ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χάλια το Δημαρχείο!
 Μέχρι να γίνουν οι σχετικές διαδικασίες και να μπει σε δρόμο υλοποίησης το νέο δημαρχείο, δεν θα ήταν κακό ο Δήμος Ιωαννιτών να φροντίσει το υπάρχον κεντρικό κτίριο, καθώς η εικόνα που παρουσιάζει εξωτερικά, όπως έγραψε ξανά η στήλη, κάθε άλλο παρά διαφήμιση αποτελεί για την πόλη μας. Ξεφλουδισμένοι τοίχοι, ξεθωριασμένα από την έλλειψη φροντίδας παντζούρια και κάτι καμινάδες στη στέγη σε… μαύρο χάλι (φωτό)! Ας δουν λοιπόν οι αρμόδιοι τι μπορούν να κάνουν για να περιποιηθούν το Δημαρχείο, το οποίο ως κτίριο είναι από τα πιο ωραία στα Γιάννενα. Φανταζόμαστε δεν θα είναι… τεράστιο το κόστος!
Κ.Α.

Συνέντευξη στο «Βήμα»

 Μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, μία τοποθέτηση του Κώστα Τασούλα αναμφίβολα αποκτά ιδιαίτερη αξία. Και αυτή θα γίνει αύριο μέσω συνέντευξής του που θα δημοσιευθεί στην έγκυρη εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»! Προφανώς ο Πρόεδρος της Βουλής έχει να πει, πολλά και σημαντικά. Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να αναμένουμε με ενδιαφέρον... Εξάλλου, πάντα οι τοποθετήσεις του κ. Τασούλα έχουν ένα ειδικό βάρος!

Β.
Να απομακρύνουν...

 Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει εδώ και μήνες για τους κατοίκους και τους περαστικούς στο Κάστρο Ιωαννίνων, ένα αδέσποτο σκυλί. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν δεχθεί επιθέσεις από το συγκεκριμένο ζώο και οι υπεύθυνοι του Δήμου είναι ενήμεροι. Υπάρχει φόβος και για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και για τα δεσποζόμενα ζώα που τα βγάζουν βόλτα οι ιδιοκτήτες τους. Άρα, θα πρέπει το ζώο να απομακρυνθεί και να μεταφερθεί σε κάποιον άλλον χώρο όπου και φροντίδα μπορεί να λάβει αλλά και να μην δημιουργεί επιπλέον ανησυχία στους περαστικούς.
Ν.Γ.
Σέβεται τη ντοπιολαλιά!
 Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Θεσπρωτός, από την Πόβλα Φιλιατών, καταξιωμένος συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου, στη στήλη «Γευματίζοντας» των «Νέων» και στον Θανάση Νιάρχο, όπου λέει πολλά σημαντικά πράγματα. Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του «Ουρανός απ’ άλλους τόπους», μιλάει για καθημερινά γεγονότα, μέσα σε ιδιότυπες εποχές που διέσωσε, για την ιδιαίτερη γλώσσα των ορεινών χωριών της Ηπείρου και για λέξεις που πηγάζουν από τη φύση και τα σώματα και σμιλεύονται με το πέρασμα των αιώνων. Στο συγκεκριμένο βιβλίο σέβεται τη ντοπιολαλιά των συμπατριωτών του και κάνει ακόμη πιο μαγευτική την περιγραφή προσώπων και γεγονότων, διασώζοντάς τα, μαζί με τη γλώσσα, στην «αιωνιότητα»...
H.M.

Πρέπει ν’ αλλάξουν…
Προβληματίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής με τις απαιτήσεις συνεργατών των βουλευτών! Ιδιαίτερα προκλητικοί είναι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα πολιτικά γραφεία για τους οποίους πληρώνουμε διπλά επειδή η θέση κάθε εκπαιδευτικού που παίρνει τέτοια απόσπαση θα πρέπει να πληρωθεί από αντικαταστάτη του στην εκπαίδευση για όσο καιρό εκείνος βρίσκεται σε πολιτικό γραφείο. Πολλά πρέπει ν’ αλλάξουν και μέσα στη Bουλή γιατί προκαλούν την κοινή γνώμη… Ένα από αυτά είναι και τα γραφεία που λειτουργούν σ’ αυτή όλων των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής… Ας μας στείλουν το λογαριασμό για να κρίνουμε τα μεγέθη… Καιρός ν’ αλλάξουν ΟΛΑ! Το ΚΚΕ γιατί σιωπά;
Θ.

Ανθρώπινο πρόσωπο...

