Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Κουτσουρεμένα»…

Τελικά τα έργα που κάνει ο Δήμος στο κέντρο της πόλης ενοχλούν μόνο όσους κινούνται σ’ αυτό από πρωί μέχρι μεσημέρι και αποκλειστικά τις καθημερινές. Προφανώς τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τα πράγματα είναι… ειδυλλιακά! Δεν εξηγείται αλλιώς ότι τα δύο δωρεάν δρομολόγια αστικού αποφασίστηκε να γίνονται σε πενθήμερη βάση και για μισή μόνο ημέρα. Κρίμα δεν είναι μία καλή κατά τα άλλα πρωτοβουλία να τίθεται σε εφαρμογή έτσι… κουτσουρεμένη;

K.A.

Έσπασαν φαρμακεία!

Βάνδαλοι έδρασαν προχθές βράδυ στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στο στόχαστρο έβαλαν δύο φαρμακεία, ένας στην 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από το σούπερ μάρκετ «Παπαγεωργίου» (φωτό) και το άλλο στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τα φανάρια με την 28ης! Έσπασαν λοιπόν τις βιτρίνες στα δύο καταστήματα και έγιναν… λούης! Τι τους έφταιξαν τα δύο φαρμακεία; Ποιος μπορεί να δώσει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα… Το θέμα είναι ότι οι ιδιοκτήτες τους ζημιώθηκαν χωρίς καν να ξέρουν το λόγο! Ας ελπίσουμε κάποια κάμερα να «συνέλαβε» τους δράστες μπας και τους εντοπίσουν…

Κ.Α.

Το μαύρο μας το χάλι…

 Η «βρωμιά» στην πόλη μας δεν περιγράφεται…. Απορρίμματα παντού! Ολημερίς ανοιχτές σακούλες στους ξεχειλισμένους κάδους και στα πεζοδρόμια! Βρώμικα στρώματα και κάθε «άχρηστο» αντικείμενο βλέπεις οπουδήποτε… Φρεσκοβαμμένα σπίτια «διακοσμούνται» με κάθε είδους συνθήματα… Μαρμάρινες προσόψεις στις εισόδους κατοικιών και πετρόκτιστα σπίτια βάφονται με ορνιθοσκαλίσματα! Πινακίδες της τροχαίας καλύπτονται με συνθήματα, ενώ οι «μπερντέδες» κομμάτων συμπληρώνουν τη «διακόσμηση». Και αντίδραση… ΚΑΜΙΑ!

Θ.

Θέλουν… ζωντάνια!

 Σε αποχή από τη σημερινή ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης καλεί τα μέλη της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ιωαννίνων και σε επίπεδο Ηπείρου και η ΕΛΜΕ Άρτας. Αντιδρούν επειδή οι εκλογές γίνονται ηλεκτρονικά και προφανώς επειδή δεν γίνονται καθημερινή, για ευνόητους λόγους, ενώ ζητούν «ζωντανές μαζικές διαδικασίες». Κανονικά τέτοιες διαδικασίες έπρεπε και για τους εκπαιδευτικούς να γίνονται Κυριακή και ας ήταν και με φυσική παρουσία. Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν τις καθιερώνει μία και καλή!

Κ.Α.

Ποιον τομέα εννοούν;

 Σε μία πρόσφατη ανάρτηση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει μία φωτογραφία που συνοδεύεται από τη λεζάντα «Από την εκδήλωση του Δυτικού Τομέα Ιωαννίνων για την παρουσίαση των έξι δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ». Αμέσως αν το δει κάποιος θα του γεννηθεί εύλογα η απορία, ποιον εννοούν Δυτικό Τομέα Ιωαννίνων; Για Δημοτικές τοπικές κομματικές οργανώσεις ανά περιοχή γνωρίζαμε στα Γιάννενα, για δυτικό τομέα μόνο στις μεγάλες πόλεις έχουμε ακούσει. Όπως και να έχει, ας είναι πιο σαφείς την επόμενη φορά που θα διοργανώσουν κάποια εκδήλωση να μη μπερδεύεται ο κόσμος με… δυτικά, ανατολικά και πάει λέγοντας!

N.Γ.

