Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Την οριοθέτησαν…

 Ούτε μία, ούτε δύο αλλά σχεδόν 12 ημέρες απαιτήθηκαν για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που σιγόκαιγε στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, η οποία προκλήθηκε στις 23 Ιουλίου από κεραυνό! Η φωτιά έκαψε εκτάσεις στη δύσβατη περιοχή Τσακατούρα, ανάμεσα στη Βοβούσα και στο Περιβόλι Γρεβενών. Ευτυχώς είναι έρπουσα και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερόκλαδα. Ας ελπίσουμε ότι θα την σβήσουν τελείως ώστε να μην φτάσει και… περιλάβει ρόμπολα και μαύρη πεύκη που αποτελούν την κυρίως βλάστηση στη Βάλια Κάλντα. 

Κ.Α.

Έντονη δυσοσμία!

 Έντονη δυσοσμία παρατηρείται τελευταία στην οδό Ανεξαρτησίας, με τους καταστηματάρχες της πολύπαθης περιοχής να εκφράζουν την αγανάκτησή τους. Εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη, όπως ενημερώνουν τη στήλη, εικάζοντας ότι η μυρωδιά προέρχεται από τα φρεάτια. Η στήλη το επισημαίνει και καλό θα ήταν οι υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στον απαιτούμενο έλεγχο!

Ε.

Δύσκολη υπόθεση

 Τρομερές ανακατατάξεις θα συμβούν στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, όταν γίνουν οι εκλογές, λόγω των στοιχείων από την απογραφή του πληθυσμού. Από αυτόν τον κανόνα εξαίρεση δεν θα αποτελέσει η Ήπειρος, στην οποία ενδέχεται να χαθούν συνολικά τρεις έδρες. Συγκεκριμένα, ο Νομός Ιωαννίνων ενδέχεται να εκλέξει τέσσερις αντί για πέντε βουλευτές, ο Νομός Άρτας δύο αντί τρεις, ενώ η Θεσπρωτία θα γίνει ξανά μονοεδρική. Μόνο η Πρέβεζα φαίνεται να διατηρεί τις δυο έδρες που έχει. Βέβαια, οι αλλαγές στον εκλογικό χάρτη θα επισημοποιηθούν με τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η υπόθεση εκλογής ή επανεκλογής των υποψηφίων βουλευτών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και η μάχη του σταυρού αναμένεται σκληρή! 

Ν.Γ.

 Κάπως να αξιοποιούνται!

 Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πολλά παλιά δημοτικά σχολεία στον Νομό Ιωαννίνων από τη στιγμή που σταμάτησαν να λειτουργούν για διάφορους λόγους, παραμένουν αναξιοποίητα. Σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται το παλιό πέτρινο δημοτικό σχολείο στη Μπάφρα, το οποίο δεν αφέθηκε στην τύχη του. Εκεί στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και λειτουργεί γραφείο Κτηματογράφησης που εξυπηρετεί τους κατοίκους Μπάφρας, Νεοκαισάρειας, Κουτσελιού αλλά και άλλων όμορων κοινοτήτων. Μπορεί οι μαθητές πλέον να πηγαίνουν στο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας - Νεοκαισάρειας, ωστόσο και το συγκεκριμένο κτίριο απέκτησε χρήση. Καλό θα ήταν να γίνει το ίδιο και με άλλα παλιά σχολεία…

Ν.Γ. 

Απαράδεκτη στάση…

Αρνείται η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας που είναι μέλος της Ε.Ε.! Σε άλλα κράτη τα επέστρεψε κάνοντας το χρέος της. Δεν μπορεί να καταστρέφεις χώρες, να βασανίζεις και να σκοτώνεις τους πολίτες και να μην έχεις καμία συνέπεια… Αν θέλει να τη σέβονται, οφείλει να κάνει το χρέος της προς τους Έλληνες. Αρκετά καθυστέρησε… Δεν φθάνουν τα καλά λόγια της εκπροσώπου της για την Ελλάδα! Χρειάζονται πράξεις.

ΜΑΤ 

Χωρίς ποδηλατολωρίδα!

 Συνεχίζονται οι εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στην οδό Πυρσινέλλα και δεν θα κρίνει η στήλη αν είναι καλό ή όχι το συγκεκριμένο έργο. Θα φανεί στην πράξη… Όμως παρατηρήσαμε ότι πρόβλεψη για ποδηλατολωρίδα δεν υπάρχει σε έναν άκρως κεντρικό δρόμο της πόλης που ανακατασκευάζεται σήμερα και θα ήταν ευκαιρία να προβλεφθεί κι αυτή η υποδομή. Το ίδιο ισχύει με την πρόσφατα ανακατασκευασμένη Ανεξαρτησίας, η διάσχιση της οποίας είναι σήμερα μαρτύριο για τους ποδηλάτες λόγω κυβόλιθων! Κατά τα άλλα ο Δήμος κάνει εργαστήρια για να σχεδιάσει… έργα και πολιτικές για το ποδήλατο! 

