ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τα προβλήματα της… «Bianca»!
 Χιονοπτώσεις – κατά τόπους πυκνές – έφερε η «Bianca» στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκοντα… επί ποδός για να επέμβουν όπου χρειαστεί. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας βγήκαν στο οδικό δίκτυο για αποχιονισμό, ενώ για κάποιες ώρες έκλεισε για τα βαρέα οχήματα και η Εγνατία Οδός, προκειμένου να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Άλλωστε είναι πρόσφατο το… κάζο της Αττικής Οδού με τον εγκλωβισμό χιλιάδων αυτοκινήτων όταν έκανε το πέρασμά της η «Ελπίδα» από την Αθήνα!
Βέβαια και στην περιοχή μας, όπως ενημέρωσε τη στήλη φίλος αναγνώστης το λίγο χιόνι που έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Μάζιας, στον παλαιό δρόμο Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης, ήταν αρκετό για να διπλώσει συρόμενη νταλίκα και να κλείσει το ένα ρεύμα του δρόμου. «Το κράτος φωνάζει… αλλά οι πολίτες δεν ακούν και δεν συμμορφώνονται», ήταν το σχόλιο του αναγνώστη.
Ε.

Στο σχολείο με...σκι!

 Μπορεί να μπήκαμε στον Μάρτιο, όμως το χιόνι κάνει και πάλι την εμφάνισή του σε διάφορες ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται επί ποδός και να φροντίζει για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου. Με δόση χιούμορ, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κόνιτσας Ιωάννης Παφίλης ανήρτησε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό από το χιονισμένο Δημοτικό Σχολείο του Διστράτου, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς τα παιδιά πήγαν σχολείο με... σκι. Ας ελπίσουμε να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν στα ορεινά σημεία ελέω χιονιά και αν κριθεί απαραίτητο ας μην λειτουργήσουν τα σχολεία!

Ν.Γ.
Είναι αλήθεια;
 Στα χωριά του Λεκανοπεδίου μας, ακούσαμε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιώτες και οι κάτοικοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τη δουλειά που κάνουν! Μέσα στην πόλη η αποκομιδή γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου; Πάντως δεν μπορούμε και εμείς να είμαστε το ίδιο ευχαριστημένοι… Εικόνες ντροπής διακοσμούν την πόλη μας…Κι ενώ στην Αθήνα ανακυκλώνουν ακόμη και παλαιά ρούχα και παπούτσια, εμείς έχουμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια κάθε λογής απορρίμματα αλλά και βρώμικα στρώματα και ό,τι άλλο περισσεύει μετά από οικοδομικές επισκευές…
Θ.
Ξένο σώμα;
 Στην προσπάθειά τους κάποιοι «κολλητοί» του Τσίπρα να πλήξουν τον Μητσοτάκη αναφέρουν ως «μειονέκτημα» το ότι σπούδασε σε σχολεία υψηλού επιπέδου! Και ο Τσακαλώτος που του ανέθεσαν τα «οικονομικά», σε χαμηλού επιπέδου σχολές φοίτησε; Αν δεν ξεπεράσουν τα πάσης φύσεως κόμπλεξ τους, δεν θα γίνουν κανονικοί άνθρωποι…Πάντως αν ψάχνουν για αντικαταστάτη του σημερινού τους αρχηγού ας αξιολογήσουν την προσωπικότητα του Τσακαλώτου… Είναι μια «διέξοδος» στο πρόβλημά τους.
ΜΑΤ

Αντιπολεμικό μήνυμα!
 Ένα σημαντικό μήνυμα πέρασε από τις διαφημιστικές πινακίδες κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα σε ΑΓΣΙ και Μελίκη που έγινε την Κυριακή στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Ανάμεσα, λοιπόν, στα μπόλικα διαφημιστικά μηνύματα πέρασε και το «STOP WAR», σταματήστε τον πόλεμο.
Το μυαλό όλων αυτές τις δύσκολες στιγμές βρίσκεται στον ουκρανικό λαό και τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Πολύ σημαντικό να ακούγονται τέτοια μηνύματα σε αθλητικούς χώρους!

Ν.Γ.

Τώρα σιωπή...

Δυστυχώς πολλά χωριά της Ηπείρου τώρα το χειμώνα ερήμωσαν εντελώς. Τα επισκέπτεσαι και θυμίζουν «νεκροταφεία»! Δεν συναντάς σχεδόν κανένα κάτοικο, αφού, ούτως ή άλλως, λιγοστοί έχουν απομείνει και στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Ευτυχώς, που υπάρχει και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» των Δήμων και καλύπτει κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες των γερόντων. Ωστόσο η ερημιά είναι ερημιά. Εκεί που πριν κάποιες δεκαετίες η ζωή έσφυζε, τώρα σιωπή.

