ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μπάχαλο στο 1ο ΓΕΛ!
 Είχαν συμφωνήσει να λήξει η κατάληψη στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, μαθητές βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τακτοποιώντας, όπως ειπώθηκε, τις αίθουσες για να το παραδώσουν και ξαφνικά, κάποιοι… ξέσπασαν, προκαλώντας ζημιές σε θρανία, ενώ έβαλαν μέχρι και φωτιά μέσα στο σχολείο προκαλώντας χάος! Ευτυχώς ενημερώθηκε η Διευθύντρια του σχολείου, η οποία κάλεσε Πυροσβεστική και Αστυνομία! Ποιοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν τις φθορές στο σχολείο; Ήταν μαθητές, ήταν εξωσχολικοί; Κανείς δεν λέει με σιγουριά.  Πάντως, οι μαθητές, εφόσον ήταν μέσα, όφειλαν να το περιφρουρήσουν. Απαντήσεις για ό,τι έγινε ας αναζητήσει ο Εισαγγελέας!
 Μόνο στα Γιάννενα!
 Πάντως, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τις ζημιές στα σχολεία των Ιωαννίνων. Παρόλο που στους γειτονικούς Νομούς, Άρτα Πρέβεζα, οι καταλήψεις ήταν σαφώς περισσότερες, μόνο στα Γιάννενα καταγράφηκαν ζημιές! Περίεργα πράγματα αυτά… Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς μήπως υπάρχει κάποια οργανωμένη συμμορία που μπαίνει σε υπό κατάληψη σχολεία και προκαλεί ζημιές! Αυτό όμως είναι κάτι που θέλει έρευνα και τον λόγο εδώ έχουν οι Αστυνομικές Αρχές!
Κ.Α.
Και ξένοι αγώνες!
Το πλήρως ανακαινισμένο Εθνικό μας Στάδιο αποτελεί πια σημείο προσέλκυσης και άλλων σωματείων πέραν των τοπικών, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα ή αυτά του Στίβου. Ειδικά με την τωρινή Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του τόσο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου τον περασμένο Αύγουστο αλλά και προετοιμασίες – φιλικά παιχνίδια ιστορικών ομάδων όπως της μπασκετικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, το ερχόμενο Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» θα γίνει η αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική της Super League, μιας και στη φυσική έδρα του Άρη εκτελούνται εργασίες και οι ιθύνοντες επέλεξαν τα Γιάννινα να αγωνιστούν. Δεν είναι και λίγο αυτό!
Ν.Γ.
Με χρονοκαθυστέρηση…
Στελέχη κομμάτων στην Ήπειρο που ποιούσαν τη νήσσα σε όλη τη θητεία που κυβερνούσε το κόμμα τους μόλις έχασαν την εξουσία κάθε μέρα ζητάνε και κάτι άλλο! Έτσι και ο κ. Μπάρκας τώρα θυμήθηκε να ζητήσει την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα! Τόσα χρόνια που κυβερνούσε ο Σύριζα γιατί δεν έλεγε μια κουβέντα αρμοδίως; Ο σύντροφος Πολάκης θα έσπευδε να κάνει και νέο νοσοκομείο και να στείλει προσωπικό…Τότε υποχρέωναν τους Γιαννιώτες γιατρούς να κάνουν εφημερίες στην Πρέβεζα. Γιατί δεν ζητούσε τότε προσωπικό; Αφού ήρθαν τα πάνω κάτω με τον κορονοϊό τώρα τα θέλει όλα ο κ. βουλευτής; Τι άλλο θα θέλει αύριο που θα ξημερώσει ο Θεός τη μέρα του;
Θ.

Συνωστισμός…

 Ουρές δεκάδων μέτρων σχηματίστηκαν χθες το πρωί έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (φωτό) καθώς μικροί και μεγάλοι Γιαννιώτες έσπευσαν μαζικά να κάνουν το λεγόμενο «rapid test» για τον κορωνοϊό. Φυσικά, όλοι οι πολίτες φορούσαν μάσκες, όμως και πάλι τέτοιος συνωστισμός καλός δεν είναι στις περίεργες μέρες που περνάμε! Ίσως θα έπρεπε να γίνονται με τηλεφωνικό ραντεβού τα τεστ ή να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί!

