Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Βαρύ το θέμα…

Οι ατυχείς χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στα του Πνευματικού Κέντρου έδωσαν την ευκαιρία στην παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης να κάνει μία από τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις της στην τρέχουσα δημοτική περίοδο. Τα ερωτήματα που η «Ενότητα Πολιτών» έθεσε προς τη Δημοτική Αρχή, ήταν και εύστοχα και στοιχειοθετημένα. Ειδικά το θέμα της Συμφωνικής Ορχήστρας, στις πρόβες και τις εμφανίσεις της οποίας αποφασίστηκε να πέσει «ψαλίδι», έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτή ενεργοποιήθηκε ξανά από τον ίδιο τον Μωυσή Ελισάφ επί θητείας του στο Πνευματικό Κέντρο, όπως υπενθύμισε η παράταξη του Θ. Μπέγκα. Όπως και να το κάνεις, είναι βαρύ. Επί ημερών Ελισάφ «ζωντάνεψε» η Συμφωνική, επί δημαρχιακής θητείας του μπαίνει «φρένο»!

Κ.Α. 

Συναυλία στα Γιάννενα;

Τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη επισκέφθηκε πρόσφατα η Αμάντα Γεωργάδη Tenfjord, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον περασμένο Μάιο στην Ιταλία, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Η Αμάντα που κατάγεται από τα Γιάννενα, συνοδευόμενη από τους γονείς της επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε τη μεγάλη της επιθυμία να κάνει μια συναυλία στα Γιάννενα. Ο κ. Καχριμάνης την ευχαρίστησε που τίμησε την Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής της με την ποιότητα της συμμετοχής της και το ήθος της, ενώ της χάρισε εκδόσεις της Περιφέρειας. Όσο για τη συναυλία, το μέλλον θα δείξει αν το όνειρο της Αμάντας γίνει πράξη!

Ν.Γ.

Κυκλοφοριακός φόρτος…

Η κυκλοφοριακή κατάσταση στη Σουλίου – Σπ. Λάμπρου – Μεγ. Αλεξάνδρου επιδεινώνεται καθημερινά! Και σαν να μην έφθαναν τα χιλιάδες μικρά και μεσαία οχήματα, τώρα προστέθηκαν και δεκάδες λεωφορεία τα οποία γνώριζαν οι κάτοικοι ότι απαγορεύεται να επιβαρύνουν αυτή την αρτηρία… Ποιος ξέρει και ποια είναι η επιβάρυνση σε ρύπους που οξύνει το όλο πρόβλημα και επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων… Αλλά ποιος να ασχοληθεί σ’ αυτή την πόλη με τέτοιες… μικρολεπτομέρειες!

Θ.

Ανεξήγητη στάση…

Έγιναν πάλι πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του νέου που χάθηκε άδικα και που η πληγή των γονιών του δεν θα κλείσει ποτέ… Για τους αδικοχαμένους της Μαρφίν που ανάμεσά τους ήταν και το αγέννητο μωρό δεν σκέφθηκε καμία οργάνωση να κάνει έστω μία πορεία διαμαρτυρίας; Η ανθρώπινη ζωή στη χώρα μας μετράει ανάλογα με την ιδεολογική κατεύθυνση των θυμάτων; ΚΡΙΜΑ!

ΜΑΤ

Χρήσιμες οι κάμερες!

 Ο Βαγγέλης Χαλμαντζής είναι γνωστός στην Ηγουμενίτσα, όπου ζει, για την κοινωνική δράση του. Επίσης είναι γνωστός και για την ενασχόλησή του με βιντεολήψεις γεγονότων. Επειδή διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, είχε την προνοητικότητα να τοποθετήσει κάμερες στο απομονωμένο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του, που ζει μόνη της, σε χωριό της Άρτας, ώστε μέσω εφαρμογής στο κινητό του να παρακολουθεί αν βρίσκεται σε ανάγκη ή χρειάζεται κάτι. Αυτή η επιλογή του αποδείχθηκε χρήσιμη  και με συνέντευξή του στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣKAΪ εξήγησε το πώς. Δύο φορές προσπάθησαν να κλέψουν τη μητέρα του, αλλά οι δράστες συνελήφθησαν αμέσως, στα όρια του αυτόφωρου, από την Αστυνομία, χάρις στο ότι αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες!

Η.Μ.

