ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

ΣΤΟΠ στα αιολικά!
Μία σημαντική είδηση επιβεβαίωσε χθες με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστα Τζαφέας. Όπως έκανε γνωστό, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (93796/6153/1-4-2021) διακόπηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων αιολικών πάρκων στο όρος Λάκμος (Περιστέρι)! Πρόκειται για πάρκα συνολικής ισχύος 88,45MW η χωροθέτηση των οποίων συναντά την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών αλλά και φορέων. Μάλιστα, ο κ. Τζαφέας κοινοποίησε και έγγραφο της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο οποίο τονίζεται η καθολική άρνηση του Δήμου για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην επικράτειά του! Για να δούμε τι θα σημάνει η εξέλιξη αυτή για το μέλλον των τεσσάρων αιολικών έργων!
Κ.Α.
Η ιστορία γράφτηκε…
Όσο και να προσπαθούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αμαυρώσουν το παρελθόν της ΝΔ δεν τα καταφέρνουν επειδή οι μνήμες είναι ακόμη νωπές! Η εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να κατεβαίνει από το αεροπλάνο προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα για να επαναφέρει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν ξεχνιέται. Ήταν τότε που νομιμοποίησε το ΚΚΕ το οποίο από τότε συμμετέχει στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αν και είναι πολέμιός της. Κανένας δεν του βάζει εμπόδια στη συμμετοχή του και κανένας δεν του απαγορεύει να υπερασπίζεται τις ιδέες του… Το αν δεν πείθει μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων αυτό είναι δικό του θέμα!
Θ.
Άρωμα Ηπείρου…
Μηνύματα εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Αποδημίας και μουσικά σχήματα, περιελάμβανε το διαδικτυακό αντάμωμα Ηπειρωτών, με τον τίτλο η «Ημέρα του Ηπειρώτη» που οργάνωσε με επιτυχία η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει πλήξει και τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις, ωστόσο το άρωμα της Ηπείρου δεν σταματάει να αρωματίζει και να βαλσαμώνει καρδιές και η νοσταλγία γι' αυτή των ξενιτεμένων παιδιών της είναι πάντοτε ζωντανή. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στο διαδικτυακό αντάμωμα.
H.M.

