Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έτσι όπως τα είπε!

 Για το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνουν σήμερα και αύριο ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και οι Paguristas με συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων έχει γράψει ήδη ο «Π.Λ.». Αξίζει όμως να παραθέσουμε τη δημόσια έκκληση που έκανε χθες ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Κων/νος Ντακαλέτσης για προσφορά αίματος υπενθυμίζοντας ότι η έλλειψη είναι μόνιμη και μέσω της διήμερης δράσης θα δοθεί μία ανάσα στα Νοσοκομεία. «Η προσφορά αίματος είναι ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και εθελοντισμού», επανέλαβε ο κ. Ντακαλέτσης. Όσο για τον Ερυθρό Σταυρό, θα συμφωνήσουμε με τον Πρόεδρο που τόνισε πως όπου υπάρχει εθελοντισμός αυτός είναι παρών!

Κ.Α.

«Γκάλοπ με τον κόσμο…»

 Τη δημοσκοπική έρευνα της ιστοσελίδας «aftodioikisi.gr», τα πορίσματα της οποίας δείχνουν δυσαρέσκεια των Ηπειρωτών όσον αφορά βασικές πτυχές της καθημερινότητάς τους και «μετρούν» την καταλληλότητα του ίδιου για την Περιφέρεια Ηπείρου στο χαμηλό ποσοστό του 23% σχολίασε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο Αλέκος Καχριμάνης. «Εμείς το γκάλοπ το κάνουμε καθημερινά με τον κόσμο, δεν έχουμε ‘κολλητούς’ να μας κάνουν γκάλοπ», έγραψε και πρόσθεσε: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ‘φιλίες’ τους πάλι γενναιόδωροι ήταν για μας. Τους ευχαριστώ πολύ»! Ονόματα δεν είπε ο Αλέκος, αλλά δε θέλει πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι αναφέρεται στον Σπ. Ριζόπουλο και τη σχέση του με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα!

Κ.Α.

Κριτική για το Ξιφασκίας!

Ο Γ.Γ Αθλητισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος Συναδινός, σε δήλωσή του για την επένδυση στο Ελληνικό  Αττικής, τόνισε πώς το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν να μεταφέρει τα παλιοσίδερα του κλειστού της Ξιφασκίας στα Γιάννενα, τάζοντας στους «ιθαγενείς» νέο γυμναστήριο! Μάλιστα, ανέφερε ότι δαπανήθηκαν ήδη 2.785.412 ευρώ από την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο για την αποσυναρμολόγηση του Κλειστού και για τη μεταφορά του σιδερένιου σκελετού στα Γιάννενα. Καλή η κριτική που ασκεί κάποιος όταν είναι στην αντιπολίτευση, αλλά ας κάνει απολογισμό των έργων του όσο ήταν στην κυβέρνηση. Όσο για το Κλειστό, ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να συναρμολογηθεί και να παραδοθεί όπως πρέπει. Μέχρι τότε, οι ανάγκες πολιτών - σωματείων θα καλύπτονται στα υπάρχοντα κλειστά γυμναστήρια  της περιοχής!

Ν.Γ. 

Τι άλλο θα βρει;

Απογοητεύτηκε ο Τσίπρας βλέποντας ότι δεν «πουλάει» το δράμα Ανδρουλάκη με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που εκείνος βιάστηκε να αναδείξει και τώρα έκανε μεγάλη στροφή. Πλέον ασχολείται με την αισχροκέρδεια σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ανάδειξη των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ ακόμη και στενών συνεργατών του, όταν ήταν στις «δόξες» του!

Θ.

 Καιρός ήταν…

Το θέμα με τους «αιώνιους» συνδικαλιστές πήρε μερικό τέλος… Υπήρχαν εργαζόμενοι που έκαναν επάγγελμα τον συνδικαλισμό και απείχαν από την εργασία τους επειδή συμμετείχαν σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση. Έπαιρναν κανονικά τις αποδοχές τους από την εργασία τους, στην οποία δεν προσέφεραν τίποτε και έκαναν «συνδικαλισμό»! Τώρα αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει για τον πρόεδρο και γραμματέα του «οργάνου» και για τα μέλη μόνο κάποιες μέρες του μήνα… Ποιοι θα τους αντικαθιστούν στη δουλειά, δεν το ξέρουμε… Κι αν είναι εκπαιδευτικοί, ποιοι θα τους αντικαθιστούν στην τάξη;

ΜΑΤ 

Και για την πατρίδα!

