ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Άλλος επίλογος!
 Η… πονεμένη ιστορία του άξονα Γιάννενα – Κακαβιά μοιάζει πολύ με εκείνη του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου όπως εύστοχα επισημαίνει η «Καθημερινή», με μόνη διαφορά τον επίλογο. Το Γιάννενα - Κακαβιά εξαιρέθηκε από την σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, πέρασε περιπέτειες 15 ετών και, αν τελικά γίνει, δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου αλλά ενός καλού δρόμου. Αντίθετα, το Πάτρα – Πύργος εντάχθηκε στην Ολυμπία Οδό, ενεργοποιήθηκε η προϋπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης, πήρε έγκριση από την Ε.Ε. και σύντομα θα κατασκευαστεί. «Γιατί δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και για το Γιάννενα - Κακαβιά… Ενεργοποίηση δηλαδή ή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης; Είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ», τονίζει η εφημερίδα. Έτσι ακριβώς!
Κ.Α.

Πιάνει τόπο!

Εκθεσιακό περίπτερο λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, όπου η ενοριακή μέριμνα και το εικαστικό εργαστήρι διαθέτουν προς πώληση μεγάλη ποικιλία ειδών για χριστουγεννιάτικα δώρα. Αγοράζοντας κανείς ένα καλάθι, ένα ρόδι, ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι από το περίπτερο που είναι ανοιχτό κάθε μέρα (4:00 - 7:00 μ.μ.) βοηθάει να γίνει πράξη η επιθυμία για προσφορά των απαραίτητων αγαθών σε 891 μη έχοντες πολίτες. Με κάθε τρόπο η Ενορία Περιβλέπτου βρίσκεται πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η συνεισφορά του καθενός με οποιονδήποτε τρόπο είναι σημαντική!

Ν.Γ.
Δύσκολη μέρα...
Άλλη μία δύσκολη μέρα έζησε προχθές το κέντρο των Ιωαννίνων, ειδικά η περιοχή του Σταδίου, με τα μέτρα απαγόρευσης στάθμευσης και κυκλοφορίας που από πολύ νωρίς έλαβαν οι Αρχές λόγω του ματς του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ. Η στήλη το έχει ξαναγράψει. Η λειτουργία έδρας μεγάλης ομάδας μέσα στον αστικό ιστό είναι από μόνη της προβληματικό θέμα. Κάθε τόσο όταν έχει αγώνα, ταλαιπωρείται ένα σωρό κόσμος αλλά και επαγγελματίες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σπίτι και τη δουλειά με το αυτοκίνητό τους. Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για το θέμα του Σταδίου και της έδρας του ΠΑΣ...
Κ.Α.

Aπό Γιάννενα... Νορβηγία!

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα Γιάννενα θα έχει η επόμενη Eurovision, στην οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας η 24χρονη Amanda Tenfjord. Η συγκεκριμένη τραγουδίστρια είναι Ελληνίδα, το όνομά της είναι Αμάντα Γεωργιάδη και έζησε τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής της στα Γιάννενα πριν η οικογένειά της μεταναστεύσει στη Νορβηγία όπου ζει μόνιμα έκτοτε. Πάντως, διατηρούν σπίτι εδώ και η Αμάντα επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα της κάθε καλοκαίρι! Μία λεπτομέρεια για την 24χρονη συμπατριώτισσά μας: Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από τα πέντε της χρόνια και στην εφηβεία έγραψε τα πρώτα της τραγούδια! Για να δούμε τι θα παρουσιάσει στη Eurovision...

Κ.Α.
Το εκμεταλλεύονται!
 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας κάτι σοβαρό και εποικοδομητικό να προτείνουν ξεκινούν καμπάνια για την ακρίβεια! Δεν μπορεί να μη ξέρουν ότι αυτή είναι εισαγόμενη και θα είναι παροδική, αλλά δεν βρήκαν κάτι άλλο αυτή την ώρα για να κάνουν αντιπολίτευση! Να έκαναν και μια καμπάνια για τους εμβολιασμούς θα ήταν πιο χρήσιμη αυτή την εποχή… Αλλά οι προτεραιότητές τους ήταν και είναι… κουβέντες του αέρα! Γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις υστερούν τόσο… Και όσο θα ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ τόσο θα πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα τους βοηθήσει ο αρχηγός τους που προσκολλάται απρόσκλητος στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Για να δούμε! Ο Ανδρουλάκης για πόσο θα τον ανέχεται…
ΜΑΤ

Γιατί δεν ρωτάνε;
 Άργησε ο πρωθυπουργός να πάει στη βόρεια Εύβοια αναφώνησε η αξιωματική αντιπολίτευση! Πώς φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Οι ολοκληρωμένες μελέτες που εκπονήθηκαν για την ανασυγκρότηση αυτού του τόπου ήταν θέμα ημερών ή χρειαζόταν χρόνο για να είναι άρτιες; Και οι κάτοικοι τώρα ξέρουν πως μπορούν να έχουν ελπίδα για το αύριο του τόπου τους που τον ρήμαξαν οι φετινές πυρκαγιές… Δεν ακούσαμε αν τις πυρκαγιές τις… έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχει δουλειά να κάνει. Γιατί δεν ρωτάνε τον Σταύρο Μπένο που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να ανασυγκροτηθεί αυτός ο τόπος;
Θ.

