ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Διαδόσεις

ΣΤΟ ΔΟΛΟ…
Στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου πέρασε τις εορτές του Πάσχα ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής ΝΔ Κ. Καραμανλής μαζί με φίλους του, με πρώτο και καλύτερο τον Λευτέρη Ζαγορίτη. Ο Καραμανλής για μια ακόμη φορά προτιμά να περάσει το Πάσχα στο μακρινό και ξεχασμένο Πωγώνι και δη στο Δολό του φίλου του Χριστόφορου Κωσταρά ο οποίος έχει δημιουργήσει μια πραγματική όαση αναψυχής για κείνους που ζητούν κάτι ιδιαίτερο για να ανακουφίσουν την ψυχή τους.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Προχθές ο πρώην πρωθυπουργός αναχώρησε για Ραφήνα, για να συνεχίσει εκεί το έργο του (!) ή τις διακοπές του όπως κάνει μετά το 2009 και δώθε. Κάποιοι τον θέλουν σημαντική εφεδρεία, ο ίδιος όμως δε δείχνει να έχει τέτοιες σκέψεις και καμία όρεξη, γι’ αυτό φροντίζει να μην κάνει κανένα θόρυβο! Ο μόνος που πιστεύει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιστροφής του είναι ο Αντώναρος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος έχει καταντήσει χειρότερος από τον Πολάκη.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ…
Κάποιοι τήρησαν το έθιμο της συνάντησή τους με τον Καραμανλή και μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος φρόντισε να γνωστοποιήσει τη συνάντηση μέσω φωτογραφιών, χωρίς να μας αποκαλύπτει και πόσο ουσιαστική ήταν αυτή η συνάντηση. Φρόντισε όμως στο ενσταντανέ να βάλει δίπλα στον Καραμανλή και την Νατάσα, τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο, στέλνοντας άραγε ποιο μήνυμα;

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ…
Επ’ ευκαιρία μαθαίνω ότι εκεί στο δήμο Ζίτσας προετοιμάζονται για αλλαγή σκηνικού, σε επίπεδο αυτοδιοικητικό. Η σημερινή αντιδήμαρχος Γιάννα Γεωργούλη έχει βάλει ρότα για την θέση του δημάρχου και αρχίζει προεκλογικό αγώνα. Την είδαμε την κ. Γεωργούλη να διανέμει φωτογραφικό υλικό με συναντήσεις που είχε με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, στέλνοντας τ’ ανάλογα μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση.

Η ΣΙΩΠΗ!
Από το 2009 που έχασε τις εκλογές από τον Γιωργάκη, έχει ανοίξει… δεν έχει ανοίξει δυο-τρεις φορές το στόμα του ο τέως πρωθυπουργός Καραμανλής ο Β’! Ούτε μια φορά δεν έχει ανέβει στο βήμα της Βουλής να πει δυο λόγια ως πρώην πρωθυπουργός επί πέντε χρόνια και ως πρόεδρος ΝΔ 12 χρόνια! Τι σόι εφεδρεία είναι αυτή που του πιστώνουν κάποιοι, μόνο εκείνοι το ξέρουν. Ο ίδιος δεν φαίνεται να υιοθετεί κάτι τέτοιο ούτε να νοιάζεται. Αφήστε που αφήνει τους «κύκλους» του να διαρρέουν ότι ούτε υποψήφιος θα είναι στις επόμενες εκλογές.

Η ΕΝΤΟΛΗ…
Μαθαίνω ότι είχε δώσει αυστηρή οδηγία να μην τον ενοχλήσει κανείς στο Δολό που πήγε να «μονάσει». Κάποιοι κατάφεραν να σπάσουν το… εμπάργκο και να φτάσουν μέχρι τον χώρο «απομόνωσης» και νάτους να μοστράρουν στο διαδίκτυο που σημειολογικά δείχνουν να έχουν πάρει ευχή του «γέροντα». Τι άλλο θα δούμε!

❁ Η ΠΙΚΡΑ…
Θαυμάστε επίπεδο αντιπαράθεσης πολιτικής από αξιωματική αντιπολίτευση! Άφησε την πίκρα από την ήττα Λεπέν κι έβαλε τα κλάματα για τη συνάντηση Καρόλου-Μητσοτάκη. «Κινδυνεύει το πολίτευμα και πάει ο Μητσοτάκης να βάλει τη Βασιλεία από την πίσω πόρτα», ουρλιάζουν τα στελεχάτα και επιμένουν να θέλουν αυτό το πράμα να το χαρακτηρίζουν υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο…

■ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Κρατούν τις καλές σχέσεις με το αγγλικό παλάτι για τον εαυτό τους και για την αριστερίλα τους τα Συριζόπουλα, κι αποκλείουν κάθε άλλη επικοινωνία από ντόπιους πολιτικούς παράγοντες. Ξεχνούν τις εικόνες που έπαιζαν τα ΜΜΕ, τότε το 2018 που ο Τσίπρας υποδέχονταν τον Κάρολο στο Μαξίμου και η Περιστέρα του… χάιδευε το μαγουλάκι! Τότε ήταν η αριστερά τους που χαριεντιζόταν με το Αγγλικό παλάτι, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς ότι η τότε κυβέρνηση πάει να αλλάξει το πολίτευμα…

❖ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ!
Πάει, λέει, ο Μητσοτάκης στη Σκωτία καλεσμένος του Καρόλου, να κουβεντιάσουν την αξιοποίηση της πρώην Βασιλικής περιουσίας στο Τατόι, όπως έχει γίνει και από το Αγγλικό Βασίλειο. Κάτι τέτοιο δεν το… επιτρέπουν οι αριστερές δυνάμεις της χώρας μας και κακώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ξανοίχτηκε προς τέτοια κατεύθυνση, διατυμπανίζουν τα φερέφωνα της αριστερίλας μας.

