Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Βάρος στα συνέδρια…

 Με το που επιστρέψαμε σε μίας μορφής κανονικότητα, άρχισαν να έρχονται απανωτά τα διάφορα επιστημονικά συνέδρια στα Γιάννενα καθένα απ’ τα οποία, φέρνει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη χωρίς υπερβολή. Τις επόμενες ημέρες τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις, ένα διεθνές συνέδριο του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και ένα συνέδριο Ακτινολογίας, εξαιτίας του οποίου επίσης θα έρθουν στα μέρη μας πάρα πολλοί επιστήμονες. Στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού πρέπει λοιπόν να ρίξουν το βάρος σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς γιατί έχει πολύ… ψωμί. Άντε και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που επίσης φέρνουν κόσμο στην περιοχή μας.

Κ.Α.

Εξαιρετική δουλειά...

 Εξαιρετική δουλειά γίνεται στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, που καλύπτει ανάγκες υγείας χωριών των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας. Παρά την υποστελέχωση σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, οι λίγοι, που υπηρετούν εκεί προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Και οι ασθενείς όχι μόνο είναι ευχαριστημένοι, αλλά αισθάνονται ασφάλεια με το να εμπιστεύονται σε ιατρικά θέματα τόσο τον έμπειρο διευθυντή κ. Δράκο, ο οποίος, δυστυχώς, πλησιάζει προς τη συνταξιοδότηση, όσο και τους άλλους γιατρούς, που είναι υποδειγματικοί και στην επιστημοσύνη τους και στην ανθρωπιά τους.

H.M.

Ο λαϊκισμός… παρών!

 Κάποιοι έμειναν στα συνθήματα και για να τα εκφωνήσουν οργανώνουν και μία πορεία «διαμαρτυρίας» και μετά επαναπαύονται στις δόξες τους σίγουροι ότι έκαναν το χρέος τους προς τους πολίτες και τη χώρα… Κι ενώ τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και απαιτούν τις λύσεις τους, οι «διαμαρτυρόμενοι» το πολύ - πολύ να τυπώσουν και αφίσες ή να πετάξουν τρικάκια ρυπαίνοντας τις πόλεις και με πρώτη ευκαιρία κρεμάνε και ακαλαίσθητους «μπερντέδες» με τις απόψεις τους σε πάρκα και πλατείες… H ανταπόκριση που βρίσκουν στον «αγώνα τους» είναι ελάχιστη, όμως επιμένουν στις ίδιες πρακτικές. Τίποτε δεν αλλάζουν, τίποτε καινούργιο δεν υπερασπίζονται!

Θ.

Θα το βιώσουμε..

 Αν βγουν ορθές οι προβλέψεις, θα περιμένουμε να επιτύχει η Ρωσία τους στόχους της στην Ουκρανία, αφού πρώτα την ερημώσει και μετά θα προχωρήσει στο διαμελισμό της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προκειμένου να επιφέρει πλήγμα στη Δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη… Οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν πάντα περίεργες αντιλήψεις περί «δημοκρατίας» και πριν το 1917 και μετά. Όσοι έζησαν παλιότερα εκεί ξέρουν πολύ καλά τι ήταν γι’ αυτούς τα Γκούλαγκ ή τα κοινόβια. Το ότι υπάρχουν σήμερα εραστές στην Ελλάδα αυτών των πρακτικών είναι απλά κατάντημα!

ΜΑΤ

Γιατί να κλείνει; = Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, πηγαίνουν στο Μοναστήρι με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του και να προσκυνήσουν το ιερό αυτό μέρος. Προς έκπληξή μας όμως κατά την επίσκεψή μας σ’ αυτό, διαπιστώσαμε πώς το Μοναστήρι είναι ανοιχτό κάποιες ώρες το Σαββατοκύριακο και κάποιες ώρες Τρίτη και Πέμπτη, με αποτέλεσμα όσοι βρεθούν στην περιοχή άλλη μέρα να μη μπορούν να το επισκεφτούν. Σαφώς και αυτό αφορά ένα Μοναστήρι που δεν βρίσκεται στα μέρη μας, απλά το επισημαίνουμε μιας και αρκετοί Ηπειρώτες, όταν ανηφορίζουν στη Μακεδονία, θέλουν να το επισκεφθούν λόγω Αγίου Παισίου και απογοητεύονται όταν το βρίσκουν κλειστό!

Ν.Γ.

Πανελλήνιες διακρίσεις!

