Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχεται Γιάννενα;

Στα Γιάννενα θα βρεθεί το επόμενο διάστημα, μάλλον την 1η Ιουνίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με διαδόσεις που έπιασε το «αυτί» της στήλης! Ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρ. υπουργός ακούσαμε πως θα έρθει με αφορμή εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων και θα μιλήσει στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Για να δούμε αν θα ισχύσουν οι διαδόσεις. Πάντως, γενικά οι ομιλίες Βενιζέλου έχουν ενδιαφέρον και ενίοτε βγάζουν ειδήσεις!

Κ.Α.

Αλλάζουν όψη!

 Οι τοίχοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου επί της οδού Αγίας Μαρίνας 55, δεν θα είναι μουντοί και οι διερχόμενοι θα βλέπουν πλέον μία νέα πρόσοψη στολισμένη με σχέδια των τελειόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην εικαστική αναβάθμιση με graffiti που θα αλλάξουν την όψη του κτηρίου. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Νίκος Τσόλης σημείωσε πώς στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα αισθητική με χρώμα και φως, τονίζοντας πως η θεματολογία είναι εναρμονισμένη με τον σταθμό και την εικόνα της πόλης. Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία αυτή. Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου ήταν καιρός να αλλάξουν όψη!

Ν.Γ.

Για πόσα χρόνια;

 Εδώ και πολλά χρόνια, και στη δική μας πόλη, συμπολίτες μας δηλώνουν «συνδικαλιστές»! Για πόσα χρόνια μπορεί ένας εργαζόμενος να μην προσφέρει υπηρεσίες στον τομέα όπου έχει προσληφθεί και πληρώνεται ανελλιπώς επειδή συνδικαλίζεται; Δεν υπάρχει κάποιο όριο; Για να συνδικαλίζεται τον προσέλαβε η υπηρεσία του; Και πληρώνεται και άλλος για να τον αντικαθιστά;

ΜΑΤ

Λίγοι ξέρουν…

 Πολλοί θα δουν τη συγκεκριμένη πινακίδα στα κάγκελα του Δημαρχείου, λίγοι όμως θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να τη χειριστούν, επισημαίνει στη στήλη φίλος αναγνώστης. Δίκιο έχει. Δεν είναι όλοι οι επισκέπτες εξοικειωμένοι με τα barcodes. Οι νέοι ξέρουν περισσότερα, έχουν και smartphone, οπότε όλα καλά! Οι τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, όμως, πάλι στον χάρτη θα χρειαστεί να καταφύγουν για να προσανατολιστούν προς τα μνημεία των Ιωαννίνων!

Κ.Α.

Υπάρχει διαφορά!

Ανάμεσα στα δύο ξαδέλφια, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρώην πρωθυπουργό, και τον σημερινό υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή υπάρχει τεράστια διαφορά. Ο νεότερος είναι ιδιαίτερα μεθοδικός, με άρτιο προγραμματισμό των καθηκόντων του, δουλεύει σκληρά, λύνει προβλήματα, δεν τα αφήνει να χρονίζουν, και τελικά αλλάζει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Δίνει κίνητρα στους αναδόχους κινητοποιώντας τους να ολοκληρώνουν ταχύτατα τα έργα που αναλαμβάνουν και χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις… Επιτέλους, κάτι αλλάζει στη σκουριασμένη δομή της χώρας μας!

Θ.

Καλώδια στο δέντρο!

 Μεγαλώνει διαρκώς το δέντρο της φωτογραφίας στον «οικισμό υγειονομικών» στο Κανάλι Πρέβεζας, τα κλαδιά του πέρασαν πλέον πάνω από τον δρόμο και κάπου εκεί μπλέκονται με τα υπέργεια καλώδια ΔΕΗ – ΟΤΕ. Το ανησυχητικό όμως είναι πως δεν βλέπει κανείς τον κίνδυνο ενόψει καλοκαιριού. Ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η γειτονιά, ούτε οι δημοτικοί άρχοντες που εδρεύουν στο κτίριο του πρ. δημαρχείου Ζαλόγγου, σε απόσταση 200 μ. από το σημείο αυτό. Αν γίνει μία… στραβή και προκληθεί πυρκαγιά -που δεν το ευχόμαστε- ποιος θα φέρει ευθύνη; Έλα μου ντε. Γι’ αυτό κι εμείς το επισημαίνουμε, ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιοι! Η πρόληψη εξάλλου σώζει…

Κ.Α. 

