Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει ενημέρωση…

 Καλό και χρυσό το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, τσαντών κ.α. αξεσουάρ που ξεκίνησε ο Δήμος Ιωαννιτών, βάζοντας μάλιστα μωβ κάδους παντού στην πόλη, ακόμα και σε ορισμένα… απίθανα σημεία, όμως μέχρι στιγμής δεν είδαμε ούτε έναν πολίτη να τους χρησιμοποιεί! Μπορεί να έχουν ρίξει αρκετοί ρούχα στους συγκεκριμένους κάδους και απλά δεν έπεσε αυτό στη δική μας αντίληψη. Ενδέχεται όμως η συμμετοχή στο πρόγραμμα να είναι πολύ μικρή έως ελάχιστη. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλό θα ήταν να το δει ο Δήμος και να κάνει τα δέοντα, κυρίως μία εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για το ρόλο των μωβ κάδων. Ας μη νομίζουν ότι ξέρουν οι περισσότεροι σε τι ακριβώς χρησιμεύουν!

Κ.Α.

Και στο προαύλιο!

Αξιόλογες είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Ναό Αγίας Μαρίνας στην Καλούτσιανη. Μετά τις αλλαγές στο εσωτερικό του, όπως η αποκατάσταση των μοναδικών τοιχογραφιών και η τοποθέτηση των καλαίσθητων προθηκών που φιλοξενούν διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, ήρθε η ώρα να γίνουν παρεμβάσεις και στο προαύλιο του Ναού. Μάλιστα, πέρα από τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν για την αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου, τοποθετήθηκαν και πέτρινα πληροφοριακά αναλόγια στα οποία μπορεί κανείς να δει ιστορικά στοιχεία για την εκκλησία αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτή την πρωτοβουλία αξίζουν «μπράβο» στο εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και στους υπόλοιπους φορείς που βοήθησαν!

Ν.Γ.

Γιατί το κάνει;

 Να είναι συνειδητή επιλογή του Τσίπρα τα στελέχη που προβάλει να έχουν μειωμένα προσόντα; Δεν υπάρχουν στελέχη σ’ αυτό το χώρο με καλές σπουδές, με σημαντικές ιδέες, με κοινωνική προσφορά; Σίγουρα υπάρχουν… Γιατί δεν τους επιλέγει για να τους εκπροσωπούν στα ΜΜΕ; Έχασε τόσους στην πρώτη κυβερνητική του θητεία. Αν του φύγουν τώρα και οι ικανότεροι ποιοι θα μείνουν;

ΜΑΤ

Πώς θα φανεί αρεστός…

 Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του, εξαπέλυσε η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα «Ισχυρό Επιμελητήριο», τον οποίο κατηγορεί για διοικητική ανεπάρκεια και κομματική συμπεριφορά, σημειώνοντας πως φέρεται «ως εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ»! Η στήλη είχε προ ημερών θέσει αυτό το ζήτημα σχετικά με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο οποίος αντί να ασχολείται με το πόστο του, κοιτάει πώς θα φανεί αρεστός στο κομματικό του περιβάλλον και ακροατήριο!

Ν.Γ.

Σχέδια ανωμαλίας…

 Δεν ξέρω ποιοι απεργάζονται «σχέδια ανωμαλίας» για τη χώρα μας αλλά φαίνεται ότι βάζει το χεράκι του και ο Τσίπρας που πρώτος σέρνει το χορό, μπροστά και από τον Ανδρουλάκη που είναι ο πρώτος ενδιαφερόμενος. Πάντως, δεν νομίζω ότι τον έπιασε πόνος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Άλλα θα είναι τα σχέδιά του. Να δημιουργήσει πρόβλημα στον Μητσοτάκη… Με αυτόν τον συγκρίνουν, αυτός υπερέχει σε τυπικά προσόντα αλλά και στην υλοποίηση σχεδίων μεγάλου βεληνεκούς. Και μετά τις εντυπώσεις στο κογκρέσο η «ζήλια» του έφθασε στα ύψη! Τσίπρας και Ερντογάν μαινόμενοι…

Θ.

Διακρίθηκε εργασία!

 Να κι ένα καλό νέο από πλευράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων! Στο 7ο Mediterranean Poultry Summit (ΜPS), ένα από τα κορυφαία Συνέδρια στον τομέα  της Πτηνοτροφίας για φέτος, διακρίθηκε εργασία που παρουσίασε η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Βιοχημείας και του Εργαστηρίου Χημείας Πεπτιδίων του ανώτατου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το Α.Π.Θ. και την επιστημονική ομάδα του Πτηνοτροφικού Συν/σμού «Πίνδος»! Η εργασία είχε θέμα την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος κοτόπουλου με βάση τον τρόπο εκτροφής του και συνδέεται άμεσα με την περιοχή μας που έχει μεγάλη πτηνοτροφική παραγωγή. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διάκριση! 

