Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τι δεν πάει καλά;

 Ιδού η… ρίζα του προβλήματος  με τα χόρτα που παραμένουν άκοπα σε μεγάλο τμήμα της πόλης ή έχουν κοπεί με καθυστέρηση. Η Υπηρεσία Πρασίνου διαθέτει μόλις τέσσερις υπαλλήλους, οι οποίοι καλούνται να φροντίσουν 420.000 τ.μ. σε όλο το Δήμο, όπως ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού λοιπόν η υποστελέχωση είναι γνωστή, γιατί ο Δήμος δεν κάνει κάτι να αλλάξει την εικόνα; Ας αποσπάσει υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες για λίγους μήνες, από Μάιο μέχρι Αύγουστο. Αν δε γίνεται αυτό, ας αναθέσει -εγκαίρως όμως- το έργο σε ιδιώτες. Θα πει κανείς, αυτό το τελευταίο το κάνει και σήμερα. Τότε τι δεν πάει καλά; Ας ψάξει η Δημοτική Αρχή να βρει τι φταίει και ας το διορθώσει!

K.A.

Κινητοποίηση…

 Ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι μόνο 6 Ιουλίου στο «Ζωσιμάδες». Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ θα αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους του Άγιαξ, κάτι που περίμεναν χρόνια οι φίλαθλοι του «Άγιαξ» της Ηπείρου, όπως ήταν το προσωνύμιο του ΠΑΣ Γιάννινα της δεκαετίας του ‘70. Ο σύνδεσμος βετεράνων ήδη έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον αγώνα αλλά και τη φιλοξενία των μελών της αποστολής της ολλανδικής ομάδας. Έχουν μπει αφίσες σε αρκετά καταστήματα της πόλης, ενώ μπορεί κανείς να προμηθευτεί εισιτήρια από διάφορα σημεία της πόλης. 

Ν.Γ.

Η θέληση…

 Τυφλός και βαρύκοος φοιτητής κατάφερε να εισαχθεί ΠΡΩΤΟΣ στη σχολή που επιθυμούσε και, επειδή δεν υπήρχαν στα ΑΕΙ συγγράμματα για την περίπτωσή του, η μητέρα του του διάβαζε τα μαθήματα και εκείνος κατάφερε όχι μόνο να περάσει τις χρονιές στη σχολή του αλλά και να αποφοιτήσει ΠΡΩΤΟΣ! Μεγάλος ο αγώνας της μάνας αλλά και ιδιαίτερα χαρισματικό το παιδί της!

ΜΑΤ 

Του χρόνου… Θεσπρωτία!

 Η πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson Super Rally θα γίνει στα μέσα του 2023 στη Θεσπρωτία. H διοργάνωση ήταν παραγραμματισμένη για το 2021, αλλά ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα στη φετινή συνάντηση που έγινε στη Σουηδία διαφημίστηκε ιδιαίτερα η εκδήλωση του 2023, που θα γίνει από τη Λέσχη του Harley Davidson Club Hellas σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Προβλήθηκαν οι ομορφιές του τόπου και δόθηκαν χρήσιμα πληροφοριακά στοιχεία. Πρόκειται για συνάντηση που συγκεντρώνει χιλιάδες άτομα για πέντε ημέρες και τα οφέλη θα είναι πολλά από άποψη οικονομική και τουριστικής προβολής για τον τόπο.

H.M.

Από… χόμπυ το κάνει;

Αν η κυβέρνηση αναγκάζεται να «πρωτοτυπήσει» εκπαιδεύοντας αστυνομικούς και στέλνοντάς τους σε κάποια ΑΕΙ αυτό σημαίνει ότι στη χώρα μας γίνονται στα ΑΕΙ πράξεις που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστημονική γνώση… Γιατί, καταλήψεις χώρων, μολότοφ και κράνη μάλλον δεν χρειάζονται ούτε για να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί ούτε για να διδαχθούν οι φοιτητές. Και είναι κατάντημα για τη χώρα μας να μην έχουν την ίδια στάση όλα τα κόμματα της Bουλής… Και εδώ η ψηφοθηρία έχει προτεραιότητα. ΚΡΙΜΑ!

Θ.

Θέλει κάμερες!

