Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μεγάλος προβληματισμός…

 Το πόσο μεγάλωσαν τα πεζοδρόμια και πόσο μίκρυνε το πλάτος των δρόμων στην Πλ. Πάργης Ακαδημίας κλπ. προβληματίζει τους κατοίκους της πόλης μας… Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κίνηση των οχημάτων, για να μη πούμε για την «απαγόρευση της στάθμευσης»… Λες και κάποιος εκδικείται τους κατόχους Ι.Χ αλλά και τα ταξί, απαγορεύοντάς τους τη στάθμευση… Και κανένας «αρμόδιος» δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι κάνουν και γιατί! Ποιος έκανε αυτά τα σχέδια και ποιος τα ενέκρινε; Η πόλη μας έχει μεγάλο αριθμό ΙΧ… Όλα αυτά θα βγουν από την πόλη ή θα πουληθούν; Και τολμούν να μιλάνε και για τη χρήση ποδηλάτου…

ΜΑΤ

Πολύχρονη στήριξη…

Με την ολοκλήρωση των απονομών των ηλικιακών κατηγοριών στο Ioannina Lake Run, κλήθηκε στην εξέδρα το σύνολο των συμμετεχόντων μελών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τιμήθηκε για την πολύχρονη στήριξη στη διοργάνωση. Πανταχού παρόντες στην εκδήλωση οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Σημαντικό που οι διοργανωτές του Γύρου Λίμνης τιμούν τους εθελοντές. Μάλιστα το Ioannina Lake Run έκλεισε με τον καθιερωμένο τρόπο, με τη φωτογράφιση των εθελοντών στο βάθρο των απονομών και την ανανέωση του ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα διοργανωθεί ο 17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Ν.Γ.

Ήταν εκεί...

 Η φωτογραφία δείχνει τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση και την πρώην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη (από την Άρτα) να έχουν στη μέση τον Θεσπρωτό πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Μάκη Κιάμο, κατά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και άλλα πρόσωπα από την Ήπειρο, επί το πλείστον κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη. 

H.M.

Με λύρα και νταούλι...

 Δυναμικό «παρών» στο Γύρο Λίμνης έδωσαν τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, καθώς υπήρχαν εθελοντές στο δρόμο απ’ όπου περνούσαν οι δρομείς από την Κατσικά έως το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο. Η Αδελφότητα εδώ και δέκα χρόνια στηρίζει τον θεσμό του Γύρου Λίμνης στην πράξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χρωματίζουν και... μουσικά τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα στο γήπεδο της Ανατολής μέλη της Αδελφότητας έπαιζαν νταούλι και λύρα, έτσι ώστε να τρέχουν οι πολίτες και με μουσική υπόκρουση, ενώ δεν έλειψαν και οι δρομείς που μπήκαν για λίγο στο χορό! Τους αξίζουν πολλά «μπράβο» για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και για τη γενικότερη στήριξη.

Ν.Γ.

Ο κομματισμός…

Όσο ο «κομματισμός» ανθεί στα εν Ελλάδι ΑΕΙ η κατάσταση σ’ αυτά δεν είναι δυνατό να ομαλοποιηθεί και να επικεντρωθεί στον ουσιαστικό ρόλο των Πανεπιστημίων που είναι η μάθηση… Μπορούν οι φοιτητές που το επιθυμούν να συμμετέχουν στις κομματικές οργανώσεις, εκτός ΑΕΙ, και οι φοιτητικοί σύλλογοι με «συλλογικές» προσπάθειες να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στην οργάνωσή τους και άνοδο του επιπέδου των σπουδών τους… Όλα τα άλλα είναι έξω από κάθε έννοια διεκδικήσεων σ’ αυτούς τους χώρους… Είναι η ντροπή και η δυσφήμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας…

Θ.

Στην Ηγουμενίτσα για ένα βιβλίο!

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, όχι, όμως για πολιτικούς λόγους. Συμμετείχε στην εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας και προβληματιζόμαστε για το περιβάλλον μέσα από ένα παραμύθι!», η οποία έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας). Η κ. Σπυράκη παρουσίασε το παραμύθι, που έγραψε με τον τίτλο «πουφ!!! Μεθάνιο». Μέσα από αυτό εξηγεί απλά στα παιδιά  το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας. Τη συνόδευε ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη. 

