ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ύμνος από το CNN!
 Ύμνους για το Ζαγόρι και το φαράγγι του Βίκου διατύπωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN! Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ, το Ζαγόρι είναι ο ελληνικός προορισμός που αξίζει μία θέση στη λίστα με τα 20 ομορφότερα μέρη της Ευρώπης! «Ενώ τα νησιά της Ελλάδας κερδίζουν τα εύσημα για την ομορφιά τους, η γοητεία της ηπειρωτικής χώρας συχνά αγνοείται», γράφει το CNN, χαρακτηρίζοντας το Ζαγόρι σαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά τοπία της Ευρώπης. Όσο για το φαράγγι του Βίκου, σημειώνει πως «είναι τέλειο για πεζοπορία και η χιονισμένη κορυφή της Αστράκας είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κάποιος», ενώ αναφορά κάνει και στα πέτρινα γεφύρια. Μεγάλη προβολή αυτή για τον τόπο μας και μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή!
Κ.Α.

«Γαλάζια» κινητικότητα…

 Σε εγρήγορση βρίσκονται στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου όπου θα αναδειχθούν νέοι πρόεδροι και μέλη σε ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ αλλά και οι 1000 σύνεδροι για τα επόμενα δυο συνέδρια του κόμματος (το πρώτο θα γίνει στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου). Μέχρι αύριο στις 7 το απόγευμα μπορούν να κατατεθούν υποψηφιότητες και θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως, ήδη φαίνεται πώς υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ. Ελένη Σταμάτη, Γιώργος Μανουσαρίδης και Γιώργος Δέντσικας είναι τα πρόσωπα που ακούγονται στα γαλάζια πέριξ πώς επιθυμούν να διαδεχθούν τον Θόδωρο Τζαρούχη. Αν έχουμε μάχη για τρεις ή για δύο, θα φανεί αύριο!

Ν.Γ.
Yπερφόρτωση…
 Μετά το κλείσιμο της οδού Ανεξαρτησίας η κυκλοφορία στην οδική αρτηρία διπλής κατεύθυνσης Σουλίου - Σπύρου Λάμπρου - Μεγ. Αλεξάνδρου έγινε αφόρητη… Και από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας οι ουρές των αυτοκινήτων προκαλούν κυκλοφοριακά αδιέξοδα. Και αν προσθέσεις και τους παράπλευρους δρόμους που καταλήγουν σ’ αυτή την οδό, τότε το αδιαχώρητο σε προβληματίζει… Θα είναι άραγε κάποια λύση αν η Tροχαία ρυθμίζει την κυκλοφορία ή θα συνεχίζουν να δεινοπαθούν οδηγοί και κάτοικοι;
Θ.
Το χρώμα... εκεί!
 Tελείωσαν οι οικοδομικές εργασίες, πήραν τον κάδο με τα μπάζα δίπλα από το Δημαρχείο, όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να καθαρίσει τον πεζόδρομο από το άσπρο χρώμα που είχε διαρρεύσει απ’ αυτόν (φωτό)! Στο θέμα έχει αναφερθεί ξανά η στήλη, αλλά, τσάμπα κόπος. Και όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, δίπλα στο Δημαρχείο. Όχι κάπου μακριά...
Κ.Α.

Και λίγο... χιούμορ!
 Υπό κατάληψη βρίσκονται αυτή την περίοδο αρκετά σχολεία της περιοχής μας. Και ενώ συνήθως στα αιτήματα των μαθητών είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ή της τράπεζας θεμάτων, στο 5ο ΓΕΛ Ιωαννίνων το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, ανάρτησαν πανό που γράφει «κατάληψη μέχρι να γίνει καλά ο Κόντε», ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα που υπέστη ρήξη χιαστών και θα λείπει για αρκετούς μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους (φωτό)!
Δεν άργησε πολύ το θέμα αυτό να προβληθεί σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. Καλό το χιούμορ, αλλά η αλήθεια είναι πώς δεν ξεκίνησε και πολύ καλά η νέα σχολική χρονιά με το φαινόμενο των καταλήψεων και των βανδαλισμών σε σχολικές μονάδες!
Ν.Γ.

Καμία εξέλιξη...

 Ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος ομολόγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας στους πολίτες, τη στιγμή, που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε θα έχει, όπως ανακοίνωσε, συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα. Το ζήτημα δεν είναι τι θα πει η κ. Καλύβα, που σίγουρα ως Θεσπρωτή η ίδια έχει καλές προθέσεις, αλλά ποια είναι η συνολική κυβερνητική πολιτική επί του θέματος, που, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις παραγόντων της κυβέρνησης, αλλά και τις ανακοινώσεις του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ., δεν φαίνεται να δρομολογούνται εξελίξεις.

