ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Ούτε υπολογιστή…»
 Συζητήσεις προκάλεσε η ομιλία του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά στο συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί σε αποστροφή του λόγου του είπε πράγματα αυτονόητα που σε κάποιους συντρόφους του δεν άρεσαν, ενώ πολλοί άλλοι συμφώνησαν μαζί του. Τι είπε ο κ. Μαντάς; Έκανε την εξής παρατήρηση: «Είμαστε μακριά από το ψηφιακό κόμμα. Εδώ πάνω δεν είχαμε ούτε υπολογιστή, ούτε μπρίζα. Να μη λέμε μεγάλες κουβέντες και δε μπορούμε στο σπίτι μας να κάνουμε στοιχειώδη πράγματα»! Με άλλα λόγια, στο χώρο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στο βήμα, δεν είχαν φροντίσει καν να υπάρχουν υπολογιστές! Τόση… οργάνωση στα του οίκου της, την οποία φιλοδοξούν να μεταφέρουν και στη χώρα!
Κ.Α.

Ξανά στο… σφυρί!

 Σε νέο πλειστηριασμό μετά την «άγονη» πρώτη διαδικασία βγαίνει στις 11 Μαΐου το «Heritage Hotel Kalari», το εντυπωσιακό πέτρινο ξενοδοχείο που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη, στο Κουρμανιό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «newmoney», το κτίριο θα έχει μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1,62 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κτίσμα. Η αναστήλωση της πέτρινης στοάς που μεταβλήθηκε σε κατάλυμα κράτησε μία δεκαετία περίπου, όμως η λειτουργία του δεν μακροημέρευσε καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία αντιμετώπισε στην πορεία οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το ακίνητο να κατασχεθεί και να βγει στο… σφυρί! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή τη φορά βρεθεί αγοραστής. Πάντως, είναι κρίμα τόσο ωραίος χώρος στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων να μένει κλειστός!

Κ.Α.

Ας σκεφτεί…
 Επιδίωξη του Ανδρουλάκη είναι και η επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ! Ακόμη και περί εσωτερικού δημοψηφίσματος μιλάει για να πετύχει το σκοπό του… Τον γοητεύουν τα παλαιά σύμβολα αλλά δεν ξέρει αν θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά στις μνήμες των παλαιών αλλά και των νέων οπαδών… Δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες εκείνες οι εποχές! Καλοπέρασαν μόνο εκείνοι που βολεύονταν με οποιοσδήποτε τρόπο. Και ήταν πολλοί όσοι «βολεύτηκαν» τότε… Άλλοι θήτευσαν και στις φυλακές! Μήπως το καινούργιο και σύγχρονο χρειάζεται και νέο όνομα και σύγχρονες αντιλήψεις; Ας το σκεφθεί περισσότερο πριν κάνει τη γκάφα…
Θ.

Tήρησαν το έθιμο!
 Μία σχετική κανονικότητα έχει επέλθει φέτος όπου με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την Covid 19 τηρούνται και πάλι κάποια έθιμα και παραδόσεις ενόψει του Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών τήρησε το έθιμο παραμονή και Σάββατο του Λαζάρου, ψέλνοντας τα παραδοσιακά κάλαντα στους κατοίκους της Σκλίβανης, στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωδώνης αλλά και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρυφοβού. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες και σύλλογοι που συνεχίζουν τις παραδόσεις αλλά και τις μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά!
Ν.Γ.

Καλά τα δείγματα...'

 Αν και δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας του Ηπειρώτη Αντιστράτηγου Κων/νου Σκούμα, είναι πολύ καλά τα πρώτα δείγματα, αφού όλοι μιλούν θετικά για τη μεθοδικότητα, την εμπειρία, αλλά και την ανθρωπιά του. Θέτει ως πρωταρχικό μέλημα την καλλιέργεια στον πολίτη του αισθήματος ότι η Αστυνομία είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις ανάγκες του καθώς και εγγυητής της ασφάλειάς του, αναλύοντας τους τρεις κεντρικούς στρατηγικούς πυλώνες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Πρώτος πυλώνας: οι δημοκρατικές αξίες και η διαφάνεια. Δεύτερος: ο επαγγελματισμός και η δεοντολογία. Τρίτος πυλώνας: το Κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και η εξωστρέφεια.

Η. Μ.

