ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κομμένες λεύκες...
 Άλλαξε μορφή ο παραλίμνιος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος του Κατσικά. Συνεργεία έκοψαν το τελευταίο διάστημα δεκάδες από τις πανύψηλες λεύκες κατά μήκος του (φωτό), προφανώς επειδή το ύψος τους προμήνυε πτώσεις τον χειμώνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατύχημα. Αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται για την κοπή τόσων δέντρων αλλά και για τις ζημιές που έχουν υποστεί εξαιτίας τους κάποια από τα πέτρινα παγκάκια στον πεζόδρομο. Ωστόσο, αν δεν κόψουν σύριζα τα δέντρα και αφήσουν τους κορμούς, αυτά θα ξαναφουντώσουν. Απλά θα είναι πιο χαμηλά... (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες»)
Κ.Α.

Επάγγελμα η ιερωσύνη;

 Όταν κληρικός που εργάζεται (δυστυχώς έτσι αντιμετωπίζουν ορισμένοι την ιερωσύνη) μία φορά την εβδομάδα (και αν...) φτάνει στο σημείο να ζητήσει (σε εφαρμογή διάταξης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα) τη χορήγηση ετήσιας άδειας ανατροφής τέκνου -με σύζυγο μάλιστα μη εργαζόμενη- τότε ασφαλώς και κάτι δεν πάει καλά στο χώρο της Εκκλησίας. Δεν γνωρίζουμε τι απόφαση έλαβε η Μητρόπολη στην οποία ανήκει ο εν λόγω κληρικός, όμως η Ιερά Σύνοδος πρώτα πρέπει να ασχοληθεί με το θρησκευτικό επίπεδο των λειτουργών της, να αντιμετωπίσει τους ρασοφόρους που σπέρνουν ανησυχία στους πιστούς με τα εμβόλια και μετά ας αφιερωθεί στην αξιοποίηση της περιουσίας της κ.α.!

Α.
Χρήσιμο μάθημα!
 Δράση εκπαίδευσης από ομάδα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για την παροχή των πρώτων βοηθειών, πραγματοποιήθηκε προχθές από την Τοπική Κοινότητα Δροσοχωρίου στην πλατεία του χωριού με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων. Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή, ειδικά από νέους ανθρώπους, εκπαιδευτές ήταν οι Βασίλης Λέκκας και Μιχάλης Τσοβίλης, ενώ παρών ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης. Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας και φυσικά η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, μιας και είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο κόσμος πώς θα παράσχει πρώτες βοήθειες όταν και όπου χρειαστεί!
Ν.Γ.
Άφαντοι…
Το πρόγραμμα που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας είναι κοστολογημένο! Πάντα έκανε σοβαρή δουλειά… Πάντως, το είπε τόσο σοβαρά που κόντευε να το πιστέψει και ο ίδιος… Αλλά δυστυχώς για εκείνον το είπε - ξείπε είναι ίδιον της προσωπικότητάς του, γι’ αυτό όταν αναλύει τα «προγράμματά του» παίρνει σοβαρό και περισπούδαστο ύφος… Και ο Ευκλείδης πού είναι; Γιατί τόση σιωπή; Άφαντος και ο Πάνος Σκουρλέτης… Μεγάλο ζόρι θα περνάνε!
ΜΑΤ

Έμεινε το χαλίκι!
Δεν ξέρουν τι να κάνουν και πού να απευθυνθούν οι κάτοικοι στις οδούς του ιστορικού κέντρου, δεξιά της Αβέρωφ. Εδώ και κάποιους μήνες πήγαν συνεργεία του Δήμου να φτιάξουν το οδόστρωμα, το έσκαψαν και το παράτησαν έτσι με το χαλίκι και το χώμα! «Τέτοια χάλια η πόλη μας δεν είχε ποτέ» καταγγέλλει στη στήλη περίοικος, ο οποίος μας έστειλε και σχετική φωτογραφία! Ευτυχώς είναι καλός ο καιρός. Πού να πιάσουν και βροχές...
Κ.Α.

Αυτό μόνο θα κάνουν;
 Στην οδό Ανεξαρτησίας άρχισαν οι μπουλτόζες το έργο τους! Βγάζουν όλες τις ομοιόμορφες πέτρες από το γκαλντερίμι! Κάποια εποχή ξοδεύτηκαν πόροι για να αγοραστούν τα πλακίδια και να τοποθετηθούν ένα - ένα στο οδόστρωμα… Και τώρα με μια νέα απόφαση τα χαλάνε. Αυτή την παρέμβαση θα κάνουν; Και τι θα γίνει με τα πολυώροφα κτήρια που χτίστηκαν με τις ευλογίες της πολεοδομίας ανάμεσα στα παραδοσιακά κτίσματα και χάλασαν την αισθητική; Όλες οι άδειες έχουν υπογραφή στελεχών της πολεοδομίας… Σε ποια άλλη πόλη κακοποίησαν με τέτοια μανία τις παραδοσιακές γειτονιές;
Θ.