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που τη συνοδεύει βίντεο, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αναφέρεται στη συμβολή της για τη μεταφορά μικρού παιδιού από τη Θεσπρωτία, που τραυματίστηκε, στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Και φαίνεται για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας και η συνεισφορά της στην κοινωνία…

Η.Μ.

Τόσο μικροί…
 Μετά από τόσα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την τελευταία τριετία ήρθε και η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία για να αποτελειώσει τη συνταγή… Όλοι οι Έλληνες με μια φωνή, άλλοι εκδηλώνοντας φανερά τους φόβους τους και άλλοι τα λένε από «μέσα τους» αποζητούν λύσεις που θα μας βγάλουν στο ξέφωτο. Τώρα χρειαζόμαστε εφαρμοσμένες ιδέες και όχι λόγια του αέρα, η πολιτική που θα εφαρμοστεί να είναι σοβαρή και μετρημένη γιατί από λόγια χωρίς ουσία είμαστε χορτάτοι… Και όσοι επιμένουν να καπηλεύονται την οποιαδήποτε κρίση για μικροκομματικούς σκοπούς δεν θα έχουν καλύτερη τύχη όση χολή κι αν χύνουν… Εξάλλου, κάποιοι έδωσαν εξετάσεις στην πράξη και απέτυχαν. Με επιπόλαιες ενέργειες δεν γίνεται έργο που να δίνει πραγματικές λύσεις στα προβλήματά μας.
Iδεολογικά εμπόδια…
 Οι ιδεολογικές διαφορές μας έβγαλαν κατ’ επανάληψη εκτός πραγματικότητας! Ακόμη και τώρα που αλλάζουν ριζικά οι σκουριασμένες καταστάσεις υπάρχουν κόμματα που στέκονται αρνητικά σε οτιδήποτε εφαρμόζεται με σκοπό να αλλάξει όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν για πολλά χρόνια. Γιατί το κάνουν; Δεν ξέρω αν η διαρκής άρνησή τους σε ό,τι πάει ν’ αλλάξει γίνεται απλά και μόνο γιατί έτσι έμαθαν να λειτουργούν και το θεωρούν μη αποδεκτό να συναινούν ακόμη κι όταν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον. Αφού δεν κατάφεραν να εκφράσουν ούτε ένα επαινετικό λόγο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και τον ηλεκτρονικό μετασχηματισμό τότε δεν θα μπορέσουν ποτέ να συνδράμουν με κινήσεις ουσίας το κυβερνητικό έργο όσο κι αν αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα αφυπνιστούν;
 Τόσοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης πέρασαν από τη χώρα μας και η αγροτική παραγωγή ήταν το ζητούμενο… Βολεύονταν πάντα με τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων… Ο σημερινός υπουργός δείχνει να αφυπνίζεται και σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και κάνει αναφορές στην αύξηση καλλιεργειών των δημητριακών… Τώρα το κατάλαβαν; Έπρεπε να φθάσουμε στο μη χειρότερα για να δράσουν; Και καλά να αυξηθούν! Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα τι θα κάνουν; Οι κόποι μιας χρονιάς μπορεί να πάνε χαμένοι μετά από πλημμύρες ή ανέμους πολλών μποφόρ… Τίποτε δεν θα μένει σταθερό από δω και πέρα. Και ακόμη και σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία καμία κοινή δράση των κομμάτων δεν πραγματοποιήθηκε αλλά η αντιπολίτευση ρίχνει άσφαιρα πυρά απλά και μόνο για να αρνείται. Κρίμα!

Οι αλλαγές ενοχλούν!
 Ψάχνουν να βρουν κάτι αρνητικό για να ακυρώσουν ακόμη και την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ! Τρέμουν τις οποιεσδήποτε οργανωτικές κινήσεις στελεχών της κυβέρνησης από φόβο ότι θα αξιολογηθούν θετικά από τους πολίτες. Προτιμούν να ταλαιπωρούμαστε στις υπηρεσίες από φόβο ότι η αναδιοργάνωσή τους θα αξιολογηθεί θετικά από ντόπιους και ξένους. Ακούσατε ένα καλό λόγο για όσα γίνονται τώρα εκεί μέσα; Ή μήπως θυμόσαστε να έγινε προσπάθεια από άλλη κυβέρνηση για το ξεσκούριασμα των υπηρεσιών με τις οποίες συναλλάσσονται οι πολίτες; Όσοι χρειάστηκαν τις υπηρεσίες αυτού του φορέα δεινοπάθησαν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια περιμένοντας χρόνια και χρόνια για να βγει η σύνταξή τους. Και τώρα οι αλλαγές ενοχλούν την αντιπολίτευση.
Θεανώ Βλάχου