Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δυσαρέσκεια Μαξίμου!

 Αναφορά στη Θεσπρωτία είχαν δύο δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό Τύπο. Το ένα έκανε λόγο για δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τους τρεις βουλευτές, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Βασίλης Γιόγιακας, οι οποίοι έδωσαν σε δηλώσεις τους πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών. To τι θα βγάλει αυτή η δυσαρέσκεια είναι άγνωστο… Πάντως, αν δεν γίνουν εκλογές στην ημερομηνία που προέβλεψε ο κ. Γιόγιακας, θα έχει χάσει ένα μέρος της αξιοπιστίας του! 

Θα παραιτηθεί;

 Το δεύτερο θέμα είναι το πολυπαιγμένο της αντικατάστασης του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου. Φαίνεται ότι πλέον έφτασε η ώρα η Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει σε εκλογή νέου Μητροπολίτη και, σύμφωνα με δημοσίευμα («Παραπολιτικά»), αυτό πρόκειται να γίνει στην Ιεραρχία του ερχόμενου Οκτωβρίου. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθεί η παραίτηση του κ. Τίτου, για την οποία μάλλον θα πρέπει να δρομολογούνται οι διαδικασίες. Για να δούμε αν αυτή τη φορά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις…

Ν.

Όμορφη εκδήλωση!

 Μουσικοχορευτική παράσταση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, έδωσε την Κυριακή στην πλατεία Μαβίλη, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου. Συμμετείχαν και τμήματα παραδοσιακών χορών  συλλόγων από Κόνιτσα, Νεοκαισάρεια, Πρέβεζα, ενώ η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου πέρα από το χορευτικό τμήμα, συμμετείχε και με τη χορωδία της. Ο συντονισμός της εκδήλωσης από τους Ηλία Γκαρτζονίκα, Νίκο Νούσια, Βασίλη Ράπτη ήταν άψογος, ενώ κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΟΚΠΑΠΑ. Η εικόνα της πλατείας Μαβίλη με πολύ κόσμο, χορούς και τραγούδια από τους συμμετέχοντες ήταν από μόνη της αισιόδοξη, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να τιμούν την παράδοση!

Ν.Γ.

Τα ίδια και τα ίδια…

 Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών δημοσιοποιήθηκαν για ακόμη μία φορά… Μόνο που αναφέρονται στο «έσχες» και όχι στο «πόθεν»! Έτσι, δεν γνωρίζουμε πώς τα απέκτησαν… Μπορεί να είναι γονικές παροχές μπορεί και να τα αγόρασαν οι ίδιοι. Όσο για τον «φτωχούλη του Θεού» τον κ. Τσίπρα, είναι περίεργο που ο μεγαλοεργολάβος πατέρας του μόνο ένα σπίτι του άφησε! Όλοι οι γονείς κάνουν το καλύτερο που μπορούν για τα παιδιά τους… Εκτός κι αν ο δικός του πατέρας δεν εμπιστευόταν το γιό του και απέφυγε να τον «προικίσει»!

Θ.

Να μην πρόλαβε;

 Αγωνιά ο κ. Μπάρκας για την καθυστέρηση της ανέγερσης Μουσικού σχολείου στην Πρέβεζα! Φταίει η ΝΔ φωνάζει… Όμως, αυτό πώς του ξέφυγε; Τι έκανε τόσα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μουσικό σχολείο πώς του διέφυγε; Και δεν ήταν και μεγάλος κόπος… Ένα σχολείο τι ψυχή έχει; Θα το συνέδεε με το όνομά του… Όσο ρίχνουν τα πυρά τους στη Ν.Δ. να ξέρουν ότι θα ‘ρχονται στην επιφάνεια οι δικές τους ευθύνες…

ΜΑΤ

Θέλει και περιποίηση!

Καλώς δόθηκε στο Παρκάκι της οδού Σουλίου το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη, όμως τώρα που ο Δήμος ασχολήθηκε με τον χώρο, είναι ευκαιρία να μεριμνήσει και για την τακτική του καθαριότητα, επισήμανε στη στήλη περίοικος. Όπως μας είπε, το Πάρκο είναι μονίμως απεριποίητο, γεμάτο σκουπίδια και χόρτα, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία σχέση με… πάρκο! Βέβαια, ο Μ. Ελισάφ είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα γίνει ανάπλαση του χώρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει σήμερα να μην ασχολείται καθόλου μαζί του ο Δήμος!

Κ.Α.

