ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Άδειασμα» από ΟΚΑΝΑ!
 Ένα μεγάλο «άδειασμα» επιφύλαξε προχθές ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Θανάσης Θεοχάρης στον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία» Βασίλη Κούτρα. Η εκδίκαση της μήνυσης του οργανισμού εναντίον του αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του κ. Κούτρα, για τις 29 Μαρτίου. Όπως τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Θεοχάρης, τα Κέντρα Πρόληψης δεν κάνουν θεραπευτικά προγράμματα, κάτι που ισχυρίζεται ο επιστημονικός δ/ντής της «Σχεδίας». «Κανένα κέντρο πρόληψης δεν έχει δικαίωμα να κάνει θεραπευτικό πρόγραμμα. Αυτά τα κάνουν εγκεκριμένοι φορείς απεξάρτησης», σημείωσε χαρακτηριστικά και το μήνυμα που έστειλε ήταν σαφές και ξεκάθαρο! Εδώ θα είμαστε λοιπόν να δούμε τον Μάρτιο τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη!
Α.

Πέντε χρόνια μετά…

 Η κατάργηση της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας έριξε χθες τη σκιά της στην πανήγυρη της Μονής Βελλάς. Στα ευχάριστα, πάντως, ήταν το γεγονός πώς έγινε αναστύλωση στο καθολικό της Μονής και αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχε προκαλέσει ο σεισμός το 2016. Έτσι, πλέον τελείται κανονικά η Θεία Λειτουργία. Την παραμονή της Εορτής βρέθηκε στη Βελλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης που ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία!

Ν.Γ.
Για την ανασυγκρότηση…
 Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και κατοίκους στη Λίμνη Εύβοιας βρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, όπου συζητήθηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης του νησιού που επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Εκεί ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας Σταύρος Μπένος αλλά και οι υφυπουργοί Χρήστος Τριαντόπουλος και Σίμος Κεδίκογλου. «Ξεκινάμε από λευκό χαρτί και στηριζόμενοι στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες σχεδιάζουμε ένα ασφαλές και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Στόχος μας να μην εγκαταλείψει κανείς τον τόπο του» υπογράμμισε ο κ. Αμυράς. Όντως, απαιτείται σοβαρή δουλειά και οργάνωση για να ανασυγκροτηθεί η πληγείσα περιοχή.
Ν.Γ.
Σαν τα αρπακτικά!..
Κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης περιμένουν στη γωνία σαν τα αρπακτικά για να βρίσκουν θέματα προκειμένου να κάνουν διαρκώς αντιπολίτευση… Μόνο αυτό ξέρουν; Και αυτό είναι αρκετό για να ξεπεράσουμε τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι άλλοι λαοί; Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ουδόλως ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό που θέλει να δει και τη δική του χώρα να αναδιοργανώνεται και να προχωράει. Και με τις φωνές της αντιπολίτευσης μόνο έργο δεν γίνεται!
ΜΑΤ.

Θα μείνουν…
 Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Μίκης Θεοδωράκης θα μείνουν ως παρακαταθήκη για τους Έλληνες που έχουν τη διάθεση να τα ακούνε, να τα αξιολογούν και να τα εφαρμόζουν… Ο Μίκης ήταν πέρα και πάνω από την Αριστερά και πάλεψε εναντίον του εθνικού διχασμού σε αντίθεση με την γιαλαντζή αριστερά που της έδωσαν οι Έλληνες την ευκαιρία το 2015 για να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να τα κάνει όλα καλύτερα! Ίσως ήταν ακατάλληλος ο επικεφαλής, ίσως ο στενός του περίγυρος ήταν πέρα βρέχει γι’ αυτό απογοήτευσε πρώτα τους ιδεολόγους της Αριστεράς και μετά ολόκληρο τον ελληνικό λαό… Και τώρα, πάλι με λαϊκίστικες κορώνες προσπαθούν να επιπλεύσουν. Λέτε να τα καταφέρουν;
Θ.

Υπέροχος χώρος...

 Όσοι πάνε από Θεσπρωτία στα Γιάννινα, λίγο μετά τα διόδια ή επιστρέφουν από τα Γιάννινα στη Θεσπρωτία, λίγο πριν τα διόδια, υπάρχει ένας υπέροχος χώρος για να επισκεφθούν και να απολαύσουν ευχάριστες στιγμές. Είναι τα δροσερά πλατάνια της Τύριας, δίπλα στο ποτάμι, όπου λειτουργούν και καταστήματα για καφέ και φαγητό. Μια αύρα ηρεμίας σε διαπερνά εκεί και πραγματικά αξίζει η μικρή παράκαμψη.