Κ.Α.

Υπάρχουν δυνατότητες;
Ποιες είναι οι δυνατότητες της Ελλάδας να ενσωματώσει στον κοινωνικό ιστό της απεριόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών; Είμαστε όλοι σύμφωνοι για το χρέος μας απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά δεν πρέπει να σκεφθούμε αν υπάρχουν περιθώρια να επιβιώσουν όσοι ήδη βρίσκονται σ’ αυτή τη χώρα είτε είναι Έλληνες, είτε ξένοι και να προστεθούν άγνωστο πόσοι, να βρουν εργασία, να έχουν στέγη, να εκπαιδευτούν τα παιδιά τους να γίνουν πολίτες αυτής της χώρας με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις; Με το να δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία ποιοι θα ωφεληθούν; Η παραβατικότητα έγινε ο εφιάλτης μας. Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις καθημερινά ακούμε για απίθανες καταστάσεις.
Εξαπλώνεται παντού!
 Είναι φυσικό η ανέχεια να προκαλεί την παραβατικότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γίνονται πάρα πολλά στις πολυπληθείς κοινωνίες χωρίς να μένουν στο απυρόβλητο και οι μικρότερες. Βλέπεις, η ασθένεια είναι μεταδοτική και εξαπλώνεται με ταχύτητα… Σε λίγο δεν θα νιώθουμε ασφαλείς ούτε στις μικρές πόλεις ούτε στα χωριά μας. Ας μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει αν είναι δυνατό να βρουν δουλειές όσοι ήδη βρίσκονται στη χώρα μας είτε είναι Έλληνες είτε ξένοι που εγκαταστάθηκαν εδώ και να περισσέψουν και δουλειές ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία όλοι όσοι εγκαθίστανται στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς να δημιουργηθούν παρατράγουδα και να βρεθούμε όλοι μπροστά στα αδιέξοδα που προκαλεί η ανεργία.

Πεδίο δόξης λαμπρό…
 Αντί να χάνουν τον καιρό τους τα αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση κόμματα με ανοησίες μήπως μπορούν να κάνουν κάτι χρήσιμο; Να επιλέξουν ανάμεσα στα στελέχη τους ειδικούς στους προγραμματισμούς και να μας πουν τι μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Πόσοι άνθρωποι που βρίσκονται σε ηλικία που να μπορούν να εργαστούν θα βρουν εργασία και δεν θα αναγκάζονται πολίτες με πολλά προσόντα να φεύγουν από την Ελλάδα και άλλοι να μένουν άνεργοι και να κάθονται στα πάρκα παρενοχλώντας τους περίοικους ή να βρίσκουν πόρους σχεδιάζοντας και υλοποιώντας παραβατικές συμπεριφορές. Η κατάσταση στη χώρα μας γίνεται καθημερινά εκρηκτικότερη και μη διαχειρίσιμη. Ο φόβος στις μεγαλουπόλεις φωλιάζει στις καρδιές των πολιτών ιδιαίτερα εκείνων που είναι κάποια ηλικίας…

Ο κλοιός σφίγγει…
 Καθημερινά πληθαίνουν τα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών. Άλλοι συλλαμβάνονται και… φιλοξενούνται στις φυλακές και άλλοι μένουν ασύλληπτοι συνεχίζοντας το έργο τους και τρομοκρατώντας τους πολίτες. Η έλλειψη ασφάλειας είναι ένα αίσθημα επικίνδυνο που δεν ξέρω πού θα μας οδηγήσει… Το πώς θα μπορέσουν να ελεγχθούν όλα αυτά τα τρομοκρατικά περιστατικά δεν το γνωρίζω. Πάντως όλα αλλάζουν και στην Ελλάδα. Κάποτε η Μέρκελ διαπίστωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν εξελίχθηκε καλά. Ιδιαίτερα όταν οι συνήθειες κάθε λαού δεν έχουν τίποτε κοινό με τις συνήθειες των υπολοίπων τότε οι συγκρούσεις θα είναι μοιραίες και σε βάρος όλων. Ζούμε σε μια μικρή πόλη… Η συνύπαρξη λαών με τόσο διαφορετική κουλτούρα πού θα μας οδηγήσει;
Θεανώ Βλάχου