Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Προσφέρει έργο…

 Ούτε θέλει ούτε αποζητά τον έπαινο ο αναπλ. Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κώστας Ντιναλέξης. «Τη δουλειά μου κάνω…» απαντάει ορθά – κοφτά σε κάθε θετικό σχόλιο. Κι όμως το καλό πρέπει και να λέγεται και να γράφεται για να γίνεται παράδειγμα και σε άλλους. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς στον κ. Ντιναλέξη ότι είναι εργατικός, αθόρυβος και αποτελεσματικός. Στο Π.Γ.Ν.Ι. από το πρωί ως το βράδυ, έχει ανοιχτή την πόρτα του σε όλους, πολίτες, ασθενείς και εργαζόμενους. Ειδικά τους τελευταίους τους συναντά καθημερινά σε κάθε γωνιά του ιδρύματος και δηλώνει πάντα τη στήριξή του στον καθημερινό δύσκολο αγώνα τους. Εξάλλου, είναι και η καλή συνεργασία του με τον Διοικητή Ν. Κατσακιώρη που παίζει το δικό της ρόλο… Όλα μετρούν!

Β.

Πανηγυρική εκλογή!

Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία στελέχη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος εδώ και χρόνια η Γιαννιώτισσα Βούλα Τσέτση και είναι φυσικό να χαίρει της εκτίμησης των συνοδοιπόρων της. Αυτό αποδείχθηκε και πάλι αυτές τις μέρες με την πανηγυρική εκλογή της στη νέα Επιτροπή των Ευρωπαίων Πρασίνων. Την υποψηφιότητα της κ. Τσέτση υπέβαλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και από τη νέα αυτή θέση ευθύνης είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει πολλές και καλές υπηρεσίες! Όσο για μας, ως συμπατριώτες της μία περηφάνια δικαιωματικά τη νιώθουμε!

Κ.Α.

Θα ήταν έτοιμο…

 Αν ο Κώστας Μπάρκας ζητούσε τότε από τον Τσίπρα να κάνει ένα νοσοκομείο στην Πρέβεζα θα ήταν έτοιμο τώρα! Τότε δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε μία φορά που έτρεχαν οι Πρεβεζάνοι και οι τουρίστες στο νοσοκομείο της Άρτας για αξονικό τομογράφο και, όταν ήταν χαλασμένος, κατέφευγαν στο γνωστό ιδιωτικό κέντρο, ενώ στην Πρέβεζα ο τουρίστας που παραθέριζε στο Βράχο έφερε βόλτα από την Πρέβεζα που δεν είχαν καρδιολόγο και έφτασε στα Γιάννενα για να πάρει βοήθεια… Και δεν ξέρω αν σώθηκε ο άνθρωπος! Στο Βράχο δεν επέστρεψε πάντως… Έτσι λειτουργούν οι πολιτικοί και τους απαξιώνουν οι πολίτες!

ΜΑΤ

Τα ίδια και τα ίδια…

 Κάθε φορά το ίδιο χάλι αντικρίζει κανείς δίπλα από κάδους απορριμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Πεταμένα κλαδιά και διάφορα σκουπίδια τριγύρω… Ορισμένοι πολίτες αποθέτουν καθετί αχρείαστο σε κάδους ή δίπλα σε αυτούς, όμως θα πρέπει να σκεφτούν πώς σε περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και αφήνοντας κλαδιά ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς. Καλή η κριτική στους ιθύνοντες του Δήμου για την κατάσταση με  τα σκουπίδια, αλλά και εμείς οι ίδιοι πρέπει να μεριμνούμε για κάποια πράγματα!

Ν.Γ.

 Λαλίστατος ο Πρόεδρος!

 Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε τοπικό κανάλι είπε, είπε και τι δεν είπε! Μονοπώλησε τη συζήτηση, ανάσα δεν έπαιρνε… Να μας έλεγε και γιατί οι μαθητές απαξιώνουν τη δημόσια παιδεία και καταφεύγουν στα φροντιστήρια αγωνιζόμενοι από το πρωί ίσαμε αργά το βράδυ θα ξέραμε κι εμείς πώς εξηγούν οι εκπαιδευτικοί το αλά ελληνικά φαινόμενο! Όσο για την ελάχιστη βάση, αλήθεια είναι σε βάρος των μαθητών; Γιατί; Αν δεν μπορούν όλοι οι νέοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των ΑΕΙ θα πρέπει να εισαχθούν οπωσδήποτε κι ας μην αποφοιτήσουν ποτέ; Δεν είναι καλύτερα έγκαιρα να δουν ποιο άλλο δρόμο μπορούν να ακολουθήσουν;

ΜΑΤ

Άλλαξε όψη!

