ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν παίρνουν πτυχίο!

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο δίνει η Μαρία Κεφάλα σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» σχετικά με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, «σε μια χώρα σαν τη δική μας που το 30% των φοιτητών στα πανεπιστήμια δεν αποφοιτά, οι πρόσφατες παρεμβάσεις μας βασίστηκαν στην κοινή λογική». Με άλλα λόγια, ένας στους τρεις φοιτητές στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν παίρνει ποτέ πτυχίο! Λογικό. Όταν εισάγεται κανείς με 4.000 και 5.000 μόρια σε ένα τμήμα, με τι προσόντα να περάσει όλα τα μαθήματα και να αποφοιτήσει; Όλοι όμως σήμερα ασχολούνται με την εισαγωγή, όχι με την αποφοίτηση!

Θετικό πρόσημο...
 Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όλα τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε λιγότερους εισακτέους, όμως το υπουργείο του καθόριζε περισσότερες θέσεις από εκείνες που ήθελε. Αυτό σημαίνει ότι φέτος που εισάγονται περίπου 420 πρωτοετείς λιγότεροι το Ίδρυμα έρχεται στα... ίσα του. Άρα, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μάλλον καλό έκανε στο τοπικό ΑΕΙ κι ας πλήττει σοβαρά δύο τμήματά του. Συνολικά το πρόσημο μπορεί να πει κανείς πως είναι θετικό!
Κ.Α.
Δροσερή Βωβούσα!
 Λίγες μέρες πριν την εκπνοή του Αυγούστου οι ανέφελες συνθήκες και οι ασθενείς άνεμοι στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας έριξαν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ανάμεσα στις οκτώ περιοχές της χώρας που καταγράφηκαν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες περιλαμβάνεται και η Βωβούσα Ιωαννίνων όπου αυτή έπεσε στους 7,44 βαθμούς Κελσίου και σημείωσε τη δεύτερη χαμηλότερη μετά τη Βλάστη Κοζάνης (6,7 βαθμούς). Βέβαια, αυτό για το όμορφο χωριό του Ζαγορίου δεν αποτελεί είδηση, καθώς ακόμη και όταν η θερμοκρασία χτυπούσε κόκκινο στις περισσότερες περιοχές του Νομού, εκεί είχε αρκετή δροσιά!
Ν.Γ.
Το’ κανε κι αυτό!..
 Εναντίον των εμβολιασμών τάχθηκε ο γιατρός Παύλος Πολάκης! Ξέρει ότι αν εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες ούτε lockdown θα ξαναζήσουμε, ούτε η οικονομία θα ξαναπαγιδευτεί με τις γνωστές συνέπειες! Αν έφθασε στο σημείο να προτιμάει την επέλαση του ιού για να δυσκολεύεται η κοινωνία προκειμένου να βρίσκει εκείνος αντιπολιτευτικές ατάκες εμείς τι να πούμε! Κρίμα που του είχαν αναθέσει το υπουργείο Υγείας. Ο Ξανθός θα υπέφερε απ’ αυτή τη συνεργασία αλλά σιωπούσε. Τι άλλο να πούμε… Και τελικά κάνει κακό στον πολιτικό του χώρο, αλλά ο αρχηγός δεν τολμάει να τον απομακρύνει. Εξάλλου, οι δυο τους ταιριάζουν πολύ. Είναι της ίδιας πάστας… Όσο για τους άλλους; Σίγουρα θα είναι αγανακτισμένοι!
Θ.

Aναλαμβάνουν ευθύνη…

Κληρικοί, ακόμη και μοναχοί από το Άγιο Όρος πρωτοστατούν και καθοδηγούν πολίτες να ταχθούν εναντίον των εμβολιασμών! Με εικόνες και λάβαρα βγαίνουν στις πόλεις και φωνάζουν «όχι στους εμβολιασμούς…». Μοναχοί, ορθόδοξοι κληρικοί και επίσκοποι και νόσησαν σοβαρά και απεβίωσαν! Τι περισσότερο θέλουν για να βοηθήσουν τους πολίτες να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τον οικογενειακό τους περίγυρο; Εάν έστω και ένας δικός τους ταλαιπωρηθεί διασωληνωμένος ή πεθάνει θα το χωρέσει η συνείδησή τους;

ΜΑΤ

Αισθητή βελτίωση...

Βελτιώθηκε αισθητά, στο ύψος της Πλαταριάς, το οδικό δίκτυο, με έργα, που έγιναν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Δημιουργήθηκαν κόμβοι, επαναχαράχθηκε ο δρόμος με δύο κατευθύνσεις, ηλεκτροφωτίστηκε και δημιουργήθηκε και πεζόδρομος. Αυτό το τμήμα της τουριστικής οδού προς Σύβοτα, όπου παλαιότερα συνέβαιναν ατυχήματα, σαφώς πλέον είναι ένας σύγχρονος δρόμος. Ωστόσο γενικά ο δρόμος προς Σύβοτα θέλει συντήρηση και αποκατάσταση σε διάφορα σημεία, καθώς ειδικά το καλοκαίρι, περνούν πολλά αυτοκίνητα και η περιοχή είναι τουριστικός προορισμός.