Τα δύσκολα χρόνια…
Έρχονται τα πάνω κάτω… Μαζεύτηκαν τόσα προβλήματα που δεν ξέρω πώς θα τα ξεμπλέξουν πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη υπουργείων! Η πιθανότητα και μόνο ότι αυτή την ώρα θα είχε τέτοιες ευθύνες η γνωστή «ομάδα» ΣΥΡΙΖΑ μας τρομοκρατεί… Και μάλλον επέλεξαν την πιο ακατάλληλη συγκυρία εκείνοι που μιλάνε τώρα περί συγκυβέρνησης δύο ή περισσοτέρων κομμάτων. Οι σημερινές προκλήσεις είναι τεράστιες γι’ αυτό οι λύσεις που απαιτούνται παραπέμπουν στην αναγκαιότητα κυβερνητικής σταθερότητας ελπίζοντας να ξεπεράσουμε και το σημερινό σκόπελο και να οδηγηθούμε στην ξαστεριά… Τα νέα που έφθασαν από τις συναντήσεις των Ελλήνων υπουργών στη Ν. Υόρκη μας αναθάρρησαν, ιδιαίτερα για την παραδοχή των επιχειρηματιών ότι η Ελλάδα άλλαξε!

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν!
 Παλιότερα, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ανάγκαζαν μεγάλους επιχειρηματίες που έρχονταν στη χώρα μας για να επενδύσουν να εγκαταλείπουν την προσπάθεια και να επενδύουν σε γειτονικές μας χώρες στερώντας πόρους και θέσεις εργασίας από τη δική μας. Ακόμη και Έλληνες επιχειρηματίες έφευγαν από τη χώρα μας και βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε κάποια από τις χώρες των Βαλκανίων! Δεν ξέρω αν αποφασίσουν με την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και την πάταξη της γραφειοκρατίας να επανέλθουν ωφελώντας ποικιλοτρόπως τον τόπο μας και τους εργαζόμενους. Το ότι στην κυβέρνηση δραστηριοποιούνται στελέχη με πολλά προσόντα είναι προς όφελος της πορείας της χώρας μας και αν άμεσα δεν το αντιλαμβανόμαστε, αυτό θα ριζώσει καλά και θα το αντιληφθούμε.

Σταθερές λύσεις…
 Όσα χρόνια το κυβερνητικό καράβι έπλεε χωρίς πυξίδα μόνο προβλήματα αντιμετωπίζαμε, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης… Προχειρότητες, ανοργανωσιά, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στις αποφάσεις, ακόμη και σπατάλη πόρων χωρίς αποτέλεσμα… Φαίνεται πως μετά την πανδημία, αν τελικά μας απαλλάξει από την παρουσία της, και αφού ισορροπήσουν τα δεδομένα, όλο και καλύτερα θα εξελίσσονται οι καταστάσεις με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναθέσουμε σε δύο ή τρία κόμματα να συγκυβερνήσουν… Έχουν πολύ δρόμο ακόμη μέχρι που να είναι σε θέση να συναποφασίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και μόνο για το κοινό συμφέρον… Είναι τόσο ποτισμένα από τις ιδεολογικές διαφορές τους που αδυνατούν να δουν καθαρά το σήμερα και το αύριο.

Επαναστατικές απόψεις…
Ό,τι και να πεις είναι αδύνατο να πείσεις όσους διακατέχονται από ιδεολογική άρνηση! Οι «διαφορετικές» απόψεις διατυπώνονται μόνο για να διαφοροποιούνται από την κυβερνητική γραμμή οι «επαναστάτες του γλυκού νερού»! Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτείται σχέδιο και πολλή δουλειά και όσες πορείες κι αν γίνουν τίποτε δεν μετακινείται λίγο παραπέρα… Όλα παραμένουν στον ίδιο τόπο, με τα ίδια συνθήματα και τις ίδιες λογικές των σκέτων αντιδράσεων…Το πώς θα είναι η επόμενη μέρα δεν μπορούμε να το υποθέσουμε. Στην πράξη θα αποδειχθούν όλα… Και αυτά που λεκτικά περιγράφονται και αυτά που θα υλοποιούνται καθώς θα περνάει ο χρόνος. Και όσες αντικυβερνητικές κορόνες κι αν ακούμε δεν χτίζουν ούτε παράγκα. Χρειάζεται δουλειά! Πολλή δουλειά…
Θεανώ Βλάχου