ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πλώρη για αξιοποίηση...
 Πλώρη για αξιοποίηση της Μονάδας Παιδικής Προστασίας Κόνιτσας έβαλε η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως δήλωσε η πρόεδρος Μαρία Τσολάκη, με συνέπεια στη στοχοθεσία και παρά τις αντιξοότητες ενεργοποιείται η δομή. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος, με αυτόνομα διαμερίσματα, ανάλογος των αναγκών των παιδιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτούς, με εκπαιδευτικές παροχές και αίθουσες δραστηριοτήτων. Χρειάζονται τέτοιες δομές, ειδικά στις μέρες μας...
Ν.Γ.

Ολόκληρος... κρατήρας!

 Ολόκληρος... κρατήρας βάθους ενάμιση μέτρου έχει ανοίξει στη μέση σχεδόν του δρόμου, στην πλατεία του Πλατάνου. Η επικίνδυνη τρύπα άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα, τη μπάλωσαν κάπως από τον Δήμο, αλλά εκείνη άνοιξε κι έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Πήγαν λοιπόν χθες οι αρμόδιοι εκεί και το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν γύρω κορδέλες για να μην πάει κανείς μέσα (φωτό)! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τη φτιάξουν άμεσα, μόλις σταματήσουν οι βροχές. Δεν θα την αφήσουν για καιρό έτσι... Κ.Α.
Απ’ τον πολύ ζήλο!
 Είπαμε να ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση, η οποία πράγματι έχει κάνει και λάθη στο θέμα της πανδημίας, αλλά ορισμένοι δείχνουν... υπερβάλλοντα ζήλο! Αυτό ισχύει για τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι στη διαχείριση της πανδημίας δεν τα έχει πάει καλά και δεν τα έχει πάει καλά, λόγω του ότι δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη στο ΕΣΥ, δεν κάνει τεστ στο γενικό πληθυσμό και ήδη έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων». Εντάξει τα τεστ, ίσως να μην παρακολουθεί το θέμα, αλλά βουλευτής είναι ο κ. Μπάρκας, δε μπορεί να ζητήσει ενημέρωση για τις προσλήψεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο ΕΣΥ; Το «καμία πρόσληψη» είναι βαριά κατηγορία. Και θέλει προσοχή όταν εκφέρεις δημόσιο λόγο!
Κ.Α.
Συντηρητικός…
 Σ’ αυτή την εποχή που όλα αλλάζουν έχασαν το νόημά τους και οι έννοιες «συντηρητικός» και «προοδευτικός»! Και τελικά συντηρητικός με τη σύγχρονη έννοια είναι εκείνος που αρνείται να αλλάξει ό,τι δεν πρέπει να παραμείνει ως έχει επειδή χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί. Όσο για τις έννοιες «καταστολή» και «βία» πώς είναι δυνατό να μιλάει για καταστολή αυτός που προκαλεί τη βία; Τώρα που έρχονται τα πάνω κάτω πολλά θα αλλάξουν είτε το θέλουμε είτε όχι… Αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος ο κόσμος αυτό θα το δούμε!
Θ.

Κατώτερη…
 Δεν το περίμενα να ακούσω από τη Φώφη ότι δεν θα συζητήσουν τα της εκλογής νέου προέδρου για το ΚΙΝΑΛ επειδή τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες: «να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση»! Αλήθεια, αυτή την ώρα που ήρθαν τα πάνω κάτω και στη χώρα μας τώρα σκέφτηκε να κάνει σκληρή αντιπολίτευση; Μήπως το μόνο που οφείλουν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως είναι να συμπράξουν και να υποστηρίξουν την κυβέρνηση για να μας βγάλει στο ξέφωτο; Αλλά δυστυχώς τα προσωπικά τους συμφέροντα προηγούνται… Γι’ αυτό και ο λαός τους καθήλωσε σε μικρά ποσοστά… Ας το ακούσουν όλοι εκείνοι που δεν λέει το ποσοστό τους να πάει λίγο παραπάνω παρά τους αγώνες που νομίζουν ότι κάνουν.
ΜΑΤ

Η «Φλόγα» ετοιμάζεται...

Ο καιρός περνάει και καθώς πλησιάζει ο Απρίλιος, η «Φλόγα» Ιωαννίνων ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Πάσχα! Έτσι, οι κυρίες της ετοίμασαν ήδη τις φετινές Πασχαλινές λαμπάδες, τις οποίες θα διαθέσουν με στόχο την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. «Είμαστε σίγουροι ότι θα είστε και πάλι κοντά μας», γράφουν σε μήνυμά τους κι έχουν δίκιο. Θα είμαστε κοντά τους, πρέπει να είμαστε κοντά τους όλοι μας. Σύντομα θα ξέρουμε και πώς θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τις λαμπάδες...