Η.Μ.

Ακόμη ψάχνονται;
Τελικά τι συμβαίνει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ; Ως πότε θα ψάχνονται για νέα ταυτότητα; Ψαρεύουν στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά δεν καταφέρνουν να προχωρήσουν σε μια ξεκάθαρη δική τους ταυτότητα που θα γίνει το σήμα κατατεθέν και θα γνωρίζει κάθε νέο στέλεχος με ποιους έχει να κάνει, τι πιστεύουν και γιατί αγωνίζονται! Και όσο οι νεοεισερχόμενοι από άλλα κόμματα θα μπερδεύουν την όλη εικόνα τόσο θα γίνεται πιο δύσκολο για να εκδώσουν τη δική τους ταυτότητα. Για να τους ξαναεμπιστευθεί ο ελληνικός λαός έχουν πολλή δουλειά να κάνουν… Και με τα λογύδρια που εκπέμπουν, που δεν έχουν ειρμό, άσπρη μέρα δεν θα δουν ιδιαίτερα τώρα που η σημερινή κυβέρνηση δουλεύει σκληρά και προς όλες τις κατευθύνσεις για να διορθώσει και να καλύψει τα τεράστια κενά.

Όσο δεν ξεκαθαρίζει…
Τελικά, πότε θα αποφασίσουν τι σχέση έχουν με την αριστερή ιδεολογία; Οι δύο τάσεις μέσα στο κόμμα, δηλαδή αυτοί που αποζητούν την αριστερή καθαρότητα και οι άλλοι που ελπίζουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους προς τη σοσιαλδημοκρατία τι κοινό έχουν; Αν και δοκιμάστηκαν στη χώρα μας κόμματα που επαγγέλλονταν διαφορετικές ιδεολογίες, όταν ερχόταν η ώρα του δια ταύτα και το κυβερνητικό έργο προχωρούσε στην πράξη, καμία ιδεολογία δεν εφάρμοζε τις ιδέες που θεωρητικά διακήρυττε… Έτσι κάπως πέρασε και έφυγε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του 1981 και μάλιστα δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις! Ιδιαίτερα κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη της που βρήκαν ευκαιρία να «αποζημιωθούν» για το έργο που πρόσφεραν στο λαό, άφησαν εποχή!

Aντιμητσοτακικό μπλοκ!
 Ακούσαμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκονται στην ιδεολογική καθαρότητα αλλά προτείνουν να γίνουν το κόμμα που θα συμμαζέψει όλους εκείνους που δεν ψηφίζουν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη! Βλέπεις ο αρχηγός της ΝΔ τους κάθεται στο στομάχι με τις πρωτοβουλίες, την εργατικότητα και με την πολυπραγμοσύνη του. Αυτόν θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν με κάθε τρόπο, ακόμη και με προχειρόλογες πρακτικές, αρκεί να έχουν στο επίκεντρό τους τη δυσφήμιση του έργου του Έλληνα πρωθυπουργού που κατάφερε να έχει το σεβασμό ξένων ηγετών και των ευρωπαϊκών οργάνων στο σύνολό τους. Σκεφθείτε πόσο θα είχαμε προχωρήσει στην οργάνωση του κράτους μας και πόσες καινοτομίες θα απολαμβάναμε αν δεν μας έβρισκαν τόσες απρόβλεπτες δυσκολίες…

Πώς να νιώθει;
 Ένας πρωθυπουργός με τόσα προσόντα, με τόση όρεξη για δουλειά, με διάθεση να αλλάξει σκουριασμένες καταστάσεις στο κράτος και στην κοινωνία να δέχεται τόση εχθρότητα λες και αν το έργο του δεν προχωρήσει εκείνος θα χάσει και όχι όλοι εμείς… Τον παρακολουθούν σε κάθε βήμα του ελπίζοντας κάτι να στραβώσει για να τον επικρίνουν. Ακόμη και αν δεν τους δίνει ευκαιρίες θα βρουν κάτι για να χύσουν το φαρμάκι τους… Κι αν αποτύχει ποιος θα χάσει; Εκείνοι που έχουν τη θέση τους στο κοινοβούλιο σα δύσκολο είναι να τη χάσουν γιατί έχουν εκπαιδευτεί στο πώς να αποκτούν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Όλοι εμείς θα χάσουμε που ελπίζουμε να αλλάξουν πολλά από τα κακώς κείμενα και στον τόπο μας. Κι αν χαθεί και τούτη η ευκαιρία όλοι εμείς θα χάσουμε…
Θεανώ Βλάχου