Γίνεται καλή δουλειά στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων κι αυτό είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί σε διακρίσεις μαθητών του, ειδικά όταν αυτές είναι σε πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων 2022 «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων» ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων Χρήστος Καραπάνος πήρε το πρώτο βραβείο στη σύνθεση, ενώ στην πρώτη οκτάδα βρέθηκε και ο έτερος μαθητής Άγγελος Κατσάνος αποσπώντας έπαινο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ συμμετείχαν 25 Μουσικά Σχολεία! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στα παιδιά που διακρίθηκαν και στους εκπαιδευτικούς τους φυσικά!

Κ.Α.

Ξεπέρασαν τα όρια!

Μέσα στην επικίνδυνη αντιπολιτευτική διάθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται και οι αντιδράσεις τους όταν έμαθαν ότι ο γιός του Μητσοτάκη βρήκε δουλειά! Δηλαδή; Ένας νέος με τόσα προσόντα έπρεπε να μείνει άνεργος για να ικανοποιούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Το ότι δεν επέλεξε να δουλέψει στη χώρα του ας τους προβληματίσει αφού χάσαμε έναν επιστήμονα που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο του…

Δεν έδειξαν όμως τις ίδιες αντιδράσεις όταν η Περιστέρα, σύντροφος του τότε πρωθυπουργού, βρήκε δουλειά στο εν Ελλάδι Πολυτεχνείο και δεν γνωρίζουμε αν πληρούσε τις προϋποθέσεις γι’ αυτή τη θέση! Όσο θα συνεχίζουν τις εμπαθείς διακηρύξεις τους τόσο θα εκτίθενται στην κοινωνία.

Ο γιός του Κυριάκου δεν θα χαθεί… Θα βρει το δρόμο του!

Έπεσε πολλή δουλειά;

 Όσο είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του κράτους έδειχναν σαν να είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους! Μελετημένο σχέδιο δεν έδειχναν να ακολουθούν, πήγαιναν όπου τους πήγαινε ο άνεμος και ο παντελής σχεδιασμός καινοτόμων παρεμβάσεων στις προσφερόμενες από το κράτος υπηρεσίες στους πολίτες ήταν εμφανέστατος… Τα ασφαλιστικά ταμεία με τις καθυστερήσεις τους συνέχιζαν να ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους, που ζούσαν με ψίχουλα για αρκετά χρόνια, ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη «καινοτομία» για τους ασφαλισμένους… Δεν ξέρω αν σήμερα διδάχθηκαν από τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη πώς κυβερνιέται μια χώρα παρατημένη και ότι χωρίς συγκεκριμένο και μελετημένο σχέδιο δεν πας πουθενά…

Ούτε κουβέντα…

 Όλοι γνώριζαν ότι στα ασφαλιστικά ταμεία υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων αλλά απλά το ήξεραν… Ούτε ο τότε πρωθυπουργός ούτε ο αρμόδιος υπουργός έκανε κάτι για ν’ αλλάξει τα φριχτά δεδομένα. Νόμιζαν ότι κυβερνούσαν τον τόπο αλλά απλά έκαναν περίπατο απολαμβάνοντας και όλα τα προνόμια που τους προσφέρονται όταν τους ανεβάσουμε στην κορυφή. Γιατί, αν δεν είσαι μαθημένος να δουλεύεις για να αποκτήσεις όσα έχεις τότε απλά σέρνεσαι σε όποιο πόστο κι αν αναλάβεις και καλύπτεις με μεγαλόστομες διακηρύξεις τη φτώχεια σου. Η ιστορική φράση «θα τα καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο» έμεινε στην ιστορία ως η χειρότερη ασυνεπής στάση πολιτικού ηγέτη. Και αντί να δουν πώς θα αποκτήσουν εφόδια απλά νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση…

Τεστ ικανότητας…

 Για να προσληφθείς σε μια θέση εργασίας συνήθως περνάς από τεστ δοκιμασίας προκειμένου να ελεγχθείς για τις ικανότητές σου και αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις απλά δεν προσλαμβάνεσαι… Για να αναλάβεις πρωθυπουργικά καθήκοντα και να έχεις επάνω σου το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των δράσεων προκειμένου να φέρεις εις πέρας μία τόσο μεγάλη ευθύνη, ιδιαίτερα εάν το κράτος που θα διοικήσεις βρίσκεται σε μεγάλη αποδιοργάνωση, αρκεί να σε έχει επικεφαλής ένα κόμμα; Είναι αυτό κριτήριο καταλληλότητας; Πώς κρίνει τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας ή ακόμη και οι επικεφαλής των άλλων μικρών κομμάτων; Μόνο με τα λόγια ή τα συνθήματα δεν χτίζεις ούτε καλύβα… Μας σερβίρουν χρόνια τώρα το «μενού τους» αλλά αυτό δεν τρώγεται!

Θεανώ Βλάχου