Όταν θυμούνται!
Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κάνουν κάποια διαλείμματα και μετά επανέρχονται… δριμύτεροι και ρίχνουν μία δήλωση, πάντα αρνητική, για το έργο του πρωθυπουργού ενώ εκείνος ξεπλένει τη σκουριά που κατάκατσε χρόνια τώρα στη χώρα μας. Πάντως, οι γνώσεις του, η εργατικότητά του, ο προγραμματισμός και τα σχέδιά του δεν έχουν να κάνουν τίποτε με τις πρακτικές των προκατόχων του. Και εκείνοι, είτε από άγνοια είτε από φθόνο μόνο τον κακό λόγο έχουν στο στόμα τους. Θα θέλαμε να είχαν όλοι την ευκαιρία έστω για μια φορά να δείξουν τι θα έκαναν για τη χώρα και το λαό της. Αλλά αυτό δεν το θέλουν και εκείνοι. Έμαθαν μόνο να διαμαρτύρονται και δεν ξέρουν άλλες εποικοδομητικές πρακτικές. Πάντως, τα προνόμιά τους τα απολαμβάνουν!
Μιζέρια και εμπάθεια…
 Μετά την άψογη οργάνωση του συνεδρίου των εκπροσώπων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Σταύρος Νιάρχος και εξέπληξε όλους η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την πραγματοποίησή του, ακολούθησε η κακομοιριά του Τσίπρα που από τη Θεσσαλονίκη εξέπεμψε πάλι την προχειρότητα, τη μιζέρια και την ανοργανωσιά του προς κάθε κατεύθυνση… Αφού κατάλαβε ότι δεν προχωράει γιατί επιμένει; Ως πότε θα κρατάει δέσμια μία ολόκληρη παράταξη; Έχουμε μπροστά μας την Ελλάδα των δύο ταχυτήτων. Διαλέγουμε και παίρνουμε… Αν τώρα δεν αλλάξουμε πορεία, εδώ θα είμαστε και θα κλαίμε για το χάλι μας όταν πολύ μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες θα μας ξεπερνάνε και θα προοδεύουν προς όφελος των λαών τους…

Μήπως αξιολογηθούν;
 Πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει ότι αυτά που αράδιασε στη Θεσσαλονίκη δεν θα τον καλέσουν οι Έλληνες να τα εφαρμόσει στην πράξη! Έτσι, είπε ό,τι του κατέβαινε ή ό,τι του υπέδειξαν οι «κολλητοί του»! Η φράση ότι κοροϊδεύει ο Κυριάκος τους Θεσσαλονικείς μας προκάλεσε γέλια… Εκείνος τι ακριβώς έκανε στους Θεσσαλονικείς όταν πήγε να εγκαινιάσει δήθεν τμήμα του μετρό μπροστά σε μια αφίσα; Ας περίμενε λίγο πριν λογοκρίνει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και αν δεν εφαρμοστούν κατά γράμμα τότε θα δικαιούται δια να ομιλεί. Το 2021 δεν είναι 2014 που έλεγε ό,τι ήθελε και δημιουργούσε ελπίδες στους πολίτες… Τώρα θα τον κατατρέχουν τα πεπραγμένα κατά τη θητεία του… Και αυτά είναι τόσο αρνητικά. Το ξέρει και ο ίδιος όσο κι αν προσπαθεί να το ξεχάσει.

Προοδευτικός χώρος…
 Αλλάζουν και ξαναλλάζουν το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ… Τελευταία μετάλλαξη η πρόσθεση του Π.Σ. (προοδευτική συμμαχία) και αύριο θα προσθέσουν κάτι άλλο! Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι όλοι αυτοί που συνυπάρχουν σήμερα κάτω από τη στέγη του είναι «προοδευτικοί»! Τι πρόοδο έχουν τρομάρα τους; Αναχρονιστικούς θα έλεγαν τους περισσότερους. Ο κόσμος αλλάζει και αυτοί μένουν στα ίδια και τα ίδια… Ο Μητσοτάκης αλλάζει την Ελλάδα και αυτοί μένουν στη μιζέρια τους. Πώς τους φάνηκε το συνέδριο των εκπροσώπων των χωρών του νότου της Ευρώπης για την κλιματική αλλαγή; Τους κακοφάνηκε ο ηγετικός ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού. Πώς αξιολόγησαν τα σχόλια των ξένων ηγετών; Ή η αξιολόγηση είναι εχθρός τους και την αποφεύγουν;
Θεανώ Βλάχου