Δεν υπάρχει χρόνος…
 Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί άμεσα το ΚΙΝΑΛ πάνω στα σύγχρονα δεδομένα με σκοπό να βοηθήσει προς θετικές κατευθύνσεις το κυβερνητικό έργο. Όχι άρνηση για την άρνηση όπως επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση δεν προσφέρει έργο. Μόνο φωνές και τίποτε περισσότερο. Θα μου πείτε, μήπως ξέρει ο αρχηγός τους τι χρειάζεται η πατρίδα μας για να εκσυγχρονιστεί επιτέλους και να ανταγωνιστεί άλλα ανεπτυγμένα κράτη; Δεν δούλεψε ποτέ και ό,τι λέει είναι προχειρότητες με δόσεις εμπάθειας για τον αντίπαλο που του πήρε το «παιγνίδι» απ’ τα χέρια… Θα περιμένουμε την αναδιοργάνωση του ΚΙΝΑΛ για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε τις θέσεις τους. Και ας ελπίσουμε όσα έλεγε τις παραμονές των εσωκομματικών εκλογών ο ΓΑΠ να μην περιλαμβάνονται στον πυρήνα των προτάσεών τους.

Nα μην επαναληφθούν!
 Εκείνοι που συναισθηματικά είναι δεμένοι με το παλιό ΠΑΣΟΚ καλό θα είναι να το ξεχάσουν αν θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πολιτικό χώρο απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Γιατί εκείνο το παλιό ΠΑΣΟΚ με τις κλαδικές και τις αντιπαλότητες που δημιουργούσε ανάμεσα σε εργαζόμενους τους ίδιους κλάδους δεν μπορεί να στεριώσει σήμερα που αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται όλα. Πώς να ξεχάσουμε τους διορισμούς των «δικών τους παιδιών» που απέκλειαν κάθε νέο κι ας είχε πολλά προσόντα… Με αυτές τις πρακτικές έδιωξαν από τον τόπο μας νέους με πολλά προσόντα που δεν ήταν «δικά τους παιδιά». Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη, την Αμερική και αλλού που να μην δραστηριοποιούνται αξιόλογοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες.

ΟΧΙ στη νεκρανάσταση!
 Ας ελπίσουμε να μην «αναστήσουν» το παλιό ΠΑΣΟΚ! Ούτε στους εξοπλισμούς πήραν έπαινο, ούτε στην οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Κάποια ανώτατα στελέχη φυλακίστηκαν για «υπερβάλλοντα ζήλο στα προσωπικά συμφέροντα» αμαυρώνοντας την πορεία τους ως κυβέρνηση. Το κράτος - λάφυρο δεν είναι σύγχρονη αντίληψη, γι’ αυτό θα αναμένουμε τις νέες τους θέσεις και προτάσεις για την αναδιοργάνωση όλων των δομών. Και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν συνέχεια… Το ράβε - ξήλωνε δεν μας ωφέλησε ποτέ. Σε υστέρηση και αναχρονιστικές πρακτικές μας καθήλωσε και έτσι για πολλά χρόνια εμείς διατηρούσαμε την ανοργανωσιά και θαυμάζαμε άλλα κράτη που σ αυτό το διάστημα εκσυγχρορίζονταν προκλητικά. Καιρός είναι να αλλάξουν τα δεδομένα και στη χώρα μας.

Kομματικές εμπάθειες…
 Το τι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας οι κομματικές εμπάθειες το βιώσαμε στο παρελθόν και επαναλαμβάνεται και σήμερα, όσο καιρό είναι στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιζέρια, εμπάθειες, ζηλοφθονίες, αρνήσεις σε όλα! Τίποτε καλό δεν γίνεται στον τόπο! Ακόμη και την πανδημία και τις καιρικές μεταβολές, και τις πυρκαγιές και τους σεισμούς, χρησιμοποιούν για να συνεχίζουν την αρνητική πρακτική τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να μελετούν τα προβλήματά μας, να προτείνουν συγκεκριμένες και σύγχρονες λύσεις, χωρίς κομματικές εμπάθειες και προβολή μόνο αρνητικών θέσεων. Είναι αδύνατο να μη βρίσκουν κοινές θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που απαιτούν άμεσες λύσεις. Μόνο με συνθέσεις μπορούμε να πάμε παρακάτω.
Θεανώ Βλάχου