Κ.Α.

Κυβερνητική σταθερότητα…

 Όπως εξελίσσεται η παγκόσμια κατάσταση, που οδηγεί σε μεγάλη αστάθεια, τα κράτη για να επιβιώσουν χρειάζονται κυβερνητική σταθερότητα! Αυτό φαίνεται ότι δεν το αντιλήφθηκε ο κ. Τσίπρας ή μπορεί και να θέλει να οδηγήσει τα πράγματα  σε ασταθείς περιόδους με την ελπίδα να αποκομίσει κάποια οφέλη… Ακόμη και η εφαρμογή της «απλής αναλογικής» δεν είναι τυχαία… Σε αναστατώσεις παραπέμπει! Μέσα σε τέτοιες παγκόσμιες κρίσεις σκέψου τι θα γίνει στην Ελλάδα αν «παίζουμε» με τις εκλογές και ξοδεύουμε από αυτά που δεν μας περισσεύουν! Αλλά πότε ήταν υπεύθυνος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πότε νοιαζόταν για το τι θα γίνει αύριο στον τόπο μας… Αυτός να εμφανίζεται ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα και να παίρνει αποφάσεις που τον εκφράζουν και τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία…

Θα «παίζουμε» με τις εκλογές!

Εδώ θάμαστε και θα «πληρώσουμε ακριβά» τις επιλογές Τσίπρα… Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Αν αυτές δεν γίνονται αφού συμπληρωθούν οι κυβερνητικές θητείες τότε κάθε άλλη επιλογή έχει μεγαλύτερο κόστος. Χρήματα στο βρόντο… Γιατί; Επειδή ο κάθε επιπόλαιος αρχηγός κόμματος όταν του δίνουμε την ευκαιρία να παίρνει τις αποφάσεις αποφασίζει με γνώμονα αυτό που θεωρεί δικό του συμφέρον… Πάντα το «εθνικό» το παραβλέπουν! Και τώρα που έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μήπως και δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα τώρα βρήκε την ευκαιρία ο Τσίπρας να εμφανιστεί με την εκλογομανία που τον διακατέχει. Αν τολμάει ας μας ενημερώσει για το πόσο κοστίζει κάθε  εκλογική αναμέτρηση…

Να τον χρεώνουν…

 Κάθε άκαιρη εκλογική αναμέτρηση έχει συγκεκριμένο κόστος… Αν τη χρεώναμε σ’ εκείνον που την προκαλεί τότε θα αποφεύγαμε τέτοιες πολυέξοδες περιπέτειες. Και αν τώρα που είναι γνωστές οι οικονομικές δυνατότητες και της χώρας μας, σερνόμαστε πάλι και πάλι σε εκλογικές διαδικασίες πόσα χρήματα θα πετούσαμε στο βρόντο; Ας χρεωνόταν το κόστος σ’ εκείνον που προκαλεί πρόωρες εκλογές και τότε θα βλέπαμε αν θα συμπληρώναμε ή όχι τις κυβερνητικές θητείες… Όσο για το τι παρέλαβε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση από την προκάτοχό της και σε έργο και σε χρήμα, ας κάνει τον απολογισμό ο κ. Τσίπρας και αν τολμάει ας τον δημοσιοποιήσει… Στα λόγια είναι πρώτος! Στα έργα υστερεί. Είναι ένα κουσούρι που το απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία και τώρα δεν μπορεί να το βγάλει από πάνω του. 

Τι ακριβώς έφτιαξε;

Ποια σχέδια υλοποιήθηκαν επί πρωθυπουργίας Τσίπρα; Υλοποίησε έστω μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για να οργανώσει τη δομή και λειτουργία του ελληνικού κράτους; Αλλά πώς να καταφύγει σε τέτοια σχέδια όταν ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις που θα αναδιοργάνωναν τα υπουργεία, τη δημόσια διοίκηση, τα κέντρα πρόνοιας, την εξωτερική πολιτική, την εικόνα της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς! Και είναι δυνατό να πιστεύει ότι θα διαχειριζόταν με επιτυχία τις προκλήσεις του μαινόμενου Ερντογάν αν τον διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχουν «θαλάσσια σύνορα;» Επιπόλαιος ήταν πάντα! Ακόμη και το δημοψήφισμα μας κόστισε τόσο που θα γινόταν τόσα έργα «αντ’ αυτού»! Και τώρα θέλει να γίνει πρωθυπουργός… Εμείς με ένα νόμο και ένα άρθρο του το απαγορεύουμε!

Θεανώ Βλάχου