Η.Μ.

Να αποδεικνύουν…

 …ότι δεν είναι ελέφαντες! Είναι τέτοιο το μένος της αντιπολίτευσης, που βρίσκεται σήμερα έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που αναγκάζεται η κυβέρνηση να χάνει πολύτιμο χρόνο, καθυστερώντας επείγουσες εργασίες, προκειμένου να απαντάει στις ανούσιες και ανακριβείς αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αντί να επικεντρώνεται στα κύρια καθήκοντά της που είναι και πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά υπό τις παρούσες συνθήκες… Αλλά πού να αντιληφθεί τέτοιες μικρολεπτομέρειες μία αντιπολίτευση που όταν κυβερνούσε απέδειξε την ανεπάρκειά της… Νόμιζε πως καταργώντας ό,τι την «ενοχλούσε» με ένα νόμο και ένα άρθρο θα έφερνε τον εκσυγχρονισμό σε ένα σύστημα σκουριασμένο και αναποτελεσματικό για το οποίο δεν έκανε τίποτε σημαντικό για να το αλλάξει προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Το κατάφεραν και αυτό!

Η αρνητική στάση των ολίγων προβεβλημένων στελεχών της αξ. αντιπολίτευσης σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης την κατέταξε στον κατώτατο βαθμό αξιολόγησης… Το ότι η στάση τους χαρακτηρίστηκε χειρότερη και από αυτή του Ερντογάν, λέει πολλά και μακάρι κάποιος εκεί μέσα με περισσότερο μυαλό που να ενδιαφέρεται για την πορεία του κόμματός τους να τους συνετίσει για να δείξουν επιτέλους υπευθυνότητα… Εκτός και αν δεν το αντιλαμβάνεται κανένας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ το λάθος που κάνουν και νιώθουν περήφανοι για το ρόλο τους εντός και εκτός της χώρας μας… Αν αυτό συμβαίνει, τότε έχουμε εθνικό πρόβλημα… Πάντως αν νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι «προοδευτική» η παρουσία τους στον ελληνικό χώρο, τότε έχουν υπαρξιακό  πρόβλημα. 

Από πάνω προς τα κάτω…

Αν θέλουν πραγματικά να γίνουν ένα ευρωπαϊκό σύγχρονο κόμμα θα πρέπει να κάνουν γενική αξιολόγηση, αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω… Νομίζουν ότι με Τσίπρα αρχηγό μπορούν να ελπίζουν ότι θα εκσυγχρονιστούν και θα σταθούν επάξια στο ύψος των περιστάσεων σε μια εποχή που όλα αλλάζουν; Και αν παραμένουν στις ίδιες λογικές ας μην παίρνουν «μεγάλο καλάθι» γιατί θα το βλέπουν άδειο και θα θλίβονται… Άλλωστε με τα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα και με τις ικανότητες εκείνων που αυτός επιλέγει για να τους προβάλει, δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερη τύχη. Βλέπεις, τώρα έχουν παρελθόν και οι Έλληνες «θυμούνται» και τις τραγελαφικές καταστάσεις που βίωσαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πόσο ικανοί ήταν για να διαχειριστούν τέτοια καθήκοντα.

Το δις εξαμαρτείν…

 Η αντίληψη των πολιτών, μετά τα όσα βίωσαν την κυβερνητική θητεία μετά το 2015, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»! Γιατί είναι άλλο να μην ξέρεις τι σε περιμένει με αυτούς που επιλέγεις να αποφασίζουν για σένα και είναι άλλο να έχεις γευθεί την ανακολουθία και την επιπολαιότητά τους και να επιμένεις να τους ξαναδώσεις την ευκαιρία… Όσο για τους όρους «δημοκρατικός», «προοδευτικός» «αριστερός» κλπ., όλα αυτά κρίνονται επί του πρακτέου… Και όσοι δεν κυβέρνησαν ποτέ μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αφού γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους, αλλά όσοι έδωσαν δείγμα γραφής κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά με αυτά που λένε και αυτά που πράττουν…

Θεανώ Βλάχου