ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ο κατάλληλος άνθρωπος!
 Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση αποδεικνύει πως είναι ο Παντελής Κολόκας! Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ με εκείνον Πρόεδρο εδώ και ακριβώς μία διετία έχει κάνει αξιόλογο έργο σε όλες ανεξαιρέτως τις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου βελτιώνοντας υποδομές και αναβαθμίζοντας χώρους και εγκαταστάσεις, όχι μόνο ποδοσφαιρικές, αλλά για όλα τα αθλήματα. Τελευταίο παράδειγμα τα δύο υπαίθρια γήπεδα τένις στην Ανατολή τα οποία έγιναν σαν καινούρια και είναι πλέον διεθνών προδιαγραφών! Όλα αυτά να μην ξεχνάμε ότι γίνονται μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, γίνονται χάρη στις προσπάθειες του κ. Κολόκα και των συνεργατών του κι αυτό είναι πολύ θετικό για την πόλη μας!
Α.

Απόλυτος ο έλεγχος...

Τελικά στη μόνη δημόσια υπηρεσία που τηρείται απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο για τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού είναι το Δικαστικό Μέγαρο, στο οποίο ελέγχονται σε απόλυτο βαθμό οι βεβαιώσεις που προβλέπονται. Με καθυστέρηση χρόνων επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία και αψίδα ανίχνευσης μετάλλων.

Ν.

Το καλοκαίρι πήγε καλά!
 Αν και οδεύουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου πολλοί είναι ακόμη οι ξένοι τουρίστες σε Σύβοτα και Πάργα.
Όπως λένε επιχειρηματίες του τουρισμού, φέτος και στα παράλια της Θεσπρωτίας και στην Πάργα η κίνηση ήταν μεγάλη, κάτι μάλιστα, που δεν αναμένονταν σε τόση έκταση. «Το καλοκαίρι πήγε καλά», αναφέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό. Και αυτό, παρά την πανδημία και τα κρούσματα.
Έτσι οι τοπικοί επιχειρηματίες κατόρθωσαν και πήραν μια ανάσα, μέσα στην ασφυκτική οικονομική πίεση των ημερών.
H. M.
Γιατί δεν έγιναν;
 Στην επέτειο του θανάτου του Παύλου Φύσσα συγγενείς, φίλοι και ομοϊδεάτες ξεσηκώθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου νέου. Σε τέτοιες ώρες έρχεται και ξανάρχεται το ερώτημα γιατί στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη και των άλλων Ελλήνων που έχασαν άδικα τη ζωή τους επειδή κάποιοι είχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά και στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στη MARFIN, δεν έγινε ούτε μία πορεία, ούτε μία εκδήλωση για να τονιστεί και η μεγάλη του προσπάθεια για την εθνική συμφιλίωση; Και τελικά ο Μπακογιάννης έχασε τη ζωή του γι’ αυτή την ιδέα του; Ποιοι δεν ήθελαν να ζήσουν μονιασμένοι οι Έλληνες; Κρίμα…
MAT

Ο… σκοτωμός!
Από την γυναικοκτονία πέρασαν στο «ακόμη μία γυναίκα σκοτώθηκε»! Έτσι ακριβώς περιέγραψε ο τεράστιος Χρ. Σπίρτζης, υπουργός του Αλέξη, την δολοφονία μιας νεαρής δασκάλας στην Ρόδο επειδή δεν άντεχε την «σκλαβιά» από τον δολοφόνο της! Μία ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε κατά τον Σπίρτζη και μάλιστα σκοτώθηκε, προφανώς… πέφτοντας η ίδια 15 φορές στην κάνη του πιστολιού! Τι πίνουν όλοι τους τελικά;
Γ.Γ.

Τόση ενόχληση...

Ενοχλήθηκαν κάποιοι με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη! Μέχρι και την ιδεολογία του πατέρα του ανακάτεψαν! Σιγά παιδιά… Από το έργο του να τον κρίνετε! Είναι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά και με υπευθυνότητα για να φθάσει εκεί που έφθασε. Είναι ιδιαίτερα εργατικός και αυτοδημιούργητος εξαίρετος νομικός… Το ότι δείχνει ιδιαίτερη υπευθυνότητα σε ό,τι κι αν αναλάβει αυτό είναι ελάττωμα; Να δείτε πως θα μας εκπλήξει από τη δουλειά που θα κάνει στο υπουργείο Yγείας… Υπομονή και θα τον κρίνουμε από το έργο του!