Αεικίνητος είναι ο πρ. πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ιωαννίνων Κώστας Γάτσιος. Πρόσφατα συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Οικον/κού Πανεπιστημίου Βιέννης του οποίου είναι μέλος από το 2015. Το Συμβούλιο (φωτό), το οποίο αποτελείται από διατελέσαντες πρυτάνεις ιδρυμάτων διαφόρων χωρών (ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Φινλανδία κλπ) συζήτησε ακαδημαϊκά θέματα. Στο περιθώριο, ωστόσο, ο κ. Γάτσιος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Βιέννης τις δυνατότητες συνεργασίας του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! Περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν εξάλλου πολλά! Σωστά κάνει ο Κ. Γάτσιος. Φροντίζει και για το Πανεπιστήμιο στο οποίο θήτευσε και για αυτό της πατρίδας του!

Κ.Α.

Όλα του γάμου δύσκολα!

 Μετά τα όσα βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για να ελέγξει την εξέλιξη των πραγμάτων, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την «έκρηξη» των κρατικών δαπανών προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση πρώτα του κορονοϊού και τώρα για να στηριχθεί η κοινωνία από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που προκαλεί η ενέργεια… Και για να ελεγχθούν όλα αυτά και να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους που εμφανίζονται κάθε τόσο σε μια χώρα που οι οργανωτικές αδυναμίες στέκονται ακόμη εμπόδιο στην ταχύτερη διευθέτηση των προβλημάτων χρειάζονται κυβερνητικά στελέχη με προσόντα για να βάλουν πάλι το νερό στ’ αυλάκι… Μακάρι αυτή την ώρα η αντιπολίτευση να έβαζε στην άκρη την εμπάθειά της και να λειτουργούσε συλλογικά.

Όνειρο θερινής νυκτός…

Δεν ξέρω ποια κατάρα μας καταδιώκει και δεν καταφέραμε να πείσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να προβούν σε κοινές ενέργειες προκειμένου να βγούμε στο ξέφωτο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες. Ποιος ωφελείται τελικά από την τόση «φαγωμάρα» των στελεχών των κομμάτων και την πλήρη ασυνεννοησία ακόμη και στα εθνικά μας θέματα; Αν δεν συμβάλουν ΟΛΟΙ στην αναδιοργάνωση της σκουριασμένης δημόσιας διοίκησης που με ευθύνη ΟΛΩΝ των κομμάτων που μας κυβέρνησαν έμεινε «στάσιμη» και χρειάζεται γενικό «ξεκαθάρισμα», δεν νομίζω να καταφέρουμε να δούμε κι εμείς «καλύτερες μέρες»! Εδώ θα τρωγόμαστε ακόμη και για θέματα της καθημερινότητας και τίποτε δεν θα προχωράει!

 Έπλεε… ακυβέρνητο!

 Πέρασαν πολλές κυβερνήσεις από την ελεύθερη Ελλάδα… Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η «φαγωμάρα» με την αντιπολίτευση και ήταν σπάνιο φαινόμενο η εθνική συνεννόηση όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν… Και αν φαινομενικά τα ‘βρισκαν σε κάποια σημεία, με πρώτη ευκαιρία ξεχνούσαν αυτά που τους ένωναν και έπιαναν πάλι τα μετερίζια πολεμώντας το ένα κόμμα το άλλο! Ακόμη και τώρα που γίνονται τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού των δομών του κράτους η αντιπολίτευση ψάχνει ευκαιρίες για να σταθεί «απέναντι» λες και φοβάται πως αν προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός θα πιστωθεί στη σημερινή κυβέρνηση και ιδιαίτερα σ’ αυτό τον πρωθυπουργό και αυτό έγινε ο εφιάλτης της. Κάθε ενέργεια που ικανοποιεί τους πολίτες βρίσκει «αντίθετη» την αντιπολίτευση… 

Βγάλτε συμπέρασμα…

 Η αντιπολιτευτική πρακτική μοιάζει τελικά με διαστροφή! Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα η τακτική κομμάτων της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε σε μανιακή πρακτική που αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε θετική εξέλιξη προσπαθώντας να αποδομήσει ακόμη και τις λύσεις που δίνει η κυβέρνηση  για καλύτερη διαχείριση απρόσμενων φαινομένων όπως είναι η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές, αλλά και η αντιμετώπιση της «εχθρικής» στάσης της ηγεσίας των γειτόνων μας... Και όταν ομαλοποιείται η κατάσταση, η αντιπολίτευση παραμονεύει ελπίζοντας να επισημάνει κάτι αρνητικό για να έχει αντιπολιτευτικό «υλικό»! Ο καθημερινός τους φόβος είναι ένας: Μήπως δικαιωθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια του πρωθυπουργού προς όφελος των πολιτών και μετρηθεί στα υπέρ του…

Θεανώ Βλάχου