ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αυξάνουν οι νέοι!
 Aρκετές δεκάδες Γιαννιωτών έσπευσαν να δώσουν αίμα το προηγούμενο διήμερο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Paguristas (φωτό). Το πιο ενθαρρυντικό γεγονός όμως είναι άλλο. Ότι, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» μέλος των Paguristas, κάθε φορά αυξάνονται και οι άνθρωποι, κυρίως νέοι, που αιμοδοτούν για πρώτη φορά! Mακάρι να γίνουν πολλοί οι συμπολίτες που θα προσφέρουν εθελοντικά αίμα. Οι ανάγκες στα Νοσοκομεία είναι μεγάλες. Εξάλλου, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να εισάγουμε φιάλες από το εξωτερικό!
Κ.Α.

Ανοιχτά τα ενδεχόμενα!

 Η Θεσπρωτή, με καταγωγή από την Παραμυθιά συγκεκριμένα, τέως Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα και στην εκπομπή «Ελεύθερα» του ART TV άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για κάθοδό της με τη Ν.Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν! Όπως είπε, είναι στη διάθεση του κόμματος... Για να δούμε λοιπόν αν το κόμμα θα την κατεβάσει υποψήφια!

H.M.

Άργησε… μία μέρα!
 Με ανακοίνωση που βγήκε χθες από τον Δήμο Ιωαννιτών η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνει με την δεύτερη διδακτική ώρα, μία απόφαση που ελήφθη από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η απόφαση θα ισχύσει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Πάντως, μία ανάλογη απόφαση θα μπορούσε να έχει ληφθεί και για τη χθεσινή μέρα όπου οι θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες ήταν πολύ χαμηλές και ο παγετός πάντα επικίνδυνος να προκαλέσει κάποιο ατύχημα!
Ν.Γ.

Ακόμη ένα φάουλ!
Κακή εντύπωση προξένησε το γεγονός πώς η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τρικάκια θέλοντας να πάρει θέση για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Πλούσιοι, Νέοι, Ωραίοι Σεξιστές, δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές». Δεν καταλαβαίνει η Νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πώς προκαλεί με τέτοια μηνύματα; Ο βιασμός είναι βιασμός από όποιον και αν τελείται και δυστυχώς τα φαινόμενα είναι πολλά και ποικίλα. Εξάλλου, είναι γνωστό πως επί κυβέρνησης Ν.Δ. ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας που αυστηροποιεί τις ποινές για βιασμούς και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε αντίθεση με εκείνον που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε ποινές πιο επιεικείς για τους δράστες γενικότερα!
Ν.Γ.

Η πραγματικότητα…
 Το έργο της εκκλησίας είναι πολύπλευρο. Και πνευματικό και κοινωνικό… Όταν κρίνουμε αρνητικά τις όποιες επιχειρηματικές δράσεις των εκπροσώπων της εκκλησίας, που γίνονται με σκοπό να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη λειτουργία γηροκομείων, συσσιτίων σε απόρους κλπ. καλό θα ήταν να σκεφθούμε αν επαρκούν οι πόροι που εξασφαλίζει αυτή για τη λειτουργία και συντήρηση των ναών και για το κοινωνικό της έργο που στηρίζει με πολλούς τρόπους τους έχοντες ανάγκη. Λέτε οι πενταροδεκάρες που ρίχνουν όσοι ανάβουν ένα κερί να επαρκούν;
ΜΑΤ

Το χρειάζονταν...

 Τις πρόσφατα κλαδεμένες λεύκες κατά μήκος του παραλίμνιου πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου του αναχώματος Ανατολής - Κατσικάς έστειλε σε φωτογραφία φίλος αναγνώστης με το σχόλιο: «νομίζω ότι το χρειάζονταν το κλάδεμα» (φωτό)! Θα συμφωνήσουμε μαζί του. Τα συγκεκριμένα δέντρα είχαν ψηλώσει πολύ και το μεγάλο ύψος δεν είναι καλό όταν φυσούν ισχυροί άνεμοι, γιατί μπορεί να πέσει κάποιο απ’ αυτά και να προκληθεί ατύχημα. Σύντομα εξάλλου οι λεύκες θα ξαναφουντώσουν... Πάντως, οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν και τι θα κάνουν με τα «δάση» από καλάμια που έχουν κάτσει κατά μήκος του αναχώματος!

Κ.Α.

