ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τουριστική προβολή!
Ένα σύστημα πλοήγησης δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης, με τη μορφή πινακίδων με στόχο την παροχή αμεσότερης πληροφόρησης για τα μνημεία και τα σημεία της πόλης, τη διευκόλυνση κίνησης των επισκεπτών και τη μείωση της χρονικής διάρκειας της όλης εμπειρίας. Η δράση έχει ως στόχο την ευρύτερη τουριστική προβολή μνημείων του προορισμού «Ιωάννινα». Το σύστημα πλοήγησης αφορά στο σχεδιασμό και την κατασκευή τοποθέτησης πέντε (5) πινακίδων σε σημεία της πόλης, που υπάρχει μεγάλη διέλευση πεζών. Ένα από τα σημεία είναι και στο Δημαρχείο Ιωαννίνων όπου μπορούν να το δουν οι επισκέπτες. Χρήσιμο εργαλείο προβολής ακόμη και σε καιρούς που όλα μπορεί κανείς τα δει στο διαδίκτυο.
Α.

Ας τον μιμηθούν!

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου μπαίνει η Νέα Δημοκρατία σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο όπου την προεδρία της ΔΕΕΠ διεκδικούν Γ. Δέντσικας, Γ. Μανουσαρίδης και Ε. Σταμάτη. Έτσι, μετά από 3,5 χρόνια που ήταν πρόεδρος ο Θεόδωρος Τζαρούχης, θα έχουμε αλλαγή προσώπου. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τις θέσεις του απερχόμενου προέδρου, δεν μπορεί να παραλείψει το γεγονός πώς από την επόμενη μέρα των εκλογών στις 13/5/18 έδωσε ρόλο και λόγο σε όλους στην τοπική κομματική οργάνωση, ανεξάρτητα αν ήταν μαζί του ή όχι στην εκλογική διαδικασία. Ευχή, πιστεύουμε των Νεοδημοκρατών είναι να υιοθετήσει αυτή την τακτική ο επόμενος πρόεδρος, η οργάνωση να είναι ανοιχτή στη βάση και να υπάρξει ενότητα από τις 25 του μήνα και μετά!
Ν.Γ.
Απολογισμός δε θα γίνει;
 Τι έγινε τελικά στην περιοχή μας; Πόσοι συνάνθρωποί μας νόσησαν μέχρι τώρα; Πόσοι νοσηλεύτηκαν; Πόσοι χρειάστηκαν διασωλήνωση και πόσοι χάθηκαν; Όσοι νοσηλεύτηκαν προέρχονταν από την περιοχή μας ή χρειάστηκε να φέρουν εδώ ασθενείς από άλλες περιοχές λόγω αδυναμίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να τους προσφέρουν βοήθεια στον τόπο τους; Πάντως η μοναξιά όσων νοσηλεύτηκαν είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επισημαίνουν όσοι αποθεραπεύτηκαν. Σκέψου να μην έχεις δίπλα σου ένα δικό σου άνθρωπο και να στηρίζεσαι μόνο στους νοσηλευτές που γίνονται χίλια κομμάτια για να προλάβουν όλους τους νοσηλευόμενους… Περιμένουμε έναν επίσημο απολογισμό.
Θ.

Αναβαθμισμένη παιδική χαρά!
Πιο ευχάριστο θα γίνει το παιχνίδι για τα παιδιά στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, καθώς αναβαθμίστηκε από τη Δημοτική Αρχή η παιδική χαρά που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Πολύ σημαντικό να υπάρχουν λειτουργικές παιδικές χαρές σε κάθε χωριό και κάθε γειτονιά έτσι ώστε να παίζουν τα παιδιά σε χώρους ασφαλείς και να απολαμβάνουν τις ελεύθερες ώρες τους ευχάριστα και δημιουργικά!
Ν.Γ.
Αυτό είναι;
 Η κατάθεση στεφάνων στο Βίτσι χαρακτηρίζεται ως εκδήλωση μίσους; Όλες αυτές οι πορείες που γίνονται από διάφορες κομματικοϊδεολογικές παρατάξεις είναι εκδηλώσεις αγάπης και συναδέλφωσης; Και από την άλλη, αν σκεφθούμε τι θα γινόταν τότε αν υπερτερούσαν εκείνοι που μας ήθελαν σε ένα άλλο σύστημα πού θα βρισκόμαστε σήμερα και τι θα περνούσαμε μέχρι να απαλλαγούμε από αυτά τα δεσμά. Ας ρωτήσουμε τους γείτονες Αλβανούς, Γιουγκοσλάβους, Βούλγαρους Ρουμάνους κλπ… Χρωστάμε, λοιπόν, χάρη σε κάποιους που έδωσαν τη ζωή τους εκεί πάνω!
MAT

Αλλοιώνεται το περιβάλλον!