ΜΑΤ

Η μεγάλη χωματερή…
Αλήθεια, την περιβαλλοντική καταστροφή τώρα την ανακαλύψαμε; Τόσα χρόνια που είχαμε στήσει πόλεμο στο περιβάλλον δεν ξέραμε πού θα οδηγηθούμε; Ποιοι φρόντιζαν να μολύνουν τον περιβάλλοντα χώρο με κάθε μέσον; Οι θάλασσες και οι στεριές, τα βουνά και τα ποτάμια δεινοπάθησαν από τις δικές μας αυθαιρεσίες… Ο βυθός της θάλασσας έγινε μια μεγάλη χωματερή που ο καθένας μπορούσε να αποθέσει ό,τι του περίσσευε. Και τώρα αντιστρέφονται τα πράγματα και ο πλανήτης θα μας εκδικηθεί! Αρκετά υπέμενε τις καταστροφικές παρεμβάσεις μας. Και απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καμία κυβέρνηση δεν πήρε σοβαρά την υπόθεση «περιβάλλον» ώστε να πάρει έγκαιρα μέτρα ευαισθητοποιώντας και το λαό.

Καλώς γινόταν;
Σε κάθε πόλη θα δεις τα φουγάρα των εργοστασίων να εκπέμπουν επικίνδυνα αέρια! Πού πηγαίνουν; Απλά χάνονται στον …ουρανό; Για σκεφθείτε πόσα φουγάρα εκπέμπουν μέρα και νύχτα σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο; Είναι αυτά ακίνδυνα; Που συλλέγονται; Απλά εξαφανίζονται; Και αφού οι μεγάλοι κάποια εποχή αρνήθηκαν να εμποδίσουν την εκπομπή αερίων, για ιδιοτελείς σκοπούς, τώρα που στένεψαν τα περιθώρια και το κακό μας χτυπάει την πόρτα τι θα κάνουμε; Μπορούμε να αντιδράσουμε και να πετύχουμε να αναστρέψουμε την όλη κατάσταση; Οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν! Αυτό λίγα χρόνια πριν μας φαινόταν απίθανο! Κι όμως συμβαίνει… Η στάθμη των θαλασσών είναι σίγουρο ότι θα ανέβει… Και μετά τι θα περιμένουμε; Για καλό πάντως δεν ανεβαίνει.

Σαν τις ύαινες…
Κι ενώ ζήσαμε μέρες τραγικές παρακολουθώντας από μακριά το κακό που βρήκε τις περιοχές της πατρίδας μας που καίγονταν τα δάση και τα χωριά σκέψου πώς ένιωθαν οι άνθρωποι που βρισκόταν στο πεδίο της μάχης, που ένιωθαν το φόβο του κινδύνου και που αναγκαζόταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σώσουν τις ζωές τους. Με σύνθημα «κανένας νεκρός» λειτούργησαν οι κρατικές υπηρεσίες και χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και εθελοντές δούλεψαν σκληρά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατό! Τα τελευταία χρόνια είδαμε σε όλο τον κόσμο να χάνονται άνθρωποι, να ισοπεδώνονται πόλεις, να αρχίζουν πάλι απ’ την αρχή σε μια προσπάθεια να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους… Κι όπου έγιναν καταστροφές εκείνοι που τις έζησαν έχουν πικρές εμπειρίες.

Κάναμε απολογισμό!
Οι φυσικές καταστροφές πενταπλασιάστηκαν σε μισό αιώνα! Πήραμε μια γεύση με τις τελευταίες πλημμύρες και τις πυρκαγιές και στον τόπο μας… Μαζί μας και η νότια Ιταλία για να μη λέμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη δική μας χώρα… Και θα ζήσουμε ένα δύσκολο χειμώνα τόσο με τον ξενόφερτο κορονοϊό όσο και με τις πλημμύρες που ποιος ξέρει πού θα επιλέξουν για να προκαλέσουν ζημιές… Και μέχρι το κράτος να επουλώσει τη μία πληγή ανοίγει κάποια άλλη, έτσι βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση οι «αρμόδιοι» και εμείς απ’ έξω απ’ το χορό κρίνουμε και κατακρίνουμε τον αγώνα τους ανάλογα σε ποια πτέρυγα βρισκόμαστε. Και αυτό το αλαλούμ ποιος ξέρει που θα μας οδηγήσει και πώς θα είναι η μετά κορονοϊό εποχή αλλά και τι θα μένει όρθιο μετά από κάθε καιρική αλλαγή.
Θεανώ Βλάχου