ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όσο κι αν απαξιώνουν…
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τόσες άστοχες πρακτικές του ξύπνησε προ ημερών από την είδηση ότι μέσα από τα σπλάχνα του δημιουργείται νέο κόμμα. Σ’ αυτό συμμετέχουν και στελέχη που έφυγαν το καλοκαίρι του 2015 και από τότε τον πυροβολούν απ’ έξω… Το νέο κόμμα τοποθετείται πιο «αριστερά» και ίσως καταφέρουν να πείσουν περισσότερους πολίτες για τις προθέσεις τους υπό την προϋπόθεση ότι τώρα θα αναλάβουν τη νέα πρωτοβουλία υπεύθυνοι πολιτικοί που δεν θα λένε μόνο λόγια του αέρα αλλά θα έχουν συνεπή στάση απέναντι στις ιδέες τους. Για να δούμε: Αριστερό κόμμα θα έχει την αποδοχή που του πρέπει; Συκοφαντήθηκε μέχρι τώρα η αριστερά από τις πρακτικές της κυβερνώσας αριστεράς… Τώρα τι νέο θα δούμε;
ΜΑΤ

Το ‘καναν σημαία...
 Για αποκλεισμό από την ανώτατη εκπαίδευση 40.000 μαθητών έκανε λόγο και πάλι η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας αυτή τη φορά στην Πρέβεζα. Πήραν ένα νούμερο οι κομματικοί προπαγανδιστές, το έκαναν σημαία φιλικά τους ΜΜΕ, οπότε γιατί να μη το κάνουν και τα στελέχη του κόμματος. Ο αριθμός των μαθητών που έμεινε εκτός ΑΕΙ υπολείπεται των 40.000 καθώς ανέρχεται σε 35.148. Όμως με τον τρόπο που το παρουσιάζουν οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ και επί του προκειμένου η κ. Τζούφη που το επαναλαμβάνει συνεχώς, είναι σαν τα προηγούμενα χρόνια να μην έμειναν εκτός ΑΕΙ υποψήφιοι. Δεν είναι έτσι όμως...

Λάθος η... αριθμητική!
 Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι το 2019, αμέσως μετά τις εκλογές και με τις διαδικασίες να έχουν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, έμειναν έξω από τα Πανεπιστήμια περίπου 27.400 υποψήφιοι και πέρυσι έμειναν εκτός 21.368, με πολύ μικρότερο όμως αριθμός εξεταστέων. Οπότε, ούτε το 35 είναι 40, αλλά και ούτε και το 35 έχει αφετηρία εκκίνησης το "0", αλλά το 21! Πράγμα που σημαίνει ότι περί στους 14.000 είναι λιγότεροι οι εισακτέοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και φυσικά ο αριθμός τους είναι πολύ μικρότερος από τις αρχικές προβλέψεις ΣΥΡΙΖΑ για 25 με 27.000. Τελικώς ούτε στην προπαγάνδα, ούτε στην αριθμητική τα καταφέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι.
Ν.

Ενεργό το αίτημα...

 Ενεργό παραμένει, απ’ ότι πληροφορήθηκε η στήλη, το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να του παραχωρηθούν αίθουσες του κτιρίου της Δομπόλη για να στεγάσει εκπαιδευτικές ανάγκες τμημάτων του αλλά και εκθεσιακό χώρο. Η Πρυτανεία έχει λάβει μάλιστα τη διαβεβαίωση ότι, σε περίπτωση παραχώρησης του κτιρίου στον Δήμο, όπως και έγινε, θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Για να δούμε τι μέλει γενέσθαι. Πάντως, η Σύγκλητος αναμένεται να συζητήσει το θέμα στην επικείμενη συνεδρίασή της!

Κ.Α.

Μεγάλη απώλεια…
 Συνολικά 2.000 ενεργές ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο στη Ρουμανία! Δεν είχαν ευνοϊκό κλίμα στην Ελλάδα και μετανάστευσαν στερώντας από τους Έλληνες και θέσεις εργασίας και φόρους στο κράτος… Δεν γνωρίζω τον αριθμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα υπόλοιπα Βαλκάνια, αλλά αυτή είναι μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας. Άντε με το καλό να πάρει θέση και γι’ αυτό ο Μητσοτάκης και να επαναφέρει στον τόπο μας και τις επιχειρήσεις και τους επιστήμονες που έφυγαν αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη. Και όπου πήγαν διέπρεψαν με την εργατικότητά τους!
Θ.

Έχει το δίκιο του!