 Προς το καλύτερο έχει αλλάξει όψη το Γυμνάσιο Κουτσελιού. Περνώντας κανείς από το σημείο θα δει πώς έχουν βαφτεί τα κάγκελα της περίφραξης του σχολείου και οι τοίχοι εσωτερικά και εξωτερικά στο προαύλιο με διάφορα χρώματα που φωτίζουν τον χώρο. Φυσικά αυτό είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας γονέων που αφιέρωσαν από τον πολύτιμο χρόνο τους και ασχολήθηκαν με μεράκι για να προσφέρουν με τον τρόπο αυτό στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους. Η πρωτοβουλία τους να ομορφύνουν το Γυμνάσιο και η προσφορά τους είναι πέρα για πέρα αξιέπαινες και είναι βέβαιο πώς θα συνεχιστεί!

Ν.Γ.

Η ανανέωση θα πετύχει;

Τα λάθη και οι… αμαρτίες που φόρτωσαν κάποια στελέχη στο παλαιό ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρει ο νέος αρχηγός του να τα σβήσει και να χαράξει μια καινούργια σύγχρονη πορεία απαλλαγμένη από όσα στοίχησαν στο ΠΑΣΟΚ και το κήρυξαν σε «αφάνεια»! Φαίνεται πως η αναζωογόνηση που επιδιώκει ο νέος αρχηγός, ιδιαίτερα σε οργανωτικά θέματα, του προσφέρει την ευχαρίστηση να βλέπει τις προσπάθειές του να αποδίδουν. Δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει αυτή η ανοδική πορεία αλλά στο τέλος… ξυρίζουν το γαμπρό! Και μπορεί το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή Ανδρουλάκη να ήταν θετικό αλλά αυτό δεν αρκεί…

Θα χρειαστεί δουλειά!

Για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του νέου ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί σοβαρή δουλειά και προβολή συγκεκριμένου προγράμματος που να συνεχίζει τη Μητσοτάκειο πορεία και να την πηγαίνει παραπέρα… Μπορεί το πρώτο διάστημα να υπήρχαν εισροές στο ΠΑΣΟΚ από τα δύο πρώτα κόμματα, αλλά πολύ σύντομα και τα δύο πήραν πίσω τις απώλειες που είχαν σύμφωνα με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων. Δεν ξέρω αν, καθώς θα βαδίζουμε προς τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ πιεστεί ακόμη περισσότερο και αν, λόγω των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε την απλή αναλογική, χάσουμε και άλλους πόρους σε επαναλαμβανόμενες εκλογές! Τότε η πίεση προς το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σίγουρα μεγαλύτερη…  

Δεν χτίζεται έτσι…

 Με τα λογύδρια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και τις αερολογίες δεν χτίζεται κυβερνητικό πρόγραμμα! Χρειάζεται πολλή δουλειά και σοβαρή επεξεργασία προτάσεων με συγκεκριμένους στόχους αναβάθμισης των γερασμένων πολιτικών και πρακτικών που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να ξεχωρίσει μία κυβερνητική πρόταση και να συγκριθεί με το έργο που σήμερα υλοποιείται χρειάζεται σοβαρότητα, συγκεκριμένο σχέδιο και διάθεση για πολλή δουλειά… Δεν ξέρω σε ποια από αυτά τα «χαρίσματα» μπορεί να ανταποκριθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά νομίζω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να λειτουργήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλά και πολλή διάθεση για δουλειά… Είναι νέος και άφθαρτος. 

Υπάρχει δρόμος…

 Προχωρήσαμε αρκετά μετά τη χρεωκοπία αλλά απέχουμε πολύ από το να γίνουν βιώσιμες οι κατακτήσεις μας και αυτό γιατί τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος αλλά και τα… χτυπήματα της οικονομίας είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της όποιας κυβέρνησης… Μπορεί το «θα τα καταργήσω με ένα νόμο και ένα άρθρο» να μην κρίνεται ως σοβαρή πρόταση αλλά ελπίζουμε άλλα κόμματα να κάνουν σοβαρές αντιπροτάσεις. Όσο για την αναζωπύρωση του λαϊκισμού που για μια φορά ακόμη επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπρόταση στα μεγάλα αδιέξοδά μας, ούτε τα προβλήματά μας θα λυθούν ούτε την πολιτική σταθερότητα θα εξασφαλίσουμε και την έχουμε απόλυτη ανάγκη…

Θεανώ Βλάχου