Κ.Α.

Ό,τι και να κάνουν…

Όση προσπάθεια και αν καταβάλουν στελέχη της αντιπολίτευσης το κυβερνητικό έργο θα φθάσει στους πολίτες και θα γίνει γνωστό στην καθημερινότητα του καθενός. Οι μεγάλες οργανωτικές πρακτικές θα γίνουν αντιληπτές γιατί θα αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Όποιοι προσπάθησαν να βάλουν σε προτεραιότητα την παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου αρχηγού κόμματος της ελληνικής Βουλής είχαν άλλους σκοπούς και όχι την προστασία της ιδιωτικής ζωής του πολιτικού. Αν εκείνος δεν το αντιλήφθηκε κακό του κεφαλιού του… Ας δει τις δημοσκοπήσεις και θα καταλάβει πόσο ωφελήθηκε. Και ο ίδιος νομίζοντας ότι θα γίνει «ήρωας» έκανε ό,τι μπόρεσε για να συντηρεί το θέμα αρνούμενος να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την αλήθεια… 

Άλλες προτεραιότητες…

Προβληματίστηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος προς υποστήριξη του κ. Ανδρουλάκη… Άλλες φορές οι φωνές του λαού θα ακούγονταν στους δρόμους των πόλεων εκφράζοντας την αγανάκτησή  τους. Τώρα σιωπή! Αυτό κάτι λέει… Ας το έχουν υπόψη τους εκείνοι που τώρα… ευαισθητοποιήθηκαν γιατί δεν είχαν άλλο δρόμο να κατακρίνουν το έργο της κυβέρνησης. Ο λαός βρίσκεται σε προβληματισμό όχι για το κινητό του Ανδρουλάκη αλλά για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ο φόβος φωλιάζει μέσα τους γιατί δεν ξέρουν πώς θα τα βγάλουν πέρα. Γιατί, ό,τι και να γίνει με την υπόθεση Ανδρουλάκη, ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος θα προσφέρει μέρος των αποδοχών του για να στηρίξει τους ανήμπορούς… Η κοινωνία έχει άλλες αγωνίες!

Δεν τους πείθει!

 Όση προσπάθεια και αν καταβάλει ο Ανδρουλάκης για να πείσει τους κοντινούς του ότι η συντήρηση του θέματος δεν έχει να κάνει με πολιτικό όφελος, αν δηλαδή εκείνος προβάλει το προφίλ του διωκόμενου από τις μυστικές υπηρεσίες, δεν τους πείθει… Κάτι τέτοιο είχε στο νου του αλλά δεν του βγήκε. Και στη σκέψη ότι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατίας τότε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν οι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν; Γιατί τον αγνοούν; Ας σκεφθεί τι έκανε λάθος. Περισσότερο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θέμα ο Τσίπρας για τους δικούς του λόγους και όχι γιατί συμπόνεσε τον Ανδρουλάκη. Και οι μέρες περνάνε και ακόμη δεν μάθαμε γιατί έγινε η παρακολούθηση… Το περίεργο είναι ότι δεν θέλησε και ο ίδιος να το πληροφορηθεί. Κάτι ξέρει και φοβάται να γίνει γνωστό; 

Έχει κάτι να κρύψει;

 Να έχει άραγε σκοτεινά σημεία η κατάσταση; Και αν τελικά αποδειχθεί άνθρακες ο θησαυρός τότε τι θα κάνει; Κι αν τώρα που τελεί εν αναμονή της αποκάλυψης της υπόθεσης χάνει ψήφους τότε τι θα γίνει αύριο; Πάντως, οι κοντινοί του δείχνουν περισσότερο προβληματισμένοι και αποφεύγουν τις δηλώσεις που αύριο μπορεί και να τους εκθέσουν… Και οι περί τον κ. Τσίπρα βρήκαν αφορμή να αναδείξουν σε μέγιστο το θέμα των παρακολουθήσεων νομίζοντας ότι ξεχάστηκαν οι πρακτικές της ΕΥΠ στη δική τους θητεία. Ξέχασαν ότι το ΚΚΕ το ’16 και το ’18 φώναζε για συνακροάσεις και παρακολουθήσεις του τηλεφωνικού του κέντρου; Και όσο δυνατά κι αν φωνάζουν σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το παρελθόν τους θα βγαίνει μπροστά και θα τους εκθέτει!

Θεανώ Βλάχου