Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Άναψε… φωτιές!

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτ. σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Γιώργος Λαδιάς  χρησιμοποίησε σε παρέμβασή του τον όρο «λαθρομετανάστες», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις! Απαντώντας σε μία από αυτές, ο Γ. Λαδιάς προέτρεψε τον Θ. Μπέγκα να μην... τρελαίνεται. Απρέπεια χαρακτήρισε το γεγονός ο Μ. Ελισάφ, ενώ ο κ. Λαδιάς απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, διερωτήθηκε πώς να αποκαλέσει έναν λαθραίο άνθρωπο στη χώρα, χωρίς χαρτιά. Οι δημοτικοί μας άρχοντες θα πρέπει πάντως να είναι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, διότι και να έχουν δίκιο σε ένα ζήτημα, το χάνουν με τέτοιες ορολογίες!

Α.

Τι συμβαίνει στη Γλυκή;

Καταγγελίες, και μάλιστα σοβαρές, έκανε ο πρόεδρος της Γλυκής Παναγιώτης Παππάς για αυτά που γίνονται τελευταία στις όχθες του Αχέροντα με πρωταγωνιστές όσους δραστηριοποιούνται εκεί. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επισκεπτών, με την άγρα των πελατών και ξυλοδαρμούς, λες και είμαστε στον μεσαίωνα. Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μας ανέφερε ότι είναι τροχονομική παράβαση. Το Α.Τ. Παραμυθιάς λέει ότι είναι ευθύνη του Δήμου. Επιτέλους, μπορεί κάποιος να μας πει ποιος είναι υπεύθυνος!!! Ή εκτός αν γίνεται εσκεμμένα για να υποβαθμιστεί ο τόπος μας ή γιατί εξυπηρετούνται κάποια συμφέροντα». Εύλογα τα ερωτήματα του προέδρου. Κάποιος πρέπει να βάλει τάξη στη Γλυκή!

Η.Μ.

Ασθενεί

 Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς και απουσίαζε η Τατιάνα Καλογιάννη από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, που είχε τον χαρακτήρα απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής. Όχι, δεν πήγε διακοπές. Απ’ ότι πληροφορήθηκε η στήλη, η κ. Καλογιάννη ασθενεί αυτές τις ημέρες με κορωνοϊό, οπότε είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα. Από εμάς πολλές ευχές για περαστικά…

Κ.Α. 

Παγκόσμιο σχέδιο;

 Τι συμβαίνει στον πλανήτη και ρημάζουν τους πληθυσμούς η μία ασθένεια μετά την άλλη; Ο ένας ιός μετά τον άλλο μας επισκέπτονται και όχι μόνο προκαλούν προβλήματα στους λαούς, αλλά μειώνουν και τους ανθρώπους… Να υποθέσουμε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ή απλά οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκουν περισσότερους πελάτες για να διαθέσουν τα «προϊόντα τους»; Όσο γι’ αυτά που συμβαίνουν στις μη αναπτυσσόμενες χώρες, σου προκαλούν φόβο και τρόμο…

Θ.

Δεν σέβονται τίποτα!

Τι μας συμβαίνει; Κανένας δεν σέβεται κανένα! Στις οικογένειες ακραία περιστατικά βίας! Φόβος και τρόμος στο σπίτι, στη γειτονιά, στο σχολείο, στη δουλειά! Η ανασφάλεια έπιασε γερές ρίζες… Νέοι με ένα πινέλο στο χέρι γράφουν συνθήματα στους τοίχους, στις πυλωτές, στις πόρτες, στις μαρμάρινες εισόδους των κατοικιών! Άλλοι «περιποιούνται» τις προτομές των ανθρώπων που πρόσφεραν στην κοινωνία, που διέπρεψαν για τη μόρφωσή τους… Πού πάμε; Όλα θα γίνονται χειρότερα ή δεν υπάρχουν χειρότερα;

ΜΑΤ

Δεν τα έβαψαν όλα!

Με χαρά είδε ο κόσμος το προηγούμενο διάστημα υπάλληλο του Δήμου να βάφει τα ξύλινα παγκάκια στην Παραλίμνιο τα οποία έχουν ανάγκη μία καλή περιποίηση έπειτα από χρόνια. Δεν κράτησε όμως πολύ αυτή. Τα τελευταία πέντε παγκάκια προς το «Δώδεκα» τα παράτησαν άβαφα και εδώ και καμιά εβδομάδα περίπου δεν φάνηκε κανένας να συνεχίσει το έργο! «Αν ο Δήμος ξέμεινε από χρώμα, να του αγοράσω εγώ με δικά μου έξοδα ένα κουτί για να βάψει και τα υπόλοιπα παγκάκια», ανέφερε στη στήλη φίλος αναγνώστης. Καλά τα λέει. Ίσως με μία χορηγία ολοκληρωθεί το… τεράστιο αυτό έργο!

