ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Από Καλαρρύτες!

 Hπειρώτης κατά ένα μέρος στην καταγωγή είναι, απ’ ότι έμαθε η στήλη, ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γιώργιος Φασούλας, ο οποίος έφτασε στη θέση αυτή έχοντας περάσει από πολλά καίρια πόστα και έχοντας φτιάξει ένα πλούσιο βιογραφικό. Ο κ. Φασούλης είναι Βλάχος με ρίζες από τους Καλαρρύτες, όπου διατηρεί μάλιστα σπίτι το οποίο επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι για διακοπές. Γεννήθηκε όμως στον Βόλο και αντλεί τη μισή καταγωγή του από τα Φάρσαλα. Τελικά, όποια... πέτρα και αν σηκώσεις, έναν Ηπειρώτη θα βρεις από κάτω!
Κ.Α.

Θετική εξέλιξη..

 Το κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιά το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και μεταφέρθηκε στο χώρο που προοριζόταν για ΤΕΠ, περιήλθε εξ' ολοκλήρου στο Δήμο Ηγουμενίτσας και μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αυτή, καθώς ο Δήμος θα μπορέσει να στεγάσει υπηρεσίες. Αρχικός σχεδιασμός είναι να μεταφερθούν εκεί η διεύθυνση καθαριότητας... Για να δούμε! H. M.

Σοβαρά και αστεία...
 Tα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά στην Αττική, παρακολουθούμε οι Γιαννιώτες. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο το μπάχαλο που επικρατεί με τις χιονοπτώσεις και με τους εγκλωβισμούς αυτοκινήτων επί ώρες. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές τύπου «Πάρτε με απόσπαση στην Αθήνα Καχριμάνη και Μαυρογιώργο και καθαρίσατε…». Μεταξύ αστείου και σοβαρού λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες και αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των Ηπειρωτών σε Περιφέρεια Ηπείρου και Πολιτική Προστασία για τη σωστή αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από καιρικά φαινόμενα και τα λοιπά!
Ν.Γ.

Ας βοηθήσει…
 Μαύρο παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ! Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα σε ένα 24ωρο! Αν του περισσεύει λίγος χρόνος του κ. Τσίπρα ας τους υποδείξει τι να κάνουν για να το αποφύγουν… Μόνο στη χώρα μας κάνει τις πολύτιμες υποδείξεις του; Ας σώσει την ανθρωπότητα! Θα του το αναγνωρίσουν, να μην αμφιβάλει… Μπορεί και να τον ανακηρύξουν παγκόσμιο ευεργέτη!
Θ.

Μεγάλη διαφορά…
Προκειμένου να περιορίσει το κακό η κυβέρνηση στην Ελλάδα με πολλή δυσκολία αποφάσισε να βάζει πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον οφείλει να εμβολιαστεί και αρνείται να το κάνει… Στην Αυστρία έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων και το πρόστιμο καθορίστηκε στα 3.600 ευρώ! Το μέτρο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις. Εκεί οι αρχές κλείνουν τα ραντεβού εμβολιασμού σε όλους τους μη εμβολιασμένους και όσοι δεν προσέρχονται θα πληρώνουν το πρόστιμο…
ΜΑΤ

Πιο πολλή χωρητικότητα…

Σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από τις 30 Δεκεμβρίου και αφορούσαν κυρίως τη λειτουργία των χώρων εστίασης και έτσι από μεθαύριο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, αλλά μόνο με καθήμενους. Αυτό, πάντως, που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός στη χωρητικότητα των αθλητικών χώρων έως 10% και 1.000 άτομα το ανώτατο όριο. Στα ανοιχτά γήπεδα ειδικά καλό θα ήταν να αυξηθεί άμεσα το όριο χωρητικότητας, μιας και είναι προτιμότερο οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι δια ζώσης και με τήρηση αποστάσεων παρά να συνωστιστούν ενδεχομένως σε μία καφετέρια σε εσωτερικό χώρο.

Ν.Γ.

