ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χρειάζεται συντονισμός...
Το βάρος των εμβολιασμών στα γηροκομεία όλης της Ηπείρου έχουν αναλάβει οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Ιωαννίνων, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε γράψει πριν ημέρες ο «Π.Λ.» για διαφορά επιπέδου δράσεων των ΚΟΜΥ στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου. Το συστηματικό έργο που επιτελείται στα Γιάννενα έχει «ονοματεπώνυμο», που είναι της συντονίστριας κ. Αλίκης Πανίδη και βεβαίως του προσωπικού της, οφείλεται όμως και στη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς, χωρίς να μεσολαβούν «ενδιάμεσοι», όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Ο ΕΟΔΥ με την ανάθεση του συντονισμού του εμβολιασμού στις ΚΟΜΥ Ιωαννίνων αναγνωρίζει μεν το έργο τους, ωστόσο πρέπει να κάνει και το επόμενο βήμα, είτε ορίζοντας έναν γενικό συντονιστή για όλη την Ήπειρο, ή ιδρύοντας ένα περιφερειακό παράρτημα στο οποίο να ενταχθούν όλες οι ΚΟΜΥ της Ηπείρου. Διαφορετικά κάθε νομός και... βιλαέτι!
Ν.

Πρώτα οι άνθρωποι...

Αρκετά πληγωμένη από την υγειονομική κρίση θα βγει η ελληνική οικονομία εκτιμά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Business News Magazine», μιλάει για το πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος της Πτηνοτροφίας από την πανδημία, καθώς η εστίαση παραμένει κλειστή εδώ και καιρό, ο τουρισμός μειώθηκε, ενώ οι επιχειρήσεις κρέατος και τα ξενοδοχεία υπολειτουργούν. Όπως όλοι έτσι και η «Πίνδος» δίνει τη δική της μάχη για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που προκάλεσε ο κορωνοϊός, με τον δραστήριο Πρόεδρό της να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και παραγωγών. Πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο. Γιατί ο άνθρωπος πρέπει να μπαίνει πάνω απ’ όλα... Κ.Α.
Είμαστε πολύ πίσω...
 «Ο κ. Μπούγιας κάνει μία αναδρομή και θυμίζει τις προτάσεις του Ο.Φ.Π.Ι.. Πολύ σωστά. Αλλά ακούει κανείς;», αναρωτιέται ο Δρ. Χρήστος Σιώζος, πρ. πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων. Διάβασε, όπως μας γράφει, την ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του τοπογράφου μηχανικού Πέτρου Μπούγια που δημοσίευσε σε δύο συνέχειες ο «Π.Λ.» αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζεται διαχρονικά στα Γιάννενα το ποδήλατο και θυμήθηκε τις προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν ο Ο.Φ.Π.Ι.. Υπενθυμίζει δε πως «άλλες πόλεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα έχουν ενσωματώσει το ποδήλατο στο δίκτυο μετακίνησης». Εμείς πάλι εδώ στα Γιάννενα είμαστε πολύ πίσω στον τομέα αυτό. Κατά γενική ομολογία!
Κ.Α.
Δώρα αγάπης!

 Μπορεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού να μην επέτρεψε στους Δήμους να διοργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αλλά όταν υπάρχει θέληση βρίσκεται τρόπος για να χαρούν τα παιδιά. Έτσι, πριν λίγες μέρες μοιράστηκαν δώρα από τον Δήμο Κόνιτσας σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αναμφίβολα κάθε τέτοιου είδους κίνηση είναι αξιέπαινη!
Ν.Γ.

Σοσιαλιστικές μέθοδοι
 Οι αριστεροσοσιαλιστές στη χώρα μας επαινούν το πορτογαλικό σύστημα ως υποδειγματικό επειδή εκεί κυβερνάει σοσιαλιστής! Και τα σχολεία που δεν σταμάτησαν να λειτουργούν απ’ την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα που έκλεισαν ενώ δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα να αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα είναι σοσιαλιστική πρακτική; Και η θέρμανση που δεν έχει κανένα σχολείο αν και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 4 βαθμοί σοσιαλιστική σκληραγώγηση λέγεται; Σκέψου στις τάξεις να υπάρχει μια μικρή σόμπα στα πόδια του εκπαιδευτικού και οι μαθητές να τουρτουρίζουν! Με 10.000 ημερήσια κρούσματα δεν το λες επιτυχημένη πρακτική είτε λέγεται σοσιαλιστική είτε φιλελεύθερη…
Θ.

Ώρα για... ταμείο!

 Όσοι νόμιζαν ότι τα «150αρια» αρχικά και τα «300άρια» στη συνέχεια που επιβάλλονται για μη χρήση μάσκας κλπ. θα πήγαιναν στον... κάλαθο των αχρήστων, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τη... λυπητερή. Έχουν αρχίσει να φτάνουν τα ειδοποιητήρια από την Εφορία κι εκεί πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για ενστάσεις. Οπότε, ας το έχουν υπόψη εκείνοι που συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
Ν.