Κ.Α.

Το δημοψήφισμα…

 Εφτά χρόνια πέρασαν από το Δημοψήφισμα της… συμφοράς! Εκείνοι που μας έσυραν τότε σε «νέες περιπέτειες» λόγω άγνοιας της πραγματικότητας αλλά και λόγω της αδυναμίας τους να οργανώσουν το έργο που «φαγώθηκαν» να τους αναθέσουμε χωρίς να είναι σε θέση  να το φέρουν εις πέρας και χωρίς να γνωρίζουν τι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται για να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης μια χώρα που έβγαινε από τα μνημόνια. Αλλά πώς θα ήταν δυνατό να προκύψει κάτι καλύτερο όταν η λογική τους εστιάζονταν στην πρακτική να τα αλλάξουν όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο! Έτσι, όχι μόνο δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα ελληνικά δεδομένα προς το καλύτερο αλλά δυστυχώς ΟΛΑ γινόταν μέρα με τη μέρα χειρότερα, ενώ τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησαν ακόμη τα πληρώνουμε…

Έχει άποψη για ΟΛΑ!

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι τέτοιου μεγέθους που δεν ξέρω πώς και πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα για να μπούμε επιτέλους σε κάποια κανονικότητα. Και μέσα σ’ αυτή την αναμπουμπούλα ο Τσίπρας αποφάσισε ότι μπορεί να αναλάβει «υψηλά» καθήκοντα για να μας πάει παρακάτω. Στο γκρεμό μπορεί να μας ρίξει χωρίς τύψεις… Γιατί, οργανωμένο σχέδιο όχι μόνο δεν είναι σε θέση να εκπονήσει ο ίδιος αλλά έχει κάνει πέρα τα ικανά στελέχη της παράταξής του από φόβο ότι θα τον επισκιάσουν και έτσι όποιες ιδέες κι αν έχουν μένουν στα αζήτητα. Η σκέψη και μόνο ότι είναι δυνατό να ξανανταμώσουν με τον Γιάννη Βαρουφάκη και να …δουλέψουν μαζί για το μέλλον των Ελλήνων μας προκαλεί τρόμο. 

Στο άγνωστο…

Κάθε φορά που αλλάζαμε κυβέρνηση δεν ξέραμε αν θα προκύψει κάτι καλύτερο και πώς περιγράφεται η πορεία που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε η νέα κυβέρνηση. Απλά άλλαζαν τα πρόσωπα, αλλά συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις δεν βλέπαμε και τα πράγματα πήγαιναν απ’ το κακό στο χειρότερο, αφού οι παρεμβάσεις που γίνονταν δεν ήταν μέρος ενός ολοκληρωμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου… Και τα περισσότερα κόμματα βολεύονταν διεκδικώντας την εξουσία χωρίς να ξέρουν τι να την κάνουν και, αν κατάφερναν να τους δώσουμε τις ευθύνες, δεν δούλευαν πάνω σε συγκεκριμένο και εγκεκριμένο πλάνο… Δεν θυμάμαι να ρωτήσαμε ποτέ τους επικεφαλής των κομμάτων τι θα κάνουν για συγκεκριμένα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης. Έτσι ΟΛΑ ήταν στημένα πάνω στην προχειρότητα! 

Όλοι είναι ίδιοι;

 Η διαπίστωση των νέων ότι «όλοι είναι ίδιοι» προκαλείται από τη χαμηλή ποιότητα του πολιτικού λόγου, από την έλλειψη διαλόγου επάνω στην επίλυση των προβλημάτων και από την προχειρότητα την οποία επέλεγαν και επιλέγουν οι περισσότεροι επικεφαλής των κομμάτων για να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτουμε… Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, άλλαξε τα δεδομένα, επέλεξε ικανά στελέχη στα οποία ανέθεσε συγκεκριμένο έργο, παρακολουθεί την πορεία του κυβερνητικού έργου, κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις και παρά τα πρόσθετα προβλήματα στον Έβρο, με τον κορονοϊό, στα νησιά και με τις εξάρσεις του Ερντογάν, συνεχίζει επάνω στους αρχικούς σχεδιασμούς και αποδεικνύει ότι δεν ανέλαβε τυχαία αυτά τα καθήκοντα… Ξέρει πού οδηγεί το καράβι.

Θεανώ Βλάχου