ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Είναι έτσι η 5η ΕΜΑΚ;
 Η 5η ΕΜΑΚ, όπως όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, είναι ένα επίλεκτο σώμα. Και ως επίλεκτο σώμα πρέπει να στελεχώνεται και από επίλεκτο προσωπικό. Τα μέλη της να είναι νεαρής ηλικίας, στελέχη γυμνασμένα, δυνατά, με αντοχή, να μη φοβούνται τις δυσκολίες, να αψηφούν τους κινδύνους, να μην τους τρομάζει το αίμα, να διαθέτουν ψυχραιμία και αφοσίωση στο καθήκον! Είναι έτσι το προσωπικό της 5ης ΕΜΑΚ σήμερα; Αν είναι, έχει καλώς. Αν όχι, τότε κάτι δεν πάει καλά και οι αρμόδιοι θα πρέπει να το δουν άμεσα. Γιατί το έργο που καλείται να εκτελέσει η Μονάδα έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι παίξε – γέλασε!
Κ.Α.

Δεν είναι έκπληξη!

Και επίσημα από προχθές το Ζαγόρι είναι υποψήφιο για τον κατάλογο πολιτιστικών τοπίων της UNESCO με την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να προσδοκά θετικά αποτελέσματα και να ευχαριστεί και την Περιφέρεια Ηπείρου που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του φακέλου. Όπως είναι φυσικό, ικανοποίηση υπάρχει και στον Δήμο Ζαγορίου. Πάντως, η εξέλιξη αυτή για το Ζαγόρι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, δυο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ζαγόρι και μίλησε στη πλατεία της Βίτσας δηλώνοντας υποστηρικτής στο αίτημα για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον Κατάλογο της UNESCO. Πάντως, όταν υπάρχει συνολική προσπάθεια μπορούν να έρθουν και θετικά αποτελέσματα!

Ν.Γ.
Η καλύτερη άμυνα…
 …Είναι η επίθεση! Αυτό εφαρμόζεται από το ποδόσφαιρο μέχρι την πολιτική! Ιδιαίτερα στη χώρα μας… Ετούτοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα απλά θέματα της καθημερινότητας. Άλλος βγάζει κορώνες επίθεσης από το βήμα της Bουλής και άλλος υποδεικνύει στον «αντίπαλο» να φορέσει τσίγκινο σωβρακάκι! Μιλάμε για αίσθημα ευθύνης μεγάλου κυβισμού… Και αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για την έρμη τη χώρα μας που για πολλά χρόνια λόγω των αδυναμιών των πολιτικών που μας εκπροσωπούσαν στη Βουλή σκούριαζαν οι υπηρεσίες του κράτους και ταλαιπωρούσαν ντόπιους και ξένους… Και τώρα που κάτι αλλάζει, οι μη έχοντες σχέδιο αναδιοργάνωσης εμποδίζουν τις εξελίξεις!
Θ.
Σοβαρότης… μηδέν!
 Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και ανακοινώνει μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 13% υλοποιώντας δέσμευσή του από τις εκλογές του 2019. Τι βγαίνει και λέει ο μπαγάσας ο Αλέξης: Αυτή η ανακοίνωση αφορά τους λίγους και μεγάλους ιδιοκτήτες! Συν τοις άλλοις, είναι και ξεχασιάρης. Ο ίδιος πριν το 2015 δεσμεύονταν για κατάργηση του δυσβάσταχτου και επαίσχυντου ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν τον κατάργησε διότι θα τον καταργήσει άμα ξανάρθει στην εξουσία, τότε που θα κατακτήσει όλους τους αρμούς της, που άμα ξαναδεί αυτός εξουσία, να μας γράψει!
Γ.Γ.

Ελληνική πρωτοτυπία…
Πάνω από 30 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου! Ο πρύτανης ευχαρίστησε την κυβέρνηση που «ανακατέλαβε» το χώρο και τον απέδωσε στο Πανεπιστήμιο… Τι βρήκαν εκεί μέσα; Καλύτερα να μην τα αναφέρουμε… Πάντως, πλανιέται το ερώτημα: Οι ίδιοι που αρχικά το κατέλαβαν συνέχιζαν να το οικειοποιούνται ή το παρέδιδαν στους επόμενους «κατακτητές»; Εκτός κι αν αυτό εννοούν όσοι μιλάνε για «αιώνιους φοιτητές»! Το ίδιο και με την κατάληψη κυλικείου που το οικειοποιούνται «κάποιοι», εισπράττουν τους πόρους και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα! Ούτε στην Εφορεία! Είμαστε πρωτοπόροι και στις «καταλήψεις»!
ΜΑΤ

Γιαννιώτισσα δικαστής!