 Όσοι νόμιζαν ότι τα «150αρια» αρχικά και τα «300άρια» στη συνέχεια που επιβάλλονται για μη χρήση μάσκας κλπ. θα πήγαιναν στον... κάλαθο των αχρήστων, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τη... λυπητερή. Έχουν αρχίσει να φτάνουν τα ειδοποιητήρια από την Εφορία κι εκεί πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για ενστάσεις. Οπότε, ας το έχουν υπόψη εκείνοι που συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
Ν.

Αλήθεια, πώς νιώθουν;
Όσο θα διαρκεί η πανδημία και όσο η ύφεση που αυτή προκαλεί θα δείχνει τα δόντια της κάποιοι Έλληνες επειδή δεν έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις επέλεξαν την επένδυση στην καταστροφή! Όσο δυσκολότερες γίνονται οι καταστάσεις τόσο πιο εύκολο γίνεται να προσπαθεί κάποιος να ξεσηκώσει τους πολίτες εναντίον μιας κυβέρνησης που της έλαχε να διαχειριστεί ανυπέρβλητα προβλήματα… Και για να κάνουν κάποιοι αντιπολίτευση παραβλέπουν ακόμη και τους νεκρούς από την επιδημία και εκφράζουν μόνο απαιτήσεις σε μια προσπάθεια να πλειοδοτήσουν στις παροχές άσχετα με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Και όταν αναπαύονται το βράδυ θα σκέφτονται: «καλά που δεν μας έτυχε να διαχειριστούμε εμείς προβλήματα αυτού του μεγέθους…». Και την άλλη μέρα πάλι απ’ την αρχή…

Ακόμη και τις ΑΟΖ...
 Με καθυστέρηση τα ελληνικά κόμματα πιπιλίζουν τη λέξη ΑΟΖ και «οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας»! Τόσα χρόνια που Έλληνες επιστήμονες φώναζαν για την εκμετάλλευση του πλούτου μας και ιδιαίτερα νότια της Κρήτης όλοι σιωπούσαν! Τώρα ξαφνικά, ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, τα θέλει όλα εδώ και τώρα! Με όσα δεν ασχολήθηκαν τα χρόνια που κυβερνούσαν τώρα έχουν άποψη για όλα και για όλους και όλα τα θέλουν… ταχτοποιημένα. Και όχι γιατί σκέφτονται το συμφέρον της χώρας μας το οποίο απέφυγαν να το υπερασπιστούν όταν είχαν την ευθύνη αλλά γιατί διαρκώς ρίχνουν νερό στο μύλο του λαϊκισμού. Αυτό ξέρουν καλά και αυτό εξακολουθούν να κάνουν για όλα και για όλους… Το βράδυ σκέφτονται τι άλλο δεν πάει καλά και το πρωί αφηνιάζουν.

Σε ποιο μήκος εκπέμπουν;
 Τελικά αποφάσισαν τα στελέχη της αντιπολίτευσης σε ποιο μήκος κύματος εκπέμπουν σήμερα; Βλέπεις μπερδεύτηκε ο αρχηγός τους με τις «συνεργασίες» με υπερ δεξιούς, σοσιαλιστές, εξτρεμιστές και λοιπούς που ίσως του προκάλεσαν ιδεολογική σύγχυση! Το φλέρτ με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές δεν ξέρω αν το συνεχίζει αλλά μάλλον τώρα «ψάχνεται» προκειμένου να βρει νέο αφήγημα. Τα πέρασε όλα… Πρώτα στην ΚΝΕ, μετά κράτησε λίγη απόσταση απ’ αυτούς όταν εκμεταλλεύτηκε τον αριστερό Αλαβάνο για να του βρει «επάγγελμα» και μάλιστα προσοδοφόρο! Δεν μένει παρά να ελέγξει αν θα του προσφέρει κάτι χρήσιμο και ο φιλελευθερισμός για να καταλήξει κατά πού θα δραστηριοποιηθεί και ποιους θα πετροβολάει… Μεγάλο πρόβλημα η σύγχυση ιδεών…

Δημοκρατία αλά ελληνικά…
Μεγάλη φασαρία εν μέσω πανδημίας με τόσους νοσούντες, τόσους διασωληνωμένους και τόσους νεκρούς για τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα δικαιώματα του συνέρχεστε… Κι αν από τις πολλές μαζώξεις επιδεινωθεί η κατάσταση τότε ποιος θα διαχειριστεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του ΕΣΥ; Λίγη υπομονή να βγούμε από τον εφιάλτη και συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν… Όσοι ζήσουν θα μπορούν να συμμετέχουν και να διατρανώσουν τις ιδέες τους. Βλέπεις έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που δεν εμποδίζει κανένας κανένα να εκφράσει την όποια διαφορετική του άποψη όσο κι αν κάποιοι φοράνε το μανδύα του διωκόμενου. Τώρα, ποιος διώκει ποιον και ποιος καταπιέζει ποιον είναι άλλη κουβέντα. Μια ματιά στα πανεπιστήμια και τους προπηλακισμούς λέει πολλά…
Θεανώ Βλάχου