ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μιλούν τα έργα!
 Τα πολλά λόγια και οι εντυπωσιακές δηλώσεις δεν αρέσουν στον Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Ανδρέα Δημητρίου. Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο «τιμόνι» της επιχείρησης, την οποία κατάφερε να περάσει, μαζί με τους συνεργάτες του, μέσα από τρικυμίες, κυρίως την οικονομική κρίση, κρατώντας την όρθια και δυναμική. Κάπως έτσι έφτασαν σήμερα να εγκαινιάσουν νέα επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Χθες ο κ. Δημητρίου μίλησε ζωντανά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» μέσω ανταπόκρισης του δημοσιογράφου Σωτ. Αργύρη για το νέο εργοστάσιο στην πρώην ΣΒΕΚΗ. Είπε λίγα και μετρημένα πράγματα, επιγραμματικά και ουσιαστικά, χωρίς περιττές... φανφάρες! Καλύτερα έτσι. Να μιλούν δηλαδή τα έργα γιατί από λόγια χορτάσαμε!
Κ.Α.

Έρχεται συχνά…

 Όλο και πιο συχνές είναι οι επισκέψεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Λευτέρη Οικονόμου στον Νομό Ιωαννίνων, όπου παραβρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις, με τελευταία στους Λιγκιάδες και στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμά τους. Οι συχνές εμφανίσεις του Κονιτσιώτη Υφυπουργού δεν ξέρουμε εάν είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα ή έχει στο μυαλό του να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Ιωαννίνων. Πάντως, ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει επισκεφτεί ούτε μία φορά την τοπική γαλάζια κομματική οργάνωση για να έχει επαφές με κομματικά στελέχη. Το μέλλον θα δείξει...

Ν.Γ.
Μόνο αυτά ξέρουν…
 Διάφοροι «τύποι» ενοχλήθηκαν με το νόμο του Τάκη Θεοδωρικάκου… για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων! «Μεταξικό Νόμο» τον χαρακτήρισαν οι «προοδευτικοί» προσθέτοντας και άλλα «επαναστατικά» που δεν έχουν σημασία για το λαό. Και τελικά τι μας συμβαίνει; Είναι δυνατόν επαγγελματίες δημοσιογράφοι να υπερασπίζονται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Δεν έχουν χίλια μύρια θέματα να σχολιάσουν και καταφεύγουν σε ψευδείς ειδήσεις; Κρίμα για εκείνους και κρίμα για όλους μας. Η χώρα είναι σκουριασμένη εδώ και πολλά χρόνια! Το ξεσκούριασμα είναι αναγκαία υπόθεση… Ποιος θα το κάνει; Όποιος έχει την όρεξη να δουλέψει και όποιος έχει τα κότσια να υλοποιήσει σύγχρονες πρακτικές…
Θ.
Περί της λίμνης…
 Είναι πολύ θλιβερό όταν έστω και ένας συμπολίτης μας όπως ο κύριος Γ.Β.Δ. στις «διαδόσεις» της 29ης παρελθόντος θεωρεί ικανοποιητική την σημερινή κατάσταση της λίμνης μας και ιδιαίτερα των υδάτων της, οφειλόμενη όπως αναφέρει σε παρεμβάσεις της Περιφέρειας και του κ. Καχριμάνη, όταν τα άλλοτε καταγάλανα νερά της, σήμερα έχουν όψη πετρελαίου! Όταν το άλλοτε αξιοθαύμαστο οικοσύστημά της συνεχίζει να παραμένει κατεστραμμένο και νεκρό! Όταν τα αναχώματα συνεχίζουν να αποκόπτουν τη λίμνη από τις πηγές και τους υγροβιότοπους. Όταν ο ευτροφισμός, η ρύπανση και η μόλυνση έχουν φθάσει σε επικίνδυνες διαστάσεις. Όταν από την απουσία οξυγόνου στον πυθμένα και τη δημιουργία τοξικών αερίων αμμωνίας, υδρόθειου και μεθανίου η λίμνη καθίσταται επικίνδυνη εστία τοξικών διεργασιών και μόλυνσης, με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Όταν οι υγροβιότοποι είναι αποξηραμένοι και η πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενούσαν εξαφανισμένη.
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη δημιουργήματα των αναχωμάτων θα μπορούσαν να είχαν αποκατασταθεί εάν ο κ. Καχριμάνης δεν συνέχιζε, δυστυχώς συνεχίζει, να προστατεύει και στηρίζει τη διατήρηση των αναχωμάτων και να αποτρέπει έτσι την επαναφορά της λίμνης στην πρώην φυσική της κατάσταση.
Το οικοσύστημα της Παμβώτιδας είναι νεκρό επί 50 χρόνια! Η άλλοτε γεμάτη ζωντάνια λίμνη έχει μετατραπεί σε ένα ακρωτηριασμένο και άψυχο πτώμα. Υπάρχει εξήγηση για ποιον λόγο το στολίδι της πόλεως παρέμεινε και παραμένει, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, σ’ αυτή την κατάσταση; Ας απαντήσουν.
Σ.Α.