 Η ορκωμοσία των νέων δικαστών της χώρας μας, αποφοίτων της Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις εξετάσεις για το πτυχίο διαγωνίσθηκαν 250 σπουδαστές, εκ των οποίων πέτυχαν λίγοι, συνολικά 55 άτομα. Ανάμεσά τους και μία Γιαννιώτισσα δικηγόρος, η Ιωάννα Νικ. Κανταρτζή. Σημαντική υπόθεση αυτή για την πόλη μας, να αναδεικνύει δηλαδή και δικαστές! Από τη στήλη συγχαρητήρια στην Ιωάννα και πολλές ευχές για καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της. Ευχές και στον περήφανο πατέρα της τον χειρουργό οφθαλμίατρο Νίκο Ι. Κανταρτζή!

Α.

Ζητείται «συνεννόηση»!
 Τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούνται από Έλληνες πολίτες που ομιλούν την ελληνική γλώσσα! Αν δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν ακόμη και για τα απλά και καθημερινά τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα… Σκέψου και να μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες! Και μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της πλήρους ασυνεννοησίας υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που μπαίνουν σ αυτό το κλίμα αρνητισμού κι έτσι τίποτε δεν αλλάζει προς το καλύτερο ούτε τώρα και φοβάμαι πως δεν μέλλεται να αλλάξει ούτε αύριο… Εκεί θα σέρνονται, εκείνοι θα απολαμβάνουν τα προνόμια που με μεγάλη απλοχεριά προσέφεραν στον εαυτό τους και ο λαός θα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που τους έστειλε εκεί για να εκπροσωπούν τα συμφέροντά του…
Ποια κανονικότητα;
 Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα «προοδευτικά» κόμματα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 να συγκροτήσουν «προοδευτική» κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επανέλθει η «κανονικότητα»! Πώς τη φαντάζεται αυτή την… κανονικότητα; Αν εκείνος σέρνει το χορό και επιλέγει το «ρυθμό» τότε κακό που μας βρήκε. Βλέπεις, τώρα έχουμε δείγμα γραφής και των δυνατοτήτων του και των «απρογραμμάτιστων» επιλογών του. Δηλαδή; Μια τρύπα στο νερό… Ευτυχώς που δεν «τσίμπησε» κανένα άλλο κόμμα. Τώρα λείπει και ο Πάνος Καμμένος και είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να συμπράξει άλλος μαζί του. Εκείνος θα τους καλεί απεγνωσμένα και εκείνοι θα τον… αποφεύγουν! Τώρα, αν εκείνοι που «ανέχονται» τα καμώματά του δεν έχουν άλλη διέξοδο, τότε εκείνοι χάνουν και θα εξακολουθούν να χάνουν…
Το μικρόβιο…
 Κι ενώ καταφέρνουν να εκλεγούν και νέοι συμπολίτες μας τελικά… βουλιάζουν και αυτοί στο τέλμα της ξύλινης γλώσσας και μιας ρητορικής αγκιστρωμένης στο παρελθόν! Η στάση τους διανθίζεται από αρνητισμό ενώ η ρητορική τους παραμένει αγκιστρωμένη στο… παρελθόν! Και ανεξάρτητα από το επίπεδο της μόρφωσής τους στερούνται «παιδείας»! Και αν δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν για τα θέματα της καθημερινότητας τότε πώς να ελπίζουμε ότι θα σταθούν υπεύθυνα και θα μελετήσουν τις εναλλακτικές προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο… Αυτή η στείρα αντιπαράθεση και οι ιδεολογικές κορώνες δεν δημιούργησαν καλύτερες προϋποθέσεις μέχρι σήμερα, γι’ αυτό και μείναμε δέσμιοι μιας απαράδεκτης κατάστασης που δεν παραπέμπει στον εκσυγχρονισμό.
 Μέτρο σύγκρισης…
 Με 300 βουλευτές η Βουλή των Ελλήνων, με 230 η Βουλή των Πορτογάλων! Δύο χώρες με τον ίδιο πληθυσμό… Και εκεί, μετά από δύο θητείες ανανεώνεται το σώμα ενώ στην Ελλάδα ισχύει το εφ’ όρου ζωής… Και μη μου πείτε ότι ο λαός τους εκλέγει και δεν καταλαμβάνουν μόνοι τους τα έδρανα της Βουλής… Είναι τόσο ισχυροί οι οργανωτικοί μηχανισμοί και τα ρουσφέτια που έχουμε τόσα χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους στο κοινοβούλιο. Γι’ αυτά τα θέματα «σιωπούν» όλες οι πτέρυγες της Βουλής… Βλέπεις, τους «ενώνουν» τα κοινά συμφέροντα! Σε τίποτε άλλο δεν συμφωνούν παρά μόνο στα δικά τους προνόμια. Και όσο αυτά υπερισχύουν των άλλων επιλογών τους τόσο θα απαξιώνεται το όλο σύστημα και δεν θα προκύπτει κάτι καλύτερο και για τον δικό μας τόπο και το λαό…
Θεανώ Βλάχου