Πάει για τα αζήτητα;

 Τρέμει η αξιωματική αντιπολίτευση την πιθανότητα να καταταγεί στα αζήτητα, γι’ αυτό και κάθε μέρα κάνουν από μία δήλωση - καταγγελία εναντίον της «κακής» κυβέρνησης που δεν διαχειρίζεται κατά την κρίση τους σωστά τα μύρια όσα εμπόδια εμφανίστηκαν στη θητεία της! Σκέψου και να ήταν εκείνοι διαχειριστές τέτοιων πολύπλοκων προβλημάτων τι θα έκαναν. Τώρα έχουν παρελθόν και οι επιπολαιότητες με τις οποίες διαχειρίστηκαν τις καταστάσεις θα τους ακολουθούν όσα λόγια κι αν εκπέμπουν με σκοπό να δείξουν ότι και ενδιαφέρονται για τη χώρα και τους πολίτες της και σχέδιο διαχείρισης κρίσεως έχουν στα υπόψη τους που είναι καλύτερο απ’ αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. Αλλά τώρα δεν πιάνουν κόλπα όπως το ότι θα τα καταργήσουν όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο!

Παντού… το φάντασμα!

 Τρέχει από τη μια πόλη στην άλλη ο κ. Τσίπρας και μαζεύονται 5 - 6 πολίτες για να τον χειροκροτήσουν και να δείξουν ότι τον περιμένουν ως Μεσσία για να σώσει τη χώρα από τις κακές παρεμβάσεις του Μητσοτάκη! Στον ύπνο και στο ξύπνιο του το …φάντασμα του Μητσοτάκη τον κατατρέχει. Του προσφέρουν και λουλούδια για να κάνουν πιο «ζεστή την υποδοχή»! Και αντί να βρει ειδικούς που να τον συμβουλέψουν και να τον εκπαιδεύσουν για τα καθήκοντα που τόσο επιμένει να ξαναναλάβει,  εκείνος ξοδεύει το χρόνο του σε επισκέψεις ανά την επικράτεια γιατί αυτό ξέρει και αυτό μπορεί να κάνει… Περισσότερα να μην περιμένουμε από έναν προχειρολόγο πολιτικό που πέρασε τη ζωή του οργανώνοντας καταλήψεις και πετώντας καρέκλες στις πισίνες των ξενοδοχείων στις μαθητικές εκδρομές…

Εχθρός η υπευθυνότητα…

Παρά τα μειωμένα του προσόντα για την ανάληψη υψηλών καθηκόντων, όπως είναι η διακυβέρνηση μιας χώρας, εκείνος τολμάει να διεκδικεί και πάλι την πρωθυπουργία κι ας γνωρίζει από πρώτο χέρι πόση δουλειά χρειάζεται ιδιαίτερα όταν η χώρα σου βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά για να τα βγάλει πέρα ο επικεφαλής… Δεν βλέπει τον καθημερινό αγώνα του Μητσοτάκη για να τα προλάβει όλα  και να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις σε τόσα απρόβλεπτα προβλήματα; Δεν αμφιβάλουμε ότι το μόνο που ξορκίζει είναι να μην του αναθέσουν τώρα κυβερνητικά καθήκοντα… Είναι καλύτερα γι’ αυτόν να βάλει ο Κυριάκος το νερό στ’ αυλάκι και εκείνος, αν ποτέ τον επιλέξουν οι Έλληνες, να βρει έτοιμο το πλαίσιο για να συνεχίσει.

Εύκολη λύση…

 Μη έχοντας συγκεκριμένες αντιπροτάσεις ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει με τα κιάλια μήπως και βρει κάποια χαραμάδα αβλεψίας του Κυριάκου για να τον κατακεραυνώσει και να αποδείξει ότι είναι παρών… Και ήταν από μια μεριά τυχερός αφού οι εισαγόμενες κρίσεις του δίνουν την ευκαιρία να τις εκμεταλλευτεί για τις μικροκομματικές του μιζέριες κι ας ξέρει ότι δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση… Εκτός κι αν ούτε αυτό είναι σε θέση να το αντιληφθεί και να το αξιολογήσει. Ακόμη και για την πανδημία ο Μητσοτάκης έφταιγε. Ούτε μια λέξη δεν είπε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε και αυτή την κρίση η κυβέρνηση… Ούτε αντίσκηνα έστησαν στα προαύλια των νοσοκομείων ούτε οξυγόνο πρόσφεραν στους ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους. Όλα αυτά ήταν εικόνες άλλων χωρών!

Θεανώ Βλάχου