Καλά τα είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τους συνεχείς βανδαλισμούς σε παιδικές χαρές της πόλης, όπου ο Δήμος αναγκάζεται να κάνει διαρκώς παρεμβάσεις. Εκείνο που δεν είπε είναι πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν σε κάποιους παιδότοπους όπου συχνά άγνωστοι κάνουν ζημιές να τοποθετηθούν κάμερες που θα λειτουργούν τα βράδια για να καταγράψουν επιτέλους τους βάνδαλους. Ας το σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο από τον Δήμο…

Κ.Α.

Να τα λέμε όλα…

 Μακάρι να ξεκινήσει το νέο ΠΑΣΟΚ μια νέα πορεία… Γιατί μπορεί στο παρελθόν να κυβέρνησε για πάνω από είκοσι χρόνια και να έκανε πολύ σημαντικά βήματα, αλλά κατά γενική ομολογία είχε καταλήξει να είναι μια γηρασμένη μηχανή εξουσίας με σοβαρότατα λάθη… Γι’ αυτό και τελικά πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα της χρεοκοπίας της χώρας μας αλλά και της εφαρμογής των μνημονίων που μας άφησαν πολύ πικρές εμπειρίες. Εκείνη η εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού της χώρας, που μας ανήγγειλε με φόντο ένα ελληνικό νησί την παράδοσή μας στο ΔΝΤ δεν θα ξεχαστεί εύκολα… Αυτή τον ακολουθεί και σήμερα και η προσπάθειά του να ιδρύσει ένα νέο κόμμα πήγε στράφι! Κι όταν είδε τα αδιέξοδα που δημιούργησε επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ για μια θέση στο κοινοβούλιο…

Θα ‘χει καλύτερη τύχη;

 Δεν ξέρω αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει καλύτερη τύχη μέσα στο νέο ΠΑΣΟΚ! Με αφορμή την εκλογή του ως αρχηγού ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματος, αλλά πολύ γρήγορα άρχισε να …ξεφουσκώνει και να χάνει πόντους. Και δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του για πολύ ακόμη. Ήδη έπεσε 2% - 3% στις δημοσκοπικές μετρήσεις… Και από τη στάση του ιδίου αλλά και από τις θέσεις που θα αναπτύξει θα κριθεί αν η πορεία του κόμματος θα είναι ανοδική ή αν σύντομα θα …ξεφουσκώσει. Το αν θα σταθεροποιήσει τα ποσοστά του θα φανεί στο επόμενο διάστημα και πιθανή είναι και η άνοδος στα ποσοστά του ή και η παραπέρα πτώση… Γι’ αυτό θα είναι καλό για τον Ανδρουλάκη να αλλάξει πορεία και να μη βαδίσει πάνω στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης…

Δεν είναι σταθερά!

 Τα ποσοστά του Ανδρουλάκη που τον στήριξαν το πρώτο διάστημα προερχόμενα από τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσουν να μετακινούνται προς το κόμμα του. Έτσι το ΠΑΣΟΚ όσο θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές θα πιεστεί περισσότερο και θα δεχθεί ιδιαίτερη πίεση ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές με δεδομένο ότι θα κρίνεται η κυβερνησιμότητα της χώρας μας. Βλέπεις, μία από τις αμαρτίες που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και η απλή αναλογική που όλοι γνωρίζουμε ότι με τις αντιλήψεις των ελληνικών κομμάτων οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν φτούρισαν ποτέ… Απλά ξοδεύουμε διπλά κάνοντας διπλές εκλογές χωρίς λόγο και πετάμε χρήματα στον αέρα, ενώ θα μπορούσαν να κλείσουν άλλες πληγές… Αλλά μέχρι να ωριμάσουν τα εν Ελλάδι κόμματα έχουμε καιρό!

Για να δούμε…

Περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στα προβλήματα της χώρας μας και τις προτάσεις που θα κάνει για τις λύσεις που απαιτούνται. Και όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές θα κριθεί και από τη στάση που θα κρατήσει και τις θέσεις που θα διαμορφώσει στο θέμα των συνεργασιών… Ήδη έκανε κάποια θετικά βήματα το νέο ΠΑΣΟΚ. Αυτά όμως δεν αρκούν για να σηματοδοτήσουν τη δυναμική του επαναφορά. Κάποτε έφθασε το 43% και μέσα σε δυόμιση χρόνια έπεσε στο 13% και αυτό έγινε πριν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Γιατί, απ’ τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκαν πολλά κόμματα όταν έπεσαν σε δυσμένεια λόγω των πρακτικών που εφάρμοσαν. Γι’ αυτό και τώρα δεν τους παίρνει να κάνουν άστοχες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Θεανώ Βλάχου