Αυτά πέρασαν…

 Άλλες ήταν εκείνες οι εποχές! Πέρασαν και άφησαν το αποτύπωμά τους… Στην πλατεία των αγανακτισμένων άκουγες διάφορα και έλεγες μήπως αυτά που υπόσχεται ο επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης μπορεί να τα κάνει πράξη αν του δώσουμε την ευκαιρία; Και του τη δώσαμε… Και ήρθαν τα πάνω - κάτω! Πρώτοι απογοητεύτηκαν εκείνοι που συνέπραξαν μαζί του προκειμένου να κάνουν πράξη όσα υπόσχονταν. Και ήρθε η πρώτη κατακεφαλιά με το ιστορικό Δημοψήφισμα! Άλλα αποφάσισε ο λαός άλλα έκανε ο υποδείξας το δημοψήφισμα… Από εκεί και πέρα όσοι σέβονταν τον εαυτό τους αποχώρησαν εγκαταλείποντας και υπουργικές καρέκλες και την προεδρία της Βουλής! Με τη νέα εκλογική διαδικασία είδαμε αγκαλιές και υψωμένες γροθιές και άλλαξε η σύνθεση…

Άλλα λες, άλλα κάνεις!

 Ποιος περίμενε τότε η νέα κυβέρνηση να φθάσει στο κατάντημα να δίνει εντολή για να δείρουν λίγο πιο κάτω από την είσοδο της Βουλής τους συνταξιούχους που διεκδικούσαν κάτι απ’ αυτά που τους υποσχέθηκαν! Και για να προστατευθεί ο «λαοπρόβλητος ηγέτης» έκλεισαν την Ηρώδου Αττικού με οχήματα της Αστυνομίας. Η απόφασή του να  κόψει το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους που πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα θα τον στοιχειώνει και ό,τι και να λέει απλά δεν γίνεται πιστευτός. Πώς θα αποκτήσει αξιοπιστία; Είναι από δύσκολο έως αδύνατο, γι’ αυτό θα ήταν καλό για τον πολιτικό του χώρο να φροντίσει σύντομα για τη διαδοχή, γιατί υπάρχουν εκεί μέσα αξιόλογοι πολιτικοί που θα μπορούσαν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού πάνω σε νέες βάσεις… Χρειάζεται και σχέδιο και συνέπεια.

Όταν σβήνουν τα φώτα…

Έτσι σήμερα, άλλαξε εντελώς το σκηνικό… Όσα και να υπόσχεται πέφτουν στο κενό. Δεν πείθεται ο λαός! Τώρα έχει εμπειρίες από τον τρόπο που μας κυβέρνησε και ακόμη και οι πιστοί αριστεροί κρατάνε μικρό καλάθι. Για να κυβερνήσεις μια χώρα χρειάζονται αυξημένες ικανότητες και ιδιαίτερες γνώσεις. Πρώτα - πρώτα πρέπει να δει ο ίδιος αν έχει την ικανότητα να καθοδηγήσει τα στελέχη του για το έργο που θα αναλάβουν! Δεν θα έχει απέναντί του ούτε ένα μαθητικό συμβούλιο ούτε την επιτροπή των καταλήψεων. Η χώρα μας χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά για να βγει από την υστέρηση! Μπορεί τα στελέχη του να κινητοποιούν κάποιους κατοίκους εκεί όπου πηγαίνει και να δείχνουν χαρούμενοι που τους επισκέφθηκε ο πρώτος τη τάξει στο κόμμα που λέει ότι είναι «Αριστερό» αλλά πίσω από τις χαιρετούσες υπάρχει τόση αμφισβήτηση… Όταν σβήνουν τα φώτα όλα αλλάζουν!

Γιατί δεν μιλάει;

Κατά τη θητεία του δέχθηκε ή έκανε τα στραβά μάτια όταν ξένα συμφέροντα υποθήκευσαν τη Δημόσια περιουσία των Ελλήνων για 99 χρόνια… Ακούσατε να το αναφέρει έστω και μία φορά; Δεν είπε λέξη! Ούτε να μας εξηγήσει γιατί αναγκάστηκε να υποκύψει στις απαιτήσεις εκείνων που επιβουλεύονται την ελληνική περιουσία… Αυτά ποιος τα διαχειρίζεται σήμερα και πόσα παραμένουν στην κατοχή του Δημοσίου; Ακόμη και για την έδρα της επιτροπής διαχείρισης της περιουσίας των Ελλήνων δεν αντέδρασε. Αυτή βρίσκεται στο εξωτερικό. Και το περίεργο είναι ότι γι’ αυτά δεν μιλάει ούτε η σημερινή κυβέρνηση… Τι κρύβεται πίσω απ’ όλα και γιατί εμείς δεν λαβαίνουμε γνώση; Αν κινδυνεύει η περιουσία της Ελλάδας εμείς πότε θα το μάθουμε;

Θεανώ Βλάχου