H.M.

Οι μεταλλάξεις…
 Πώς βρίσκει άκρη κάθε φορά που μεταλλάσσεται ο κ. Τσίπρας δεν το ξέρουμε… Αρχικά έπαιξε το χαρτί του αντιμνημονιακού μέχρι που έγινε πρωθυπουργός! Και όταν κατάλαβε πως για να παραμείνει έπρεπε να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό το έκανε κι αυτό. Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του αποδίδουν τις «μεταλλάξεις του» στο ότι δεν επιλέγει καλούς συνεργάτες… Τελικά τι του συμβαίνει; Έχει εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να απαλλαγεί; Και από την άλλη, αυτά μπορούσε να κάνει παρά τους λόγους που εκφωνούσε! Όσο για την επιλογή των συνεργατών του, αυτό είναι το κριτήριό του… Μπορεί και να νιώθει ανασφαλής αν επιλέξει αξιολογότερους συνεργάτες. Αφού δεν πήρε το μήνυμα το 2015 που αποχώρησαν όσοι σέβονταν τις ιδέες τους δε θα το πάρει ποτέ!

Την πληρώνουμε ακριβά!
 Τόσο η Δημοκρατία όσο και ο τόπος μας πλήρωσαν ακριβά τη δημιουργία τοξικού κλίματος στην πολιτική… Και σαν να μην μας έφθανε ο ιός και οι μεταλλάξεις του έχουμε και την εν Ελλάδι αντιπολίτευση να ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα αποδομήσει τις αποφάσεις και τις πρακτικές της κυβέρνησης! Κανένας άλλος σοβαρός προβληματισμός… Τελικά το ξέρουμε όλοι ότι το μίσος γεννά μόνο μίσος και η τοξικότητα μόνο δεινά μπορεί να επιφυλάσσει για το πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρω ποιους ωφελεί αυτή η κατάσταση αλλά σίγουρα είναι αδιέξοδη και θα πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτή. Το αν επιλέγει ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ την πόλωση και την άγονη αντιπαράθεση αυτό σημαίνει ότι τόσο μπορεί, τόσα κάνει. Δεν είναι ικανός για τίποτε ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Είναι τελικά πολύ λίγος!

Τα δύο άκρα…
 Κι ενώ η σημερινή κυβέρνηση μέρα με τη μέρα αναπτύσσει το πρόγραμμά της, παρά τα πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αποδεικνύοντας κάθε μέρα που περνάει με το έργο τους ότι ξέρουν και πού πάνε τη χώρα και πώς να το πετύχουν… Δεν λένε κουβέντες του αέρα ούτε βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και ούτε αναπτύσσουν λογίδρια που δεν παράγουν συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο που η αντιπολίτευση το επιλέγει μόνο για… κατανάλωση αλλά συγκεκριμενοποιούν τα λεγόμενά τους με μετρήσιμες πρακτικές. Έτσι, ο τσίπρειος αχταρμάς και η ακατάσχετη υποσχεσεολογία δεν φαίνεται να έχουν πέραση στην ελληνική κοινωνία αφού αυτοαναιρούνται στην πράξη. Όσο για τα κλεμμένα συνθήματα, χρώματα και ιδέες από το παρελθόν, έχουν το σκοπό τους.

Ευτυχώς δε διστάζουν!
 Η αντιπολίτευση είναι κατώτερη των σημερινών περιστάσεων, ενώ η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολλά απρόβλεπτα προβλήματα και πάμπολλες προκλήσεις προχωράει το έργο της ανάταξης της χώρας που το έχουμε ανάγκη για να βγούμε από τη ναφθαλίνη. Κι όσο κι αν ενοχλεί την αντιπολίτευση, αξιοποιεί στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και ευρείας αποδοχής προκειμένου να συμπράξουν στη συνολική προσπάθεια για να χτιστεί μια καλύτερη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες… Με σύνθημα «δεν περισσεύει κανένας» ο Μητσοτάκης έκανε πράξη τις ιδέες του και κινητοποίησε αξιολογότατους συμπολίτες μας που τους ενώνει η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου δράσης και μόνον αυτή. Και την υπηρετούν όσο καλύτερα μπορούν και όσο οι συνθήκες τους το επιτρέπουν.
Θεανώ Βλάχου