Έχει δίκιο;
Ο λογοτέχνης Πέτρος Τατσόπουλος που ασχολήθηκε και με την πολιτική έκανε μία δήλωση που προσπαθήσαμε να την κατανοήσουμε για να καταλήξουμε αν όντως αυτή είναι η πραγματικότητα. Δήλωσε λοιπόν ότι «κάθε πολιτικός χώρος που περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό μαραίνεται υπό καθεστώς νομιμότητας»! Δηλαδή τι να υποθέσουμε; Κόμματα που απολαμβάνουν τα προνόμια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά υπερασπίζονται άλλα συστήματα δεν καταφέρνουν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και να γίνουν αποδεκτά από μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας παρά τους αγώνες που λένε ότι κάνουν γι’ αυτή την κοινωνία;
ΜΑΤ
Περήφανη η Θεσπρωτία!
Από τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας η καταγωγή του. Χρήστος Πετρίδης το όνομά του. Αγγειοχειρουργός το επάγγελμά του. Ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Πρόσφατα βραβεύτηκε ως εθνικός νικητής Γερμανίας των Doctors‘ Choice Award 2020 στην αγγειοχειρουργική. Μεγάλη διάκριση στον επιστημονικό χώρο. Αφού διετέλεσε με μεγάλη επιτυχία αγγειοχειρουργός και διευθυντής του αγγειοχειρουργικού τμήματος στο Marienkrankenhaus του Αμβούργου, όπου έκανε πολύπλοκες και πρωτοποριακές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα να τον εμπιστεύεται πλήθος ασθενών, Γερμανών και Ελλήνων, λειτουργεί πλέον το ιατρείο του στο Αμβούργο. Σίγουρα επιστήμονες από τη Θεσπρωτία, που ξεχωρίζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, κάνουν περήφανους τους Θεσπρωτούς.
H.M.
Ούτε δύο χρόνια...
Δεν έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια απ’ όταν ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια της οδού Δομπόλη και ιδού πώς κατάντησαν εκείνα που βρίσκονται στην πλευρά των καταστημάτων (φωτό)! Φταίει η κατασκευή που δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, φταίνε οι πλάκες, φταίει το γεγονός ότι ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα πάνω τους βαριά οχήματα, θα σας γελάσουμε. Το θέμα είναι ότι σ’ αυτήν εδώ την πόλη ό,τι φτιάχνεται καταστρέφεται πολύ γρήγορα. Λες και μας κυνηγάει κάποια... κατάρα! Κρίμα δεν είναι;
Κ.Α.
* * *
Σκύλα και Χάρυβδη!..
Όσο αυξάνονται τα κρούσματα και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα να ανοίξει η εστίαση… Φροντίζεις το ένα αδικείς το άλλο! Αν δώσεις το δικαίωμα στην τόσο ταλαιπωρημένη εστίαση για να ανοίξει πρέπει να σκεφθείς πώς θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την μεγαλύτερη… έφοδο στα νοσοκομεία που ήδη ασφυκτιούν… Μεγάλες και πολύ δύσκολες οι αποφάσεις. Φροντίζεις το ένα αδικείς το άλλο. Και εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι να παίρνουν τις αποφάσεις αντιμετωπίζουν τα μεγάλα διλλήματα σε αντίθεση με τους φωνασκούντες απ’ έξω που παίρνουν κάθε φορά το μέρος εκείνων που νιώθουν να αδικούνται. Κι όταν τους ρωτάς εσείς τι θα κάνατε τότε σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι άλλο να έχεις επάνω σου όλες τις ευθύνες και άλλο να κρίνεις από μακριά…
Κάποιοι εύχονται…
Μέσα στο μεγάλο κακό που βρήκε και τη δική μας χώρα ακούμε πολλά και διάφορα… Για να υπάρξουν νέοι «αγανακτισμένοι» κάποιοι εύχονται να πολλαπλασιαστούν οι διασωληνωμένοι ώστε να μην αντέξει το σύστημα και να βρίσκουν κάποιοι αντιπολιτευτικά επιχειρήματα για να ξεσηκώνουν το λαό. Αν πράγματι έφθασαν σ’ αυτό το κατάντημα, τότε τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα και θα γίνουν ακόμη χειρότερα όταν προσπαθήσει η κυβέρνηση να βάλει πάλι το νερό στ’ αυλάκι. Όλο εμπόδια θα της βάζουν από φόβο ότι θα πετύχει στο έργο που ανέλαβε και δεν θα δουν εξουσία ούτε στην επόμενη θητεία… Όλα για το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον… Ο λαός ας πάει να κουρεύεται. Λίγη σημασία έχει η πρόοδος της χώρας και η επιτυχία των στόχων!

Συλλογική η ευθύνη…
Όσο ο συνωστισμός διευρύνεται με οποιονδήποτε τρόπο, είτε ως πορεία διαμαρτυρίας, είτε ως μάζωξη για διασκέδαση ο ιός που είναι παντού παρών αναμεταδίδεται, οι ασθενούντες πληθαίνουν, οι διασωληνωμένοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει αγώνα για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας… Και από την άλλη οι παράπλευρες απώλειες στην οικονομία χτύπησαν προ καιρού κόκκινο! Κι εκεί που ετοιμάζονται οι ειδικοί και η κυβέρνηση να δώσει ανάσα στην αγορά προκύπτουν νέα στοιχεία μεγάλης επιβάρυνσης τριών περιοχών που ανατρέπουν τον αρχικό σχεδιασμό περί ανοίγματος της αγοράς… Και τελικά ποιος φταίει και ποιος παίρνει όλη την ευθύνη επάνω του; Τι να κάνει; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Ο φανατισμός θα μείνει;
Ακούμε ότι μετά τον εμβολιασμό θα κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα και η ζωή μας θα μπει στην κανονικότητα! Ο κορωνοϊός όσο και αν μας ταλαιπώρησε κάποτε θα φύγει. Όμως οι εμφύλιες αντιπαραθέσεις, το μίσος εναντίον οποιουδήποτε έχει διαφορετική ιδεολογία από τη δική μας θα είναι πάντα εδώ; Η ιστορία μας είναι γεμάτη από εμφύλιες φαγωμάρες που πολλές φορές μέσα στην ιστορία μας έπαιρναν τη μορφή εξόντωσης κάθε ιδεολογικού αντιπάλου… Και αυτός ο διχασμός δεν μας επέτρεψε και δεν θα μας επιτρέψει και πάλι να επικεντρωθούμε σε μια εθνική προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας μας και εκσυγχρονισμού των δομών της διοίκησης που σκούριασε από την αδιαφορία και τις φαγωμάρες μας. Και όλα θα γίνουν υπό τον όρο ότι θα ζήσουμε και αύριο!
Θεανώ Βλάχου