Σκουπίδια μπορεί να βρεις, όπου νάναι... Μάλιστα η φωτογραφία, παλαιότερα τραβηγμένη στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, δείχνει πόσο μπορεί να αλλοιωθεί το περιβάλλον. Και θα μπορούσε η εικόνα αυτή να είναι ζωγραφικός πίνακας, με το μήνυμα της αποτροπής της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν ρυπαίνουμε μόνο κατοικημένες περιοχές, αλλά και την εξοχή με ένα σωρό σκουπίδια και ακαθαρσίες, μολύνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον. Το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος μπορεί να λυθεί μόνο αν αποφασίσουμε να πάρουμε οι ίδιοι ορισμένα μέτρα.

Αν έκανε πράξη…
 Αν όλες τις υποδείξεις που κάνει σήμερα στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση τις έκανε πράξη όταν κυβερνούσε τον τόπο, τότε ίσως δεν θα βρισκόμαστε σε τέτοια υστέρηση και στην τραγική εγκατάλειψη νευραλγικών τομέων της δημόσιας ζωής… Πολλά θα είχαν αλλάξει πρώτα από τη δημόσια διοίκηση, ώστε να γινόταν ευκολότερη η πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα, και μετά στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, που έκαναν κατά καιρούς νέους νόμους, ακόμη και κοινής αποδοχής, αλλά πάντα κατάφερναν οι «βολεμένοι» να τους ακυρώνουν για να μην εφαρμόζονται στην πράξη και τους χαλάνε τη βόλεψή τους. Κι έτσι το σύστημα εκπαίδευσης παραμένει ένα πολυέξοδο απόκτημα για την οικογένεια κι ας λένε θεωρητικά ότι έχουμε δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση… Τελικά, μόνο δωρεάν δεν είναι!

Πρώτοι στις υποδείξεις!
 Λαλίστατη η εν Ελλάδι αντιπολίτευση όταν πρόκειται να σχολιάσει οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης…Δεν άκουσα ούτε μία φορά να επαινούν κάποια κυβερνητική ενέργεια κι ας διευκολύνει στην πράξη τους πολίτες και ας δημιουργεί προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού των δομών του κράτους… Από τη μια κατακρίνουν κάθε κατάσταση που δεν άλλαξε και ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας και από την άλλη βάζουν στη μαύρη λίστα κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού αν τύχει και ξεβολεύει τους βολεμένους… Αυτή η πρακτική, το να μην αλλάξει τίποτε, μας κόστισε ακριβά! Παραμείναμε στην υστέρηση και την υπανάπτυξη τόσα χρόνια. Μας άφησε πίσω, όταν άλλα κράτη της Ευρώπης έκαναν άλματα διευκόλυνσης των πολιτών τους στις συναλλαγές τους με το κράτος…

Τόσες δυνατότητες…
Στη χώρα μας που έχει τόσα χιλιόμετρα θάλασσας, που μένουν χέρσες τόσες εκτάσεις στο εσωτερικό της, που την προίκισε ο Θεός με ήλιο και με καλό κλίμα είναι κρίμα να βρισκόμαστε ακόμη σε τέτοια υστέρηση… Ο Έλληνας προκόβει όπου και αν πάει και είναι κρίμα να τον διώχνει ο τόπος του και να μην εφαρμόζει εδώ την εφευρετικότητα και την εργατικότητά του. Όπου και να πας επιτυχημένους Έλληνες θα συναντήσεις. Αν μία κυβέρνηση φρόντιζε να κινητοποιήσει τη δημιουργικότητα του Έλληνα πάνω σε σύγχρονες αντιλήψεις θα είχαν γίνει εδώ θαύματα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά… Κατ’ επανάληψη ακούμε ότι επιτυχημένοι Έλληνες θα ήθελαν να γυρίσουν πίσω αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν εδώ τη δημιουργικότητά τους χωρίς εμπόδια…

Δύσκολο εγχείρημα…
 Όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα στη χώρα μας βάλτωσαν και χρειαζόμαστε μεγάλο γκρέιντερ για να μας τραβήξει από το βάλτο και να βγούμε στην επιφάνεια… Όσοι νιώθουν βολεμένοι στις υπάρχουσες καταστάσεις είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι είναι αναγκαίο να ξεμάθουμε από τα κακώς έχοντα αλλιώς παραμένουμε σε κατάσταση υστέρησης. Άλλοι λαοί εκσυγχρονίστηκαν κάνοντας άλματα στον καινούργιο. Εδώ οι «βολεμένοι» θα αντιδράσουν! Αυτό είναι σίγουρο… Ιδιαίτερα εκείνοι που εκπροσωπούν εργαζόμενους στα συνδικάτα θα είναι οι πρώτοι που θα αντιδράσουν προστατεύοντας τα κεκτημένα και τη βόλεψή τους. Πόσοι απ’ αυτούς έχουν χρόνια και χρόνια να επανέλθουν στην εργασία τους! Αυτοί απλά επιμένουν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων αφ’ υψηλού…
Θεανώ Βλάχου