Δεν το βλέπουν…

Αυτό το έρμο το παγκάκι στο Ιτς Καλέ περιμένει να φιλοξενήσει κάποιους από τους πολλούς πια επισκέπτες που έχει η πόλη. Το βλέπουν δεν το βλέπουν, στέκεται εκεί χρόνια τώρα και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να το αλλάξει εντελώς ή να προσθέσει τις μεταλλικές ράβδους που λείπουν. Η επισήμανση ανήκει στους «Σκεπτόμενους Πολίτες» και είναι σωστή! Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή τους προτείνουν να μπουν και άλλα παγκάκια τόσο στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε άλλους, όπως απέναντι από το πάρκο Κατσάρη ή στην πλατεία Μαβίλη. Συμφωνούμε. Αν ακούσει κανείς, ας το κάνει!

Κ.Α.

Χωρίς περιεχόμενο…

 Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει το άσπρο μαύρο! Αυτό ξέρει και αυτό μπορεί να κάνει… Έτσι ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια και με αυτό τον τρόπο πορεύεται μέχρι σήμερα. Τίποτε δεν άλλαξε στις επιλογές του. Οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες… Το ότι πρόσθεσε στον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ και το «προοδευτική συμμαχία» δεν σημαίνει ότι μπορεί να επεξεργαστεί σύγχρονες πρακτικές για την αναδιοργάνωση μιας χώρας με βαριά γραφειοκρατική αντίληψη… Και επειδή επιλέγει να κάνει λογοπαίγνια με τις υποτιθέμενες «θέσεις και απόψεις του» επί της ουσίας το μόνο που κάνει είναι να πολεμάει τις διορθωτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση… Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… Συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης δεν είδαμε άλλη φορά!

 Ζηλεύει τον «αντίπαλο»!

«Δεν σας αντέχει άλλο η κοινωνία… η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδα»! Με αυτές τις δηλώσεις φαντάζεται ο πιο ανεύθυνος πολιτικός αρχηγός ότι θα καλύψει τα δικά του μεγάλα κενά; Αφού δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί κάτω από ποιες συνθήκες υλοποιείται το συγκεκριμένο και μελετημένο κυβερνητικό πρόγραμμα… καταφεύγει σε αρνητική κριτική του έργου που σήμερα εφαρμόζεται εν μέσω τόσων εμποδίων. Είναι φυσικό να τον ενοχλεί η φράση «ευτυχώς που δεν έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα!» Και αν καταφέρει να κάνει και λίγη αυτοκριτική ας μας περιγράψει τις πρακτικές που εφάρμοσε και πέτυχαν το σκοπό τους για όσο κυβερνούσε τον τόπο μας… Την έννοια «προοδευτική διακυβέρνηση» πώς την εννοεί; Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, τίποτε «προοδευτικό» δεν εφάρμοσε. 

Και άλλη πρόοδος…

Η φράση: «απεγκλωβισμός από τη στείρα αντιπολίτευση», δείχνει ότι το νέο ΠΑΣΟΚ μπορεί να πράξει κάτι διαφορετικό αν δεν εμπλακεί στις ίδιες ρητορικές ασυναρτησίες. Μακάρι να επιδείξουν υπευθυνότητα. Κάτι αισιόδοξο μπορεί και να προκύψει αν και η εμπλοκή τους στο θέμα της ΕΥΠ μπορεί να τους βγει ξινή! Πάντως, δείχνουν να θέλουν να ξεφύγουν από τις επιπολαιότητες και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ… Το νέο ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξεκινήσει με ένα εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε αντιπολίτευση και κυβέρνηση για την εύρεση των καλύτερων λύσεων. Γιατί όταν η λειτουργία του κράτους πάσχει οι λύσεις που χρειάζονται θέλουν και σοβαρή μελέτη και υπευθυνότητα. Και πάντα θα υπάρχουν σωστές απόψεις που αν εφαρμοστούν κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει…

Σιγά, τους αγώνες!

Όσους αγώνες και αν νομίζουν ότι κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν αυτοί δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένες αντιπροτάσεις για κάθε περίπτωση ανοργανωσιάς, τότε καταλήγουν σε μηδενιστική αντιπολίτευση που χάνει το όποιο νόημά της… Κι ενώ τα προβλήματα μετά τον κορονοϊό και την εξ Ανατολών κακοήθεια πληθαίνουν, άλλοι δουλεύουν σκληρά σε μια προσπάθεια να μειώσουν ή και να μηδενίσουν τις επιπτώσεις και άλλοι κάνουν… περίπατο φωνάζοντας «σταύρωσον - σταύρωσον αυτόν»! Κι εκεί που η κυβέρνηση «κλείνει» μια πληγή, αμέσως μετά κάτι νεότερο εμφανίζεται που απαιτεί την προσοχή της και τη λήψη νέων μέτρων… Τόσα προβλήματα μαζεμένα δεν τα αντιμετωπίσαμε άλλη φορά και καλό θα ήταν να αλλάξει πλεύση η αντιπολίτευση ιδιαίτερα η αξιωματική.

Θεανώ Βλάχου