Κ.Α.

Σαν την ύαινα…
 Παραφυλάνε σαν την ύαινα το θήραμά της, μετρώντας καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων από τον ξενόφερτο ιό και ελπίζοντας να μειώνονται διαρκώς οι κλίνες νοσηλείας ώστε να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της κυβέρνησης και εκείνοι να βρίσκουν επιχειρήματα περιγράφοντας την όλη κατάσταση… Όχι πως έχουν αγωνία για το πώς εξελίσσεται η πραγματικότητα αλλά ψάχνουν και όλο ψάχνουν για να βρίσκουν επιχειρήματα προκειμένου να κάνουν το μόνο για το οποίο είναι ικανοί. Στείρα αντιπολίτευση το λένε… Μόνο γι’ αυτό είναι εκπαιδευμένοι Δεν βλέπουν πέρα από τα όποια θεωρούν συμφέροντά τους και πάνω σ’ αυτά επενδύουν τις πρακτικές τους με την ελπίδα πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά τους να ναι… Πάνω απ’ όλα τα συμφέροντά τους…
Επιλέγουν τον εύκολο δρόμο!
 Ουδέποτε ήταν ικανοί για τα μεγάλα και τα δύσκολα! Πάντα τη μετριότητα υπηρετούσαν… Και τώρα κάνουν πρακτική στις πολεμικές ιαχές ελπίζοντας να ξεσηκώσουν το λαό που μετράει τις πληγές του τόσο από την πανδημία όσο και από τις οικονομικές επιπτώσεις της όλης κατάστασης αλλά και από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά τα πάθη του λαού προσπαθούν να τα υπερτονίσουν λες και ο λαός είναι ανεγκέφαλος και δεν γνωρίζει και τι του συμβαίνει και από πού προέρχονται τα σημερινά προβλήματά του. Εκείνο που φαίνεται να παραβλέπουν και να προσπαθούν να το αποσιωπήσουν είναι η κοινή διαπίστωση του τι θα συνέβαινε αν αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις καλείτο να τις διαχειριστεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι αναποδιές τρέφουν!..
 Μέσα στις προβλέψεις τους είναι και η πιθανότητα να κλείσουν επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων και μαζί μ’ αυτές η απόλυση εργαζομένων… Όσο μεγαλύτερη δυστυχία θα μας βρει τόσο περισσότερα επιχειρήματα θα βρίσκουν εκείνοι που τρέφονται από τις αναποδιές που μας βρίσκουν. Έφθασαν στο σημείο να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας όταν σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ γίνεται λόγος για τις επιτυχίες της Ελλάδας… Οι Γάλλοι πολίτες ξέρουν τι γίνεται στον τόπο τους και δεν χάνουν ευκαιρία να τονίζουν αυτά που γίνονται καλύτερα στην Ελλάδα. Ακόμη και για τον σχεδιασμό των εμβολιασμών αναφέρονται στις ελληνικές πρακτικές. Γερμανοί, Τσέχοι, Άγγλοι ακόμη και οι λαοί της Βαλκανικής την Ελλάδα επαινούν.

Ελληνική πρωτοβουλία…
 Ήδη ωρίμασε η ελληνική άποψη του πιστοποιητικού εμβολιασμένων! Και πρώτη χώρα που θα ωφεληθεί από αυτό το πιστοποιητικό θα είναι η δική μας. Αρκετά πάθαμε πέρυσι με τον τουρισμό. Μία ακόμη χαμένη χρονιά δεν θα την αντέχαμε. Και τώρα που ένα-ένα τα ελληνικά νησιά παίρνουν διαβατήριο covid-free θα γίνουν πόλος έλξης για τους τουρίστες Έλληνες και ξένους. Αυτό περιμένουν οι νησιώτες μας για να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβάλουν τη ζωή τους στην κανονικότητα. Σκεφθείτε τι θα γινόταν και με τις καραντίνες κάθε τουρίστα που θα έφθανε στην Ελλάδα αλλά και με το κλείσιμο ξενοδοχείων μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Αυτό το άνοιξε-κλείσε κανένα δεν θα ωφελούσε. Μόνο προβλήματα θα πρόσθετε και νέες χαμένες ευκαιρίες… Όλοι ελπίζουμε να μπούμε στην κανονικότητα…
Θεανώ Βλάχου