Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Όποιος θέλει, ακούει!

 «Τέτοια εποχή όλοι έχουμε ανάγκη από ξεκούραση και φυσικά πρέπει να πάμε διακοπές και να χαρούμε την άδειά μας», ανέφερε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο. Πρόσθεσε όμως και κάτι ακόμα που αξίζει να το επαναλάβει η στήλη και ας γίνει μονότονη και κουραστική: Να φορούμε μάσκα σε χώρους συγχρωτισμού, να κρατάμε αποστάσεις και να προσέχουμε την υγιεινή των χεριών μας. Αυτό συνέστησε η κ. Τσιάρα, τονίζοντας πως ειδικά η μάσκα παραμένει το κυριότερο όπλο ενάντια στον κορωνοϊό! Όποιος θέλει ακούει. Οι υπόλοιποι μπορούν να ρισκάρουν!

Κ.Α.

Μην το κόψουν…

 Μέχρι στιγμής την έχει γλυτώσει το «αρκουδοπούρναρο» στη μικρή νησίδα της οδού Πυρσινέλλα, δίπλα από το παρκάκι στο Δικαστικό Μέγαρο όπου καρατομήθηκαν τα δέντρα για την κατασκευή κυκλικού κόμβου (φωτό). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα το κόψουν στη συνέχεια τα συνεργεία του Δήμου. Αν εμποδίζει, ας το εκριζώσουν για να το μεταφυτέψουν αλλού. Έχει πολλά χρόνια εκεί και, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο δέντρο - θάμνος μέσα στα Γιάννενα. Μοιάζει πολύ με το γνωστό γκι στην ελληνική του εκδοχή!

Κ.Α.

Βγήκε κάτι καλό!

Μπορεί οι βουλευτικές εκλογές να πήγαν στο τέλος της τετραετίας όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, ωστόσο αυτό δεν ανακόπτει τον σχεδιασμό των κομμάτων που συνεχίζουν τις περιοδείες ανά τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, στην Πρέβεζα περιόδευσε κλιμάκιο της Ν.Δ. αποτελούμενο από τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, τον βουλευτή του Νομού Στ. Γιαννάκη, τους βουλευτές Γ. Καλλιάνο, Α. Σκόνδρα, Αθ. Λιούτα και τον Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπαγινέτα. Ήταν μία γεμάτη μέρα καθώς το κλιμάκιο είχε σημαντικές επισκέψεις και επαφές με τον κόσμο, ενώ προέκυψαν και σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την ένταξη των έργων της ανάπλασης του Κάστρου Παντοκράτορα και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης. Βγήκε λοιπόν και κάτι καλό για την περιοχή μέσα από την περιοδεία!

Ν.Γ. 

Ξεχνάνε εύκολα…

O κ. Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ έχυσε μαύρο δάκρυ υπερασπιζόμενος την κατοικία εκείνων που έβγαλαν οι τράπεζες σε πλειστηριασμό. Γιατί δεν έδειχναν τότε αυτές τις ευαισθησίες  και δεν εμπόδισαν τους πλειστηριασμούς όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τότε έβγαζαν σε πλειστηριασμό τη μία μετά την άλλη τις κατοικίες αδύναμων συμπολιτών μας! Θυμάστε τα 25 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν τότε από το κόμμα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έδιναν αγώνες για να υπερασπιστούν περιπτώσεις συμπολιτών μας που έβγαζαν μάτι; Τα καθυστερημένα κροκοδείλια δάκρυα λίγη σημασία έχουν…

ΜΑΤ 

Δεν βαρέθηκαν;

 Δεν βαρέθηκαν οι αρχηγοί των μικρών κομμάτων να συμμετέχουν στις λειτουργίες της Bουλής των Ελλήνων; Ο ρόλος τους παραμένει, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, ως κόμματα διαμαρτυρίας και τίποτε περισσότερο. Κι ενώ ξέρουν ότι ουδέποτε ο ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει τις «ιδέες τους» και γενικά τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα αυτοί επιμένουν! Ίσως τα προνόμια που απολαμβάνουν είναι προκλητικά αλλά αξίζει να χάνουν την αξιοπρέπειά τους για λίγα αργύρια;

Θ.

Με το νερό τι θα γίνει;

  Καλοί και δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί από πλευράς του Δήμου Ηγουμενίτσας  που η Πέρδικα είναι μια από τις τρεις υποψηφιότητες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Υπάρχουν, όμως και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που η μη επίλυσή τους έχει επίπτωση και στους κατοίκους και στον τουρισμό. Μας ενημέρωσαν ότι στην Πέρδικα δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα του νερού. Και δεν έχουν ξεχαστεί οι περυσινές διαμαρτυρίες των κατοίκων. Δεν είναι δυνατόν το θέμα του νερού να είναι σε μόνιμη εκκρεμότητα, γιατί επηρεάζει και τον τουρισμό!