Αφυπηρέτηση...

 Αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία ο μέχρι πρότινος διευθυντής της ΒιΒλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Ζάχος, ο οποίος εργάστηκε σ’ αυτήν επί 35 συναπτά έτη! «Όλα τα χρόνια της θητείας μου επεδίωκα: Να χαίρομαι την εργασία μου, Να καινοτομώ, Να δημιουργώ, Να ακολουθώ την καρδιά μου...», δήλωσε σε ανάρτησή του. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ζάχος πρόσφερε και πολλές και καλές υπηρεσίες στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η οποία έχει κάνει άλματα κυριολεκτικά τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Η στήλη λοιπόν δεν έχει παρά να του ευχηθεί καλή νέα ζωή!

Κ.Α.

Εκείνος… ξέρει!
 Αγανακτισμένος και θυμωμένος με τον Μητσοτάκη εμφανίζεται και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας! Δεν αντέχει ο άνθρωπος με τις τόσες αβλεψίες του σημερινού πρωθυπουργού και ξεσπάει… Βλέπεις, εκείνος διαχειρίστηκε επιτυχώς την πυρκαγιά στο Μάτι και έχει εμπειρίες. Μόνο 103 πέθαναν και άλλοι τόσοι έχουν ακόμη εγκαύματα… Όσο για τον σημερινό πρωθυπουργό ό,τι και να κάνει σε λάθος πέφτει. Ούτε ένα σωστό επιτελικό κράτος δεν μπόρεσε να οργανώσει. Δεν πήρε σχέδιο από την ηγετική ομάδα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Φλαμπουράρης, Παππάς οι μπροστάρηδες και από κοντά Τσίπρας - Καμμένος! Το γιατί ο λαός δεν αναγνώρισε τόσες επιτυχίες δεν το ξέρουμε… Μάλλον αγνώμων αποδείχθηκε! Αλλά κάποια στιγμή θα ξαναγίνουν εκλογές και όλοι θα συγκριθούν εκ του αποτελέσματος.
Το γνώθι σ’ αυτόν
Κάποια στιγμή ακόμη και από το βήμα του ECONOMIST τόλμησε ο κ. Τσίπρας να δώσει οδηγίες οικονομικής φύσεως προς οικονομολόγους! Τους μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά τους… αποκάλυψε και τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας. Δεν ξέρω και αν ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του… υποδείξει πώς να διαχειριστεί τη σημερινή κατάσταση για να βγούμε στο ξέφωτο. Πολύ θα ‘θελα να τον ακούσω να συμβουλεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τέτοια θέματα. Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι. Βλέπεις, άλλαξαν οι καιροί. Πέρασε το 2015 που έκοβε και έραβε και ραφτικά δεν πλήρωνε… Τώρα έχει συγκεκριμένη θητεία στη διακυβέρνηση και τα έργα του είναι οι διαφημιστές του.

Γι’ αλλού ξεκίνησε…
…Κι αλλού η ζωή τον πάει! Είδε κι απόειδε ο κ. Τσίπρας ότι με τις φωνές και τις διαρκείς καταγγελίες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά οι Έλληνες και προσπαθεί να εφαρμόσει νέα τακτική ελπίζοντας να μιλάει ισότιμα απέναντι στη ΝΔ ξεπερνώντας το κόμπλεξ από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι… Και τώρα ακούσαμε ότι σκέφτονται να αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που δεν επενδύει στη στείρα αντιπολίτευση… Άντε με το καλό προς τη νέα πορεία. Να ακούσουμε και κάτι ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Όχι άλλα λόγια του αέρα. Είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που απαιτούν τις λύσεις τους που η στείρα αρνητική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτε αλλά δεν τη χαμπερίζει και ο κόσμος που περιμένει να αλλάξουμε πορεία μήπως και γίνει κάτι καλύτερο στον τόπο…

Αυτό ζήλεψαν;
 Μιλάνε κάποιοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για χειραγωγούμενα ΜΜΕ και αναρωτιέσαι αν τους έμεινε απωθημένο που δεν κατάφεραν να τα χειραγωγήσουν εκείνοι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Νίκος Παππάς και που σίγουρα δεν τις σχεδίαζε μόνος του… Στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά του όταν τον κάλεσε να έρθει στην Ελλάδα για να την κυβερνήσουν! Και την… κυβέρνησαν! Πάντως όσα και να λένε για πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των ιδεών του δεν πιάνουν τόπο. Γιατί απλά, μόνο μπερδεμένες ιδέες είχε και έχει ο ΣΥΡΙΖΑ… Ακόμη και στο όνομα κάθε τόσο κάτι προσθέτουν ελπίζοντας να συμπεριλάβουν και άλλους ψηφοφόρους από άλλους χώρους. Ίσως τελικά να έπαθαν σύγχυση ιδεών, γι’ αυτό και οι σκεπτόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ τελούν εν αναμονή…
Θεανώ Βλάχου