❁ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…
50.000 στρέμματα στο Τατόι είναι κρατική περιουσία και μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί προς αναψυχή στους Έλληνες πολίτες πάσης πολιτικής προελεύσεως, ακόμη και σ’ αυτούς τους αριστερούληδες που ενοχλούνται από το θεσμό της Βασιλείας. Όλα τα κακά που συνέβησαν στον τόπο από την εγκατάσταση του θεσμού από την εποχή του Όθωνα μέχρι το 1974 τα φορτώνουν στη Βασιλεία επειδή δεν ασπάστηκε τις απόψεις του Λένιν, του Στάλιν κι όλων των άλλων παιδιών της αριστεράς ευγένειας…

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ
Όμως, καλά μου παιδιά, ένας δεξιός πρωθυπουργός ήταν αυτός που έβαλε στην κρίση του λαού την επιλογή για την τήρηση ή όχι του θεσμού της Βασιλείας στη χώρα το 1974 κι αυτός χαρακτηρίστηκε Εθνάρχης! Το έκανε τότε και μισήθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων που ήταν ταυτισμένο με το θεσμό και που, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχει και σήμερα ένα τέτοιο κομμάτι…

❖ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ…
Είχε προηγηθεί δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 1973 επί εποχής δικτατορίας και που και τότε οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στον θεσμό της Βασιλείας, αλλά τότε αμφισβητήθηκε αφού κατηγορήθηκε το καθεστώς για μεθόδευση και αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Οι Έλληνες τότε, ψήφισαν ΝΑΙ στο θεσμό το πρωί για να βγει το ΟΧΙ το βράδυ, όπως ήταν και το σχετικό σλόγκαν της εποχής.

❁ ΒΟΛΕΥΕΙ!
Βολεύει τους ψευτοεπαναστάτες να στέκει ερημωμένο το Τατόι, για να θυμίζει τα κακά της Βασιλείας και γι’ αυτό συνδέουν την αξιοποίησή του με τον κίνδυνο επαναφοράς του θεσμού. Έχουν κάνει επάγγελμα το φόβο και προσπαθούν να επενδύσουν πάνω σ’ αυτόν, μπας και πειστούν οι Έλληνες κι «αλλαξοπιστήσουν» και τους επαναφέρουν στο Μαξίμου για να ξαναπάρουν γεύση εξουσίας και να την… ξαναδούν Βασιλιάδες, όπως την περίοδο 2015-2019. Άλλωστε, οι ίδιοι απειλούν ότι την ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Τότε θα ελέγχουν όλους τους αρμούς εξουσίας!

■ ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ!
Όμως επειδή όλοι δεν έχουμε πνιγεί από το νερό της λησμονιάς, έλαχε να δούμε ποιος ήταν αυτός που επαινούσε τον Αλέξη Τσίπρα το 2015 λέγοντας: «πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μια ευκαιρία, που είναι η ελπίδα για τον τόπο»! Για να προσθέσει αργότερα στον ΣΚΑΙ: «… ότι δουλεύει πολύ σκληρά ο άνθρωπος… το να τελειώνουμε με την αριστερά είναι σαχλαμάρες…». Αυτός ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, του οποίου τώρα φοβούνται την επιστροφή και έχουν αρχίσει και φτιάχνουν σενάρια.

❖ ΤΟ ΧΡΕΟΣ…
Είναι χρέος της Πολιτείας να αξιοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και σ’ αυτό δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο οι ψευτοεπαναστάτες που ψάχνουν ευκαιρίες εξόδου στα βουνά, παριστάνοντας τους Βελουχιώτηδες! Δικαίωμά τους να αντιτίθενται στο θεσμό της Βασιλείας, αλλά και δικαίωμα της κυβέρνησης να εκχωρήσει στο λαό αυτό που του ανήκει και που είναι αυτά τα 50.000 στρέμματα στο Τατόι εκεί που μπορεί να γίνει ένας δεύτερος πνεύμονας ανάπτυξης μετά το Ελληνικό.

❁ Ο… ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!
Μαζί με τα Συριζόπουλα κι εκείνος ο περιβόητος, ο τεράστιος εγκέφαλος επικοινωνίας του Κ. Καραμανλή, ονόματι Αντώναρος! Εκείνος το πήγε παραπέρα από τους… ΖΑΙΟΥΣ και υπερθεματίζοντας εξέφρασε τον φόβο ότι ο Μητσοτάκης θα εξωραΐσει το Τατόι, για να το κάνει εξοχική του κατοικία και προεξοφλεί το κόψιμο του δρόμου του, πολύ σύντομα από το λαό! Τύφλα να έχει η Πυθία ένα πράγμα!

■ Η ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ
Ώσπου να ηρεμήσουμε κάπως από τον κορωνοϊό, μας έρχεται τώρα η ηπατίτιδα σε νεαρές ηλικίες και αρχίζει νέος πονοκέφαλος. Μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία η ηπατίτιδα, σε μικρά παιδιά κάτω των 16 ετών, λένε οι ειδικοί επιστήμονες που μια ανησυχία την έχουν! Μάλιστα κάποιοι κάνουν συσχετισμούς κορωνοϊού-ηπατίτιδας, με το αιτιολογικό ότι τα δύο χρόνια εγκλεισμού των παιδιών λόγω κορωνοϊού δεν είχαν την ευκαιρία απόκτησης ανοσίας και αντισωμάτων από την ίδια την φύση την οποία την στερήθηκαν. Τι άλλο μας περιμένει και από τι να πρωτοφυλαχτεί κανείς;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.