H.M.

Ξέφυγε εντελώς!
 «Δεν έχεις αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών σου», δήλωσε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη! Δηλαδή, είχε καταλάβει το μέγεθος των δικών του ευθυνών και τώρα δίνει οδηγίες προς «ναυτιλλομένους»; Αν κατάφερε να προχωρήσει σε τόσο υψηλές «αξιολογήσεις» τότε σημαίνει ότι έκανε την αυτοκριτική του, αντιλήφθηκε τις «πατάτες» που έκανε και τώρα είναι σε θέση να δίνει και συμβουλές προς άλλους… Αλλά δυστυχώς για εκείνον βρίσκεται πάλι σε μεγάλη σύγχυση… Ποιος ξέρει πόσες μεταλλάξεις θα υποστεί ακόμη. Πάντως, θα πρόσφερε υπηρεσίες στον πολιτικό του χώρο αν τον ελευθέρωνε από την παρουσία του. Μόνο έτσι θα ανασυγκροτηθεί και θα γίνει η εναλλακτική λύση. Η σιωπή πολλών αξιόλογων στελεχών του στέλνει τα δικά της μηνύματα…

Μόνο διώξεις…
 Μπερδεύτηκαν κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μη έχοντας επιχειρήματα για να υπερασπιστούν τότε τον εκλεκτό του πρώην πρωθυπουργού το Νίκο Παπά τα ‘βαλαν με την εμπαθή σημερινή κυβέρνηση που… διώκει τον πρώην υπουργό! Ποιοι μιλάνε για διώξεις; Εκείνοι που στοχοποίησαν πρώην πρωθυπουργούς και πολιτικά στελέχη κομμάτων που αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις ίντριγκες που τους απέδιδε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ! Και… ξέχασαν να τους ζητήσουν συγνώμη, και μάλιστα δημόσια, όταν οι άνθρωποι δικαιώθηκαν. Εκείνα τα δάκρυα του Πικραμένου δεν έγιναν οι εφιάλτες τους; Τόση κατάντια… Αλλά φαίνεται ότι θέλουν να ξεχνάνε γρήγορα αυτά που λένε και αυτά που πράττουν. Έτσι νομίζουν ότι αυτά παραγράφονται και μπορούν να τα επαναλαμβάνουν!

Πού τα βρίσκει;
 Για έλλειψη διαφάνειας στο κυβερνητικό έργο μίλησε ο αρχηγός της αξ. Αντιπολίτευσης! Ξέρει τι σημαίνει ο όρος «διαφάνεια»; Στη θητεία του με πόση διαφάνεια κυβέρνησε; Και συνεχίζει δίνοντας οδηγίες στον σημερινό πρωθυπουργό κάνοντας υποδείξεις ακόμη και για τη διαχείριση της «οικονομίας»! Τελικά έχει γούστο… Με ποια προσόντα τολμάει να κάνει τέτοιες υποδείξεις; Και σε ποιον τις κάνει; Αν ήξερε τι του γινόταν δεν θα γονάτιζε τη μεσαία τάξη ούτε θα έκοβε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να σώσει την οικονομία μας… Κάτι άλλο θα έβρισκε για να ισορροπήσει την κατάσταση. Πάντως, αν τον εκλέξουμε πάλι υπόσχεται να φροντίσει για μια καλύτερη Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή! Πόσο καλύτερη; Εκείνος ξέρει!

Δεν είναι αυτοσκοπός…
Η προσπάθεια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να μας αποδείξει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός μας έπεσε βαριά! Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές αυτός ίσως να μην είναι πρωθυπουργός και μας συγκίνησε βαθύτατα… Δεν ξέρω αν θέλει τώρα να ελαφρύνει το ΣΥΡΙΖΑ από το «βάρος του» αλλά εδώ θα ‘μαστε και θα τα ξαναλέμε. Ας πάρει το κόμμα του την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές και τότε θα δούμε τι θα κάνει. Είναι γλυκιά η εξουσία… Και εκείνος δείχνει ότι τη θέλει απεγνωσμένα αλλιώς δεν θα έκανε τόσο κόπο στην προσπάθειά του να απαξιώνει κάθε κίνηση του «αντιπάλου του»! Και αν ήταν ένας ικανός πρωθυπουργός θα λέγαμε ότι θέλει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε και που δεν το ολοκλήρωσε. Αλλά οι προχειρότητες ήταν και είναι το κύριο επίτευγμά του!
Θεανώ Βλάχου