ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Παράδειγμα προς μίμηση!..

Μια ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε και έφερε σε αίσιο πέρας ο Σύλλογος Διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Την Κυριακή δάσκαλοι, γονείς και μαθητές προχώρησαν σε δράση καθαρισμού, καλλωπισμού και ευπρεπισμού του εξωτερικού χώρου του σχολείου, αλλάζοντας πραγματικά την όψη του. Τοίχοι μπογιατίστηκαν, λουλούδια φυτεύτηκαν στα παρτέρια και πολλοί μικροί μαθητές που βρέθηκαν στο σχολείο συνέβαλαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, απολαμβάνοντας στο τέλος το άρτιο αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο μπράβο στους δασκάλους για την πρωτοβουλία, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση! 

Ε.

«Λάβρος» για το Τμήμα!

Δε… μάσησε τα λόγια του ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής, το οποίο για φέτος τουλάχιστον παραμένει στην Πρέβεζα. «Κερδίσαμε τη μάχη, όχι όμως τον πόλεμο για τον οποίο έχουμε δρόμο μπροστά μας», είπε χθες μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γ. Γκόντζο. Ο κ. Ιωάννου εξαπέλυσε «βολές» κατά του Προέδρου του Τμήματος και του Πρύτανη, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι «μας ξεγέλασε, μας έλεγε ψέματα ότι το Τμήμα δεν θα φύγει από εδώ»! Ζήτησε δε από τους κ.κ. Σωτηρόπουλο και Αλμπάνη να πουν τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για να προβληθεί το Τμήμα Λογιστικής και να προσελκύσει πιο πολλούς εισακτέους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στέγη του πανεπιστημιακού κτιρίου Πρέβεζας που μετά από χρόνια ολοκληρώνεται και θα μεταφερθεί εκεί η Λέσχη! «Αν δεν έχουν κάνει τίποτα, αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν τη μεταφορά του», είπε με νόημα ο κ. Ιωάννου…

Κ.Α.

«Πνίγηκε» στα χορτάρια!

Θέριεψαν τα χορτάρια στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου, στην οδό Δομπόλη (φωτό), με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περίοικοι, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο χώρο, υπό το φόβο εμφάνισης φιδιών. Γι’ αυτό και -μέσω της στήλης - ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να μπορούν άφοβα να επισκέπτονται το Πάρκο. Δεν είναι όμως μόνο το πρακτικό του ζητήματος, το Πάρκο αυτό βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και θα έπρεπε να είναι πάντα περιποιημένο και καθαρό. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει αυτή την περίοδο να… φορτσάρουν, καθώς είναι πολλοί οι κοινόχρηστοι χώροι και τα σημεία στην πόλη που παραμένουν απεριποίητα. Ας ξεκινήσουν από τα κεντρικά και μάλιστα από εκεί όπου συγκεντρώνονται καθημερινά οι πολίτες…

Ε.

Περί ασυνέπειας…

Ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας έκανε πορείες προς την Αμερικάνικη πρεσβεία διαλαλώντας τον αντιαμερικανισμό του! Και όταν έγινε πρωθυπουργός «αγκάλιαζε» τις ΗΠΑ ως στρατηγικό εταίρο! Η σημερινή στάση του εξέπληξε τον Πάϊατ με δεδομένο ότι εκείνος γνώριζε από πρώτο χέρι ότι η αναγέννηση στις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Να υποθέσουμε ότι κατάφερε να κάνει ταραχή στο κρανίο του με τις διαρκείς υπαναχωρήσεις του. Άλλα έλεγε, άλλα έκανε! Καμία συνέπεια… Και τώρα επέλεξε αμερικάνικη εταιρεία για να αναλάβει τα επικοινωνιακά του ΣΥΡΙΖΑ! Βλέπεις, αυτοί είναι σπεσιαλίστες σε τέτοια θέματα…

ΜΑΤ 

Τιμητική θέση!

Την 8η θέση του 66oυ Διαγωνισμού της Eurovision κατέλαβε η χώρα μας, την οποία φέτος εκπροσώπησε η Αμάντα Γεωργιάδη με καταγωγή από τα Γιάννινα και μεγαλωμένη στη Νορβηγία. Η εμφάνισή της εντυπωσίασε ιδιαίτερα τις κριτικές επιτροπές των χωρών, οι οποίες την είχαν στην εξάδα αλλά έπεσε δυο θέσεις μετά από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Της αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση αλλά και την ταπεινότητά της όλο αυτό το διάστημα. Θυμίζουμε ότι η Αμάντα επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα Γιάννινα, καθώς εδώ ζει η αγαπημένη της γιαγιά. Όπως και να έχει, υπήρξε μία Γιαννιώτικη «πινελιά» στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision κι αυτό για μας είναι ξεχωριστή υπόθεση!

Ν.Γ.

Δε θα… πανηγυρίζαμε!

