ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Περί οριοθέτησης…

Κάτι… κινείται σχετικά με το θέμα της νέας οριοθέτησης της Παμβώτιδας. Στα Γιάννενα θα είναι αυτό το τριήμερο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς προφανώς για τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και για την οριοθέτηση! Στο μεταξύ, φίλος της στήλης μας πληροφόρησε ότι τοπογραφικό συνεργείο έκανε υψομετρική χωροστάθμιση στο θυρόφραγμα του Περάματος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο... Για την ιστορία, η στάθμη της λίμνης και το υψόμετρο της χθες ήταν στα 469,50 μ. (σχετικό υψόμετρο), πάντα σύμφωνα με το σταθμήμετρο του θυροφράγματος στο Πέραμα. Mε άλλα λόγια, χαμηλή η στάθμη της Παμβώτιδας λόγω της εποχής…

Κ.Α.

«Συστήνουν» τα γεφύρια!

Πληροφοριακές πινακίδες τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στα κυριότερα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, οι οποίες είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι πινακίδες αναφέρουν τα βασικότερα στοιχεία για την ιστορία του κάθε γεφυριού, ώστε ο επισκέπτης να μην είναι ανενημέρωτος για το τι βλέπει. Σημαντική υπόθεση αυτή και δεν μιλάμε για έργο με μεγάλο κόστος!

H.M.

Ανοίγει το «ΦΩΣ»...

Ανοίγουν σήμερα για τους πολίτες τα γραφεία της περιφερειακής παράταξης «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λάμπρο Γεωργόπουλο. Τα γραφεία βρίσκονται στην πλατεία Πάργης και σήμερα από τις 6 μ.μ.  πραγματοποιείται το επίσημο άνοιγμά τους. «Όμορφα, απλά, ξεκάθαρα, να αλλάξουμε το καθεστώς, σε αυτόν τον πανέμορφο και πάμπλουτο τόπο που έχει μείνει τόσο πίσω», ήταν το μήνυμα του Λάμπρου Γεωργόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί πώς τα εγκαίνια των γραφείων της παράταξης γίνονται ακριβώς ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πρόκειται να γίνουν στις 8 Οκτωβρίου του 2023!

Ν.Γ.

Μας μπερδεύει…

Η εμφάνιση της Ξενογιαννακοπούλου στην ΤV μας μπερδεύει! Στενή συνεργάτης του ΓΑΠ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τώρα άλλαξε πολιτικό χώρο και την προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εκπροσωπεί λες και δεν έχει δικά του στελέχη να προβάλλει… Γιατί κηρύττει σε αφάνεια τα δικά του στελέχη; Δεν τα εμπιστεύεται ή δεν είναι ικανά να υπερασπιστούν τις θέσεις τους; Όσο για την εν λόγω πολιτικό, έκανε τη «μεταπήδηση» όταν κατάλαβε ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιθανότητα να δει κυβερνητική θέση… Αν θα έχει με το ΣΥΡΙΖΑ θα το μάθουμε!

Θ.

Είναι κόμμα αρχών;

Οπαδοί ελληνικού κόμματος γεμίζουν κάθε τόσο την πόλη μας με πανό, φέιγ βολάν ή αφίσες που τις κολλούν οπουδήποτε και τελευταία και επάνω στα ειδικά δοχεία για την ανακύκλωση ρούχων κλπ.! Αυτό το «γιουσουρούμ» που επικρατεί στην πόλη μας πώς θα βελτιωθεί; Ως πότε καθένας θα κρεμάει πανό, θα κολλάει και θα γράφει ό,τι θέλει, όπου το θέλει; Όλοι γνωρίζουν τους «υπεύθυνους» της «βρωμιάς»! Βλέπεις πεντακάθαρες πόλεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό… Εδώ, ως πότε θα επικρατεί αυτή η αυθαιρεσία; Λέτε να συμπεριλαμβάνεται στις δημοκρατικές ελευθερίες;

ΜΑΤ

Πωλήσεις…

Σε πωλήσεις διαμερισμάτων που έχει στην κατοχή της προχώρησε η Μητρόπολη Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Το ένα διαμέρισμα μας είπαν πως ανήκε στον ναό της Αγίας Μαρίνας και βρισκόταν στην ομώνυμη οδό. Το άλλο κοντά στο Αρχιμανδρειό κι ένα τρίτο ήταν στην οδό Ναπ. Ζέρβα. Εικάζουμε ότι εισπράχθηκε ένα σημαντικό ποσό συνολικά από τις πωλήσεις αυτές. Το πού θα διατεθούν αυτά τα χρήματα, δεν είναι κάτι που μπορούμε εμείς να απαντήσουμε. Προφανώς η Μητρόπολη και οι ενορίες της θα καλύψουν ανάγκες. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι όταν έχεις σπίτια και τα νοικιάζεις, αυτά  σου αποδίδουν ένα σταθερό και μόνιμο εισόδημα!