 Με ανάρτησή του ο προπονητής της Ανθής Λιάγκου, η οποία κατετάγη 9η στη σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, Σταύρος Στραγάλης ανέφερε πώς στις 16 Σεπτεμβρίου (δηλαδή χθες) επρόκειται ο ίδιος και η αθλήτριά του να βραβευτούν από τον Δήμο Αθηναίων και όχι από τους Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου κι ας είναι δημότες Ιωαννίνων και πολίτες Ηπείρου! Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην εκδήλωση για τον χάλκινο παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστο να προσκαλέσει και την Ανθή Λιάγκου, καθώς από μόνη της η συμμετοχή αθλητών σε παραολυμπιακούς αγώνες είναι σημαντικό επίτευγμα και θα πρέπει να επιβραβεύεται!

Ν.Γ.

Είναι τόσα πολλά…
 Τα κακώς κείμενα στον τόπο μας είναι τόσα πολλά που όποιος αποφασίσει να τα βάλει σε μια νέα τάξη θα ταλαιπωρηθεί πολύ από τις αντιδράσεις των «βολεμένων»! Έτσι οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν και η κατάσταση μένει όχι μόνο στάσιμη αλλά γίνεται και χειρότερη… Εδώ και πολλά χρόνια γίνονται συζητήσεις για προκλητικά προνόμια αλλά τα προνόμια συνεχίζουν να προσφέρονται σ’ εκείνους που έχουν το «μαχαίρι» και τους αρέσει το πεπόνι… Τελευταία έγινε συζήτηση για τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς σε θέσεις που έχουν σχέση με την πολιτική και τους πολιτικούς. Έτσι για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ξοδεύουν πόρους εξ ιδίων αποσπούν κρατικούς λειτουργούς στα γραφεία όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών και των κομμάτων!
Ο πολίτης πληρώνει!
Γενικά η λειτουργία της Bουλής είναι μια πολυέξοδη υπόθεση για την οποία πληρώνουν φόρους οι πολίτες. Τόσο η λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και οι ευρωβουλευτές πέρα από τις κύριες αμοιβές τους και τα πρόσθετα προνόμια, που δεν είναι και λίγα, κατάφεραν να έχουν στη δούλεψή τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι φεύγουν από τις δουλειές για τις οποίες προσλήφθηκαν και δουλεύουν για τους πολιτικούς. Τι γίνεται στις θέσεις που μένουν κενές δεν το γνωρίζω ούτε και ξέρω αν οι αποσπασμένοι αναπληρώνονται που σημαίνει ότι το κόστος για τον φορολογούμενο είναι διπλό. Και αν οι αποσπασμένοι είναι εκπαιδευτικοί, αυτοί οπωσδήποτε αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις αφού η δουλειά τους δεν μπορεί να γίνει χωρίς αναπλήρωση…

Περίεργη σιωπή…
 Ενώ για κάθε απόφαση της οποιασδήποτε κυβέρνησης η αντιπολίτευση αντιδρά, για τέτοια θέματα δεν ακούγεται κουβέντα… Για παράδειγμα, το ΚΚΕ τα βρίσκει όλα κακά κι ανάποδα αλλά για τα νομοθετημένα προνόμιά τους δεν βγάζουν λέξη. Ούτε για τα χρήματα που παίρνουν ως κόμματα, ούτε για τις αμοιβές και τα υπόλοιπα προνόμια των βουλευτών, ούτε για τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων για τη λειτουργία των γραφείων τους… Πόσα γραφεία «πρώην» λειτουργούν στη Βουλή με έξοδα της Βουλής; Πρώην πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι της Βουλής, πρώην πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων… Και λόγω έλλειψης χώρου κάποια γραφεία λειτουργούν σε άλλα κτήρια που τα νοίκιασε η Βουλή όπως το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν ξέρω αν ακόμη κάνει χρήση των δικαιωμάτων της.

Ανατροπή τώρα!
Είναι τελικά τεράστιο το κόστος και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Γι’ αυτό μέσα στις ανατροπές που μάλλον ετοιμάζει η κυβέρνηση ας ζητήσουν τα εξ αριστερών κόμματα ουσιαστικές μειώσεις εξόδων που προκαλούν την κοινωνία. Αν δεν ξεκινήσουν τις περικοπές πρώτα από τα δικά τους καλά και συμφέροντα δεν πείθουν κανένα για τις προθέσεις τους όσο κι αν φωνάζουν. Θα μου πείτε πώς να σταματήσουν να «βολεύουν τα δικά τους παιδιά»; Πόσοι απόγονοι Ελλήνων πολιτικών ξεκίνησαν την καριέρα τους δίπλα σε βουλευτές ή ευρωβουλευτές προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες. Γνωστή πολιτικός δήλωσε ότι έστειλε το γιό της κοντά σε γνωστό ευρωβουλευτή προκειμένου να αποκτήσει τέτοιες εμπειρίες. Και ο υιός σήμερα κατέχει μεγάλη θέση στην Αθήνα…
Θεανώ Βλάχου