιναν νερό στο όνομά σου. Δεν ξέρω αν κατάλαβε πού βρίσκεται σήμερα… Ακόμη και στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται όχι μόνο απογοητευμένοι αλλά και προδομένοι. Και το δηλώνουν δημόσια διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις πρακτικές του.

Πώς θα αντιδρούσε;
 Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε ο Λεωνίδας Κύρκος βιώνοντας τις εφαρμοσμένες πρακτικές ενός κόμματος με αριστερές ιδέες. Εκείνος αγωνίστηκε με εντιμότητα σε όλη του τη ζωή για τις αριστερές ιδέες και πάλεψε για την εφαρμογή τους στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Ήταν ίσως ο πιο πραγματιστής αριστερός που έβλεπε καταστάσεις και ήταν σε θέση και να τις κρίνει αντικειμενικά και να προτείνει λύσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Οι αερολογίες δεν ήταν στις επιλογές του. Έκανε μεγάλες προσπάθειες για να συνενώσει τις κινήσεις των αριστερών αλλά η αντίδραση που συνάντησε από τον ίδιο το χώρο του δεν επέτρεψε να γίνουν πράξη τα οράματά του. Κάποιοι προτίμησαν τις αερολογίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη…
Θεανώ Βλάχου