Κ.Α.

* * *

Κριτική εκ του ασφαλούς…

Άλλοι δουλεύουν σκληρά και άλλοι αρκούνται στην κριτική! Βλέπεις, έχουν έφεση στις  καταγγελίες… Αυτό μπορούσαν και αυτό μπορούν. Παραμονεύουν σαν τις ύαινες για να βρουν το «θήραμα» να το κατασπαράξουν. Μέσα στην πανδημία και ενώ οι παράγοντες της υγείας επωμίστηκαν τεράστιο και πρωτόγνωρο φόρτο εργασίας, κάποιοι άλλοι δούλευαν συστηματικά προκειμένου να καταθέσουν ένα ώριμο σχέδιο για να πετύχουμε την  αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου ανάκαμψης… Και το κατάφεραν. Η ευρωπαϊκή επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο και η κυβέρνηση το υλοποιεί άμεσα. Και τελικά άλλοι επιμένουν να φωνάζουν «σταύρωσον - σταύρωσον» το Μητσοτάκη, ενώ ο ίδιος και οι συνεργάτες του δουλεύουν με σχέδιο για να βγούμε στο ξέφωτο… 

Ως πότε;

Ευτυχώς σταμάτησαν να το λένε… Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί και ο αρχηγός τους αναφέρονταν στο περιβόητο «μαξιλάρι» που άφησαν! Σιγά μην το άφηναν αν δεν τους υποχρέωναν οι δανειστές… Μάλιστα, τα μισά απ’ αυτά ήταν δεσμευμένα για να πληρώνονται τα τοκοχρεωλύσια για τα δανεικά που πήραμε από τον ΕSM… Λέτε να μην ήξεραν για ποια χρήματα μιλούσαν ή επίτηδες έκαναν τον ανίδεο; Όλα να τα περιμένεις από στελέχη που καλόμαθαν στις καρέκλες της εξουσίας και τώρα διακατέχονται από σύνδρομο στέρησης… Αλλά ας κάνουν λίγη υπομονή. Αν προετοιμαστούν σωστά και αν αποδείξουν ότι έχουν την ωριμότητα να συνεχίσουν το έργο της σημερινής κυβέρνησης χωρίς πισωγυρίσματα, ο λαός μπορεί και να τους δικαιώσει… Υπομονή! 

Αντίδραση για Εγνατία!

Ακούσαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ αντέδρασε για το ύψος του τιμήματος παραχώρησης της Εγνατίας Οδού! Θέλει περισσότερα απ’ αυτά που πρόσφερε ο ενδιαφερόμενος… Το ΤΑΙΠΕΔ είναι το ταμείο στο οποίο με τις ευλογίες του Τσίπρα δημεύθηκε η δημόσια περιουσία των Ελλήνων για 99 χρόνια και η διοίκησή του εδρεύει εκτός Ελλάδας; Ποιος θα μας ενημερώσει; Αν αυτό αληθεύει, τότε τα χρήματα παραχώρησης θα πάνε στους δανειστές; Κι αν αυτό συμβαίνει τι άλλο να περιμένουμε; Ένα - ένα τα ακίνητα του Δημοσίου θα κάνουν φτερά; Θέλουμε να μας ενημερώνουν για να ξέρουμε και εμείς οι ταλαίπωροι Έλληνες τι μας ξημερώνει… Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας γιατί τώρα σιωπά; Επιλεκτικά κάνει την κριτική του; Μόνο η κριτική στο Μητσοτάκη τον ενεργοποιεί; Τα δικά του πεπραγμένα απλά τα ξεχνάει;

Δεν τον προβάλουν…

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα και για τα προσόντα του! Τη δήλωσή του όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα και θα ξανακυβερνήσει καλά είναι να την ξανασκεφθεί και να μας αναπτύξει και τους όρους με τους οποίους θα μπορεί αυτό να συμβεί… Βέβαια, τα κόμματα εναλλάσσονται στις κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες αλλά πολλές φορές οι επικεφαλής πήραν στο «λαιμό τους» τα κόμματά τους λόγω των λαθών τους… Ας το έχει υπόψη του και να μη δείχνει τόση αισιοδοξία στις δηλώσεις του… Κι αν ο λόγος του περνάει ας κάνει μια προσπάθεια να υποδείξει στον αρχηγό του ότι υπάρχει και καλύτερος δρόμος για να διεκδικήσει αυτό που τόσο επιθυμεί. Δεν είναι μόνο οι φωνές και οι διαρκείς καταγγελίες για τον «αντίπαλο»!

Θεανώ Βλάχου