ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τι έδειξε στον Αρχιεπίσκοπο;
 Προδοτική η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το κλείσιμο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, να συμφωνήσουμε με τον Mητροπολίτη κ. Μάξιμο. Όμως και ο ίδιος κινήθηκε λάθος. Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο π.χ. τον πήγε στη Βελλά -όπως είχε γραφτεί- για να του δείξει τα αγροκτήματα και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και να του αναλύσει το όραμά του για τη Γεωργική Σχολή και όχι για την Εκκλησιαστική Ακαδημία. Θα πείτε ότι τότε δεν είχε προκύψει θέμα. Σωστά, αλλά τα ερεθίσματα δίνονται σε ανύποπτο χρόνο!
Α.

Πάλι στο Καπλάνειο!

Άλλη μία σχολική χρονιά θα βρει στο ξεκίνημά της το ταλαίπωρο 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων να συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Καπλάνειο! Η είδηση προκύπτει από την ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα κληθεί να αποφασίσει την παράταση της συστέγασης του πρώτου σχολείο με το δεύτερο, καθώς αργεί η ολοκλήρωση των προκάτ στο παλιό Χατζηκώστα όπου θα πάει το 1ο Νηπιαγωγείο. Να δούμε πότε θα τελειώσει... Φαντάσου και να μην ήταν προκάτ!

Κ.Α.

Με μαύρες μάσκες!
 Υπό την σκιά της απόφασης για το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου το αντάμωμα των Βελλαϊτών, οι οποίοι μοίρασαν και φόρεσαν μαύρες μάσκες σε ένδειξη πένθους για το λουκέτο. Οπωσδήποτε το κλίμα που επικρατούσε ήταν συγκίνηση και απογοήτευση. Πάντως, το ευχάριστο ήταν ότι τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής από τον Μητροπολίτη Μάξιμο, καθώς επουλώθηκαν οι ζημιές που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός το 2016.
Ν.Γ.
Όλοι ξέρουν…
Το πράσινο που για οποιοδήποτε λόγο χάνεται θέλει πολλά χρόνια να ξαναδημιουργηθεί… Αυτό δεν είναι μυστικό ούτε απόρρητη πληροφορία… Η τόση αδιαφορία μας για ό,τι έχει σχέση με το περιβάλλον είναι αποκαρδιωτική… Δείτε τα δάση, τις θάλασσες, τα πάρκα, τους δρόμους των πόλεων παντού σκουπίδια διάσπαρτα. Δείτε την αδιαφορία μας για ό,τι περισσεύει στο σπίτι μας και με πόση ευκολία το αφήνουμε στους κοινόχρηστους χώρους μέχρι που να αναγκαστούν να τα μαζέψουν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι. Καμία συνεργασία για την αποκομιδή, καμία προσυνεννόηση για τα ογκώδη. Έτσι το κακό μας το χάλι επαναλαμβάνεται πάλι και πάλι… Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αλλάξουμε νοοτροπίες!
ΜΑΤ

Πήρε πολλή φόρα!
Να αντικατασταθούν άμεσα Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς πρότεινε η κ. Γεννηματά! Σιγά Φώφη… Πήρες πολλή φόρα! Μήπως κατάλαβες ότι εσύ πρέπει να αντικατασταθείς από το κόμμα σου μπας και δει άσπρη μέρα και απλά προσπαθείς να ρίξεις αλλού τη μπάλα; Πάντως ο πολιτικός σου χώρος επί των δικών σου ημερών δεν πήρε ούτε πόντο παραπάνω. Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Εσύ φταις; Άλλοι ευθύνονται; Ας φτιάξεις πρώτα τα του οίκου σου και μετά κάνεις υποδείξεις και στην κυβέρνηση που την επέλεξε ο ελληνικός λαός με μεγάλη πλειοψηφία και παρά τα τόσα προβλήματα που της έτυχαν κάνει το καλύτερο δυνατό. Από τις εμπειρίες που έχουμε σκέψου μια άλλη κυβέρνηση να διαχειριζόταν τέτοιου μεγέθους προβλήματα και να αγωνιζόταν να εφαρμόσει και το πρόγραμμά της.
Θ.

«Τηρούμε τα μέτρα...»

Μέσω τηλεφώνου κι όχι εγγράφως απάντησε ο εφημέριος Μαρμάρων σε χθεσινό σχόλιο της στήλης ότι στην εκκλησία του αγνοεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και τις σχετικές υποδείξεις του Μητροπολίτη Μάξιμου. Όπως μας είπε, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της επιτροπής έχουν εμβολιαστεί, μάσκες φορούν κατά τη λειτουργία και εκείνος και ο ψάλτης παρόλο που ο νόμος δίνει περιθώριο να μην το κάνουν, ενώ στο παγκάρι υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια για τα μέτρα κατά της πανδημίας που μπορούν να διαβάζουν οι πιστοί. Οι οποίοι πιστοί προφανώς και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι τελικά ισχύει και τι όχι στα Μάρμαρα! Α.