Τι έκανες στον πόλεμο;

 Όσοι ζουν για να κάνουν μόνο στείρα αντιπολίτευση ας αναλογιστούν ή και να δώσουν λόγο για το τι ακριβώς έκαναν εκείνοι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να οργανώσουν το κράτος - μπάχαλο και να αναπτύξουν τις υπηρεσίες οποιουδήποτε επιπέδου… Οι κυβερνήσεις έρχονταν και παρέρχονταν έλεγαν ότι αναλαμβάνουν τις ευθύνες αλλά το κράτος παρέμενε σκουριασμένο και ανενεργό… Όταν εκείνοι που κυβέρνησαν δεν ήξεραν τι σημαίνει οργάνωση και ρίχνουν σήμερα το λίθο του αναθέματος επάνω σ’ εκείνους που τώρα έχουν την ευθύνη διαχείρισης απλά δεν τους υπολογίζει κανένας… Και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν, αυτοί μόνο θεωρητικά τοποθετούνται… Και επειδή μόνο με αερολογίες ασχολούνται, δεν εξαργυρώνουν τον κόπο τους!

Η πολυδιάσπαση…
Η κακοκαιρία ανέδειξε τις αλά ελληνικά αγκυλώσεις σε όλο τους το μεγαλείο! Με λίγο χιόνι παραπάνω στην Αττική και παρέλυσαν όλα! Θα μου πείτε, ήταν έκτακτες οι συνθήκες και αυτό δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά με αφορμή όσα έγιναν στην Αττική θα πρέπει να σχεδιαστεί απ’ την αρχή ο τομέας παρεμβάσεων σε έκτακτες ανάγκες. Σήμερα στην Αττική, αύριο στη Θεσσαλία, μεθαύριο στην Ήπειρο ή τη Μακεδονία… Το πρόβλημα είναι γνωστό και συγκεκριμένο. Είναι η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων! Σε άλλο δρόμο έχει την ευθύνη ο Δήμος, σε άλλο η Περιφέρεια και σε άλλο το κράτος. Όποιος νομίζει ότι αυτοί οι φορείς συνεργάζονται στις ώρες μιας κρίσης είναι γελασμένος. Έτσι, όλα αυτά θα πρέπει να σχεδιαστούν απ’ την αρχή. Ίσως για πρώτη φορά μπορούν να αλλάξουν ΟΛΑ!

Εκείνοι ξέρουν…
 Στις ορεινές περιοχές της χώρας μας οι κάτοικοι είναι μαθημένοι από τις κακοκαιρίες και ξέρουν τι να κάνουν… Δεν θεωρούν έκτακτη ανάγκη μια χιονοθύελλα ή το πάγωμα των δρόμων. Μια τέτοια κακοκαιρία στην Αττική και έγινε χαμός. Αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες ή κι αν τις είχαν μαζί τους δεν ήξεραν πώς να τις τοποθετήσουν, εκχιονιστικά μηχανήματα αδυνατούσαν να κινηθούν επειδή οι οδηγοί είχαν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και άλλοι εγκλωβισμένοι για ώρες στα οχήματά τους επειδή μεγάλες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στη μέση του δρόμου… Χάος πραγματικό! Μάλλον θα πρέπει να γίνουν σεμινάρια εκπαίδευσης του πληθυσμού για τις ώρες έκτακτης ανάγκης. Με σπασμωδικές κινήσεις δεν πάμε πουθενά… Και από δω και πέρα όλο και κάτι θα συμβαίνει.

Χρειάζονται νοσηλεία;
 Σε τι είδους νοσηλευτικό ίδρυμα χρειάζεται να νοσηλευτούν κάποια αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση στελέχη μήπως και βρουν την υγειά τους και καταφέρουν να συμπεριφέρονται σαν φυσιολογικοί πολίτες; Ας επιλέξουν κλινική του ΕΣΥ ή κάποιο μεγάλο ιδιωτικό κέντρο… Πάντως, χωρίς να κάνουν ψυχανάλυση δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που να έχει δημιουργικά στοιχεία. Αυτοί λένε, λένε και ειρμό δεν έχουν. Το πάθος τους για εξουσία τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο και φωνάζουν μόνο «σταύρωσον - σταύρωσον» τον πρωθυπουργό. Βλέπεις, οι οργανωτικές του δεξιότητες δεν ήταν συνήθεις στη χώρα μας και τώρα κάποιοι έπεσαν με τα μούτρα για να τον αποδομήσουν, να τον συκοφαντήσουν να τον μειώσουν στα μάτια των πολιτών…
Θεανώ Βλάχου