H. M.

Μας κουράζουν…

 Η ουσία της υπόθεσης είναι οι συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής! Και δεν έχει σημασία ούτε ποιον πολιτικό θα επιλέξουν οι «αντίπαλοι» για να τον λιθοβολήσουν ούτε αν ο αντικαταστάτης του θα είναι καλύτερος… Οι «κομματικοί αντίπαλοι» θα είναι πάντα παρόντες για να κάνουν μόνο κριτική εκ του ασφαλούς και περιέργως όλοι όσοι ανήκουν σε άλλο κόμμα ή είναι στελέχη μιας κυβέρνησης μόνο αρνητικά σχόλια θα δεχθούν ακόμη και από εκείνους που όταν είχαν παρόμοιες ευθύνες τα έκαναν θάλασσα. Η ελληνική κακοδαιμονία, οι αγώνες για να μην αλλάξει τίποτε και οι ιδεολογικές αντιπαλότητες μας στοίχισαν άπειρες φορές και τίποτε δεν διδαχθήκαμε. Κάποιοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να …σταυρώσουν τον πολιτικό αντίπαλο ιδιαίτερα αν είναι ιδιαίτερα ικανός!

Διαιωνίζεται το κακό!

Τι θα πει το «νομιμοποίησαν εκ των υστέρων»; Καθένας στην Ελλάδα χτίζει όπου θέλει, όπως το θέλει και έρχεται το κράτος για διαφόρους λόγους και το νομιμοποιεί… Έτσι, τα σπίτια χτίζονται και μέσα στα δάση, με όλα τα επακόλουθα που τα γνωρίσαμε τον τελευταίο καιρό με τις καταστροφικές πυρκαγιές! Βλέπεις, δεν καίγονται μόνο δένδρα… Καίγονται και σπίτια και μένουν στο δρόμο οι άνθρωποι. Ποια απ’ αυτά χτίστηκαν με άδεια και ποια ήταν αυθαίρετα εκείνοι το ξέρουν… Και την ώρα των αποζημιώσεων όσοι δεν τα έχουν δηλωμένα βρίσκονται προ εκπλήξεων και πάντα φωνάζουν εναντίον του κράτους. Αλλά να καλείται να αποζημιώνει το κράτος και χτίσματα που δεν έχουν άδεια οικοδόμησης αυτό είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο… Έτσι  συνεχίζεται η αυθαίρετη δόμηση.

Τι θα δήλωνε τότε;

  Μετά από μια πυρκαγιά ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όσους δεν πειθάρχησαν στις εντολές για εκκένωση των περιοχών που καίγονταν και έμειναν στον τόπο τους… Κι αν έχαναν τις ζωές τους, τότε τι ακριβώς θα δήλωνε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή εκείνος άφησε στο Μάτι τόσους ανθρώπους να καούν και άλλοι τόσοι να υποφέρουν από εγκαύματα ήθελε να επαναληφθεί το κακό για να …ισοφαρίσει; Ευτυχώς που δεν κάηκαν άνθρωποι ούτε στην Εύβοια, ούτε στην Πελοπόννησο, ούτε στη Χαλκιδική. Τραγική περίπτωση ένας εθελοντής πυροσβέστης που χάθηκε ενώ εκτελούσε υπηρεσία… Και κάποιοι για πολιτικούς και μόνο λόγους πέταξαν τη σκέψη να υιοθετηθεί η οικογένειά του από τη Βουλή. Τέτοιες προτάσεις εκ του ασφαλούς χωρίς να έχουν προσωπικό κόστος μας προκαλούν 

Έγινε ο εφιάλτης τους!

Με τις γνώσεις και την οργανωτική ικανότητα που έχει ο πρωθυπουργός έγινε ο εφιάλτης των πολιτικών του αντιπάλων. Το τι λένε κάθε μέρα δεν μολογιέται… Στη συζήτηση για τον Νίκο Παππά  ξέφυγαν εντελώς… Έφθασαν στο σημείο να πουν ότι ο πρωθυπουργός δεν διασύρει τον Παππά ή τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθε έννοια δικαιοσύνης! Δεν ξέρω αν κατάλαβαν τι έλεγαν αλλά γιατί καταφερόταν εναντίον του πρωθυπουργού; Ποιος έφερε το θέμα στη Βουλή; Δεν έστειλε η Δικαιοσύνη το φάκελο ως όφειλε; Και η Βουλή τελικά αποφάσισε… Δεν πήρε την απόφαση η κυβέρνηση. Τώρα, αν δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ο επικεφαλής τι γίνεται, τότε υπάρχει πρόβλημα και καλό θα είναι εάν θέλει να συνεχίσει να είναι επικεφαλής κόμματος να αναπροσαρμόσει την όλη στάση του!

Θεανώ Βλάχου