Η. Μ.

Μόνο αυτά ξέρουν…
Διάφοροι «τύποι» ενοχλήθηκαν με το νόμο του Τάκη Θεοδωρικάκου για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων! «Μεταξικό Νόμο» τον χαρακτήρισαν οι «προοδευτικοί», προσθέτοντας και άλλα επαναστατικά που δεν έχουν σημασία για το λαό. Και τελικά τι μας συμβαίνει; Είναι δυνατόν επαγγελματίες δημοσιογράφοι να υπερασπίζονται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Δεν έχουν χίλια μύρια θέματα να σχολιάσουν και καταφεύγουν στις ψευδείς ειδήσεις; Κρίμα για εκείνους και κρίμα για όλους μας… Η χώρα παραμένει σκουριασμένη εδώ και πολλά χρόνια! Το ξεσκούριασμα είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάλλαξή μας. Ποιος θα το κάνει; Όποιος έχει την όρεξη να δουλέψει και όποιος έχει τα κότσια να υλοποιήσει σύγχρονες πρακτικές…Και προ πάντων όποιος ξέρει ότι χρειάζονται συγκεκριμένα σχέδια….

Επενδύουν στην καταστροφολογία:
 Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφεύγουν μόνο στην καταστροφολογία επειδή είναι εντελώς αδύναμοι να παρουσιάσουν με συγκεκριμένα μέτρα μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση για την πορεία της νέας Ελλάδας… Επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της λάσπης κι όποιον πάρουν τα βόλια τους… Κανένα ενδιαφέρον για την μετατροπή της χώρας μας σε ένα πρότυπο ανθεκτικότητας και ανάπτυξης που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Είναι τόσο αδύναμοι και βλέπουν μόνο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, που τελικά γίνονται επικίνδυνοι ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να εμποδίσουν τις πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης που έχει και σχέδιο και διάθεση για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Κι αν δεν αλλάξουμε τώρα, τότε πότε θα το κάνουμε;

Μεγάλη μανία…
Τελικά οι λίγοι επιλέγουν τη μεγάλη φασαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν αισθητή την ύπαρξή τους! Λίγοι αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό όταν πήγαινε στη Μητρόπολη για την κηδεία του Μίκη, λίγοι έβαλαν τη φωτιά στη MARFIN για να αντισταθούν στον καπιταλισμό και τη δικτατορία των τραπεζών… Το αν ένιωσαν ικανοποιημένοι όταν κάηκαν οι υπάλληλοι μαζί και το αγέννητο μωρό, δεν το ξέρω. Ανυπότακτοι νομίζουν ότι είναι και εκείνοι οι ανεμβολίαστοι που θεωρούν ότι τα εμβόλια έχουν τσιπάκια παρακολούθησης και μετάλλαξης του DNA τους. Λίγοι είναι και οι «χριστιανοί» που με το σταυρό στο χέρι ξορκίζουν το κακό εμβόλιο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σκεφθούν γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι…Βλέπεις την ασυνεννοησία στο φόρτε της.

Ανατρέπονται όλα!
 Μέσα στην τόση ασυνεννοησία, δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε όσα μας περιμένουν! Η κλιματική αλλαγή προχωράει ανεξέλεγκτη και θα είναι δύσκολο να τιθασευτεί… Κατά διαστήματα καίγονται η Ανατολική Μεσόγειος, η Ν. Αμερική, τμήματα των ΗΠΑ, Καναδάς, Ανατ. Κίνα, Ινδονησία, Ρωσία, Σιβηρία, Κεντρική και Ν. Αφρική, ο Αραβικός κόλπος, Ρουμανία, η γειτονική μας Ιταλία και πήραμε και εμείς μια γεύση… Αυτά που καίγονται θα χρειαστούν πολλά χρόνια να ξαναφυτρώσουν και οι καταστροφές που προκαλούνται σε κατοικημένες περιοχές, σκορπίζουν το φόβο και τον τρόμο των κατοίκων που ξεσπιτώνονται… Και οι Έλληνες πολιτικοί, τι ακριβώς κάνουν; Δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα απλά και καθημερινά. Τι θα κάνουν στα μεγάλα και σοβαρά;
Θεανώ Βλάχου