Διαχρονικό ενδιαφέρον…

 Στα πλαίσια του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στην Ήπειρο, αλλά αυτή τη φορά ταξίδεψε ιδιωτικά και ως τη Β. Ήπειρο, μαζί με την οικογένειά του. Με διάφορους παράγοντες της Ελληνικής Μειονότητας συζήτησε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες, καθώς και για την ανάγκη περισσότερης βοήθειας από το εθνικό κέντρο, τόσο για τη βελτίωση των υποδομών, όσο και για την άμεση οικονομική ενίσχυση των ηλικιωμένων, που μένουν στα χωριά μας. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καραμανλής, από πολύ παλαιά, νεαρός βουλευτής της Ν.Δ. τότε, ενδιαφερόταν για το Βορειοηπειρωτικό και μάλιστα συμμετείχε και μίλησε τον Αύγουστο του 1990, πριν πέσουν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, στο Β’ Επιστημονικό Συνέδριο για το Βορειοηπειρωτικό, που είχε οργανώσει στην Κόνιτσα ο αλησμόνητος Σεβαστιανός. 

Η.Μ.

Δεν δώσαμε σημασία!

 Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, όταν ανέλαβε καθήκοντα, φαίνεται ότι θορύβησαν κάποιους που παρασκηνιακά του δημιουργούν τα προβλήματα! Η φράση του ότι θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάξεις της Ε.Ε. και ευρύτερα στην νοτιοανατολική περιοχή της Ευρώπης σε κάποιους χτύπησε  «καμπανάκι»! Είναι εκείνοι που μέσα στην Ε.Ε. το έπαιζαν  «αφεντικά» και αποφάσιζαν πριν από μας για μας! Και δεν θα είναι εύκολο να τα βάλει με όλα αυτά τα συμφέροντα που φαίνεται ότι απειλούνται τόσο από τις πρωτοβουλίες του όσο και από την πρωτοφανή εργατικότητά του… Η προσπάθειά τους να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί είναι ολοφάνερη πλέον και δεν ξέρω αν αυτά είναι εν γνώσει του Τσίπρα, ο οποίος τελικά τους εξυπηρετεί δημιουργώντας προβλήματα στην κυβέρνηση και στη χώρα. 

«Φιλότιμες» προσπάθειες…

 Είπε, είπε και τι δεν είπε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας! Προσπάθησε να πιέσει με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αλλά δεν τα κατάφερε… Σκληρό καρύδι ο Μητσοτάκης! Δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 πριν την ολοκληρώσει… Και παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μας βγάλει στο ξέφωτο. Γιατί, αν τώρα βουλιάξουμε, δεν θα επανέλθουμε ποτέ… Για σκεφθείτε να μας έβρισκαν τέτοιου μεγέθους προβλήματα και να ήταν στο τιμόνι Τσίπρας, Κατρούγκαλος και λοιποί παρατρεχάμενοι… Θα μας είχε πάρει το ποτάμι! Τώρα που έχουμε δείγμα γραφής των ικανοτήτων τους τρομάζουμε σας αυτή τη σκέψη…

Δεν το περίμεναν…

Δεν ξέρω ποιοι απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας εναντίον της χώρας μας! Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός με τις πρωτοβουλίες του δυσαρέστησε «διάφορα κέντρα συμφερόντων» ξεκίνησε και η προσπάθεια για να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί. Το ότι τους χάλασε τα σχέδια είναι πλέον ολοφάνερο. Και βρήκαν υποστηριχτές τους εκπροσώπους των ελληνικών κομμάτων… Ποιος είναι ο ρόλος του Ανδρουλάκη δεν ξέρουμε. Αν εν γνώσει ή εν αγνοία του βοηθάει προς την κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης της χώρας κάποτε θα το μάθουμε… Μακάρι να είναι όλα συμπτώσεις! Εκτός κι αν οι απόψεις Μητσοτάκη σε κάποιους χαλάνε τα σχέδια! Γιατί είναι πλέον γνωστό ότι αυτός ο πολιτικός έχει φιλελεύθερες απόψεις και για την οικονομία και για την κοινωνία.

 Ποιοι θα ωφεληθούν;

 Αν τελικά πετύχαινε η προσπάθειά τους και παραιτείτο ο πρωθυπουργός η αποσταθεροποίηση που θα προκαλείτο ποιους θα ωφελούσε και ποιους θα έβλαπτε; Εμείς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις αλλά η όποια αποσταθεροποίηση για καλό δεν θα ήταν… Και μας εκπλήσσει τώρα η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να «μοιράσουν» τζάμπα σπίτια σε νέα ζευγάρια πριν από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ επειδή γνώριζαν ότι ήταν έτοιμος να πάρει θέση ουσίας γι’ αυτό το πρόβλημα. Και μας έρχονται στη μνήμη οι πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας όταν Τσίπρας και λοιποί αδιαφορούσαν για τις επιπτώσεις και ο Λαφαζάνης έδινε τις μάχες της ζωής του για να υπερασπιστεί τους αδικούμενους… Κάποιοι, τελικά κάνουν ότι ξεχνούν τα πεπραγμένα τους!

Θεανώ Βλάχου