Χωρίς ούτε ένα μέτρο!
Πώς τα καταφέραμε και γίναμε τόσο ριψοκίνδυνοι παραβιάζοντας όλα τα μέτρα προστασίας μας είναι άξιον απορίας! Η αυθαίρετη δόμηση έγινε το χόμπι μας, ενώ μας βοηθάει και το κράτος να νομιμοποιούμε εκ των υστέρων τα έργα της παρανομίας μας και να δικαιώνει τις παράνομες πρακτικές μας… Κι ενώ βρισκόμαστε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών συνεχίζουμε να χτίζουμε σπίτια μέσα ή δίπλα σε κωνοφόρα δένδρα, χωρίς να λαμβάνουμε κανένα μέτρο προστασίας αφού και ψησταριές στήνουμε δίπλα στα πεύκα και συγκεντρώνουμε σωρούς από ξερά κλαδιά και φυτά εγκαταλείποντάς τα για να γίνουν προσάναμα μετά από μια ιδιαίτερα ζεστή καλοκαιρινή περίοδο… Όσο για τα οικόπεδα που δεν προλάβαμε να χτίσουμε, αυτά τα έχουμε απεριποίητα προσφέροντας καύσιμη ύλη…

O πολίτης… ανεύθυνος;
 Ενεργούμε λες και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί το κακό! Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού όλα μπορούν να συμβούν αλλά εμείς το παίζουμε κορόνα - γράμματα αγνοώντας όλους τους κανόνες της δικής μας προστασίας και της προστασίας του περιβάλλοντος… Κι όταν συμβεί το κακό τότε στρεφόμαστε εναντίον του κράτους που δεν φρόντισε να μας εμποδίσει να συνεχίζουμε να παρανομούμε. Αλήθεια, μόνο το κράτος έχει ευθύνη για να εμποδίσει τη δόμηση μέσα και δίπλα στα δάση; Ο πολίτης που αυθαιρετεί δεν έχει ευθύνη; Και για τον καθαρισμό των δασών; Βέβαια έχει ευθύνη το κράτος για να κάνει αποψιλωτικές παρεμβάσεις όταν όμως εμείς… καταλαμβάνουμε δασικούς χώρους που δεν μας ανήκουν και συμβεί το κακό τότε θα ζητάμε και αποζημίωση; Πολλά παράλογα δεν μαζεύτηκαν;

Επιδιώκουν τη ρεβάνς!
Εκείνοι που έδωσαν εξετάσεις στην πυρκαγιά στο Μάτι και απέτυχαν καιροφυλακτούν για να πάρουν τη ρεβάνς! Δεν τους ακούσαμε να αναφερθούν ούτε μία φορά στους εμπρηστές που ήδη προφυλακίστηκαν και σ’ αυτούς που οι υποθέσεις τους βρίσκονται υπό διερεύνηση. Τι συμβαίνει τελικά με τους εμπρηστές; Είναι κάποιοι πυρομανείς που χαίρονται βάζοντας γκαζάκια στην ύπαιθρο για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους ή κάτι ακόμη χειρότερο; Μπορεί οι ιδεολογικές διαφορές στον τόπο μας να μας καταντήσουν ακόμη και πυρομανείς για να κάνουν τεστ ετοιμότητας στην κυβέρνηση που τους στέρησε τη χαρά να εξουσιάζουν τον τόπο μας; Το θεωρώ απίθανο να συμβαίνει και αυτό… Αλλά σ’ αυτό τον τόπο ας είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα.

Χαμός…
 Ιοί που κόβουν βόλτες από χώρα σε χώρα και ανατρέπουν τις ζωές των λαών! Άλλοι απ’ αυτούς εισβάλουν σε όλη την υφήλιο αποδεκατίζοντας πληθυσμούς με σκοπό να ελαφρύνουν τη γη από το υπερβολικό της βάρος και να διευκολύνουν τη σίτιση του πληθυσμού… Και μέσα στο χαλασμό οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκουν το αντίδοτο προσφέροντάς το πάντα με το αζημίωτο! Και ο άνθρωπος; Αδύναμος να τα βγάλει πέρα με όλα αυτά παρακολουθεί έντρομος τις εξελίξεις… Και να ήταν μόνο οι ιοί που το έβαλαν σκοπό να αναμετρηθούν με τους λαούς! Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και τα δεινά που προκαλεί στην ανθρωπότητα θα είναι μη αναστρέψιμα… Βλέπεις, η ολιγωρία των κυβερνήσεων και η αδιαφορία των λαών ετοίμασαν το επόμενο σκηνικό της καταστροφής μας…
Θεανώ Βλάχου