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν χθες για την προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ τόσο η Μερόπη Τζούφη όσο και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης. Συνολικά προσήλθαν και ψήφισαν 2.119 παλιά και νέα μέλη, με τις καινούριες εγγραφές να φτάνουν τις 1.335. Στη θέση τους όμως δεν θα το… πανηγυρίζαμε λαμβάνοντας υπόψη ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προσήλθαν στον Νομό μας συνολικά 2.800 μέλη του, δηλαδή σχεδόν 700 άτομα παραπάνω! Δεν ήταν φυσικά ίδιας φύσεως οι δύο διαδικασίες, αλλά η διαφορά είναι διαφορά!

Κ.Α.

 

  • * * 

Ο αγώνας των «μικρών»!

Τρία μικρά κόμματα, βάσει των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος, εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων! Γιατί επιμένουν να βάζουν πάλι και πάλι υποψηφιότητα αυτό δεν ξέρω πώς το εξηγούν. Βέβαια, δεν είναι και λίγα τα προνόμια που απολαμβάνουν, αλλά γι’ αυτό δεν κάνουν πίσω; Το περίεργο είναι ότι ενώ οι εκπρόσωποί τους είναι λαλίστατοι και δεν αφήνουν ασχολίαστη κάθε πρακτική της κυβέρνησης, για τα κακώς κείμενα στη Βουλή  δεν λένε λέξη… Είναι τόσα τα προκλητικά έξοδα που γίνονται εκεί μέσα που θα ήταν έκπληξη για όλους μας αν την όποια αναδιοργάνωση των δομών του κράτους την ξεκινούσαν από τη Βουλή μας. Εκείνος που πρώτος θα θέσει αυτό το θέμα θα αποδείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τη χρηστή διαχείριση των πόρων του κράτους. Αλλά, όλοι σιωπούν!

Γεμάτο το γκαράζ…

Γεμάτο είναι το γκαράζ της Βουλής από τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους τα παρέχει λες και δεν είχαν δικά τους! Ο Σουηδός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ποδήλατο! Κάθε βουλευτής δικαιούται και οδηγό, λες και δεν μπορεί να το οδηγήσει μόνος του, και αστυνομικό «φύλακα»! Για να διατηρούν τα πολιτικά τους γραφεία άκουσα ότι τους πληρώνουμε τα ενοίκια αλλά και τους συνεργάτες που αποσπώνται εκεί από τις δημόσιες υπηρεσίες. Από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο ΓΑΠ οργάνωσαν και εξοπλισμένο γυμναστήριο και ιππικό όμιλο. Μέσα στη Βουλή λειτουργούν πλήρως οργανωμένα γραφεία των κομμάτων, των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της. Και επειδή δεν επαρκούσαν οι χώροι νοίκιασαν και εκτός Βουλής… Υπάρχει ακόμη και παιδικός σταθμός.

Απόρρητα μυστικά…

Όσες πληροφορίες φθάνουν σ’ εμάς δεν ξέρουμε αν είναι αξιόπιστες, γιατί όσα γράφονται κατά καιρούς ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από κανένα πολιτικό χώρο… Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι λαλίστατα κρίνοντας και επικρίνοντας κάθε κίνηση της κυβέρνησης, γι’ αυτά τα θέματα τηρούν σιγήν ιχθύος… Θα υποθέσουμε ότι είναι σύμφωνα με αυτές τις σπατάλες! Όσο για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων, αυτές είναι κρατικό  και διαπαραταξιακό μυστικό. Θα ήταν καλό, μέσα στις ανακατατάξεις που γίνονται στις κρατικές δαπάνες, λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, να συναποφασίσουν για την  αναπροσαρμογή των δαπανών της Βουλής σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην προκαλούν την κοινή γνώμη. Ας ξεκινήσει το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 και βλέπουμε…

Μοναδική περίπτωση!

Το «Ποτάμι» αποχώρησε από τη Βουλή των Ελλήνων και ο αρχηγός του θέλησε να επιστρέψει στο κράτος την επιχορήγηση που του έδωσαν… Έκπληκτος άκουσε ότι το «κονδύλι» κόπηκε και δεν μπορούσε να επιστραφεί στα ταμεία του κράτους! Μη θέλοντας ο εκπρόσωπός του να το οικειοποιηθεί το πρόσφερε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το θέμα αποσιωπήθηκε… Και μας εκπλήσσει που καμία πτέρυγα δεν θέτει αυτά τα θέματα προς συζήτηση μέσα στη Βουλή, αλλά ούτε τα συζητούν δημόσια… Ό,τι κι αν μαθαίνουμε είναι από πηγές εκτός αυτής και μπορεί να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, γι’ αυτό καλό θα είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής να δημοσιεύεται και να είναι σε θέση οι πολίτες που τον πληρώνουν από τους φόρους τους να γνωρίζουν τα πάντα… Αυτό θα πει υπευθυνότητα!

Θεανώ Βλάχου