Δηλώσεις ανευθυνότητας…
 Εκλογές ζητάει για μια φορά ακόμη ο κ. Τσίπρας! Δεν βαρέθηκε να τις μελετάει και να μη του βγαίνει η συνταγή; Ως πότε θα… πρωτοπορεί και σ’ αυτό το θέμα; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για συγκεκριμένες θητείες. Τις προκάλεσε πρόωρα και το 2015 και μας έστειλε στα τάρταρα. Εκτός κι αν έπεισε τον εαυτό του ότι είχε μια επιτυχημένη κυβερνητική θητεία και θέλει να την επαναλάβει. Κατά την άποψή του η θητεία της σημερινής κυβέρνησης είναι εντελώς αποτυχημένη και επικίνδυνη. Από πού αντλεί αυτές τις διαπιστώσεις δεν το γνωρίζουμε. Θα μου πείτε, δεν ξέρει και πολλά για το τι σημαίνει επιτυχημένη διακυβέρνηση… Και πώς φαντάζεται την επόμενη μέρα; Να αναλάβει εκείνος καθήκοντα κυβερνήτη και να συνεχίσει με την προχειρότητα που τον διακρίνει το κυβερνητικό έργο;
Ας το πιει με το ζουμί του!
 Και βέβαια του κόστισαν οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά τη φιέστα για την υποδοχή των Rafale! Περισσότερο ενοχλήθηκε αυτός παρά ο Ερντογάν… Ή δεν καταλαβαίνει πού βρισκόμαστε ή τα κριτήριά του αμβλύνθηκαν από τη στέρηση της εξουσίας που τη δοκίμασε μια φορά και του καλάρεσε. Και σαν να μην του έφθανε η δυνατή προσωπικότητα του Μητσοτάκη που καθημερινά μας εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες του, ξεφύτρωσε και ο Ανδρουλάκης και τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ πήραν την ανιούσα… Ο φόβος του για αποπομπή από τον πολιτικό του χώρο τον κάνει να μην ελέγχει τι λέει και τι κάνει! Και φαίνεται ότι ή δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τα σημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν όλοι οι ευρωπαίοι, ούτε τα «ειδικά» που μας προκαλεί η Τουρκία.

Αναγκαστική προσγείωση…
Για να αποκτήσουμε και εμείς μια «προοδευτική» διακυβέρνηση η μόνη προϋπόθεση είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές! Και συνεχίζει ο κ. Τσίπρας τα «προγνωστικά του» λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ως τέκνο της ανάγκης! Θα μου πείτε ότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, αλλά το να ελπίζει να αναλάβει τέτοια καθήκοντα ένας προχειρολόγος πολιτικός πολύ ανεύθυνο δεν είναι; Αλλά πότε είχε σχέση με την «ευθύνη»; Σε όλη την πορεία του άλλα έλεγε και άλλα έκανε… Η συνέπεια τον απωθούσε και τα λεγόμενά του δεν είχαν ειρμό. Ξεχνούσε αυτά που υπόσχονταν και έκανε αυτά που του ‘ρχονταν στο μυαλό χωρίς να τα έχει μελετήσει και να έχει κατασταλάξει σε συγκεκριμένα σχέδια. Και πλήρωσε για την προχειρότητά του.

Kαρβέλια ονειρεύεται!
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι τελείωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Κρίμα στον άνθρωπο… Πού πάει ξυπόλητος στ’ αγκάθια; Είναι σίγουρο ότι θα εύχεται από μέσα του να φέρει εις πέρας ο «αντίπαλός του» τα μεγάλα προβλήματα και μετά αν καταφέρει να πείσει το λαό ότι ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του για να αναλάβει τόσο μεγάλα καθήκοντα τότε βλέπουμε… Τώρα έχει παρελθόν στη διαχείριση της εξουσίας γι’ αυτό ό,τι και να λέει δεν πείθει ούτε τους «δικούς του»! Το ξέρει ότι τον αμφισβητούν αλλά τι να κάνει; Να αποχωρήσει οικειοθελώς; Αυτό θέλει αρετή και τόλμη που δεν τις έχει. Το όνειρό του είναι να τα καταφέρει να κατοικήσει στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τα «εξαπτέρυγά του», αλλά προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να βγάλει από τη μέση έναν πολύ ικανό πρωθυπουργό…
Θεανώ Βλάχου